Det fuskas bland storbloggarna!

LITE SVALLER:
För ca. ett halvår sedan fick jag en mail från en annan bloggare på topplistan,
där det frågades om jag hade intresse av att lägga in dennes "bloggportalen-statistik-räknar-kod" i min blogg och sedan få ha min egen kodräknade i dennes blogg, och därmed klättra uppåt på listorna. Jag tyckte inte om idén och svarade därför inte på mailet.

Ett par månader senare fick jag ett liknande mail igen, men svarade och skrev då att jag inte vet om det är någonting för mig, då jag inte på något sätt vill lura mina läsare. Eller framförallt mig själv! Bloggar jag verkligen för att nå toppen, eller bloggar jag för att det är kul? Givetvis kändes det lite lockande att se om det ens funkar. Personen garanterade mig en ökning och sade även att vi båda kommer ligga på "Bloggportalens topp 10"-listan genom detta sätt. Denne berättade även ett antal personer som faktiskt gör på detta sätt. Jag sade att jag ville tänka på det och bad om att få återkomma om det var någonting för mig..

Jag har inte mailat tillbaka, jag är stolt över den plats jag har på listan och skall jag klättra uppåt skall jag göra det för att jag själv kämpat mig dit, och för att jag själv skriver saker som intresserar er läsare. Jag vill klättra uppåt på ett ärligt sätt och därmed fortfarande ha respekten för mig själv och bloggandet kvar. Men det var ändå ganska intressant att få veta att det fuskas så bland storbloggarna.

45
Bella

helt otroligt!

då är dem kanske inte värda sin plats trots allt :)

Jennifer

Det var ju surt att höra. ;-( Respekt åt din blogg! Ha en toppen dag!

Renée

Jag tycker det är bra av dig att säga nej. Du har ju kämpat din väg till topplistan utan fusk. det är strongt!

Ehli

Det var verkligen bra gjort av dig! Här ser man en bra bloggare, nämligen du! Du skriver så bra, och fortfarande ligger på top 20 listan. Ärligt.

Det låter så dåligt att många fuskar sig fram till toppen. Det är så tråkigt. Vi vill ha bra bloggare, som ligger på top 20 (eller är det 10) listan helt ärligt, utan fusk!



kram!<3

bitte

Ush vilken dålig stil

Erika

Oj, det hade jag ingen aning om att man kunde göra sånt. Men bra gjort av dig, cred för det!

anna

Sjukt dåligt stil, undra vem det är :p

Victoria

Riktigt fult att göra så tycker jag!

Soffy - Tokio Hotel <3

Så du menar att ex. Kenza har fuskat? ^^

Anna Phe

Tyvärr är det så, inte för att jag påstår min blogg vara intressant heller, men just därför det finns så mycket skitbloggar på toppen, för dom fuskar sig dit. Hela den där roliga meningen med bloggandet har tappat sin charm, det är inte längre att människor gör det för dom gillar att skriva, designa, läsa andras tankar och bli uppskattad för det man gör som pricken över i:et. Nej nu handlar allt om att bli som dom största bloggarna, tjänar pengar, allt är pengar och "vill ha" så därför skriver man 20 inlägg om vädret, kommenterar med samma ord i alla bloggar för man inte enns läser inläggen vilket är mycket tråkigt och vi som vill hitta nya intressanta bloggar via topparna finner oftast bara massa skit så får man får kicka ur sig lika snabbt från sidan med ett långt suck..ganska deprimerande faktiskt.

Fredrik *Frisören

Kan tyvärr tänka mig att det är så... Tråkigt då kan man juf råga sig hur många som ärligt ligger med i toppen, kan ju gissa några som fuskat! =(

jennie



fin bild:)

Cammi

Hellt onödigt att fuska med läsarantalet, inte blir man bättre bloggare med att ''klättra upp på listorna.''

Jag gillar din blogg fastän den skulle ligga sist på listan! :))

Kramar!

Soffy - Tokio Hotel <3

Okej ;3

Miss Magnusdotter

äntligen fick jag mig en förklaring till varför det ibland är så dåliga bloggar på listan! nu menar jag verkligen inte alla, men vissa bloggar ser man och tänker; vad är det för spec. med denna bloggen? och designen ful och fel och så..



snacka om klarhet i det hela! och skönt att du inte gick med på det. Man vet ju som sagt själv att det inte är äkta då :) You go girl!

Hälsogudinnan

Hade själv aldrig kunnat/velat göra så. Men samtidigt så tycker jag att det är en kreativ idé..alltså jag förstår folk som gör allt för att komma upp till bloggtoppen för att tjäna pengar på sina bloggar. Är man smart nog att göra så, så kan man gott ha det.. men det måste ju kännas lite konstigt att ligga högre upp än man egentligen gör.

