Uppdatering i lillebror-rummet

Inlägget är reklam för Miniroom.se och innehåller annonslänkar.

Rabattkod "MINIROOM" ger 13% rabatt på ett helt köp - gäller till 23/9.
 
 
Lite nytt har fått flytta in i Colins rum. Jag behöver nog inte berätta hur mycket jag längtar efter att få flytta in i huset, men tills dess gör jag det trivsamt i detta rum.
 
Tvättsäcken från Bloomingville är så himla fin och praktisk! Den är stadig och står upp av sig själv samt går att stänga med dragsko. Citatet på passar lite extra bra på vår lortpelle. Perfekt med handtag och bara plocka med sig när det är dags att tvätta. Den urgulliga dinosaurien är från Maileg. Ni som följt mig länge vet att det är ett av mina abosluta favoritmärken när det kommer till leksaker och vi samlar på kaniner och andra mjukdjur. Dinon är bedååårande! Finns i flera färger och storlekar och jag valde den mindre av dom.
 
Passa på att lägga en beställning senast lördag med rabattkod "MINIROOM" så får ni 13% rabatt på en hel beställning. Gäller ej nedsatta varor.
 
 
3

Huvudvärk och bananpannkakor

 
Hej på er!
Jisses.. Vilken dag! Hela eftermiddagen och kvällen har jag legat med katastrofal huvudvärk. Satte mig för att jobba framför datorn nu, men inser att det inte kommer funka. Så jag klickar in här för en snabb uppdatering innan jag kryper till sängs för natten istället. Kunde inte sticka ut och springa heller.
 
Colin är inne i en period av sämre dagsovning.. 30 minuter sov han totalt idag och det är långt ifrån första gången. Det är alldeles för lite för ett barn på 1,5 år kan jag känna.. Nu sover han visserligen i regel 12h / natt (vissa kvällar oroligt). Men en timme skulle han behöva på dagen i alla fall. Det märks så tydligt när han vaknar om han fått tillräckligt med sömn. Är han utvilad så ropar han glatt "maaaammaaa" och har sömnen brutits på något vis så är han helt förtvivlad.
 
Nåja.. Vi lade oss i sängen med musik och böcker innan vi gick iväg och hämtade Selma på förskolan. Därefter gick vi till affären och handlade frukt, ägg och lite annat som var slut och gick hem och gjorde bananpannkakor. En succé som mellis för er som inte provat det och toppade med våra blåbär som vi plockade på Gillberga bär i somras.

Bananpannkakor:
1 mosad banan
2 ägg
ev. lite vaniljpulver
Lite smör.
 
Blanda ihop till en smet och stek i stekpannan som vanliga pannkakor.
 
Sängen kallar, natti natti allihop!
4

En ynnest med förskola

 
Hej på er!
Ny vecka! Det känns ärligt talat som att mina veckor består av betydligt färre dagar än sju. 
 
Det var vad jag hann skriva tidigare idag, innan det var dags att återgå till tvåbarnslivet när Colin vaknade i vagnen. Vi har varit hemma hela dagen, jag har varit ganska trött och orkeslös faktiskt. Barnen tvärtom och det hela slutade med att min nya lampa åkte i golvet, kraaaaaaas. Jahopp! Så var det med det.
 
Jag hann fånga en mysig stund på bild imorse i alla fall, när det obligatoriska Bolibompa kollades in. Här hemma är det faktiskt inte något TV-tittande alls kvällstid. Vi tar det på förmiddagarna när vi är lediga allihop, eller på eftermiddagarna efter förskolan. Förutsatt att vi inte är iväg på annat såklart, för då är det inget TV-tittande alls.
 
 
Ikväll har jag varit på föräldramöte på Selmas förskola. Fy sjutton vilket jobb dessa pedagoger gör alltså.. Helt fantastiska! Och våra barn sedan.. Ännu mer fantastiska dom. Det är verkligen en ynnest det här med att vi föräldrar som är hemma med syskon får ha våra barn 15h/vecka på en sådan plats. Allt detta gnäll om hur dåligt det skulle vara att man inte får mer tid - NEJ! Det är lyx! Det är lyx att barnen, trots hemmavarande föräldrar, får mäjlighet till en sådan plats. Och då menar jag framförallt lyx för oss föräldrar! Det är verkligen ingenting vi skall ta för givet..

Jag är som ni redan vet ganska tydlig i mina principer när det kommer till små barn och förskola. Jag ser inte att allt för små barn har där att göra (om behovet inte finns), eller skulle stimuleras bättre av den miljön än hemma. Tvärtom! Närvarande föräldrar är det bästa för barnen. Sedan finns det givetvis inte möjlighet för alla att vara hemma länge med sina barn p.g.a. jobb o.s.v. Men! Då är det ju helt grymt att vi har just förskolan. Och faktiskt! Selma är 4,5 år nu och jag kan se väldigt givande delar av förskolan och att ha henne där - begränsad tid. Hon älskar det! Hon älskar dina pedagoger, hon älskar sina kompisar. Men hon är i huvudsak hemma med sina föräldrar. Och jag - jag får tillbringa mycket tid med mina barn <3 
23
Powered by Jasper Roberts - Blog