"Dagens fjortisbloggar"

Jag har sagt det förut och jag säger det igen - det borde finnas en strikt åldersgräns för att kunna blogga! Blogg.se har en åldersgräns på 15 år och innan 18 års ålder skall man ha målsmans tillstånd. Jag har sagt detta förut iom Kissies bravader, men det finns betydligt yngre bloggare än henne som klättrar uppåt på listorna just nu.

Det skrämmer mig lite faktiskt! Inte för att jag är rädd för konkurens, för dom är förbi mig sedan länge, men för deras egen skull! Tjejerna lägger upp bilder på sig själva, nakna, när dom badar tillsammans. Jag har sett bilder med alkohol inblandat o.s.v. Det bör även tilläggas att dessa tjejer är 14 år gamla (eller snarare unga). I den åldern gör man otroligt mycket impulssaker, utan att förstå allvaret och konsekvenserna dom kan få. En bild upp på internet, personuppgifter o.s.v. kommer alltid finnas kvar! De blir osams och kallar varandra hora, hänger ut människor, för att sedan bli sams och hänga ut andra människor.

Det jag inte förstår är att blogg.se accepterar detta, trots att dom ligger under kraven för ett användarkonto här. Varför ha en åldersgräns när det ignoreras av både användare och de som sköter blogg.se?

Jag klankar inte ned på tjejerna i sig, dom är jättegulliga och vi har alla varit i den åldern då man tror att man är otroligt mycket större och mäktigare än vad man egentligen är. Men man gör otroligt mycket oigenomtänka saker och att lägga upp sig i den grad, på internet är nog inte vettigt. Jag tänker på deras bästa egentligen, vill inte att dom skall göra någonting som dom senare i livet får ångra.. Finns så mycket underliga människor där ute och jag tycker nog att man skall växa till sig lite innan man lägger upp sig så otroligt mycket på internet.

EDIT: Jag menar såklart inte att alla inte kan hantera denna åldersgräns. Det finns 14-åringar som klarar av att hålla en lämplig nivå i sina bloggar, medans andra 17-åringar inte klarar det. Man skall aldrig dra alla människor över en kam. MEN nu har blogg.se satt en åldersgräns - som klart och tydligt ignoreras! Detta tycker jag är aningens oseriöst..

74
Makitcha

Jag håller verkligen med dig. Bra inlägg!

Ehli

Oj, jag visste inte att det är 15 åldersgräns .. :S Jag tycker bara att det är kul att skriva på blogg =) Jag är femton .. :) Men skriver inte dumma saker, eller sätter upp "olämpliga" bilder på min blogg :) Titta jätte gärna förbi om du vill =)

Din blogg är jätte fin tycker jag!



Kramar

Wysteriia

Oj vad har du hittat för bloggar med småtjejer som håller på sådär? :/

Anonym

de borde ha en spärr mot svartjobbare!!! sköka!!!!

Emma

Det som är ännu sjukare är ju att de nämt att deras föräldrar läser deras bloggar, då de även lämnar kommentarer, och inte säger ifrån!

isabella

då äre tur man har devote.se mkt bättre!

Sara~Candis

Har börjat märka det på aktiva listan mm mm. De beter sig vidrigt och får ändå vara kvar. Nej jag förstår inte alls :S

Annika

Måste hålla med. Jag tror det är många, oftas unga tjejer som inte ser några konsekvenser av deras "utvik" som sedan kan drabba dem senare i livet. Hur kul är det om chefen hittar en halvnaken bild på en, även om det var för tio år sedan? Det som en gång är upplagt på internet försvinner ALDRIG.



jaja... ha det bra linda och lycka till med flytten!! kram

rebecca

jag håller med dig!

SiZeZero

FÖLJ MED MIG PÅVÄG MOT SIZE ZERO!













































FÖLJ MED MIG PÅVÄG MOT SIZE ZERO!

Anonym

du har så rätt så rätt. men kom ihåg att det finns faktiskt 21 åringar som bloggar också är fjortisaktiga, och det är faktiskt värre =) förövrigt väldigt fin blogg =)

JENNIE - modeblogg

gud vad jag håller med dig linda:)



vettigt inlägg må jag säga. kramar jennie

sanda

Jisses, har precis sett. Det är HEMSKT! Finner inga ord. Jag är äcklad.

