Frukost, mellis, kvällsmat

God morgon! : )
 
Som jag tidigare nämt så är vår dotter inte speciellt stor i maten. Hon är rastlös vid matbordet, vill helst springa iväg och får i sig, i våra ögon, väldigt lite. Nu har hon dessutom börjat med en grej som jag själv känner igen från när jag var liten, säga att hon inte tycker om. Vi säger alltid till Selma att man skall smaka på allting, tycker man inte om sedan så behöver man inte äta. Jag vet hur ångestfyllt det är att trycka i sig något som man faktiskt verkligen inte gillar och ha någon hök över sig som tvingar en att äta upp, annars får man inte gå från bordet. Det är svårt det där med föräldrarollen, att vilja att barnet skall äta, uppmuntra, men inte tvinga o.s.v. Nu är ju inte Selma speciellt stor.. Hon väger 12,5kg för sina 3,5 år - men hon följer sin kurva, växer och utvecklas. Så varken vi eller BVC är oroliga.
 
Men! Det finns en sak som hon alltid slukar - SMOOTHIE - och det är perfekt att ta till både som frukost, mellis och kvällsmat och går att variera till det oändliga. Igår fick hon följande när jag hämtat henne från förskolan.
 
Innehåll
Naturell yoghurt
Havregryn
Blåbär
Hallon
Banan
 
Jag kokar alltid alla frysta bär, även om det är svenska och ekologiska. Det känns bäst. Sedan slänger jag ned allting i en mixer, mäter aldrig mer än havregrynen (och det är för att det är enkelt att få upp ur burken, haha). Men skulle gissa på att det var runt 2,5-3dl yoghurt, 1dl havregryn, 1 banan och runt 2dl bär. Mixa ihop och swosh så är det klart. Går som sagt att variera till det oändliga med frukt och bär.
 
Har ni några tips på gosa och nyttigare smoothies för småttingar?
Gärna lite extra snällt för magen. Dela gärna med er! : )
 
Måste även tipsa om IKEA's underbara sugrer "Sötvatten". Dom är i plast och tjockare vilket är perfekt att dricka just smoothie med (och mycket roligare för dom små). Dom kommer i olika färger titt som tätt, men den senaste varianten nu med turkos, ljusgrön och rosa gick jag bananas på och köpte 3 förpackningar med 100 i varje. Så himla söta! 9kr kostar en förpackning.
 
 
34

Eftermiddagsbabbel

Lilla älsklingsgossen!
 
Det där babygymmet är nog inne på sista månaden nu skulle jag tro. Colin vill sitta mer och mer och blir snabbt rastlös när han ligger på rygg där i. Dessutom vänder han sig bara över på mage, så vi kör amningskudde runt honom (eftersom att han fortfarande tippar) i gymmet ett tag till innan vi byter ut det helt och hållet mot IKEA's lekmatta vi har i garderoben. Men så många timmar han spenderat där och så mycket glädje för oss alla i familjen. 
 
Just nu står maten på spisen och i ugnen och väntar på att bli klart. Ugnsstekt falukorv och potatismos får det bli idag, gott. Colin sitter här i mitt knä och Selma tittar på Mashas sagor på Netflix. Dom gör om klassiska sagor till knasigare varianter och det är tydligen av av favoriterna just nu. 
 
Jimmy pratade nyss med vår mäklare också och han hade fått bilderna från igår. Ikväll skulle han skicka den färdiga annonsen för godkännande av oss. Jag är verkligen så nervös för det här med försäljningen alltså.. Det känns, som jag skrivit, så vemodigt och det finns så mycket saker vi kommer sakna med det här. Läget, utsikten, balkongen.. Att ha 5-10 minuters gångpromenad in till centrum, ha inre hamn ett stankast bort, vatten utanför fönstret och kunna se båtbussen gå förbi. Åååh.. Haha. Känslor känslor! Men det kommer bli bra detta, jag är helt säker på det.
6

En onsdag förmiddag..

Hej på er!
Igår var fotografen här och tog bilder på vårt lilla hem.. När han lämnat lade jag mig på sängen och luften gick nästan helt ur mig. Det har varit mycket att förbereda såhär inför fotograferingen, men också inför dom kommande visningarna. Men nu är steg ett gjort, nästa pirr i magen kommer troligtvis när vi får länken till vår Hemnet-annons. Det känns så himla märkligt det här.. Men skönt samtidigt. Vi hade växt ur lägenheten redan innan Colin kom egentligen.. Men för oss kändes det viktigare att lägga fokus där än på större boende och det känns verkligen fortfarande helt rätt nu när han snart hunnit bli 6 månader. Den där första tiden i nyföddbubblan hade jag inte velat ha på något annat sätt än att just bara vara. Nu börjar han och hans grejer snart att ta mer plats och då känns det prioriterat med större igen.
 
Efter att fotografen var här igår så åkte vi och hämtade Selma på föskolan, storhandlade och på kvällen kom min lillebror hit och åt pannkakor med oss. Så mysigt och gott! Selma åt en hel pannkaka, vilket är att hurra för i vår vardag. Colin fick lite majs och potatispure på några skedar, men han tyckte att det var precis lika äckligt som allt annat han fått smaka, som inte är min mjölk. Jag har ju helammat honom dom här sex månaderna och han har varken fått ersättning eller flaska. Napp använder han inte heller, så det är klart att det blir lite konstigt.. Men han kväljer sig, spottar och fräser, det är svårt att inte fnissa då. Hittills har han fått smaka på gröt, banan, potatis, morot, nektarin och nu i dagarna har vi köpt någon enstaka burk för att se om det kan vara något. Men hittills har ingenting fått bra betyg, haha. Det är ju synd om honom när han sitter där och kväljer sig, kväljer sig och kväljer sig. Men det är bara att fortsätta introducera så får vi se om det kanske vänder. Selma tyckte det var gott och spännande med det mesta i hans ålder. Tänk så olika det är : )
 
 
 
15