Läsarfråga: Färga från svart till ljusbrunt

Fråga;
Hej, jag ska färga mitt hår från svart till ljusbrunt och undrar ifall jag kan göra det hemma? :)

Svar;

Hej : )
Jag rekomenderar INTE att färga en såpass avancerad sak hemma. Dels för att svart är en otroligt envis och "svår" färg att få bort, men även för att det är svårt att avfärga och sedan färga in, när man inte riktigt vet vad man gör. Resultatet blir sällan bra och dessa typer av behandlingar sliter väldigt mycket på håret.

Jag rekomenderar dig att göra en avfärgning hos en frisör, vilket sker med hjälp av blekning. Och sedan låter du även frisören färga in den önskade färgen. Det kostar lite mer, men det är helt klart värt det. Jag har sett riktiga skräckexempel på "hemma-avfärgningar", samt många tjejer som kommit in på salongerna, panikslagna, med misslyckade färgningar..
9
Eleonor

Usch, ska jag vara ärlig så färgar jag nästan alltid hos frisören, även fast det kan vara lätta färger =)

Fast det är klart, jag älskar att vara där så :P

Anna Phe

Rolig fråga, tänkte precis på samma grej. Jag är ljusbrunhårig normalt, men färgat det svart. På något sätt har jag en hatkärlek till färgen, ibland känns det coolt och snyggt, ibland lite tooo much, precis som om jag kanske skulle haft min lite mer mörkbrunt. Får gå till salong i så fall, men det blir väll en senare fråga. Kan inte riktigt bestämma hur jag skall göra :D



Du, jag frågade dig en grej förr, vet inte om du missade den frågan. Men har du fått dina färgade linser ennu som man skulle fått om man gjorde reklam. Både jag och en del andra tycks inte ha fått vårat ennu, mailade dem men dom svarar inte.

Linda

Jag avfärgade hemma och det gick jättebra, fick dock inte bort all färg. Gjorde det senare hos frisören och det förstörde mitt hår totalt. Fick klippa av hur mycket som helst och var tvungen att köpa extensions.. Konstigt att det blev så men jag går aldirg till frisören igen det är ett som är säkert!

Emelie

Jobbar som frisör och vi får ofta in misslyckade hemmafärgningar tyvärr .

sabina

härligt inlägg

::JOSEFINE::

Jobbigt när man ska färga ifrån mörkt till ljust! Jag är själv i samma situation. Bra att man kan ställa frågor till dig :)

Martina

jag ahr med hört talas om skräckexempel men aldrig råkat ut för det själv. färgar i princip bara hemma och har ju gjort det i 7 år och klarat mig undan både håravfall och missfärgningar. men alla har väl inte min tur förmodligen.

AnnaIda

Nu behöver jag hjälp här igen och vem vänder man sig till då om inte dig? ;)

Det är så att jag är sugen på att göra en förändring i mitt hår, nu är det bara blondt med en jäkla utväxt.

Först har jag i alla fall tänkt att lägga i massvis med ljusa slingor och få bort utväxten och få håret jämt och fint.

Men jag är även sugen på att ta i lite mörka slingor för att få lite mer liv i det.

Kommer ihåg att du skrivit om att du själv var sugen på något liknande.

Vad skulle du säga är en bra färg då?

Svarta små slingor eller bruna?

Jag kommer att ta hjälp av min mor för att göra det så det blir tyvärr inget frisörbesök även om det är det bästa men min mamma är duktig på hår också.

Men som sagt, vilken färg passar sig bäst till blondt hår?

Kram kram

Emma

Hej¨

för lite mer än ett år sen så gjorde jag ljusa slingor och det blev liksom blekning på blekning,sen så gick jag till min frisör och frågade om hon kunde färga det brunt,då sa hon att det skulle bli väldigt mörk brun men nu så är det nästan som svart.Men nu så vill jag gärna färga mitt hår till ljusbrunt.Går det att färga håret från svart till ljusbrunt?

För att hon sa att det inte går eftersom där som mina ljusa slingor va kommer att bli grönt om man färgar det från svart till ljusbrunt.

hoppas att du svarar snart:)