Lunch på Naturum

I förmiddags slog vi oss ihop för en sopplunch på Naturum med Maja och Stella och deras mammor. Och såklart våra nytillskott Colin och Elton såklart.. Tänk att två av dom där minitjejerna som dom faktiskt var när vår mammagrupp slog sig ihop faktiskt har blivit storasystrar. Så himla obegripligt!
 
Hur som helst, treåringarna lekta så himla bra och när det var dags för mig och Selma att packa ihop och åka till barnmorskan för min efterkontroll så var hon inte alls sugen. "Men.. Jag vill va mä mina kompsar. Kan vi ringa till dom sen?". Lilla gumman! Och det är sjukt roligt att se dom leka tillsammans såhär och prata, prata och prata.
 
10

En tisdag på VTI

Så glad att jag fått äran att bli ambassadör i samarbete med BeSafe.
 
I måndags eftermiddag åkte jag och Colin till Linköping för att checka in på Scandic hotel. Vi hade ett viktigt dygn framför oss, nåja, jag hade. BeSafe hade samlat alla ambassadörer igen och denna gång var det dags för krocktester på VTI. Mitt andra besök, men flera andra nyare ambassadörers första gång. Det var precis lika känslosamt denna gång, att se allting framför sig på det viset. Det är något alla föräldrar eller personer som någon gång kommer färdas med barn i bil (alltså ALLA) borde på uppleva. En riktig ögonöppnare.
 
Förmiddagen började alltså på VTI och vi fick delta under två krocktester. Den ena en framåtvänd bilbarnsstol den andra bakåtvänd. Det är en vesäntlig skillnad och när man får se vilken kraft det faktiskt är i en krock redan vid 50km/h så inser man ännu mer vikten av att låta barnen sitta bakåt så länge det är möjligt (rekomendationen är att inte vända innan 5 års ålder). Nedan ser ni de två järnpinnar som stolen krockas in i, före och efter en smäll Och jag kan säga att det är TUNGA järnpinnar vi pratar om.
 
 
En sak som gjordes på stolarna var att plustesta dom. En plusgodkänd stol är en självklarthet att titta efter när det är dags att köpa nytt, då det innebär att stolen gått igenom väldigt hårda tester, detta för att bland annat skydda barnets nacke vid en eventuell krock. I dagsläget finns inte en enda kombistol eller framåtvänd stol som fått det godkännandet, då påfrestningen på barnets nacke är alldeles för stor. Kurvorna nedan blev resultatet på de testerna som gjordes i tisdags. Ser ni det röda vågräta strecket? Det är gränsen för plusgodkännande. Den vänstra (bakåtvända stolen) klarade det gott och väl (testad i en BeSafe iZi Kid x2 i-size) och den högra kurvan (framåtvänd stol) passerade begränsningen rejält. Detta för att "barnets" nacke belastades på tok för mycket. Jämför en frontalkrock i 50km/h i en framåtvänd stol med att hissa upp en treåring i fötterna med en tyngd på 180kg fäst runt halsen så får ni en ganska brutal, men sann, jämförelse.
Titta efter märkningen denna märkning för att se om din stol är plusgodkänd.
 
Tack för lånet av denna bild, Emily.
 
 
Här får ni bildbeviset på det vi fick uppleva på plats. Skrämmande, eller hur?
 
Tommy, vilken hjälte han är! Han jobbar på och för VTI – Statens väg- och transportforskningsinstitut och gör ett enormt jobb för barns säkerhet i bil, inte bara här i Sverige utan även utomlands. Tack vare bland annat honom så har vi just Plustestet. Tyvärr har inte tänket och säkerheten kommit lika långt utanför Sverige och även här har vi en lång väg kvar att gå på grund av stor okunskap hos föräldrar. Därför känner jag sådan enorm vilja att sprida detta vidare. Jag är så tacksam att jag och dom andra ambassadörerna får möjligheten att ta del av detta, lära oss så mycket så att vi sedan kan öka kunskapen via våra kanaler i sociala medier.
 
Här är vi och det är för bland annat de små killarna på bilderna, Todd & Colin, och alla andra barn runt om i Sverige och världen som vi gör detta. Det var än mer känslosamt att delta under denna dag med ett av mina barn på armen kan jag säga..
 
Avslutningsvis vill jag även dela en helt fantastisk nyhet med er! BeSafes iZi Kid X2 i-Size kammade hem den fantastiska placeringen som testvinnare (ålder 1-4 år) av det tyska ADAC och Stiftung Warentest. Stolarnas säkerhet besöms på en skala 1,0 – 5,0 där 1,0 är det bästa möjliga resultatet. Men vet ni vad BeSafe lyckades med? Att få bättre än det bästa betyget med 1.1 som slutresultat, helt otroligt, speciellt med tanke på att det var 66 stolar som testades. Så välförtjänt med tanke på allt BeSafe lägger ned för att framställa så säkra stolar som möjligt för våra barn, bakåtvänt, i-size och plusgodkänt och dessutom innehar det nya SIP+. I början var jag bara en väldigt nöjd konsument, nu har jag fått agera ambassadör i över 1 års tid och fått ta del av så mycket bakom företaget och är ännu mer nöjd. Fantastiskt : )
I samarbete med BeSafe.
12

Att växa i, syskonmatcha och fin rabatt

Jag såg dom här skorna på KAVAT's pressvisning långt innan dom släpptes första gången och föll pladask. Det har dock inte blivit av att jag köpt dom till Selma, varför vet jag inte, men jag har föredragit andra skor i sortimentet helt enkelt (dock ett par i samma modell).
 
Men så kom Colin och när jag kom över dessa på rean kunde jag inte låta bli. Det kommer såklart dröja innan han kan använda dom, jag köpte ett par 21:or. Men jag ser framför mig hur han trippar runt med Selma eller oss i handen. Lilla älskling! Det skall bli mysigt, men ujj.. Jag har ännu mer "han växer för fort"-ångest än jag hade med Selma. Kanske för att han växer betydligt snabbare än henne, men också för att han trots allt är familjens lilleplutt och kanske alltid kommer vara.. Vi har blivit välsignade två barn, jag tvivlar på att vi får uppleva detta igen. Så jag stannar upp varje dag och bara suger in stunden.
 
Hur som helst! Skorna finns till 25% rabatt här samt FRI FRAKT och retur (köper ni 2 par skor får ni dessutom 10% extra på ena paret). Byxorna beställde jag från Kappahl förra veckan. Hur söta? Beställde till både Colin och Selma (samt fler plagg i samma mönster). Syskonmatcha är superkul och perfekt när lille mannen kan ärva plaggen sedan.
 
Innehåller affiliatelänk.
9