Min hårvårdsrutin just nu

Inlägget innehåller reklam för Lyko.
Jag har ganska långt och tjockt hår. Men.. Faktum är att mitt hår sedan Covid-19 slog till bara rasat fullständigt. Jag måste gå iväg till en frisör för både färg och klippning och det är något jag tänker göra under sensommaren/hösten, klippa av säkert 1 dm. Men, min hårvårdsrutin ser och har sett likadan ut länge, länge, länge.

Shampoo & balsam: Sebastian Professional Trilliance
Om du har följt mig länge vet du säkert att dessa produkter är mina favoriter sedan många år tillbaka. Vi snackar alltså sedan innan barnen kom! Det finns inget bättre för mitt hår! Lättviktsprodukter som lämnar håret återfuktat, men luftigt och fräscht. Jag kan inte ha för tunga produkter i mitt hår för då blir det fett direkt. Dessa är klockrean! Köper alltid 1000ml-flaskorna då jag älskar att ha dom ståendes med pump i badrummen.

Hårinpackning: REF Ultimate Repair
Min absoluta favoritinpackning just nu. Doftar underbart, gör håret enormt mjukt och återfuktat och dessutom är den galet prisvärd. Det spelar in kan jag meddela er, då jag gör inpackning flera gånger i veckan. Speciellt när jag är mycket i klor och sommartider som dessa när håret tar stryk av solen och badandet.

Silvershampoo: FUDGE Clean Blonde
För mig det absolut bästa silverschampoot när man behöver fräscha upp den blonda färgen lite. Silvershampoo reducerar gula toner på håret. Tycker så mycket om doften på detta, hög pigmentering och gör sin grej till ett bra pris helt enkelt. Verkligen toppen!

Färguppfräschning: Maria Nila Colour Refresh Pearl Silver
När jag blir lite trött på mitt hår brukar jag slänga i denna inpackning. Den innehåller kalla pigment och har faktiskt gett superfin effekt på mitt otroligt dassiga och tråkiga hår just nu. Delvis blir det oerhört mjukt, men det get faktiskt en trevligare ton på håret också. Man måste komma ihåg att detta alltså inte är någon färg, utan för att fräscha upp en befintlig färg. 

Serum: Lanza Healing Strenght Silk Serum
Även denna produkt har hängt med i över 10 års tid. Den är toppen att ha i handdukstorkat hår, innehåller värmeskydd, ger fin glans och minskar torktiden (guld för en person med tjockt hår!). Toppenbra helt enkelt! Kan även ha i den i längderna när håret är torrt för att ge lite mjukhet och glans.

Värmeskydd: Sebastian Professional Trilliant
Lätt, glansgivande sprat som ger värmeskydd när man exempelvis använder stylingtänger. Det finns egentligen många bra värmeskydd, men denna följer också med sedan långt tillbaka då den ger så himla fin glans och är så lätt och luftig att den inte riktigt "känns" i håret. Det gillar jag, då jag helst inte vill ha någon stadga. Jag gillar som sagt när håret känns luftligt, lätt och mjukt.

Kom ihåg! Alltid shampoo först, inpackning sedan och avsluta duschen med balsam! Öppna fjällskiktet, behandla och slut sedan fjällskiktet igen.
Har ni någon hårfavorit ni inte kan leva utan? Dela med er! Alltid roligt att prova nya produkter! Tveka inte heller att fråga om ni undrar över någonting.

Kommentera och/eller gilla gärna inlägget, det betyder massor för mig! :)

 
4
Jessi

Gäsp...

Elin

Brukar använda kerastase, lite olika serier, på mitt långa tjocka och blektshår. Nu har jag fått hjälp av min frisör för att få schampo och balsam som minskar risken att blunda grön i håret av vattnet hemma.

Svar: Åh! Har ni egen brunn eller? :) Det ökar ju risken för gröna, trista toner på håret.. Men djuprengörande shampoo brukar funka toppen då! Kanske är ngt sådant du fått tips om? :D
Linda Blom

Elin

Ja precis ☹️ har kört Malibu ett tag och tycker det har funkat. Nu har jag köpt loreal metal dx, får se hur det blir 😊

Amanda

Kanske dum fråga men vad är fjällskikt?