My little Pony

I samarbete med My Little Pony.

Vi fick hem dessa bedårande My Little Ponys för ett tag sedan och jag önskade att jag hade filmat reaktionen på Selma där och då. Hon slängde sig i famnen på mig och ropade "Tack mamma! Jag är jätte glad nu!!". Det är stor nostalgi på dessa små leksaker.. Även om dom såg annorlunda ut när jag var liten, så minns jag hur mycket jag tyckte om att både se på VHS men också leka med My Little Pony-figurerna jag själv hade. Vi satt länge tillsammans och plockade och grejade med leksakerna, jag och barnen. (Kolla klippet längst ned, himla rolig grej faktiskt).

Jag satt och iakttog Selma i sin lek med dom små ponnysarna i soffan härom dagen. Sättet hon förställer rösten, orden hon växlar genom figurerna. Hon är otroligt omtänksam vår tjej.. Bryr sig så mycket om sina vänner. När vi var på utvecklingssamtal på förskolan fick vi återberättat att hon inte bara har väldigt lätt att bjuda in sig själv till redan pågående lek - hon bjuder också in andra barn till att vara med. Hon klappar på ryggen om någon är ledsen, försöker avleda tårarna till något roligare och gladare precis på samma vis som vi brukar prata till henne. När man får höra sådana saker så känner man ändå att man gör något bra som förälder, det känns tryggt. Speciellt att ha det i ryggen dom tillfällena där föräldraskapet sätts på prov lite extra. Empati och sympati är två av de viktigaste sakerna jag vill att mina barn skall ha med sig <3


6
Lisa

Allt var inte bättre förr, men jag måste säga att jag nog tycker att My little ponys var sötare på 90-talet :D Men det vet ju inte dagens barn om, så dom leker säkert lika bra ändå :)

Svar: Jag är helt klart beredd att hålla med dig :D Vet inte om det beror på att det är ens egna minnen som sitter i de äldre modellerna dock :D haha!
Linda Blom

Moa

Så söt ❤️ Jag samlar på My Little Pony men den första generationens som kom på 80-talet och fanns kvar tills någon gång i mitten av 90-talet 😊

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Föredrar 80-talets generation :). De första så himla fina, fast har samlat i några år på dessa nu och har min klädkammare full :)

Anonym

Hej linda :-)
Jag har ett babyskydd från besafe till min lilla bebis. Vi använder baby ilägget men det blir en glipa vid ryggslutet. Är det så det blir när bebisen är såpass liten? Kram johanna

Janina

Jag älskade mlp när jag var liten.. (90-talet) har faktiskt hittat dvdfilmer på 'orginalet' men när jag visade min dotter det var hon inte det minsta imponerad.. och helt ärligt, inte jag heller :P jag föredrar mlp nu :)

Helena

Vilken butik kommer dom där sötnosarna ifrån?
Mvh, mlp-galen 80-talist... ;)