F r e d a g

Välkommen fredag! Vi är fortfarande inte helt hundra pigga, men febern är borta och vi mår bättre. Det är väldigt skönt med fredag idag och att vi har två dagar tillsammans hela familjen. vi har lite planer som jag hoppas blir av. 
 
I övrigt kör vi på en lugn förmiddag, myser lite, busar lite. Får se om vi orkar oss iväg för att införskaffa en ram på IKEA också kanske. Igår kom en efterlängtad tavla till Selmas rum nämligen. Visar den en annan dag :)
 
 
24

Akta Graco gåstol - recension

När Selma blev 6 månader fick hon en gåstol av sin mormor och morfar. Visst satt hon i den ibland och tyckte det var skoj, men det var först när hon blev runt 8 månader som hon verkligen blev kompis med den. Hon röjer runt som en tok och är så lycklig när hon kan jaga oss, följa oss eller busa med hundarna m.m. utan att någon håller henne. För att inte tala om hur roligt det är att plocka ut pappas skivor ur TV-spelet när han glömt stänga av det.
 
Hur som helst är det många som frågat om vi är nöjda med stolen m.m. Så jag tänkte köra en liten recension här. Hoppas det uppskattas!
 
Beskrivning
Säker underhållning när babyn vill röra på sig
• Bakhjulen som går i en riktning styr gåstolens rörelse
• Avtagbar lekbricka med leksaker och ljud
• Klädsel tvättbar i 30 grader
• Batterier: 2 x AA- LR6 (ingår ej)
• Med trappskyd som hindrar att gåstolen glider ner i trappan
• Sittdelen har 4 höjdlägen
 
När jag visade den här gåstolen i bloggen första gången fick jag bemötandet om att det inte är någon idé att ha fasta bakhjul, som alltså inte snurrar åt alla håll. Jag tycker snarare att det är en fördel, då barnen redan är så rörliga i en gåstol. Då känns det skönt att kunna begränsa det lite. Selma är ialla fall redan överallt och att hon även skulle ha möjlighet att slänga sig åt sidorna ser i alla fall jag som en nackdel. (Även om alla rörliga säkerligen hade varit bra innan hon riktigt greppade funktionen). 
 
Aktivitetsbrädan på spelar flera olika låtar och även om man hört som tusen gånger om så dyker det ibland upp en melodi som jag aldrig hört. Då hoppar jag till, haha. Men S tycker att det är väldigt roligt att trycka på tutan, snurra på ratten, spela musik med knapparna m.m. Och en fördel är att den går att ta av och man har ett bord under. Dock gör vi aldrig det då de flesta leksaker åker på golvet numera, skönt att slippa plocka upp allting någon gång.
 
Sitsen är väldigt enkelt att tvätta och såg precis lika ny och fräsch ut efter några tvättar som när den var helt ny. Jag tvättade den i 30 grader och hängde den på tork. Smidigt och torkade fort.
 
Just denna Akta Graco-stol finns i mängder av färger och former på bland annat Lekmer, BaraBus, KöpBarnvagn m.m.
 
15

Sjuktorsdag

Mammas gladfis innan sjukdomen tog en vändning..
 
Hej vänner!
Igår kväll när vi gick och lade oss tog Selmas sjukdom en vändning och när vi sedan ringde 1177 för råd, var vi snabbt påväg till akuten några minuter senare. Usch, det var enormt otäckt.. Hon hyperventilerade och blev nästan helt okontaktbar under stunder. Febern rusade. Klockan 4 imorse var vi påväg hem igen. Selma har sovit en hel del idag, ja nästan hela dagen, men är tack och lov lite mer stabil och lite mer pigg däremellan. Skönt!
 
Planerna idag är med andra ord minsta möjliga. Vi har bara legat i storsängen hela dagen än så länge, med undantag för lite gröt och mat såklart. Aptiten är inte som den brukar, men hon äter och dricker ialla fall och det är huvudsaken. Jag är trött, tung i huvudet och tät som ett vrak. Men tänk så häftigt det är att man får oanade krafter och glömmer av det när man är själv med sin sjuka liten.
 
Hoppas ni alla mår bättre än vi gör här hemma!
 
 
19