Välkommen vecka 23

Välkommen vecka 23 ♥ Bilder från 22+0 (v23)
 
Kroppen: Livmodern når nu strax över naveln. Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.
 
Bebisen: Fostret väger runt 550 gram och är 28 centimeter långt. Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk. Fostret rör sig mycket, speciellt på kvällarna kan det vara mycket gymnastik i magen.
 
Egna tankar om föregående vecka: Jag mådde väldigt bra överlag, foglossningen var inte speciellt besvärlig i den bemärkelsen att det hela tiden gjorde ont, utan kom vi ansträngningar. Vila hjälpte mig att hålla den under kontroll. Halsbrännan nockade mig totalt vissa dagar, men Galieven funkade snabbt fortfarande. Jag tyckte att bebisen var ganska lugn i magen, men varje kväll kände jag honom i alla fall och det var fortfarande lite mysigt. Det är få saker som får mitt hjärta så varmt som tanken på mina barn och att jag har en liten son där inne är obegripligt. Jag kände vissa annorlunda rörelser denna veckan och inte bara buffarna, mer fisksprattel som var väldigt tydligt och jag misstänkte att det kanske kunde vara kullerbyttor av något slag. Funderade mycket på om det var för att moderkakan ligger i framvägg denna gång eller om han helt enkelt är lugnare än sin syster. Plötsligt hade jag gått upp 2kg denna veckan, de första två. Jag älskar att vara gravid. Mitt humör var kanske aningens mer ostabilt än när jag gick med Selma, fortfarande lite extra trött och liknande. Ibland kom jobbiga tankar över mig om att han skulle vara sjuk eller på något vis inte mådde bra, men jag försökte att trycka dom åt sidan. Tiden får utvisa, jag ville njuta. Men i det stora hela var jag bara helt otroligt lycklig!
4

Julaftonskläderna

Newbie har ju släppt en helt magisk julklänning i år, men jag var inte helt sugen på rött till Selma för tredje året i rad. Jag ville ändå fortsätta på det klassiska temat som jag älskar, Madicken-stuket. Så jag köpte den grå klänningen på Lindex och kombinerade den med en tröja från Newbie, Kappahl. Nu hänger det som en fin prydnad i vårt sovrum tills det är dags för användning och Selma uttrycker verkligen hur glad och förväntansfull hon är på vad som komma skall. Vita strumpbyxor och röda håraccessoarer för att hålla luggen ur ögonen så blir det perfekt :)
12

CYBER MONDAY!

Måndag och ny vecka och jag börjar dagen med ytterligare shopping. Eller faktum är att jag vaknade inatt och hann beställa en del mammakläder också till grymt bra rabatt. Tänkte tipsa om lite olika sajter idag och börjar med följande lista.
 
SPORTAMORE: Kör 30% på nästan hela sortimentet och med rabattkod "EXTRA10" får man ytterligare 10% rabatt på hela sortimentet, även redan nedsatta varor. Perfekt att inhandla stövlar, vinterskor eller liknande från exempelvis KAVAT till 40% rabatt och dessutom fri frakt.. Du kommer till erbjudandet här.
 
LINDEX: Kör en rabattrappa och vid beställning över 200:- ger 10% rabatt, beställning över 400:- ger 20% rabatt och beställning över 600:- ger 30% rabatt. Jag passade på att fylla på mamma-garderoben. Du kommer till erbjudandet här.
 
KAPPAHL: Ger halva priset på all rea, exempelvis den ljuvliga Newbieklänningen med röd botten och stora blommor. En favorit här hemma och otroligt fin till både jul och vardag. Du finner erbjudandet här.
 
BOOZT: Upp till 50% rabatt på tusentals artiklar och varumärken som exempelvis Mini a Ture, Converse, Ticket to heaven. Ja mängder helt enkelt. Förutom det så kan man även handla 4 barnkläder och betala för 3. Ta en kik på erbjudandet här.
 
H&M: Med rabattkod "3257" får man endast idag 15% rabatt samt fri frakt på hela sortimentet. Du kommer till erbjudandet här.
 
 
6