Flick vs. pojkmage?

Jag är ju en sådan person som inte tror ett skvatt på att magen kan avslöja könet på bebisen i magen. I mina ögon tror jag det handlar om hur man bär respektive barn. Däremot tycker jag att det är väldigt spännande att en och samma mamma och kropp kan se såpass olika ut som jag faktiskt gör och har gjort under mina två graviditeter. Så här kommer ett litet inlägg om både likheter och olikheter.
 
Att bli gravid
Med Selma genomgick vi en lång resa, utredning och behandling för att lyckas bli gravida. Med lillebror gick det magiskt nog av sig själv inom loppet av några månader.
 
Första tiden som gravid
Rent symptommässigt ganska lika. Det började med enormt trötthet och sedan kom molande illamående då och då, främst med lillebror. Jag hade svårt för kylskåpslukt, sopor, cigarettrök m.m. med båda barnen, kväljde mig och kräktes fram tills vecka 18 någonstans, men de flesta spyorna kom med Selma. Rent mentalt var allting bara rosafluffigt och lycka, blandat med oro för att förlora barnet när vi lyckades plussa med Selma. Med lillebror var det lycka blandat med oro för hur framtiden skulle bli. När jag fick se det pickande hjärtat på ultraljudet med lillebror för första gången blev allting självklart och jag blev orolig för att förlora honom.. Men efter vecka 12-13 gick det över ganska mycket med båda barnen.
 
Moderkakan
Med Selma låg moderkakan i bakvägg och med lillebror ligger den i framvägg.
 
Rörelser
Trots att moderkakan sitter olika så kände jag första rörelserna under vecka 18 med båda barnen. Sedan har det fortsatt att bli starkare och tydligare och båda barnen är väldigt aktiva. Möjligen att lillebror är aningens vildare.
 
Gravidglow
Med Selma kände jag mig strålande vacker genom hela graviditeten, håret blev tjockare och finare. Med lillebror känner jag mig plufsigare och inte alls lika strålande. Men under båda graviditeterna har jag älskat magen som växer och jag tycker att den är jättefin.
 
Magens form och storlek
Jag hade förväntat mig att magen skulle komma mycket tidigare och bli större med lillebror, men det gjorde den inte. SF-måttet har hittills varit 1cm större under andra graviditeten än första, men i övrigt ser magen mindre ut än med Selma.
 
Vikt
Jag har gått upp 1kg mer i vikt i vecka 31 om man jämför Selma och lillebror. Med S hade jag gått upp 5kg och med lillebror 6kg.
 
Aptit
Jag tror mig vara betydligt mer hungrig med lillebror och mina "ha begär" svänger betydligt mer än med Selma (där det enda jag var riktigt sugen på var clementiner, gröna bananer och vatten). Jag äter fortfarande mycket frukt, men nästan inget vatten. Läsk som jag totalt ratade med Selma, dricker jag en del nu.
 
Övrigt
Naveln ploppade ut betydligt tidigare med lillebror, kanske bär jag honom på något vis längre fram mycket av tiden? Mitt humör är lite mer ostabild under graviditet nummer två och jag är betydligt tröttare och har sämre järnvärde denna gång. Halsbrännan är ett stående besvär under båda graviditeterna och den har eskalerat nu, precis som den gjorde med Selma. Foglossningen kom otroligt mycket tidigare med lillebror, men har lugnat sig lite nu, med Selma blev den bara värre och värre från vecka 30. Jag sov betydligt bättre med Selma än med lillebror.
19

S ö n d a g

Lilla, förståndiga, älskade tjej i Newbie leggings och POMPdeLUX-tunika, rosett från MiniBowtie4you.
 
Hej vänner!
Här har det ekat tomt ett par dagar.. Mitt mående är inte det bästa tyvärr och det låga järnvärdet har verkligen börjat ta ut sin rätt. Jag är så trött så jag tror knappt att det är sant. Men i övrigt så nyser jag som en tok och känner mig allmänt låg, så jag hoppas att det antingen går över snart eller också bryter ut och rensas bort ordentligt om den nu är det som krävs. För det är så trist att inte känna sig helt hundra. Många runt oss är sjuka också, så det är väl någonting som går misstänker jag.
 
Hur som helst så jobbar jag idag, så jag sitter i butiken och har förberett allting inför öppningen. Det som är skönt med söndagar är att vi inte har öppet så många timmar, så det skall nog gå okej att ta sig igenom dagen.
 
Imorgon går vi in i ny vecka och jag hoppas få svar på urinodling och blodprover som gjordes i torsdags. Börjar nästan hoppas på att det blir dom där järninjektionerna som jag ville undvika tidigare ändå. Kanske kanske skulle den kunna ge min kropp en liten kick med energi, för jag går som i en dvala just nu. Konstigt det där hur man kan njuta och vara så positiv, trots att man inte känt sig utvilad på så länge. Det är något magiskt det där med att både vara gravid och småbarnsmamma, för man finner glädje och energi av det lilla hela tiden, trots att ryggen värker, ögonen går i kors eller att man tagit diskussioner sjuhundranittioåttagånger på en dag med en snart-treåring. Men jag måste säga att den mest intensiva perioden med Selma börjat lugna sig en aning.. Det är lite mer kontroll och lättare att prata med henne nu och att en tvååring kan vara så sanslöst förstående gör mig lite blödig. Igår tillexempel satt jag i soffan och hade så ont, Selma gick till sin pappa och frågade om hon kunde få någonting att dricka "mamma haj så ont i bäckenet, så hon måste vila". Världens bästa lilla tjej, som längtar så efter sin lillebror <3
3

Vi har provat Linas Matkasse

I samarbete meD Linas Matkasse
 
I början av januari fick vi möjlighet att prova Linas Matkasse. Vi har pratat flera gånger om att det vore roligt och framförallt bekvämt att göra det och när vår veckas middagar ringde på dörren så älskade vi hela grejen redan då. Både jag och Jimmy var väldigt förväntansfulla, då vi under längre tid gått med enorm mattorka och kör på samma gamla tråkiga maträtter om och om igen.
 
För varje vecka hänger det med en meny som innehåller alla recept, till det står det även uppradat vad som kan vara bra att vara hemma (kryddor m.m.) och dom hörde samman genom hela veckan. Det var otroligt mycket matvaror som låg i kassarna. Recepten var märkta med hur lång tid/avancerad respektive maträtt tar/är och samtliga maträtter var jättegoda. Jag hade fått höra att det skulle vara lite mat, men det blev hur mycket som helst och det räckte till stadiga middagar samt matlådor till oss alla dagen därpå. Även Selma gillade alla rätter. Vill påpeka att jag är en kräsen tjej dessutom.. Så att jag gillade allt var verkligen ett toppenbetyg. På tal om betyg så kan man faktiskt sätta betyg till respektive maträtt i det lilla medföljande häftet, hihi.
Riktigt gott och smidigt helt enkelt och detta är verkligen någonting vi kommer köra fler gånger. Jag måste nog säga att det absolut bästa var att få det hemlevererat till dörren, haha. I samarbete med Linas Matkasse har jag nu fått möjligheten att ge er en fin kod. Om ni beställer en matkasse HÄR får ni nämligen prova en matkasse från endast 299:- och dessutom får ni Himla Handdukar (värde 229:-) med på köpet. Ange rabattkod "TACKBLOM".
 
Favoriträtterna för veckan var helt klart tonfisk-tacon samt järparna med ugnsstekt potatis.
16