Torsdag och lite "f*ck you" på det..

Så nöjd med fotbollsmålet vi haft sedan tidigare i somras här ute på gården. Rejält och alla kidsen här ute använder det dagligen. Colin är riktigt förtjust i boll-lekar och både sparkar, kastar och rullar gärna både inomhus och utomhus. Till sin pappas stora glädje som försökt få Selma intresserad sedan hon var pluttis, utan vidare framgång, haha. Målet kommer från Pinepeak på Jollyroom.
 
 
Hej på er!
Ni vet lugnet som lägger sig över ens hem på kvällen.. I alla fall i vårt hem när barnen sover, jag sätter mig framför datorn med något gott att knapra på, TV:n surrar i bakgrunden och jag får koncentrera mig på lite kreativt jobb. Jag gillar den stunden! Även om det som sagt innebär effektivt jobb, så bryter jag av det ibland med lite shopping, slösurf och annat avkopplande.
 
Efter förskolan idag tog vi som vanligt mellanmålet ute med kompisar. Just nu är det mycket nyttiga muffins som gäller och barnen älskar dom jag bakade igår på havregrynsgröt med kanel och äppelbitar. Recept finner ni här om ni vill. Jag har fått tips på banankakor med havregryn också, som jag måste prova någon dag. Det är så enkelt nu när båda barnen äter samma och Colin framförallt börjat gilla det mesta. Han var ju en riktigt kräsen pojke första tiden när det kom till annat än mammas mjölk. Jag ammade honom till 10,5 månad. Inte fullt ut hela tiden såklart, men det var inte förän för några månader sedan som han verkligen började uppskatta mat ordentligt. Nu "mmm:ar" han nästan alltid vid första tuggan, gullgosse <3
 
Idag vid matbordet höll vi föresten på att sätta i halsen både jag och Jimmy när Selma plötsligt utbrister. "Vet ni, det är här ett svärord" och visar det berömda långfingret. Eeeeeeh!? Okej!? Och det har du lärt dig var och av vem? Det har skett på förskolan givetvis, annars är vi ju alltid med och omkring henne, men vi kunde ärligt talat inte hålla oss för skratt. Både jag och Jimmy tittade storögt på varandra och undrade vad sjuttom som precis hände. Haha! Men så drog vi den där harangen om att det är helt rätt det hon säger, det är ett svärord och det kanske inte är så speciellt bra att använda sig av det utan att man istället kan uttrycka sig på andra vis oavsett om man är glad, vill skoja eller faktiskt är arg eller ledsen. Alltså ni skulle ha sett henne där med långfingret uppe.. Lilla knasiga älskling.
 
 
7

Uppdatering i radhusbygget

Det går framåt i husbygget och i torsdags var vi inbjudna till en byggvisning. Dom hade näst intill färdigställt hos en granne till oss och passande nog hade dom gjort en hel del likadana val som vi, vilket gjorde att vi fick en bra överblick för hur det kommer kunna se ut i vårt radhus. Jag fotograferade lite med mobilen när vi var där, så jag tänkte passa på att göra en liten uppdatering här denna söndag.
 
Entrén är ljus och dom hade gjort likadant golvval som vi, ljusgrå plattor. I hallen finns en inbyggd garderob så man kan stoppa undan alla jackor, mössor och annat kaos som jag tror de flesta barnfamiljer vet vad jag pratar om. Kanske speciellt om man har en mamma som är tokig i skor - även storlek 20 tar enorm plats om man har lite väl många par. Efter hallen kommer man in i köket, trappan till övervåningen och sedan vidare till vardagsrummet. Under trappan har vi ett otroligt bra utrymme att kunna använda som städskrubb och annan förvaring. Tyvärr är ju just förvaring en stor bristvara i nyproduktioner, så just det utrymmet är guld!
 
I köket stod ännu inga vitvaror p.g.a. stöldrisk i just byggen. I övrigt har vi gjort väldigt lika val. Golv, bänkskiva, luckor - men vi har valt bort beslagen och kommer att köpa egna. De avlånga hade vi i vår förra lägenhet och jag tycker att dom är ganska tråkiga. I övrigt ett mindre kök än vi har just nu, men ändå luftigt och fräscht. Ser fram emot att få stå där inne och greja, kanske blir matlagningen roligare då?
 
Badrummet på övervåningen har ett badkar - som hela familjen längtar efter det! Just nu har vi två duschar istället och i förra lägenheten var det också en dusch. Jag har inte haft tillgång till badkar sedan jag flyttade hemifrån 2007-2008 någon gång? Vi kommer troligtvis sätta upp en duschdörr eller liknande, det lägger jag i händerna på min kära som jobbar med just badrum. Vi har ett annat ljusgrått golv samt en ljusgrå detalj på väggen i form av en matchande pelare, det blir nog toppen! 
 
Badrummet nere kommer också ha tvättmaskin och torktumlare och arbetsbänken är en av de bästa sakerna, näst efter badkaret (det ultimata hade varit tvättstuga, men man kan inte få allt). Herregud vad det kommer underlätta det där eviga tvättandet. Vi har även valt bort beslagen på kommoden både uppe och nere och kommer välja något roligare. Även nere har vi annat golv samt en matchande ljusgrå pelare.
11

Onsdag

Hej på er!
Dygnen springer iväg och ser mestadels likadana ut just nu. Vakna, rodda med familj, lämna på förskolan, leka med ettåring, laga mat, lunchsovning = jobb för min del, vakna, hämta på förskolan, leka och sedan jobba igen. Låter kanske inte mycket för världen, men jag älskar att kunna kombinera det såhär och få mycket til med barnen. Dom är det viktigaste, men pengar måste ju in också. Inte alltid helt enkelt att orka, men jag gör så gott jag kan.
 
Det jag däremot har insett är att det vore bra för mig att röra lite på mig. Få in lite motion i vardagen liksom.. Jag är en latmask, jag prioriterar inte träningen alls. Men jag skulle verkligen vilja få in det som en naturlig del i vardagen utan att det skall bli ångestfyllt eller tvångsmässigt. I höst hoppas jag finna någon form av balans. Det skulle göra min kropp och min knopp gott, det är jag säker på.
 
Nu skall jag återgå till packandet av paket, kuvert och långa papprör. Innan helgen skall ytterligare produkter levererar runtom i Sverige. Alltid lika roligt!
 
 
7