Var med och rösta!

Nu behöver jag er hjälp!

Min vän Becky (troligtvis världens mest genuina och driftiga människa) jobbar för föreningen JAG och projektet "vi vill bidra". Föreningen JAG är nu nominerad till Visa Vägen-priset i kategorin Årets arbetsgivare för att ha öppnat arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning genom deras projekt "Vi vill bidra".

Jag (och Becky och alla tillsammans med henne) skulle bli överlyckliga om ni tog 3 sekunder av ert liv och röstade på dom HÄR - Redan imorgon MÅNDAG sker gallringen och vi hoppas såklart att dom tar sig vidare till nästa steg. Men vill ni veta lite mer om varför det här projektet är så himla viktigt kan ni fortsätta läsa.

I projektet arbetar handledare med att stötta deltagarna i att hitta arbetsplatser och sedan i det löpande arbetet. De personer som deltar i projektet har tidigare haft daglig verksamhet eller ingen sysselsättning alls och har stått långt ifrån arbetsmarknaden. Det är personer som inte har möjlighet till ett "vanligt" lönearbete men som genom projektet får meningsfull sysselsättning, och blir del av det sammanhang som det innebär att vara på en arbetsplats

Becky jobbar som handledare åt människor med både fysiska och intellektuella funktionsnedsättningar. Alla har personlig assistans som gör det möjligt att få ta del av samhället precis som alla andra, de kan jobba och bidra med det som de är bra på! 

I Karlstad med omnejd kan man bland annat möta deras deltagare på "Jossans café" i Forshaga Café KRK på Karlstad ridklubb, Mariebergskogen eller Café JAG på Molkoms folkhögskola. Många är också ute och föreläser om hur det är att leva med personlig assistans. 

Många blir idag tyvärr tilldelade en plats på en daglig verksamhet utan att själv kunna påverka vad man skall jobba med eller möjligheter att ta sig utanför lokalen då man oftast inte får ha med sig sina personliga assistenter där utan ska "klara sig" på kommunens personal vilket kan innebära att 2 personal har ansvar för 4-5 individer. Om Lisa vill äta, Hanna gå på toaletten, Kalle vill gå på promenad och Anders ut och jobba på ica så säger det sig själv att personalen inte räcker till. Assistans ger frihet!

Så snälla, snälla ni - RÖSTA!
Det går på ett par sekunder <3
 
 


3
Hanah

Röstat

Svar: Tusen tack!!
Linda Blom

Fröken M

Röstat såklart !

Svar: Tack fina <3
Linda Blom

Camilla

Röstat. 🤗 Sååå viktig fråga. Arbetar själv inom LSS. ❤️

Svar: Tack!! <3
Linda Blom