Du har verkligen så rätt. Dom borde anmälas annars funderar man på att byta till devote..

Alexandramarias

Hej...såg också "badbilderna"... Såg inte bra ut när de försökt redigera bort bröst m.m. Jag skulle INTE bli glad som förälder om man fick se det! Tumma inte på åldersgränsen.

Alexandra

Har Du tips på håruppsättningar?

Kolla in min blogg...




http://alexandramarias.blogg.se

Lexie

jag håller med dig fullkomligt..hur roligt är det för dem att höra olika ord enbart för bilderna dem lägger upp men dem borde inte lägg upp såna bilder. jag hade inte velat att min lillasyster hade lagt upp såna bilder bara för att..det är verkligen dåligt att dem har en åldergräns som dem inte sköter. för övrigt så älskar jag att läsa din blogg:)

Luisa

ja har läst deras blogg och jag visste inte heller att blogg.se hade en åldersgräns självklart ska alla få skriva vad dom vill i sin blogg men att gå till överdrift genkom att att kalla varnadra för horer och etc är lågt! Och att dom själva inte inser hur synd deras beteende är gör det ännu syndare!

Mitsukai

Jag tycker också det är jättekonstigt! Blondinbella blev ju indragen i socialen bara för att hon hade festbilder med alkohol innan hon var myndig, varför reagerar inte "staten" på de ännu yngre som gör värre saker på sina bloggar?



Helt sjukt.

Lisa

Äntligen någon som tar upp det här. Det är patetiskt hur dom håller på. Och framför allt för deras egen skull!

Hanna

jag håller med dej totalt! jag kollade in på nån blonds tjej där dem då badade nakna och sen att dem drack, dem e ju inte ens byxs myndiga :O menmen man kan inte alltid få som man vill, tyvär :P jag gillar din blogg iaf :D

Jennifer

Jätte bra inlägg! =)

M

men du har ju bilder på dig själv i bh så ´du är väl inte så mkt bättre?

Sandra

Jag tror jag vet vilka du syftar på, och jag håller med dig till 100%! Jag är dock bara 15år men jag håller definivt inte på sådär! Jag älskar din blogg förresten! Alltid lika kul att läsa!=) Kram /Sandra

Jasmine

Jag håller verkligen med dig! Jag hade själv heller ingen aning om att det faktiskt fanns en åldersgräns men den måste ju finnas av en anledning och då är det upp till blogg.se att ta sitt ansvar och se till att reglerna följs. Bra inlägg! Keep up the good work.

Jenilita

Hej jag tänkte bara fråga en sak du verkar ha koll på saker hehe någon har tagit reda på mitt lösenord och gått och tagit bort min blogg men inte mitt konto vet du om blogg.se har backup och hur jag går tillväga för att få tillbaka den? maila mej gärna isåfall, Och jag håller verkligen med dej om dom där fjortisbloggarna det e helt sick... vart finns föräldrarna kan man undra!!

patricia

jag visste inte att det hade åldersgräns å det där med badet var lixom gränsen ärligt dom har inge privatliv de vill bara få uppmärksamhet och vill komma längre upp i listan :P

fin blogg :P

S A O S . B L O G G . S E

Jag förstår vilka tjejer du menar och tänker precis samma sak som dig, du slog verkligen huvudet på spiken! Mycket välformulerat! :)

joanna

hrm kan hålla med dig till viss del.. men inte helt.. detta gällande bilder osv.. ska de va en åldersgräns på lunarstorm på 15 med då? visst nu har de satt en åldersgräns, men kanske borde göra som flera andra sidor och ha något sätt att följa upp detta på? (tex som person nummer osv, självklart med lätt att gå runt men då har de i alf gjort något.. kan inte minnas att jag lämnade de när jag började blogga?)



tycker att blogg.se får ta tag i dehär.. och kanske sätta upp ett anmälnings system (som många andra sidor har) för bilder? varför tillåta nakenbilder från minderåriga alls? även om de är över 15 och deras målsman sägs tycka att de är okej?



tycker att alla ska ha rätt att utrycka sig oavsett ålder.. många behöver få skriva av sig, och visseligen de kan man göra i en dagbok hemma som man sedan gömmer under sängen.. men de kan ju vi alla..

