En blöjtårta tar form..


Någon form av blöj-present tycker jag är självklar på en babyshower, användbart och fint och variabel i oändlighet. Inför Malins babyshower, som jag anordnade i söndags (bilder därifrån kommer) gjorde jag en blöjtårta. Här kommer lite tips på vad du kan tänka på när du bygger din egen : )
 
1. Sätt ett tema! Jag valde blått i olika nyanser.
2. Det behöver inte bara vara ihoprullade blöjor som grund, jag köpte matchande filt, body och byxa och rullade ihop. I mitten av tårtan har jag en nappflaska som gör den lite mer stadig.
3. Det går att binda tårtan med mer än presentsnören, jag valde tre olika bredder på band som jag tyckte var fina tillsammans. Panduro är dom köpta på : )
4. Att ställa hela tårtan på en platta gör det mer stabilt att lyfta, jag klippte ut en cirkel i hårdpapp.
5. Dekorera på toppen! Tre nappar använde jag, men skor, gosedjur eller något annat sött går minst lika bra.
6. Klä med cellofan och sätt en lapp på vad tårtan innehåller, det ger en bra översikt om mamman inte vill plocka isär den direkt.
 
 
22

Beckys babyshower!

I fredags var det dags för Beckys babyshower! Vilken enormt mysig kväll det blev och jag landade inte hemma förän klockan närmade sig midnatt. Värdinnorna var hennes syster och kusin och dom hade verkligen gjort ett grymt fint jobb! Knytkalas blev det med bakverk, godis, frukt och grönt i massor och jisses vad vi åt! Lekte lekar, pratade, skrattade och hade allmänt trevligt hela kvällen, sådär som man skall ha på en shower : )

Presenter hade vi planerat tillsammans och hon fick bl.a. ett alternativ till blöjtårta - en blöjbebis - som Martina gjort, ett babynest, kläder, haklappar, sängmobil, snuttefiltar o.s.v. Den blivande trebarnsmamman strålade hela kvällen, verkade väldigt nöjd och glad när vi rundade av. Lyckat med andra ord : )


Grymma värdinnor - Beckys syster och kusin.
15

Babyshowers

Jag veeeet! Det ekar helt otroligt här inne just nu. Men det har bland annat att göra med att denna helgen bjuder på inte mindre än TVÅ babyshowers :) den ena hade vi för härliga Becky igår och det blev minst sagt lyckat. Det var så himla mysigt att umgås, leka, prata, äta allihopa och den blivande trebarnsmamman strålade som ingen annan. Lovar att visa lite bilder.
 
Imorgon är det dags för nummer två! Där håller jag i tömmarna och pysslar, donar, bakar och grejar. Bland annat askarna ovan. Beckys kusin och syster delade ut så fina party favors igår, så i sista stund kände jag att jag ville ha det imorgon också. Sagt och gjort, jag tog ett gäng papper jag gjort och skrivit ut tidigare, ritade, klippte, vek och klistrade och tadaaa! Hade jag ett gäng egentillverkade askar jag också :) 
11