Recept: Potatissallad
Lade upp min potatissallad på instagram och fick så många frågor om recept, så det ordnar jag ju såklart. Det är löjligt enkelt och egentligen kan ni blanda den så gott som vad som helst i den. Men såhär gjorde jag idag.
Ingredienser
800g-900g potatis (gärna färskpotatis!!)
3dl gräddfil och/eller creme fraiche
Ingredienser
800g-900g potatis (gärna färskpotatis!!)
3dl gräddfil och/eller creme fraiche
1dl majonäs
2msk senap
1 purjolök
1 röd lök
9-10 rädisor
½ gurka
1 grönt äpple
3msk gräslök
3msk gräslök
Salt
Peppar
Vitlök (inget måste!)
Vitlök (inget måste!)
Gör såhär
1. Skala och koka potatisen, låt den sedan svalna.
2. Blanda gräddfil/creme fraiche, majonäs, senap, peppar, gräslök och salt i en skål.
3. Hacka gurka, lök och äpple ganska fint. Skiva rädisorna och pressa vitlöken.
4. Blanda sedan ihop allting, avsluta med potatisen. Smaka av med salt och peppar.
5. Förvara i kylskåp! Potatissalladen är absolut godast kall.
1. Skala och koka potatisen, låt den sedan svalna.
2. Blanda gräddfil/creme fraiche, majonäs, senap, peppar, gräslök och salt i en skål.
3. Hacka gurka, lök och äpple ganska fint. Skiva rädisorna och pressa vitlöken.
4. Blanda sedan ihop allting, avsluta med potatisen. Smaka av med salt och peppar.
5. Förvara i kylskåp! Potatissalladen är absolut godast kall.
Det ser underbart ut! Jag har BARA gjort franska potatissallader, det här lockar just nu mer kan jag säga!