Angel

Jag har sett MASSA 11 åringar,det är dom som spammar sin bloggadress bland komentarer och dessa använder blogg.se

Mikka

Äsch, det är väl upp till var och en. Vi är människor och jag tror att dem som lägger upp utvik är väl medvetna om vad dem gör. Du har ju själv lagt upp avklädda bilder. Tänk om du är deras förebild? Vem vet :) Sen med tanke på att folk använder t-shirts med nakna tjejer på (tex den med Heidi Klum) så blir naket mer accepterat och inte något främmande på internet. 18-årsgräns på utvikssidor men inte på lika nakna modebilder, visst är det aningens ironiskt?



Åldersgräns funkar inte. Se hur det går med tobak och alkohol. Förbjud triggar bara mer. Tyvärr så är det så.



Som någon sa i en tidigare kommentar så finns det personer över 18 år som är MYCKET värre än dem i yngre tonåren.

Emelie

Du har så rätt, vissa man kikar in på...man finner inga ord som kan beskriva. Bra inlägg! Hoppas du får en fin dag!!

Fiffi

Godmorgon! Håller helt med dig i det där inlägget! Å hur intressant är det att titta i deras bloggar när man bara får se dom själva på fest eller när dom står i spegeln? Hoppas du får en bra dag! Kram Fiffi

emma

väldigt bra skrivet, bra inlägg..

Wraith

Håller med totalt.

Maria

Hej!

Vilken härlig blogg du har. Gillar verkligen bredden på inläggen. :) Skönt att läsa lite varierande. :)

Hoppas du får en bra dag.

Anna

Jag håller med Linda, har reflekterat endel runt detta senaste veckan.

Ha en bra dag!

Emma

så sant, så sant.

Johanna

Du har så rätt så Linda...

jag har en syster på 15 år...Fyller samma datum som du:)

Och hon kan verkligen inte förstå allvaret och vilka konsekvenser hon kan få utav saker och ting.. hon kallar sina ovänner för horor.hon har haft sex innan hon ens fyllt 13...

Hon har haft kontakt med äldre killar rentav MÄN.. när hon var i 12år ålder.. som tur är skriver hon inte blogg.. MEN hon förstår inte och respekterar inte livet i sig och vad som kan hända och vad som kommer att koma tillbaka..

Och de är så svårt att stå och se på.. hur mycket jg än försöker få henne att inte göra saker så slutar de nästan alltid med att vi blir osams för att hon tror att jag inte tycker om henne för att jag säger åt henne att inte göra vissa saker.. de är verkligen jätte jobbigt.

Och dessa tjejer förstår ju inte.. och tyvärr kommer man nog inte kunna ändra på de förens dom själva inser..

Fine när jag var ung drack jag med när jag var 14..

men de slutade med en riktig fylla när jag var runt 16år som resulterade i att jag knappt dricker idag. Jag tycker inte att de är värt det.



men men... man får hoppas att dom förstår allvaret och att någon iallafall kan hjälpa dom. och att blogg.se tar sitt ansvar. har man satt en åldersgräns så har man satt en åldersgräns..

//Johanna

Chuck

jag har själv sett några av dessa bloggar och fattar inte att folk lägger upp sånna bilder på sej själva :S så sjukt...!



måste bara säja att d e superfin bild på dig! :)

tess

Kronprinsessans förlovning:)

kika in min blogg om du vill veta mera :)

Linda

Heej! Hittade just hit till din blogg! Tänkte fråga en som vet nu!:) Vart kan man köpa det bästa och billigaste löshåret över internet? Är intresserad av hårförlängning men tycker det är för dyrt att göra en riktig. Vill gärna ha clips! Kanske göra ett inlägg om det! Tack på förhand!

Keep up the good work!

amanda

Ja, man förstår ju på en gång vilka du menar. och oj så sant! det stämmer!

isabelle

Jag är 14 år, och jag var precis likadan innan dock la ja inte ut bilder å skrev om det, men jag höll på så, för jag hamnade i fel umgänge.

