Gender reveal cupcakes

Detta inlägg innehåller reklam för mitt jobb, My Perfect Day, men är INTE sponsrat.

Gender reveals har inte slagit lika stort i Sverige som det har gjort utomlands, ännu.. Men precis som med baby showers har det fått ett rejält uppsving även här och det tycker jag är superkul! 

Vi fick in så himla fint strössel på jobbet för lite drygt en månad sedan och det fick mig att vilja göra något härligt och inspirerande av det. Därför ställde jag till med cupcakesbakning! Alla produkter jag har använt här finns på My Perfect Day

Cupcakes-mixen är löjligt enkel att använda! Du tillsätter bara ägg och smör samt om du önskar, en skvätt citron. Sedan vispar man den i 3-5 minuter och det hela är klart! Smaken? Jättegod! Enchanted cream kan vara guds gåva till oss spritstokiga! Den vispas ihop med mjölk och vatten och blir alltid i perfekt konsistens! Man kan dessutom färga den med icing color eller karamellfärg. 

Formarna jag använder är våran folievariant och dom blir lika fina efter gräddning som innan (vilket ni kan se här nedan). Och såklart strösslet till både insidan och toppingen.

När muffinsarna är färdiggräddade och har svalnat, gröper man ur dom med hjälp av en spritstyll. Då blir det enkelt att få en lika stor cirkel på alla muffins. Gör gärna hålet ganska djupt och brett, så det får plats mycket strössel i och därmed kan "rasa ur" när man splittar muffinsen. Spara toppen för att täcka över strösslet med.

Spritsa med en härlig tyll och dekorera med strössel i önskade färger. Denna gång gjorde jag väldigt väldigt könsstereotypa cupcakes, jag vet!  Men det går givetvis minst lika bra att använda lila, gult, grönt och vad man nu önskar :)

4
MADDISENJ.SE - mode och föräldraskap

Vilken kul grej med cupcakes. Har sett klipp på folk som spräcker ballonger som visar könet på barnet osv men inte detta förut!

Linda

Hörde om detta för lite drygt en vecka sedan, med Gender Party och liknande koncept som du gjort. Har inte tidigare hört talas om det men det kommer säkert mer och mer.

Svar: Ja det är superkul!! :)
Linda Blom

Joanna-livet med psykisk ohälsa

Så gott det ser ut

Anonym

Fattar inte. Hur vet man utifrån cupcaken att det är en pojke eller flicka 😂

Svar: Genom att bita i/dela dom rasar blått eller rosa strössel ut dom. Blått för pojke eller rosa för flicka, Eller tvärtom för all del, eller en helt annan färg! Det väljer man ju själv. Bara man berättat innan vad respektive färg motsvarar typ.. :)
Linda Blom