Het diskussion om hund-skor!

Det har blivit heta diskussioner ang. hundskor och hurvida man bör klä sina hundar eller ej. Jag har sagt min mening flera gånger - Så länge det fyller en funktion så är det för min del okej med hundkläder. Så länge man klär på hunden för hundens skull och inte ens egen.

Denna vintern har en fruktansvärt bitande och ilande kyla, Tyra och Polly har aldrig behövt ha varken kläder eller tussar innan och det har dem fortfarande inte. Men i år har dem börjat få kramper i tassarna av den fruktansvärda kyla och tassalva hjälper inte. "Vanliga" skor på hundar kan förstöra leder och ryggar, men däremot kan man sätta sönderklippta fingervantar eller liknande på dem. Detta är vad jag tänker prova! Jag letar även efter ett täcke eller en värmande tröja som tjejena kan ha på sig, utan att störa sig på den.

Polly älskar kläder och blir riktigt mallig när vi har provat plagg, medans Tyra inte bryr sig speciellt mycket. Vissa människor förstår inte riktigt att hundar faktiskt kan gilla kläder och liknande.

Om du vill säga din mening eller följa diskussionen, kan du göra det här.
Både stor-hund-ägare, mellan-hund-ägare och små-hunds-ägare har sagt sin mening.
28
Andréa

Hej du ;) Kika gärna in i min blogg. Kommentarer uppskattas!!

Malin

Jag kan inte hjälpa det, men får nästan ångest när jag ser att folk har stavat så seriöst fel.. Det stavas diskussion. Tack.

emelie

vilken fin blogg du har :)

Rasmus

Jaha du menar tävlingen där man kan vinna kalsonger?.. Jo visserligen men jag menar då tävlingar som inte kräver att man måste bli medlem på olika sidro. Visst är det kostnadsfritt men det kommer alltid in massa annat typ, mail och bal och bla eller liknande.. Jag menar, varför inte en tävlingt där du bara delar ut ett pris som med Melba tävlinge? ^^

smet

oj visste inte ens att hundar behövde kläder.. trodde endast det var onödig prydnad, men du gör rätt. Tvinga inte på dem något de inte vill ha! :)

jouline

det där med fingervantar måste jag allt prova på min lilla chihuahua. att man inte har tänkt på de innan =) så simpelt lixom! med de där med hund skor kan ju vara lite jobbigt för det är många hundar som inte kan gå i skor. man måste vänja sin hund vid skor väldigt sakta, va jag har läst om. sen e ju skor ganska så dyra å du som har två små goingar får ju betala ännu mer, och då e de inte helt säker att dom ens kommer vilja ha dom på. som ja nämnde många och då menar ja många hundar vill inte gå med skor. tassarna är ju de känsligaste området på hunden och att få ett par skor på kan nog kännas väldigt fel eftersom skorna e ju lite tyngre och lite klumpigare än vad hundens egna tassar är. men som sagt har ju oxå detta problem med kylan, visserligen så e de inte lika kallt i göteborg som det är uppe hos dig,men de räcker för min lilla tös. men fingervantarna ska jag verkligen testa dom e ju inte så tjocka som skor heller. så de kan ju faktiskt funka =) men frågan är om dom sitter kvar på tassarna? man måste kanske sätta nått karborreband runt för att dom ska hålla sig uppe? jag får tästa lite hemma, de e väl bara å ta fram nål och tråd å sy fast ett band runt =) hoppas det funkar för dig med vovvsingarna! ha det gott kram kram

luisa

Hej!