Nu dricker jag endast ibland, och aldrig för att bli eller leka full utan för att jag kan tycka att en cider å kanske ett glas vin kan va gott ibland.

Jag umgås med många som är mycket äldre än mig, då tom dem får dricka, men jag väljer att inte göra de, för jag vill inte ha en dålig hällsa och jag vill inte att folk ska ha en dålig uppfattning på mig.

bitte

Jättebra skrivet och ett jättebra ämne att ta upp.

emma

Bra inlägg, jag håller med dig! Tack för en bra blogg, lycka till med flytten =)

Sandra

Bra inlägg, håller helt med dig.. förstår verkligen inte hur föräldrarna kan tillåta deras barn att lägga upp såna bilder och skriva de dom skriver. Tråkigt är det!



Erica

Jag håller med dig till viss del, även om tjejerna säkert är jättegulliga och trevliga så tänker man inte riktigt va vad som kan hända om man lägger upp bilder på internet.

Jag tycker inte det är fel att typ vika ut sig och sånt, men då är man ändå vuxen och får helt enkelt stå för de man gör och ta konsekevnserna av det men är man 14-17 tänker man inte alltid så långt.

Jag vet precis vilken blogg du menar.

Men jag tror att det blir väldig svårt att få till någon "lag" när de är precis som du säger att en del tänker efter mkt mer än andra.

Johanna

Håller med dig till 100 % Senast i går diskutera jag det själv med min pojkvän! Det är sjukt, men framför allt sorligt, att tjejerna som gör det faktiskt gör det. Det finns bättre sätt att synas på än så som dom gör ...

Ahå

Hade varit kul att göra en 18årsgräns på hela bloggvärlden, så får vi se hur hysterin blir ;D

Anna S

Ha en bra dag! =)

Emelie

Jag håller med dig, själv kommit in på ungas bloggar!

Mycket bra inlägg!

Frida

Jag håller mig dig fullt ut! Läser dem bloggarna som jag anar att du skriver om. Ändå verkar doms nälla och söta och allt det där..Tråkigt att dom beter sig som dom gör bara.

Marie

Jag håller med dig till 100%



Du har en riktigt bra blogg..

denise

Riktigt bra inlägg! Håller me till 100!

Finns för många fjortisar som knappt vet hur dom ska bete sig i bloggvärlden. usch!

Indra

Bra inlägg Linda! Jag har ofta tänkt detsamma, även om jag faktiskt inte hade en aning om att det fanns en åldergräns på blogg.se. Jag tror helt enkelt att många väljer den här vägen för att dom vet att det generar många läsare, men min åsikt är ändå att dom i slutändan får betala ett alldeles för högt personligt pris för att hamna i toppen.



Ha en fin dag! //Indra

karro

Åh håller verkligen med!

MEN man måste tänka på att alla mognar olika fort och det finns tjejer som är 20 som beter sig som 14 och det finns tjejer som är 14 som beteer sig som 20 det är stor skillnad så jag tror inte åldersgräns är så bra men man borde inte få publicera nakna bilder eller något annat sånt utan målsmans tillstånd om man är så pass ung för dom flesta så unga tjejer förstår ju faktist inte konsekvenserna...

Louise





Vilken bra anmärkning, håller fullständigt med dig om detta!! Ha en fin dag, Kram!

Jennie

15-årsgräns på blogg.se ? jag har sett yngre bloggare t.o.m :O

Mamma & Bullen

TACK för att du tar upp detta Linda!

Har gått & tänkt på detta ända sedan de blonda

14-åringarna började dominera mest besökta listan.



En av dom skrev på sin blogg för ett tag sedan att

även om hon inte gillade Kissie så har hon henne

som förebild. ''Kissie är smart som fattat att

provocerande inlägg & bilder är den lättaste vägen

till läsare''...osv.



Tycker det är så otroligt sorgligt att vissa tror

att det är enda sättet att få en läst blogg. Eller

att en blogg med många besökare betyder allt för

den delen. Tror att dom kommer ångra mycket om

ett par år & då är det ju redan försent tyvärr.



