Höstnytt i Selmas garderob

Hösten är den årstid som mitt hjälta klappar extra för när det kommer till kläder. Jag trivs inte speciellt bra i shorts och liknande egentligen, men när koftor, sköna byxor och snygga kängor åker fram i butikerna så skuttar jag till. Kanske framförallt när alla höstnyheter på barnavdelningarna dyker upp också. Swosch säger det och plånboker ekar tomt. Jag är helt hopplös!!

I veckan var jag inne på Kappahl och handlade på deras kampanj och passade på att köpa flera par nya leggings till Selma. Färgerna är fantastiska!! Sedan kommer visserligen problemet i att hon bör inse att sommarens värme börjat gå mot sitt slut och det inte riktigt funkar att gå barbent längre, byxor, strumpbuxor och liknande är man så illa tvungen att klä sig i nu. Men hon märker nog tids nog att det blir lite väl kallt att gå barbent under hösten. Hon gillade verkligen kläderna i alla fall, så kanske blir det lite lättare då.

Ett av helgens projekt blir att rensa barnens garderober på diverse urvuxet, sommarplagg och liknande så jag får en bättre översikt på vad som behövs inhandlas inför den kallare årstiden. Selma har dragit iväg och blivit 112cm lång dessutom så nu börjar storlek 110 sjunga på sista versen.

Close enough to kiss

Inlägget innehåller annonslänk men är inte ett betalt samarbete.

Det är så mycket nostalgi i mig när Selma går runt och bär sina dockor i sin Ergobaby. När Colin var liten var vagnen bland det värsta han visste, han ville vara nära, nära och jag bar och bar, hela dagarna. Nu är det istället Selma som går runt med sina dockor i m-position och "close enough to kiss" <3. Vi köpte bärselen till henne i julklapp från Babyland (här finner ni den).
 
Hej föresten!
Veckans fjärde arbetsdag är till ändå och efter ett par timmar med barnen, nattningen gjord så skall jag nu slå mig ned för ännu lite mer jobb ikväll. Livet som både anställd och egen företagare. Men jag älskar ju det - ha många bollar i luften! 
 
Barnens sommarlov börjar närma sig sitt slut. Sex veckor har dom varit lediga i sommar, betydligt mindre än hur tidigare somrar sett ut då jag varit "mammaledig" (hemma dagtid/jobbat kvällstid). Men det märks att framförallt Selma ser fram emot att få komma iväg och träffa kompisarna och sina pedagoger nästa vecka. Då som äldsta avdelningen på förskolan.. Nästa år är det förskoleklass som gäller och jag begriper inte det. Min lilla, lilla tjej.. Som blivit så stor! Stor, men ändå liten <3

Recept: Ugnsbakad lax med vitkål och morötter

Jag är så otroligt kräsen! Inte nödvändigtvis till nylagad mat, men jag har nämnt förut att jag har väldigt svårt för uppvärmda matlådor. Rätten ovan är dock en av mina absoluta favoriter när det kommer till matlådor - så enkelt också!

Ingredienser
Lax (jag köpte frysta filéer)
Pesto
Rödlök
Tomat
Vitkål
Morötter

Tina laxen, krydda med önskade kryddor. Tillsätt pesto, lök, tomat, (gärna parmesan också) och sedan kan man toppa med solroskärnor. Packa in i foliepaker och in i ugnen på 175 grader i ca. 25-30 minuter.
 
Strimla morötter och vitkål och bryn i stekpanna. Servera sedan rätten med exempelvis keso - sååå gott!
2