RECEPT: Födelsedagstårta

Många har frågat hur jag gör mina tårtor och jag måste säga att jag har en favorit som jag gärna gör. Jag brukar varva chokladbottnar med ljusa bottnar (göra egna eller någon gång köpt färdiga, det avgör ni själva). Men här kommer besrkivningar av hur jag brukar fylla och täcka den. 

MARAMOUFLUFF (Ett lager)
När det kommer till mina fluffer så går dom att variera i all oändlighet. Jag bukar alltid vilja ha något sött och "chokladigt" i tårtan och har provat dumle, marabou, geicha o.s.v. Receptet är identiskt, med skillnaden av att jag ändrar chokladen.

3dl vispgrädde
180-200g valfri choklad
Värm grädden - men låt den aldrig koka.
Smält chokladen i den varma grädden, ställ i kylen under natten och vispa sedan till fluff när det är dags att fylla tårtan.

HALLONGRÄDDE (två lager)
Detta är precis så enkelt som det låter - vispgrädde och hallon. Jag måttar aldrig, utan går på känsla. Frysta hallon ibland och färska hallon ibland. Det är så himla gott med lite syrlighet i tårta och extra gott med bitar av hallon.

VANILJSMÖRKRÄM (spackar tårtan för en jämn finish)
150g mjukt smör
3dl florsocker
1 msk vaniljsocker
0,5dl kokhett vatten.
Blanda detta och vispa till en jämn kräm, ibland har jag lite extra florsocker i, då jag inte vill ha min smörkräm alldeles för lös. Denna spacklar ni sedan hela tårtan med. Inte för tjockt lager dock. 

När allt detta är gjort täcker jag oftast med marsipan, jag tycker att det är bådet gott, enkelt och fint. Men jag har även spritsat tårtor med grädde och annat också. Det går precis lika bra det. Vill ni se lite steg för steg-bilder kan ni kika in detta inlägg från 2012.
6

Selmas barnkalas - 4 år

Så var tredje och sista kalaset klart för barnen i år. Några av våra kompisar var här och firade framförallt Selma idag och jag hade pyntat iordning lite. Fika, tårta, sång, blåsa ut ljus och hennes alldeles egna första diskdamm som jag gjorde iordning med fiskar och andra vattenvarelser. Lek och bus i flera timmar blev det och hon uttryckte att "det har varit en bra dag idag mamma" för en stund sedan. Tänk vilka fantastiska vänner vi har ändå! <3

Patricia hade med sig rosa macarons som var sååå goda! Jag hade gjort tårtan (ljusa samt chokladbottnar, hallongrädde, maraboufluff. Spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med marsipan), Jimmy chokladbollar men i övrigt gjorde jag det faktiskt enkelt för mig och köpte lite fika också. Barnen fick leta efter sin egen bokstav när det var dags att sätta sig runt bordet. Jag hade även gjort egna engångstabletter för att piffa till lite extra. Och om ni klurar så är alla övriga engångsartiklar köpta på My Perfect Day som vanligt :D
9

T i s d a g

Lillegosen i kläder från Newbie, Kappahl <3
 
Hej tisdag!
Förmiddag med två timmars jobb när Colin låg och sov, hämtade Selma och tillbringade 1,5 timme ute i det svinkalla aprilvädret. Sedan kom regnet och vi gick in igen, sådär härligt rosiga om kinderna. Nu sover Colin igen och Selma satte sig för att titta lite på Daniel Tiger, så jag kikar in och skriver lite.
 
Känner att jag har tappat greppet om mina sociala medier faktiskt.. Det är roligt fortfarande, men jag finner inte direkt någon inspiration. Fokus ligger på mitt företag (utöver familjen då vill säga) och det är där inspirationen flödar. Men bloggen och instagram kan jag sitta och försöka få till en uppdatering, för att sedan klicka bort och bara "nääääheee..". Det låser sig liksom!! 

Nu har jag kommit till den punkt att jag inte känner någon prestationsångest längre, alls. Jag blir inte frustrerad av det eller känner att jag måste. Men suget finns ju och det är det som är det svåra. Att vilja men inte finna, kunna, göra. Jag tror ni förstår.. : )
 
Har ni några önskemål kanske?
Ni är ju ändå ett gäng som fortfarande kikar in här.
 
11