Jag har börjat springa

Färger på träningskläderna gör det så mycket härligare.
 
Jag är en latmask! Och är det någonting som jag känt ett stort ogillande mot så har det varit löpning. Promenera, jogga, springa - you name it! Det har varit en plåga och därför har jag bara struntat i det. Det gjorde mig irriterad oavsett om jag hade en podd eller musik i örat, om jag joggade eller ökade tempot. Inte ens efteråt kunde jag känna att det gav mig något, det var ingen skön känsla, för varje gång gick det så dåligt och jag blev arg på mig själv för min kassa kondition. Det var bara skit helt enkelt - allt med löpning var skit!

Men så blev jag tvåbarnsmamma, fortsatte kombinera mammaliv hemma med företagande på kvällarna. Innan J's semester hade jag det så tufft att jag kände att det var påväg att barka. Jag sov dåligt, var trött, stressad, barnen hade otroligt kämpiga faser båda två och varje dag var tung att ta sig igenom. Jag hade mina grannar tillika vänner om eftermiddagarna och det blev min räddning. Men i samma veva trillade jag över #EmmasLöparutmaning och kände mig lockad. Jag funderade till och från i flera veckor och presenterade sedan idén för mina vänner Lova och Nathalie. Dom var på! Och trots att utmaningen redan startat, så kontaktade jag Emma för att hoppa på. Det är ju en individuell grej, så det kvittar egentligen när man lägger upp dessa 10 veckor.
 
Det hela är kort och gott ett upplägg som funkar för såväl nybörjare som tidigare löpare som haft längre uppehåll, exempelvis graviditet och förlossning. Man börjar mjukt (men det är jobbigare än man tror att löpa i intervaller, även minutlånga sådana) och trappar sedan vecka för vecka upp. Ikväll har vi avslutat vår tredje vecka och det roliga är att när vi sprungit klart, genomdränkna i svett, så är vi så taggade att vi inte kan ge oss hem till våra familjer igen. Vi fortsätter att gå, gå och gå och ikväll var vi ute i över 2 timmar. Det rensar huvudet på ett helt otroligt sätt.
 
Dom här veckorna har jag känt det där många pratat om. Stoltheten över att ha klarat ett pass, endorfinerna efteråt, rensa skallen, gott sällskap, frisk luft, träningsvärk. Allt! Och motivationen finns där. Draghjälpen i vännerna! Göra en "high five" efter varje pass. Ikväll var det makalöst jobbigt - samtidigt som benen ändå var lätta, vi skrattade åt det jobbiga tillsammans. Jag har ju tränat med Emma som PT för ett par år sedan och hon är en fantastisk klippa att luta sig mot, peppande och glad. Hon brinner för det här och det ger mig ännu mer motivation. Hennes glöd liksom..
 
Jag vill få in motion i vardagen - som en naturlig del. Jag vill att mina barn skall se det nyttiga i att komma ut och röra på sig och det bästa sättet är ju genom att agera själv. Jag skall verkligen försöka bibehålla det här även efter dessa 10 veckor är slut. Just nu finns fokus, motivation och det är otroligt spännande! Hoppa på ni också vetjja!

Här kan ni läsa mer om Emma löparutmaning, 10 veckors schema med träning 3 dagar i veckan, kost, recept och dessutom en tävling om en helg på Idre fjäll. Rekommenderar henne varmt och helhjärtat! Det förtjänar hon minst sagt.
6
Anna

ja det är jättejobbigt innan man kommit igång. ett tips kan ju va att kombinera med annan träning t.ex. styrka, cykling, simning eller nåt :) ett annat - anmäl dig till ett kort lopp, man behöver inte springa hela vägen, det går bra att gå ibland/mestadels i många lopp t.ex. Vårruset är det många som går HELA loppet, alla får medalj oavsett.

ett annat tips gällande barnen så anmäl dem/henne till nåt barnlopp. min son är 4 nu o har redan fått ihop en stor skörd medaljer, nu senast idag när han sprang Minikalvruset på Norra fältet vid Tjurruset, 400 meter var det (man kunde välja på 200 och 400 m o han valde det långa), efter att han sprungit det med mig o fått medalj, dryck o banan, ville han springa det igen (man fick betala 20 kr till för att springa en gång till) o då sprang han för första gången ett lopp utan att jag sprang med genom banan. han "tränar" förstås inte löpning utan springer ju bara i lek osv men han gillar verkligen lopp, det brukar va många barn med. förra helgen var han med i ett barncykellopp vid Tuggelite, Karlstad XC heter det, han kan inte ens cykla på en riktig cykel än så han hade sin springcykel o man fick köra ett varv o sen fick man medalj (även där en kort o längre bana att välja på), sen fick man köra gratis hur många varv till man ville o det blev sammanlagt FYRA varv. :)

Svar: Hej : )Känner att det är för tidigt för mig att anmäla mig till ett lopp ännu, jag vill köra ett tag till då jag som sagt är heeeelt grön på löpning. Varit med i vårruset och likande tidigare dock, där vi var ett gäng som gick/joggade igenom tillsammans för det sociala :)

"Tävlingar" för barn har vi också kikat mycket på, men Selma har inte varit redo ännu och vi vill inte pressa fram något :D Men jag tror hon kommer tycka att det är superkul när hon känner att hon vill :) Hon springer och cyklar hela dagarna, så det är nog inte långt bort : ) Tack för tips i alla fall :D Kul att din gosse tycker att det är så roligt!
Linda Blom

Hanna Karlsson

Så härligt att komma igång med löpning. Jag har också tyckt att löpning är galet jobbigt men nu kan jag inte vara utan det. Jag är beroende av endorfinerna! 😍

Daniella Chanelle

Jag gick ner nästan 28 kilo av att bara lägga till promenader i min vardag så visst kan springning hjälpa jättemycket :D

Helena

Vad glad jag blir för din skull! Jag har alltid sprungit, och alltid älskat det. Och du vet hur det är när man har något man älskar - man vill att ALLA ska få uppleva samma glädje!😊
Ditt sätt för att hitta den där glädjen kanske är att göra det med vänner?! Två flugor i en smäll då liksom - träning OCH härligt häng!😊

Svar: Jaa! Det är nog liksom en kombination av motivation, behov, rätt upplägg och härligt sällskap som gör att jag verkligen finner stimulans i det! <3 Känns så skönt!!
Linda Blom

Emilia Sandell

Starkt jobbat alltså, det där med löpning är inte lätt alls och jag hatar det själv då jag har så kass kondition :P Det blir en liten ond cirkel det där, att jag tränar inte löpning då jag har så dålig kondition men jag får inte heller någon bättre kondition då jag inte tränar löpning haha Hopplöst det där, men det är så imponerade av dig, fortsätt kämpa :D

Svar: EXAKT så var det för mig!!! Haha! Och har varit hela livet! Glad att ha funnit något tillfredsställande i det nu iaf : )
Linda Blom

Maria

Och sedan blir man brutalt förkyld och är tvungen att vara borta från jobbet en hel vecka och vips har man inte varit på gymmet på två hela veckor😭 Åååh men tack vare ditt inlägg är jag ännu mer motiverad att gå tillbaka till vikterna på gymmet!💪👏

Svar: Hahaha! Igenkänning på sjukdomarna!! Men peppar peppar inga ännu iaf för min del :D
Linda Blom