Blivit med ny bilstol

 
Igår efter att J slutat jobba åkte vi iväg till Köp Barnvagn (lyx vi har som har den butiken 2 minuter bort med bil!) för att ta ett eventuellt beslut om bilstol. Vi hade ju näst intill bestämt oss för en Maxi Cosi Mobi (senaste modellen), men ville ändå prova lite fler alternativ i vår relativt lilla V50. Trots att både Mobin och Britax Max-way tog mindre plats i vår bil och då framförallt från framsätet (vi har Selma bak på passagerarsidan) och därmed blir framsätet framåtskjutet och endast en kort person, som exempelvis jag, kan sitta där, så fastnade vi för en annan stol.
 
BeSafe iZi Plus har precis som Maxi Cosi Mobi möjlighet till ställbart lutningsläge. Den har ett "växande" huvudstöd och en extra bodyhugger, vilket gör att små barn sitter väldigt bra i den. Det märktes på Selma och för henne just nu, så uppfattade jag det som att hon satt allra bäst i den stolen. Det växande huvudstödet och den höga ryggen gör att stolen passar även längre barn och vi vill ha Selma bakåtvänd så länge som det bara går, gärna upp till 5 års ålder. Stolen har även en justerbar frontbygel vilket gör att stolens montering kan anpassas för att ge extra benutrymme. Perfekt inför framtiden och bilstolar är ju ingenting man vill byta mer än nödvändigt.
 
Men något mer vi gillade med den är att den har ett djupt viloläge, för att Selma skall kunna sova bra i den utan att huvudet faller framåt. Det hjälper även till att positionera barnet rätt i stolen, för det är ju också viktigt - att dom sitter rätt och bra. Jag gillade även att det mesta med stolen har enhandsfattning och man kan enkelt ställa från sitt till vilo-läge, bältet kan också justeras enkelt. Och magneter i bältet gör att man kan lägga det åt sidan när man sätter i och tar ur barnet. Så är den ju plusgodkänd också! : )
 
Vi gillade samtliga av stolarna vi provade igår, men trots att den här tog störst plats i bilen (vilket kändes som enda nackdelen), så var det den vi gillade bäst. Färgen vi ville ha var tillfälligt slut (första på bilden ovan), men dom skulle beställa en och förhoppningsvis kommer den under veckan.
14

Ingen jul utan..

.. en julkalender på LindaBlom-bloggen! Hihi! Givetvis kommer jag att för 6:e året i rad sitta och klura på 24 rim. Godkänna tusentals kommentarer. Sitta uppe sent. Dra en vinnare varje dag. Undra vad jag tänker med varje år, det tar ju sådan tid!! Men också glädja fler än 24 personer med ett varsitt pris, det är liksom det som väger upp allt jobb som en julkalender här i bloggen innebär. Jag får inget betalt, inga grejer - det här gör jag bara för er! Det är liksom lite mitt sätt att ge tillbaka till er fina människor som kikar in här varje dag och lämnar era gulliga kommentarer efter er.
 
Varje dag (00:00) med start nu natten mellan lördag och söndag kommer jag att publicera en tävling här i bloggen. Du behöver inte vara aktiv på sociala medier (nåja, läsa den här bloggen kan ju vara en fördel) för att delta, det enda som räcker är en mailadress så att jag kan kontakta den eventuella vinnaren. Reglerna kommer vara enormt enkla och jag lovar er fina priser för tiotusentals kronor, från flera av mina favoritmärken/butiker. Någon favorit-i-repris från förra året, men det mesta är nytt för i år. Vissa luckor för dom stora, vissa luckor för dom små. Jag ser fram emot söndag och jag hoppas att ni gör desamma! : )
46

T.G.I.F

Denna gråa slutet-av-november-dag sitter jag och kikar tillbaka på en desto varmare och grönare dag. Jag fylls av en sådan varm känsla i magen när jag tänker tillbaka på Selmas dopdag och ser bilderna som Linda-Pauline tog. Den blev verkligen så otroligt härlig och fin.. Jag förberedde alla tackkort och fick iväg några få, men när jag sedan insåg att jag lyckats med ett tryckfel så måste jag göra om dom. Det må vara väldigt sent, men bättre det än aldrig, inte sant? Två fina människor fick sig ett extra stort tack i form av ett varsitt paket fyllda med gåvor förra veckan. Linda-Pauline som fotograferade och min tremänning som sjöng.
 
Selma sover förmiddagsluren nu, hur lång den blir får vi se. Sömn har inte varit något vi fått speciellt mycket hon och jag det senaste, varken dag eller natt. Men jag märker en enorm utveckling på henne varje dag, så jag antar att det händer mycket med henne nu. Och barn i 8-månadersåldern kan drömma ganska intensivt och otäckt och det märks ibland att hon i sömnen riktigt vrålar. Hon somnar oftast om då, men i övrigt blir det ändå ett antal uppvak och då ganska utdragna sådana. Älskade lilla barn vad du växer.
 
Idag är det fredag igen. Ack du härliga fredag.. Denna lite speciell då det blir fästmannens första helg efter en arbetsvecka på sitt nya jobb. I eftermiddag tänkte vi åka iväg till KöpBarnvagn och prova lite bilstolar i vår bil. Just nu lutar det åt en Maxi Cosi Mobi. Men vi får se.. Sedan blir det en lugn kväll hemma. Jag var bjuden på tjejmiddag ikväll, men då magsjukan flyttat in hos värdinnan så blev planerna plötsligt ändrade.
 
Hoppas ni mår bra allihopa! : )
12