S ö n d a g - med 18 minusgrader

Hej vänner!

Vi har 18 minusgrader här idag. Jag och J gick iväg till affären och köpte oss lite gott till ikväll. Vi hade tänkt åka till Karlstad och gå på bio, men det får bli en lugn kväll hemma istället.

Hundarna lider verkligen när vi går ut och det gör så ont i mig att se dem så. Det har aldrig varit några större problem med snö och kyla, förutom att dom tycker att det är lite jobbigt att ta sig fram. Men nu halv-lägger dom sig ned och riktigt kvider sig av smärtan i tassarna. Jag funderar på om man kanske kan sy några skinn-sockar eller liknande som man kan trä över tassarna på dom, så de inte blir så himla kallt. Är det någon annans chihuahua eller annan hund som har problem med kylan?
17
Anna

Ja huu nu är det kallt. Jag hade -26 imorse. Brrr

O l i v i a

Jag köpte hundstrumpor till mina en gång men lyckades inte få på dem. xD Var för liten storlek.

Carro

Nu är vintern verkligen här. Kallt, kallt, kallt...

Fast lite mer snö här i skåne hade inte skadat. =P

evans

Jag har två hundar, som skuttar omkring på tre ben nu när jag är ute med dem. Vi har minus 30 här nu, så det blir snabba turer ut med hundarna!

Thea

Jaa jag har en blandras som är lagomt "pälsad" men hon fryser ändå rätt mkt om tassarna när det är kallt!

Såg Gilraens tips, prova det jag är nästan säker på att det funkar ^^)

anneli

Vi har en bichon frisé och har köpt både sockor och tröjor/overaller till henne för att hon ska klara kylan. Hon ser ut som en uppstoppad korv i det men hon slipper iaf frysa =)

Mischka

18 minus??? hur klarade ni av att gå till affären? jag hade gått i ide:P

johanna

mina chihuahuor lider otroligt!har 18 minus i Uppsala nu!! De får kramp o hoppar på tre ben,gnäller och skriker!! Brukar ta upp de o massera o blåsa på tassarna men funderar på någon slags sko när det e som kallast!! Tycker så synd om de!!

Ellinor & Engla

Min lilla dam fryser oxå när vi är ute i denna kyla så det är snabba turer som gäller när vi går ut. Brukar ta på henne en tröja eller liknande om det vankas långtur men för hennes skull så håller vi oss mestadels inomhus när termometern kryper ner mot -20 grader.

Linda

Våran lilla pudel har en dunväst min mamma sytt :) Riktigt praktiskt!

johanna

min hund är en blandras, chihuahua/papillon, han har också problem med kylan!

Emma

Hej. Du ska vara glad att dom går ut överhuvudtaget. En av mina vavvor är från samma kennel som dina, dom är halvsyskon eller något tror jag. Iaf så krampar hela han när han har varit ute en halv minut så jag vågar inta ta ut honom. Han kröp ihop och bara skrek, tillslut låg han på rygg. Trodde att han skulle dö. Vi längtar till sommarn. Ha de

Angelina!

min lilla kille har med problem så han har ett par skor nu så han slipper ha ont i tassarna. Det funkar jätte bra för honom.

Ani

Mina lider verkligen också i denna istid som plötsligt kommit över oss. Lider med dom små.

joanna

min amstaff hane (ligger på ca 35 kg muskler) fixar inte kylan.. hans muskler blir stela och han får svårt att röra sig.. och när i kommer in så får han ont när han värmer upp sig igen.. antar att de är något liknande om vi tex verkligen fryser om fingarna du vet? och sen när man kommer in så gör de tok ont.. vi löser i alf detta med massage och täcken.. och ser till att han rör sig heeeeela tiden när vi är ute!:)

assiies.

Jag tog förut hand om en hund som också "led" av att snön var så kall, det som dom också får ont av är om det är pudersnö, snön åker in mellan tassarna mellan trampdynorna, det gör ju så ont för dom att man mår dåligt! :/ Eftersom min hund var ganska så mycket större en dina så tog jag strumpor, som jag klipte av till en passande storlek. jag sydde på kardborreband och ett snöre så dom skulle sitta bekvämt, och inte skava. Eftersom min foderhund inte gillade att ha på sig olika "hund kläder", så var jag tveksam på att han skulle gå med på att ha sina nya "skor", men joda han var en riktigt glad kille sen, ingen snö mellan tassarna :) men vill man ha ett par tjockare "skor", så kan man ta en en strumpa, sen en plastpåse och limma in i strumpan, sen en till strumpa och sen klippa den, då blir det torrt dessutom för ett tag. Eftersom dina hundar är så små kanske fingervantar funkar bättre? :)

Ha en bra dag mvh// Astrid Jinder.