Hitta din blogg och gilla den otroligt mycket :)Vore roligt med lite fler tips på frisyrer med både video och text. Mycket lätt att förstå dina instruktioner vilket är ett stort plus :)

evelina

hej!

skulle bli jätte glad om du sa din åsikt om min nya kategori som jag hade tänkt lägga till i min blogg.

du kan läsa om den i mitt senaste inlägg :)

Kram

K Y S S A R

Du hade typ världens snyggste blogg :D



Haha och heta diskutioner är ju det bästa som dfinns =D

Anna

ta en titt på mina auktioner på tradera :)

http://www.tradera.com/category/category.aspx?ftgnr=1542018&listtype=0

vh

jätte fin blogg :)

Hannah

Hej :) Jag är en daglig läsare av din blogg, som jag förstått kan du en hel del om frisör yrket, ifall du har lite tid över så skulle jag vara jätte tacksam ifall du orkar kika in på min blogg och läsa inlägget "Vad är detta", du vet möjligtvis inte vad det på den övre bilden är för ngt? :) Svara hemskt gärna i min blogg!: )

Tack på förhand! :)/hannah

Angelina

Fingervantar var en smart ide, men hur fäster du dem?

tessi

Tycker att det kan vara fint med små täcken eller liknande till hundar men med skor tycker jag att det går för långt..

Jätte fin blogg du har annars :)

Emelie

Jag håller med dig där..så länge kläderna fyller en funktion. Vi har aldrig "klätt" våra hundar, men denna vintern så har vår ena hund som är 12 år frusit och skakat som bara den, så då kan det ju vara en god ide att skaffa något som värmer våra älsklingar, så de slipper frysa...Ha en fin dag:)

Linda

Hej!



Själv använder jag en varm tröja, en varm jacka eller ett varmt täcke till mina vavvor när det är så kallt ute. Sen brukar jag smörja in deras tassar

med tassalva och det funkar jättebra. Tyvärr funkar det inte lika bra för alla, man får prova sig fram.

Det finns ju många olika sorters tassalvor också.



Linda

Spoiled Dog

jennie

JAG HAR EN MINDRE HUND AV SORTEN SCHIPPERKE-CHIHUAHUA-PAPPILLON. HAN FRYSER GANSKA LÄTT OCH NÄR DET ÄR KALLT UTE HAR JAG TÄCKE ELLER JACKA PÅ HONOM. SKOR VÄGRAR JAG EFTERSOM DET, PRECIS SOM DU SÄGER, FÖRSTÖR DERAS LEDER. JAG TYCKER DET ÄR SORLIGT NÄR FOLK TAR PÅ SINA HUNDAR KLÄDER SOM INTE FYLLER NÅGON FUNKTION, TILL EXEMPEL BIKINIS OCH ALLT SOM NU FINNS. DET FINNS NAGELLACK OCH HUNDPARFYM. DET ÄR ATT TA DET FÖR LÅNGT. MEN OM ENS HUND NU BEHÖVER KLÄDER IBLAND SÅ KAN DET JU LIKA GÄRNA VARA FINA KLÄDER? HAHA. MEN MAN FÅR INTE GLÖMMA ATT DET ÄR EN HUND, INGEN DOCKA.

Denise

Jag har också sätt många hundar som frusit om tassarna. Så det är klart man får ha ngt skoliknande på dom :) Bara dom inte förstår och som sagt bara dom uppfyller en funktion så tycker jag det är ok med hundkläder :)

joanna

svar: läste de nu! va tvungen att kommentera en gång till;)

Veronica

Vad kul att du tänker prova alternativet med fingervantar.. Jag tror den iden kan vara bra faktiskt, om hundarna lider så som du säger. Det som kan bli problem, som med min Melvin är som här om dagen när vi var ute så visade han stora tecken på att frysa, så jag satte på han ett täcke, men icke sa nicke, det var han ennu mer missnöjd med. Så alla är dom olika. Han är en vägrare.. Och då tvingar jag honom inte heller. Som du säger, går dom med på det och visar att det är det dom vill ha så visst, men man ska inte tvinga dom till något.

