Gott nytt år!

Jag avslutar detta bloggår med en hel drös bilder på nästan hela vår familj.. Hundarna är ju inte med på bilderna, men en precis lika stor del i familjen som resten av oss. Tänk att ikväll skålar vi in det nya året.. 2016.. Året då vårt andra barn är beräknad att födas, en son.. Selmas lillebror. Det var iskallt när bilderna togs, men hela min kropp var liksom fylld av värme ändå. Å andra sidan.. Hur skulle den kunna vara något annat när all kärlek nästan bubblar över inom mig? Älskade familj, ni är allt för mig!
 
Bilderna har Malin Stolt tagit.. Jag tycker att ni skall klicka in på hennes hemsida, läsa hennes blogg och boka henne som fotograf. Hon tar inte bara helt otroliga bilder, hon har ett hjärta av guld också. Magiska Malin.. Det är inte för intet jag kallar henne det.

17

Mitt nya objektiv från Tamron

Sedan en ganska lång tid tillbaka har jag varit sugen på att uppdatera min kamera till en fullformat - Canon eos 5D Mark III.. Det har inte blivit av, då det är en ganska hög kostnad. Ni har nog inte märkt av det, men innan jul blev det istället en tidig julklapp som har fått mitt fotograferingssug att ta ett snäpp uppåt igen, så enormt skönt och roligt framförallt. Tamron AF 35/1,8 SP Di VC USD kan låta hur rörigt som helst när man läser eller hör namnet på det. Men jag kan beskriva det lite kort med att det innehar inbyggd autofokus, det passar även fullformatskameror, innehar bildstabilisator (som känns oerhört viktigt för mig som vardagsfotograferar barn i ständig rörelse) samt att det är ett väldigt tyst objektiv och har snabb autofokus (också viktigt när det kommer till små barn).
 
Jag har inte tagit med kameran och Selma ut för att bara fotografera lite fina bilder ordentligt ännu. Jag hann med julkortsbilderna nedan som fotograferades i kylan i ca 1 minut för att hon inte skulle frysa. I övrigt har jag använt objektivet till vardags sedan jag satte det på kameran.
 
 
Jag fullkomligt älskar min nya kompis och kameran har fått sig en ständig följeslagare i vardagen. Det är verkligen ett otroligt snabbt och tyst objektiv, hittar fokus i ett naffs och levererar riktigt skarpa bilder. Det känns robust och ordentligt och dessutom är det värdertätat vilket känns tryggt när kameran hänger på min axel vart vi än befinner oss.
 
Nu är ju jag en person som fotograferar i vardagen och min roll som mamma först och främst. Men jag ser fram emot att få använda objektivet på uppdrag i sommar efter att lillebror kommit ut också. Och tills dess skall jag se till att ta med mig Selma ut för fotograferingar också så Tamron SP 35 mm f/1,8 Di VC USD verkligen kan få leverera på andra sätt än att snabbt fånga ögonblicken, mitt i leken, som försvinner på mindre än en halv sekund. För det är ju lite så det är att vara förälder, man står ju inte utanför och fotograferar allt som sker, utan man får snabbt ta upp kameran i sin egen lek med barnet för att fånga och föreviga stunderna. Och objektivet - det levererar med råge! Jag är så otroligt nöjd!!
 
4

Nyårssnittar med Philadelphia och äpple

Nyårsförberedelserna här hemma är så gott som klara.. För oss blir det en lugn kväll hemma hos Frida och Martin tillsammans med våra underbara tvååringar, trerätters middag och en skål till tolvslaget. Kanske ett sällskapsspel eller två. Ikväll har jag och Jimmy förberett för och efterrätt och det är lite att tänka på när man har en nötallergiker, en glutenallergiker, en som inte gillar skaldjur samt mig då, den gravida. Men det fick bli snittar i olika former och en glutenfri cheesecake med färska bär. Dessutom har J förberett de nyinköpta plankorna till huvudrätten, oljat in och kört i ugn. Tog ju bara sisådär 4-5 timmar, haha.
 
Efter önskemål på instagram lägger jag upp ett recept på en av snittarna jag gjort med tunnbröd (ej glutenfritt bröd på just dessa), rackarns gott om ni frågar mig.
 
Ingredienser
200g philadelphiaost
2 äpplen
2 msk sötstark senap
200-400g kokt skinka (funkar även med rökt)
Franska örter-krydda
Tunnbröd
 
Gör såhär
1. Riv äpplena grovt, jag skalade inte ens utan bara rev dom.
2. Blanda philadelphian, de rivna äpplena, senapen samt en gnutta franska örter.
3. Bred philadelphiablandningen på tunnbröden, lägg på önskad mängd skinka, rulla ihop och skär i bitar.
4. Ställ kallt tills det är dags för servering.
 
Galet enkelt och superduper gott : )
4