Efterlyst!

Hej vänner!

Jag har precis spanat in kvällens avsnitt av Efterlyst. Som vanligt blir jag fullkomligt illamående av programmet, jag kan inte förstå hur mycket vidrigheter som händer runtomkring. Det får mig att bli livrädd! Man går bannemig inte säker någonstans alltså..

På tal om illamående, jag sitter nu och kollar på "Sista chansen: 500-kiloskliniken". Det handlar om överviktiga människor, då menar jag alltså inte överviktiga som i några kilo, utan överviktiga som i hundratals kilo. Människor som inte kan göra annat än ligga i en säng. Det finns inte en möjlighet att dom skulle kunna klara sig själv. Jag personligen förstår inte hur det kan gå så otroligt långt. En av killarna ligger inne på kliniken och har gjort de senaste 4 åren, han har inte gått ned ett kilo - varför? För att han vägrar hålla sig till sin diet och att träna. Dom har stora öppna sår på kroppen för att dom är så fruktansvärt stora.. Helt otroligt vad en kropp är kapabel till..

EDIT: Beroendet människorna ovan är precis desamma som anorektiker, alkoholister, knarkare har. Det är inte för att dom är överviktiga jag blir illamående utan över vad beroendet gör med människan. Jag tycker det är precis lika hemskt med alla beroenden som tar över människan ifråga. När dom inte längre har någon makt över sig själva. Jag vill bara hoppa in och hjälpa dom. Ta tag i människorna och säga "du förstör dig själv - du tar livet av dig själv". Men jag vet att det inte fungerar så..

Jag har flera som stått/står mig nära som lider av olika beroenden. Anorexia exempelvis.. En annan har dött av sitt alkohol-beroende. Kanske skrämmer det mig mer just därför..
15
Jenilita

Hej! Det måste va jätte hemskt att vara matberoende äta sej till dötts, Ja tycker jätte synd om dom , Ha en bra kväll kram

Lovise

Man tycker väl att de ska reagera om de har stora öppna sår på kroppen just för att de är så stora, men han/de kanske vill dö... :/

Moonzanna

Det är helt sjukt va äckligt det är...jag tycker så jävla synd om dom som måste vara så otroligt sjuka som inte förstår hur illa det är

Magnus

Ja, så är tyvärr verkligheten.



Det här måst nog vara den mörkaste bloggen på nätet, kolla här.



www.333smiley.blogspot.com

Elin - » D I Z Z Y L I C I O U S »

Aha just ja, det var det ikväll ja :) typiskt att det krockade med Made in Sweden.

Anna Phe

Jag märker att många inte riktigt kan placera det här med övervikt. Många skakar på huvudet, förstår inte och tom tycker det är äckligt! Det många gör fel är att förvärra saken och synsättet på det hela, för då börjar alla andra också dömma ut dem. Man ser mer till det yttre som inte ser allt för trevligt ut, mer än att se till orsakerna.



Denna övervikt är PRECIS samma sak som knarkare, anorektiker, alkoholsiter......vad som helst som innebär ett beroende. När man säger - jag förstår inte hur man kan tillåta det bli så här, lika lite förstår personen i dramat, man kan inte se gränserna! Man har hela tiden ett tvång att ta till det vita pulvret, fettet eller handla slut på systemet, man måste stilla sin inre smärta. Detta är ett sätt att dämpa en svår känsla till att må bättre en kortare stund. Det kan likaväl vara ett medfött beroende, har man läggning för att ha svaga spärrar åker man lättare dit och blir beroende av något slag. Det kan likväl vara en människa som helt enkelt mår skit till en person med ökat sug efter medel och inte kan känna den där gränsen.



Jag är inte högutbildad, men jag vet vad jag pratar om. Sett det många gånger, varit där själv ( kanske fortfarande är till en mindre del ) och även haft en pappa med svårt beroende. Sååå ja, det är lättare att inte förstå när man aldrig varit där själv. Det är ett helvete att ta sig ur och därför förblir många kvar i sina beroenden tills det blir ennu värre... man går upp till 500 kilo, knarkar sönder sin hjärna eller super sig till döds, då har det gått väldigt långt, det är fruktansvärt synd om dessa människor.

Anonym

alla kan ju inte vara lika anorektiska som dig ;)

Babbidesign - [Design & Foto]

Fattar inte heller det där. Har även svårt för folk som opererar magsäcken. Jag tänker då aldrig avstå från livets goda!!

Josefine

Hej!



Just nu pågår en tävling på min blogg. Kolla gärna in!



http://youaresofine.blogg.se/2009/february/tavling.html

Marie

Jag förstår inte heller hur man kan låta det gå så långt, man borde ju göra något åt det innan man kommer till stadiet när man inte orkar röra sig längre. Hemskt är vad det är!

Emma

Efterlyst är ett toppenprogram! :)

linnea.

håller med, men det finns vissa som dör av övervikt för dom har en sjukdom. dom kan ju inte råför att dom har övervikt då. har en som står mig extremt nära som har en sådan sjukdom, och han har gått ner nästan 30 kg sen i somras..

bitte

Ush sjuk värld vi bor i efter att kollat på efterlyst går man typ aldrig ute själv när det är mörkt osv

Karin

Fy, kollade m lite på efterlyst och jag blir tokrädd varje gång jag kollar men trors det så kan jag inte sluta...

Är förövrigt mörkrädd så det gör det ju inte lättare precis...

Ha d fint

//K

Anja

Kollade också på Efterlyst och Johanna som blev mördad bodde i samma lilla stad som jag.

Kommer ihåg samma dag när det hände och man fick reda på det. Otroligt hemskt.