Vill du ha egen domän till din blogg?

Ni är många som frågat mig om hur man går tillväga för att få en egen domän. Hur mycket det kostar, vart man kan fixa det o.s.v. Därför tänkte jag nu göra ett litet inlägg om hur man kan gå tillväga för att byta sitt "dittnamn.blogg.se" mot ett "dittnamn.se". Stället jag föredrar är Loopia, där jag själv registrerat ett par domäner för kommande planer. De har enligt mig bra priser, bra service och är lätta att kontakta.

Hur vet jag att min önskade domän är ledig?
Det är bara att klicka in på Loopia.se och söka efter önskat namn i den lilla sökrutan. Där ser du direkt om ditt önskemål är ledigt och därifrån kan du direkt beställa den. Superenkelt!

Vad behöver man?
När man har en blogg på exempelvis blogg.se är det enda du behöver ett domännamn. Detta väljer du när du håller på att beställa. När du beställt och betalat får du en kontrollpanel där du sedan kan peka din domän till den sajt där du vill ha den. Tycker du att det verkar krångligt? Kontakta Loopia så får du svar på dina funderingar.

Priser?
En .se adress, vilket är det vanligaste här i Sverige kostar 139:- / år. Alltså inga stora och dyra summor, utan vem som helst kan egetligen skaffa sig en egen domän utan att de krisar i kassan.

Lycka till!
[Klicka här för att komma till Loopia]
14
fanny

snygg blogg!

jenilita

hej va bra att du tipsade om detta antar att många vill veta:) Killen va dock snäll o fixade min domän för ett tag sen:) hoppas allt e bra, tycker inte du att sista avsnittet av the city kändes KORT? det va ju lika lång tid eller va det det? ja kollade det nyss på mtv.com eller kanske va det så att det knappt hände nått ja vet inte hehe, det bode vara 1 timma för man kan fan inte få nog av det!! haha ha en bra kväll:)

fotobloggen

snygg blogg!, bra tips =)

läs det senaste..Johans död

Malin

Hej!

Behöver man inte ha ett webhotell också?

Malin

Aha, nice då :) Men då är mitt klart då. har fixat namnet och det. Men jag fick det inte att funka när jag skulle "peka". Frågade pappa också, men vi lyckades inte lösa det. Vad exakt är det man ska skriva?

BAJSDAGBOKEN

Hej Linda!



Kollar du på Top Model som går på tv nu?



Jag har redan sett hela säsongen. McKey vann. Otippat men hon förtjänade det!

Sabine

Hej, måste börja med att tala om att din blogg är grym! Nu över till något annat som inte har med domäner att göra (har redan en egen :P), utan det handlar om hår. Det är såhär, jag färgar regelbundet håret, och om man färgar med Swartzkopz så får man med en GRYM efterbehandling, håret blir så mjukt och skönt att det är värt att färga bara för att känna den känslan. Alldeles silkeslent och underbart (och ja, det blir så även om man använder efterbehandlingen ett par veckor efter att man färgat så det är inte färgen som gör håret mjukt). Nu funderar jag på, har du något tips på en grym inpackning som får håret att bli så mjukt och lent och underbart?



Kramar från Sabine

Malin | bloggdesigner |

Jag har funderat länge på att skaffa ett eget domän-namn. Det verkar enkelt när du beskriver det :) Dock så vet jag inte om jag ska skaffa till min privata blogg, eller designblogg, tål att funderas på :)

Anna

Jag har ett litet problem när det gäller att peka om min blogg till mitt domän. Hur gör man? Mitt domän är pekat till min blogg, men inte tvärtom. Förstår du hur jag menar? Vet du hur jag ska göra? På Loopia sa de att det var inget de kunde göra något åt, utan det är genom min blogg. :)

ida

kan tänka mig att du är trött på frågor om domän. men ja chansar;)

har själv domän som du ser. men undrar hur du gått tillväga för att det ska ändras till din .se adress när man skriver blogg.se adressen. Vore superskoj å veta:) kram

Millan

TILL ANNA: Självklart kan du bara peka domänen hos Loopia till bloggen. Annars behöver du köpa ett webbhotell. Då ligger utrymmet och bloggen på samma ställe.

Liina

Hejsan tänkte kolla om du vet, ja bloggar ju på metrobloggen och tjänar även pengar där. Men om jag byt3er till ett egen domän. . förlorar ja då inkomsten ja får på metro eller hur ligger allt detdär till?

Stella Appelqvist

Hej! Fin blogg du har

mbt skor

Jag har ett litet problem när det gäller att peka om min blogg till mitt domän. Hur gör man? Mitt domän är pekat till min blogg, men inte tvärtom. Förstår du hur jag menar? Vet du hur jag ska göra? På Loopia sa de att det var inget de kunde göra något åt, utan det är genom min blogg.