Jag funderar lite på hur deras föräldrar kan

acceptera detta? Jag hade kanske inte krävt att

få lösenord & sånt till min dotters blogg, men

i alla fall adressen så att jag kan se vad hon

skriver. ANSVAR finns det något som heter!



Beatrice

BRA SKRIVET! Jag beundrar dig för jag har själv försökt ta upp detta ett flertal gånger, men såfort man nämner något om folk som är under 16 år så tror folk hela tiden att man är "avundsjuk" på dem, hur skulle jag kunna vara det?! Jag har själv varit tonåring en gång i tiden och jag vet hur mycket dumheter man lät sig bli indragen i. Du är beundransvärd! Bra att du tog upp dethär! :)

Sanna

Hörde ett rykte om Blondinbella att hennes mor fick soc efter sej pga att bella la ut bilder från krogen och sprit fast hon ej var 18.



Dessa två tjejer, vet vilka du menar.

Läser ibland deras blogg och fattar inte vinkeln varför de orkar?



De hatar varandra, de äslakr varandra, naken bilder och fyllekort.. Vart är föräldrarna?

Alicia

Oj! Jag visste inte att det var åldersgräns på det.. Jag är bara 12 år, men jag har målsmans tillstånd att ha blogg + att jag inte lägger upp sånna bilder, jag har min blogg för att kunna lägga ut bilder jag fotograferar :S Och sen har jag lösenordsskyddad blogg så bara mina vänner kan komma åt den..

emelie

ja, ibland när jag klickar runt finner jag bloggar som verkligen får mej att undra, som du säger, vart är föräldrarna? men annars finns det bloggare under 15 som faktisjt skriver hyffsade saker. jag, som bara är 12 år har själv målsmans tillstånd och mina föräldrar kan se vad jag skriver med bara ett klick. men jag förstår vad du menar. alla bloggare under 15 skriver inte som jag och mina kompisar skriver. det är ju sorgligt att läsa bloggarna med tjejer på 14 år som dricker sej fulla, tar naken bilder och skriver om saker som vissa vuxna inte ens vågar gå in på. det är sorgligt att se dom kasta bort livet så.

Sara

Du har så otroligt rätt tjejen. Du e nog den vettigaste av alla här tycker jag. You Go girl!

Niklas

Intressant inlägg! :)

therese

tjejer har alltid varit så att dom stör sig på andra tjejer, som inte är precis som dem, eller som vågar MER än dem, eller som är mer NÖJD med sig själv. Dessa tjejer kommer inte behöva lida resten av sitt liv för att dom knäppt kort på sig i badet.. Alla gör en så stor grej av ingenting. Låt dem hålla på. Visst, dom är fjortisar. Själv saknar jag fjortistiden.

Lancia

Tog mig faktiskt tid en dag att verkligen kika igenom dessa tjejers bloggar och jag förundras, liksom du, över deras föräldrars agerande, eller snarare icke agerande. Men å andra sidan blir jag inte jätteförvånad heller, Dessie har ju mer eller mindre faktiskt "hoppat av" grundskolan! Vilken förälder skulle tillåta det utan att införa konsekvenser för det? Dagens ungdom säger jag bara! ;)

Ida

Jag håller med dig i vartenda ord!

Vissa verkar ju sakna både förstånd och föräldrar. Nej, lite BRA förebilder till dessa småtjejer skulle behövas! Bra skrivet ; )

sissi

Även om man skulle sätta åldersgräns på bloggen, så finns det ju flera andra tusentals sätt att göra sig hörd och sedd via internet....nä jag tycker att föräldrarna borde ha lite mera koll på sina barn!

Mathilda

Amilia Stapelfeldt

Linda, vi har träffats och pratat. Trode du själv att jag var 14 år då? Jag håller med om att sånna som paow och Dessi ska inte hålla hus här på blogg.se - det har jag skrivit i min egen blogg. Men! Jag kan säga att min blogg, trotts min ålder, är långt i från de dem du syftar på är. Jag skriver ingenting om tobak och alkohol. En nakenbild skulle aldrig falla mig in att lägga in heller. Jag skyltar och står för Anti knark och Anti mobbning.



HA DE BÄST GUMMAN !

aw - gotlandstöis

jag är 14 år - håller jag en lämplig nivå?