F r e d a g

Hej vänner!
Jobbade sent igår och vaknade tidigt imorse. Framåt lunch åkte vi och hälsade på Selmas mormor på jobbet och där blev vi sedan kvar. Jätte mysigt och Selma var i himmelriket med de "stora" barnen. Häftigt att se hur faschinerad hon är av barn som är lite äldre. Det märks väldigt tydligt på mina kusiner också, hon märker liksom att dom är större, men ändå inte vuxna.
 
Ikväll skall vi unna oss en varsin pizza, jag och min kära. Imorgon är det 1 mars och då väntar hård-starten. Hjäääääälp! Haha! Men innan vi beger oss hem till pappan så skall jag ordna lite saker här hos S mormor och morfar en stund till. Jag börjar äntligen få fason på alla bilderna nu, som har legat på 2 terabyte. Förstår ni hur enormt mycket bilder jag samlat på mig under senaste 2 åren? I fortsättningen skall jag försöka hålla efter varje mapp jag gör. Just nu har jag bara slängt in allting och inte rensat bort de överflödiga, suddiga eller felaktiga. Det tar enormt mycket onödig plats. Skärpning! : )
10

Det närmar sig start..


Lite smått och gott i träningsgarderoben.
 
Först och främst vill jag verkligen tacka för den respons ni givit mig. Det var med blandade känslor jag publicerade det där utlämnande inlägget. Jag brukar ju ha en ganska så bra gräns när det kommer till min blogg, personlig men inte privat, och den texten klev över den gränsen. Jag vet inte varför, men jag var beredd på att en stor andel kommentarer skulle vara från människor som vill se mig misslyckas och resterande skulle vara ganska ointresserade av vad som väntar. Jag själv har nog inte varit nämnvärt intresserad att läsa om ämnet om jag skall vara helt ärlig. För mig har det funnits roligare saker att gotta ned mig i, i andras bloggar. Men när det kommer till ens egen resa och man, som jag, har ett behov av att skriva så blir det en annan sak på något vis. 
 
Jag överväger fortfarande det här med att blogga öppet om det. För jag vet ju att det kommer bli sjukt kämpigt, det blev det när jag körde igång sist. Och ännu kämpigare blev det när tusentals läsare vittnade till mitt platta fall. Blä så jobbigt det var! Men så gick det ganska fort över, eftersom att jag fick vårt plus på stickan ganska tätt inpå. Kanske är jag rädd för att göra det igen? Jag vet inte vad det är som tar emot. Kanske en kombination av flera olika faktorer. Att jag inte på något vis vill att människor skall tro att jag är för osunda ideal. Vissa som läser min blogg misstolkar saker och ting och en sund livsstil är ju knappast något som är fel, utan tvärtom. Men efter alla år så vet jag att människor ofta tolkar mina texter precis som dom själva vill.
 
Men som det känns just nu kommer jag nog kanske att publicera delar av resan här i bloggen ändå. Och det tror jag till stor del beror på den enormt positiva responsen jag fick från er, både här och på instagram. Ni verkar vekligen från hjärtat intresserade, både av att läsa om mig, men även för att få inspiration, information och allmän pepp från någon som gör det ni själva funderat på att dra igång. I helgen kör vi och vi får se om bloggen hakar på. Jag är så pirrig!
39

I en matburk från Semper

Vi både lagar egen mat och ger Selma burkmat. I förra veckan när jag satt och matade henne med Sempers skärgårdsgryta med lax, tyckte jag att hon fepplade ganska mycket med en tugga. Jag trodde att hon kanske sög på en morotsbit eller liknande och det var efter en liten liten stund som jag tyckte att det började bli märkligt. Jag öppnade munnen på henne för att se efter och finner denna stora flisa. Den var sylvass!

Då jäklar blev det fart på mig, jag tog ut den och började granska vad fasiken det var för något. Slängde hennes mat och var ganska skärrad av tanken på vad som hade kunnat hända om Selma försökt svälja den. Det är en väldigt stor bit för att vara i en liten barnmun och ärligt talat vet jag inte vart mina egna tankar var, när jag lyckades missa den på skeden. Dåligt samvete! (Jag behöver nog inte säga hur noga jag granskar maten innan jag stoppar den i munnen på Selma nu).
 
Jag kontaktade Semper och måste ärligt talat säga att jag är lite besviken på bemötandet. Dom gav mig visserligen en ursäkt och skrev att "det skall inte ligga i vår mat såklart", men sedan låg fokus och det kom en lång utläggning på vad det är för något. Jag skulle skicka in biten till dom och dom får dubbelkolla om det är en "förvedad morot eller palsternacka!?" eller om det är något annat. Det ser precis ut och känns exakt som en träflisa, men det kan det tydligen bli om man plockat dom för sent.  Hur som helst så är inte det speciellt viktigt för mig. Faktum är att jag driter i vad det är för något - det viktiga är att det aldrig någonsin skall ligga något sådant i en barnmatsburk! Det ÄR ju livsfarligt! Någon ersättning erbjöd dom inte och inte heller skickade dom med någon kupong till en ny burk i kuvertet med det jag skall använda för att skicka tillbaka lock och innehåll till dom. Egentligen bryr jag mig inte om det, det är mest en principsak. Och kanske tänker jag på det viset i.o.m. att Semper överlag verkade enormt obrydda. Synd! För vi har varit storshoppare av det märket tidigare..
 
Vill bara varna lite med detta inlägg också, att kolla extra noga i barnmatsburkarna, oavsett märke : )
 
 
50