Tyra

Vi har förlorat vår andra lurviga älskling och vår värld har rasat.
Det här är så olidligt tungt.. Saknaden är enorm!
5

Godis till Halloween

Innehåller reklam för mitt jobb My Perfect Day,
men är inte ett betalt samarbete.

Förra veckan ställde jag till med lite pyssel. Strösseldoppade marshmallows kan vara det enklaste godiset på buffébordet, men som går att variera till oändlighet. Selma och Colin älskar verkligen dessa fluffiga godisar.

Det jag gjorde var att smälta candy melts över ett vattenbad, doppade toppen av marshmallowsen och direkt efter doppade jag sedan i sockerpärlorn - mini - halloweenmix. Älskar färgkombinationen av svart, lila och orange. Jag klippte svarta sugrör på mitten för att inte pinnarna skulle bli så långa och avslutade sedan med att fästa fladdermöss i papp med en dubbelhäftande tejp. Så söta och lagom kusliga för barnens halloweenfest.

Med rabattkoden "lindablom20" får ni just nu 20% rabatt på en beställning hos oss My Perfect Day.
Passa på att spana in vårt stora sortiment av kusliga dekorationer.
 
 
5

Min nya garderob


Hej på er!
Hoppas allt är fint denna söndagkväll! Här är det som vanligt en trött Linda men med noll söndagsångest!
 
I helgen har vi varit i fixartagen igen och denna gång var det dags för garderober igen. Sedan vi flyttade in har jag och Jimmy delat på den enda garderoben som ingick när vi köpte huset. Den är inbyggd i vårt sovrum och har två skjutdörrar, 180cm bred och omkring 60-65cm djup. När vi valde planlösningen valde vi nämligen 4 sovrum uppe istället för ett extra vardagsrum eller en walk in closet då vi ville att barnen skulle ha varsitt rum samt att jag skulle ha plats för ett kontor i och med att jag även jobbar hemma. Problemet är att det enda som ingick i garderoben var ett 40cm djupt och 180cm bredd hyllplan med en klädstång. Så mycket förvaring som gick till spillo.
 
Vi har haft ett galet huvudbry över den där jäkla garderoben och har tänkt på så mycket olika lösningar. När vi flyttade in planerade vi ett Elfa system, men blev sedan avrådda av vår byggherre att borra i väggen iom att badrummet ligger intill och dom pratade om diverse risker med vattenledningarna. Då var vi sedan inne på IKEAS PAX, klurade själva och fick hjälp i butik men där var inte måtten helt hundra och det skulle innebära vissa outnyttjade ytor m.m. Då berättade dom för oss att det skulle komma ett nytt system så småningom och vi hade is i magen. Det var alltså PLATSA som skulle släppas (och är det vi köpt flera alternativ av redan). Perfekt, tänkte vi, då väntar vi! Sedan prioriterade vi en massa andra saker tills Jimmy frågade om inte jag ville ha hela den stora garderobem själv istället, så kan vi köpa en ny till honom och ställa på kontoret. Inte mig emot!! :D
 
Då kom nästa problem.. Vår garderob är precis 180cm bred, har vissa omfattningar, lister vad det nu heter och, som sagt skjutdörrar. Kommer det funka? Jag planerade ihop ett system som jag trodde skulle bli grymt, förutsatt att det gick att få in. Sedan kände jag att det får bära eller brista. (vi får väl ha två stommar och sedan montera klädstång emellan på annat vis istället, tänkte jag). Så vi testade! Och YES!! Det gick in! Det var preciiiiis så vi fick in 3st 60cm breda stommar intill varandra (faktiskt med lite våld, plockade bort två socklar också) men nu står dom där dom skall och jag monterade resten av all inredning under kvällen igår och morgonen idag. 
 
Jag är så otroligt nöjd med lösningen! Som ni ser är det en hel del plats kvar mellan stommen och taket och där finns det påbyggnadsdelar att köpa till för fler hyllplan. Men vi får se om vi kanske tar det framöver, nu har jag ställt lådor ovanpå så länge. Vi vågade inte köpa fler delar i och med att vi inte ens visste om det faktiskt skulle gå in. 

Här ser ni lite bilder på processen : )
 
1