Barnmässan 2017

Jag tillbringade största delen av min helg på årets Barnmässan i Karlstad. För femte året i rad befann jag mig på plats och jag måste säga att årets mässa tillhör en av de absolut bästa, om inte den allra bästa! Det fanns mängder av roligt för barnen och Selma fick ansiktsmålning två av dagarna samt glittertatuering av Belle från Skönheten & Odjuret. Priset var 40kr / målning eller tatuering och gick oavkortat till Barncancerfonden. 
 
Här kommer en första sammanställning av våra dagar på mässan, men jag har även fått med en hel del goodiebags och liknande också. Det kommer att dyka upp allteftersom det också. Jag har inte hunnit fotografera alla godbitar, hade minst ett barn med mig hela helgen. Men en del kan ni se här i alla fall.

En favoritmonter var givetvis fina Lena som ställde ut POMPdeLUX, man kunde se ett härligt urval av plagg. Men också köpa de omtyckta fleece-tröjorna i blandade storlekar och färger. Så himla kul att hitta på mässa för första gången.
 
Spöket Laban, Lilla Anna och Långa farbrorn trippade såklart runt bland alla besökare. I år fick Laban både give-me-fives och en kram av Selma. I Sandberg-montern kunde man hitta massor av produkter till dunderpriser, exempelvis Tummens första året-bok för 25kr. Här köpte jag bland annat lite pussel till båda barnen.

Cubus hade en grym monter med sina barnkläder och alla artiklar till 30% rabatt! Nu i efterhand ångrar jag att jag inte köpte något, vi är trogna användare av deras kläder.

Ehrin-montern innehöll 2 för 1-priser på Kaninen som så gärna ville somna samt Elefanten som så gärna ville somna. Sedan december somnar Selma till dessa CD-böcker och jag tycker dom är fantastiska! Nu har vi även de båda böckerna och fick ta del av lite spännande, kommande, nyheter.


Selma fick en glittertatuering av Belle från Skönheten & Odjuret. Pengarna går oavkortat till Barncancerfonten! På plats fanns även Anna, Elsa, Olof, Ariel och Spindelmannen! Ni kan tro att Selma var i himmelriket.


Babblarnas monter är en återkommande punkt på Barnmässan och uppskattas högt av mig varje år. Lite extra nu när vi har en snart-ettåring i familjen igen. Det blev lite figurer till ettårsdagen, filmen m.m.
 

Herobility var helt nytt för mig, men jag föll pladask! Det skall bli galet roligt att prova dessa produkter och jag lovar er att återkomma med en recension framöver! Det är galet genomtänkt och praktiskt!


Åhlens var också på plats!

Vinnaren av Hela Sverige Bakar, Erik Dahlin var på plats och bakade. Förutom detta så har han tagit fram recept i ett otroligt roligt koncept som heter Bakboxen. Där får man hem ett paket varje månad med artiklar, recept m.m. för att baka tillsammans med barnen. Kolla min instagram för fina bilder från deras monter.


Ni kan tro att jublade över att BeSafe och Voksi var på plats! Stolt ambassadör och riktigt roligt att dom visade upp iZi Modular-konceptet!


A tiny love story hade en av mässans finaste montrar! Produkterna skall vi inte ens prata om! Helt fantastiska färger och materialval. Mössan Selma hade på bilden köpte jag i deras monter för 99 kr! Som hittat :D


Ansiktsmålning nummer 2. Första dagen var hon Spiderman och andra dagen var det en regnbåge. Även Jollyroom var på plats med en egen scen proppad med roliga happenings, grymma tävlingar. Dom delade ut 3000(!!!) goodiebags under dagarna tre och jag hade ett litet uppdrag där jag blev intervjuad av Ann Söderlund. Pirrigt och superkul!


Min vän Becky var där med projektet JAG - Jämlikhet Assistans Gemenskap. JAG är egentligen 2 saker: Föreningen JAG, de kämpar för att rätten till personlig assistans ska finnas kvar och att alla människor har rätten att leva sina liv som de själva vill. Sen finns assistans delen, "Brukarkooperativet JAG" som drivs av medlemmarna som själva behöver personlig assistans. Det drivs utan vinstintresse. 

Selma gick en brandutbilning för barn, som avslutades med att hon fick släcka en eld, fick diplom och en brandmanshjälm.
10
Anonym

Åh första året på länge som jag missar de😣

Svar: Typiskt!! :( Det var verkligen en grym mässa!! :)
Linda Blom

Anonym

Erik kom tvåa i Hela Sverige bakar :)
(Men borde ha vunnit!!)

Svar: Men gud!? Haha! Jag följde det slaviskt och ville nog isf så gärna att han skulle vinna att jag börjat tro det :'D
Linda Blom

Anonym

Hur är pomp deluxe i storlek? Har en kortis med klädstorlek 86/92, ska jag satsa på 86 eller 92 i skal? Hade vart bra om det funkat till hösten🙈

Svar: Jag hade gått upp en storlek :) dom har alltid varit lite stora i storlek, men tycker dom är normala i år :) så helt klart gå upp i storlek för att ha växtmån. Kanske tom köpa 98? :)
Linda Blom

Sandra - Mamma till Theodor och Alva-Li

Ni ser ut att ha haft ett alldeles fantastiskt besök på mässan :) Fina ni! Kram

Svar: Hur bra som helst :)
Linda Blom

Jenny

Wow vilken härlig mässa du varit på 😃 Är det så att vem som helst kan gå dit eller var man tvungen att ha någon form av inbjudan? Hade ju älskat att strosa rundor där 😊

Svar: Nej oh nej! Det är en mässa för vem som helst :D
Linda Blom

Anna

Hej! Börjar bli dags för bältesstol här. Du som är så insatt, har du koll på skillnaden mellan iZi Up X3 och iZi Up X3 Fix? :) Är enda skillnaden att den sista går att fästa med Isofix? Tacksam för svar :) Mvh Anna

Sara

Hej, skulle bli glad om du kunde svara på en fråga om besafe. Hur är deras framåtvända bilbarnstolar, vad genomgår de för tester osv. Har någon fått bäst i test? Vi har en bakåtvänd besafe just nu som var bäst i test 2014 o vill ju ha den bästa framåtvända också 😊

Anonym

Är du gravid?

Svar: Nej, det är jag inte!
Linda Blom

Alexandra

Hej! Jag har en fråga angående besafe-stolarna. Vi har babyskyddet med basen som passar till nästa stol. Vi tänkte alltså köpa izi modular rf isize (tror jag den heter?) Hur som helst, det jag undrar är vad man ska ha för stol efter det? Uppskattningsvis kan man ju ha den senare stolen till ca 4 år, kanske längre. Men vad är nästa steg? Bara sån vanlig bältesstol? 😊

Jenny

Oohhh så bra 😃 Ska spana in nästa års mässa då 👍🏻🌸 tack för ditt svar!

Svar: Ja det måååste du göra :D
Linda Blom