Alla känner sin hund bäst, så är det. Sen finns det vissa som tror att dom gör det, men jag är säker på att du vet bäst. Du verkar vara klok!

tiniii

att klä sin hund har jag absolut inget emot.



folk ska bara klaga och klaga och klaga.. men det är ju bara åsikter egentligen om man ser d så..



vill man klä sin hund, så vassegooo! sålänge det inte är överdrivet. de är ju inga dockor precis hehe.



bajbaj

Linn

Jättefin blogg :)

Maria

Jag håller med dig, om kläderna osv fyller en funktion så är det helt okej. Men det ska också va bekvämt för hunden. Ett täcker osv är bra på små pluttar på vintern men förstår inte dom som klär sina hundar året om.. :S

Skor är bra för små fossingar som dina hundars, annars kan dom få skador i tassarna som inte alls är roligt! Så länge man tänker på hundens bästa och inte på att det ska se snyggt ut när man går på stan och "visar upp" sin hund så är det klart man kan använda skor på sin vovve! :)



Älskar dina vovvsingar så söta!! Själv ska jag inom ett år eller två skaffa mig en dvärgspets! Så söta!! :) Eller så blir de en liten blandis! :)



Ha de bra!

Malin

håller absolut med dig, min lilla herre av rasen papillon får också ha täcke för att han får så ont i sina bakleder och börjar halta till slut, små hundar är nära marken och BEHÖVER täcket, medans större hundar har mer att värma upp sig på. Problemet med tassar likaså. Dessutom bör inte små hundar tas ut mer än behövligt i kylan då de har dessa problem under vintern. FRAMFÖRALLT denna vinter då vi även har i stockholm haft upp emot - 18 grader utomhus.



KEEP UP THE GOOD WORK :)

Cecilia

Min kompis gjorde egna hon med, klippte sönder ett linne och tejpade fast. Hundarna trivdes med det.



http://sofiaj89.blogg.se/2009/january/mandag-2.html#comment



Där är det bilder på de på chihuahuorna med sina nya fina skor :)

Anonym

Nej, hundar och kläder går sällan ihop men visst funkar det ibland. Jag tänker skaffa tollare och det ända jag kommer acceptera på henne är ett täcke och någon snygg scarf, allt detta med skor, tröjor, jackor, byckor, body's, ja, allt sånt är för mycket! Det räcker med ett täcke! Och omman är så himla noga med att hunden måste vara snygg så köp ett täcke som är snyggt då, nu finns det ju tusentals varianter att välja mellan, man behöver ju itne nödvändigtvis gå på det vanliga lite tråkiga svarta täcket. Men det här med skor!? NEJ NEJ NEJ. Om man har en chihuahua som kanske inte är i detta super duper jätte behov av promenad varje dag så gå inte ut de dagar då det är "krampvarning" då utan stanna hemma eller stoppa hunden i en "box"

Josse

Jag har en pinscher pojke på två år. Han är knähög och det finns bevis på att pinscherrasen gått med människan i tusentals år. I vilket fall som helst så importerades rasen till sverige på 70talet från tyskland. Rasen är framavlad för att jaga råttor i ladugårdar . en sann arbetshund med andra ord. Det som är med denna ras är att dom fryser på vintern, precis som vi människor. Kläder är ingen modefråga utan en självklarhet. Frågar någon så brukar jag säga att När du fryser, ja då fryser han. Så jag och min sambo älskar Hurrtas kollektioner, funktionella och snygga. Så Gibson äger en röd overall ( så han ska synas i mörket ) och ett täcke. Till våren när regnet kommer igen så kommer vi även att köpa ett regntäcke, mest för att han avskyr att bli kall. Det är inte vi som tvingar på honom kläder, utan dom skulle vi får en hund som skulle må så otroligt dålig och våndas för varje vinter. Det har vi inte nu. Gibson älskar snön och allt som har med den att göra. Kram Josse

Anna

Hej Linda, jag vill gärna tipsa om en bra hundkläder och hundskor webbutik;) på qpuppies.se kan du hitta praktiska hundskor och hundkläder för små hundar http://www.qpuppies.se