Det kunde ha gått så jävla illa..

Okej.. Jag känner att jag behöver ta upp det här. Ni vet att jag tidigare nämt att vårt förra boende var under all kritik? Lägenheten vi mellanlandade i efter att vi sålt vår lilla lägenhet och väntade på radhuset? Vi älskade det området! Läget är magiskt! Grannarna fantastiska, nära till Selmas förra förskola, skogen precis intill och ett unikt läge med hyresrätter mitt bland alla bostadsrätter. Det ger en enorm möjlighet för de som faktiskt inte vill eller kan köpa. Och ytorna inomhus är luftiga och stora!!

När vi flyttade in i november 2016 var lägenheten i katastrofalt dåligt skick, vi fixade till den väldigt mycket, men skicket i sig var inte bra oavsett. Det är mycket med husen som kan klassas som rejält illa och dessvärre är det ingenting som hyresbolaget tar seriöst på. I många år felanmäls, klagas och tjatas det för att ens få någon hjälp. Vi tröttnade under det året vi bodde där, det var liksom ingen idé. Tidigare i veckan tog dock priset!
 
Det var en balkong som rasade och landade precis på den plats där gårdens barn alltid samlas. Selma och Colin var där dagligen, är där när vi hälsar på och framförallt är våra nära vänner och deras barn dagligen på denna plats fortfarande. Tack och lov var det ingen på varken balkongen som tog skada eller någon nedanför som hamnade under. Men jag vet inte hur långt det skall behöva gå innan någonting görs med dom där husen.. 
 
Sedan balkongraset skedde har jag tillsammans med ett gäng som fortfarande bor kvar haft daglig kontakt. Delat våra egna erfarenheter av att bo där, hyresgästföreningen är inblandad, komunen likaså, VF har tagit upp balkongraset och liknande. Men faktum är att på detta sätt har så många fler fel kommit upp till ytan, stora, farliga problem! Vuxna och barn som har blivit sjuka, fått astma, sover dåligt, noll ventilation, råttor, frost inomhus, hissar som stannar (och inte blir besiktade), dörrar som rasat på barn och liknande, brandskydd? NADA! Hyresvärdarna lyfter inte ett finger för att laga, fixa och liknande och otillåten hyreshöjning sker regelbundet. Men när man inser att huset hålls ihop av spännband - då inser man hur jävla farligt detta är!
 
 
6
Camilla

Fy f*n alltså!!! 😠

Malin

Men herre gud vad är det för hyresbolag?! Varna alla om vilket företag detta gäller så att ingen vill veta av dom, det här är ju sjukt! Ska någon behöva dö eller skadas allvarligt innan de reagerar eller vad är det frågan om?

Anonym

inte forsta gangen de rasar balkonger dar. hande for nagra ar sen ocksa :(

Anonym

Spännband på vinden känns ju som en tveksam lösning...

Nu är det ju dock inte som det står en balkong som rasat utan "endast" ett del av ett räcke, vilket såklart inte är okej heller.
Ser ut att vara lite klent dimensionerat vid balkongerna och räcket/insynsskyddet är nog inte korrekt fastsatt.

Anonym

Sånt där borde man väl kunna polisanmäla?

Sara Ekman

Men hjälp!!! :O

Svar: Minst sagt :(
Linda Blom