Sommarvärme och balansträning

Maj har visat sig från sin bästa tänkbara sida hittills! Vi har haft rena sommarvärmen i flera dagar och det är lycka för själen det! Vi spenderar ett par timmar ute efter förskolan med flera av Selmas förskolekompisar som bor bara stenkast från oss (två av dom även i samma trappuppgång) nästan varje dag.

Ikväll efter maten tog vi oss en kort tur ut igen, Selma fick leka av sig lite innan läggdags. Mycket cykla just nu, både hennes vanliga cykel, men också balanscykeln som vi plockade fram för ett par dagar sedan. Det är häftligt hur snabbt dom lär sig barnen. Från stapplande, försiktiga steg till att åka snabbt som attan med benen i luften mest hela tiden.

Vi köpte en cykel med stödhjul till Selma förra året.. Jag har varit splittrad till det. Först kändes det solklart och smidigt, men vi har pratat mycket om det jag och Jimmy och beslutade oss i veckan för att plocka av dom helt (givetvis tillsammans med Selma). Istället köpte vi en stång så vi kan gå bakom och hålla i henne istället och mellan dom turerna så får hon använda balanscykeln. Det känns som det mest gynnsamma för balansträningen faktiskt. 

 
4
Kristina

Vad härligt det ser ut! 😀
Jag tror verkligen att en balanscykel är bästa sättet att lära sig cykla! Vi har medvetet valt att inte ha någon cykel med stödhjul, för att inte "förstöra" balansträningen. Så sonen har "bara" haft balanscykel. Jag har dock tänkt att sonen kanske har fått öva lite för lite på att trampa, eftersom han inte heller har varit intresserad av trehjuling. Nu när han fyllde 4 år fick han en vanlig cykel, utan stödhjul. Första gången vi testade den lärde vi honom att bromsa. Andra gången cyklade han redan väldigt bra, men vi fick hålla lite i hans jacka för att han skulle hålla balansen helt. Tredje gången vi testade så kunde vi släppa honom helt! Så det gick helt otroligt snabbt, och det tror jag var mycket tack vara balanscykeln. Det kan ha hjälpt också att vi köpte en lätt cykel (viktmässigt), som gör det lite lättare.

Ann

Vi har köpt en lite större balanscykel. Först ville vi ha en cykel utan stödhjul men har inte någon lust med olyckor i sommar. Dottern är
Lite oförsiktigt och kan plötsligt hoppa av cykeln i farten när det går för fort. Känner att kontrollen över cykeln o balansen finns oftast men inte alltid.

Inna

Jag hade själv funderat på balanscykel vs. stödhjul, men alla forum, blogginlägg och sånt jag har läst säger att balanscyklar är bättre! T.ex.
http://www.familjeliv.se/forum/thread/76876016-nar-lara-sig-cykla-utan-stodhjul
http://blogg.balanscykeln.se/nyheter/stodhjul-hur-kan-man-bli-av-med-dem/
http://www.stunderavlycka.se/2016/07/14/kop-inte-barncykel-for-tidigt-hitta-balansen-forst/

Det här inlägget från dig var droppen som fick bägaren att rinna över. ;) Det får bli en balanscykel!

Svar: Hahaha! Härligt!! :D Tycker jag du gör helt rätt i! Vi är såååå nöjda med balanscykel och Selmas balans har blivit så mycket bättre på väldigt kort tid! : )
Linda Blom