Nicole

Strongt!

Emma ~ Crazyangel [mamma till Milton]

gud så tragiskt....

Madde

Du är så himla bra, för du känns så rak och ärlig!

Mig har du vunnit som trogen läsare :D

jossie

shit, att folk tycker att det är så jäkla viktigt att ligga på toppen att dom gör så..

Linda-Pauline

Jaså? Det visste jag inte :S Men då förstår man!

Fanfreakingtastic

Helt rätt att du inte gjorde det.

froidan [W - 07 & A - 08]

Meh, va ruttet! Bra att du sa nej.

Man vill ju ha läsare ärligt, eller hur skriver man?

Hm, men nu blir man ju nyfiken på vilka som fuskar hehe

Kent Persson

Det är ju fördjävligt rent ut sagt. Trist att folk fuskar.

Alexandra

Härligt att du delar med dig. Jag har misstänkt fusk förut... Men aldrig fattat hur de gör.. Vad bra att du inte gick på det.. Vad jag har förstått bloggar du för att du älskar det.. inte för vara högst upp på listan...

Krister

Det mest tråkiga är att det är en massa meningslösa modebloggar som toppar listorna. Dessa bloggar tillför inte diskussionen eller samhället något. Kan tjejer inte intressera sig för annat än naglar och hår?

Sandra

Det är en av det saker som gör att jag gillar dig - du är så äkta. Eller verkar vara får jag väl säga :)

Webmastern,se

Visst är det tråkigt med fusk, alla får ju på så sätt inte samma chans. Men det finns ju så mycket man kan göra för att få fler besökare på ett schysst sätt. Skriva en bra blogg, nätverka med andra bloggare, göra videos eller sökmotoroptimisering (som min blogg handlar om). Och det är faktiskt inte så svårt att optimera sina sidor för sökmotorerna.



Ta ett ord du vill bli hittad med i Google, t ex smink. Skriv en bra och intressant artikel om smink. Se till att rubriken börjar med ordet smink, använd "smink" i första meningen, lägg till en h2-rubrik med ordet "smink" och du är en bit på väg. Vill du veta mer så klicka gärna på min länk.

Jinge

Genom att lägga in räknaren oxo i bloggposten så fuskar <b>DU</b>.



Dessutom tycker jag att du ska berätta vem/vilka som du anklagar!

Magnus

Helt klart intressant även om jag tycker att det verkar vara en omväg rent tekniskt att göra på det sättet (och borde vara ganska enkelt för topplistorna att märka). Jag kan iofs tycka att det inte spelar så stor roll vilken blogg som ligger högst på bloggportalen och liknande men det är förstås en hel del pengar och prestige med i spelet så då kan det finnas större anledning att kolla nogrannare, tycker att du ska vidarebefodra mailet till aktuell portal.

anonym

Jag brukar surfa runt bland bloggar via Bloggportalen och förvånas ofta över hur dåliga bloggar kan ligga så högt. Nu har jag fått förklaringen! Tack för det. Bra att du talade om det och inte gick på fusket. Trevlig sommar på dig.

Malin Strandberg

Ja, det var kanske inte så oväntat, men ändå lite förvånande....skulle vara intressant att veta vilka som tagit sej till toppen med hjälp av fusk....

Maria Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

Så lågt egentligen! Usch. Varför fuska ens? Bara dumt. Man vinner ju i slutändan ingenting på det.

Emma NL

Dom som fuskar är så otroligt svaga, därför är du stark Linda. :D Heja dig!

My

Stå på dig Linda, fall inte för sådant. vi älskar din blogg PRECIS som den är !

Sandra

Men oj, vilka fulingar det finns.

PETRA AKA SHORTY

Oj är det sant. Men gud vad tråkigt!

Nexa

Det är bra av dig att inte ta dig uppåt via fusk, och ännu bättre att du berättar att det förekommer (vanligt, till och med?) fusk i de här sammanhangen. Inte så många skulle ha det kuraget! Me like!!/Nexa

Amanda

Vad trist att det fuskas så! Gillar din blogg just för att du verkar, till skillnad från vissa andra bloggare, väldigt ärlig & jordnära så det var bra att tacka nej tycker jag :)



Nu blev jag lite nyfiken på vilka dessa bloggerskor kan vara.. :p

Kenza

"Det fuskas bland storbloggarna"? Jag tror inte riktigt att det stämmer. Personen som skrev det till dig kanske bara ville locka dig med det?



Jag fuskar absolut inte, jag kan inte heller tänka mig att Blondinbella gör det. Stina är alldeles för ärlig och go för att göra något sånt. Elin Kling är för proffsig och mogen för det.



Vilka storbloggare har vi då kvar? Kissie? Amir? Eller de två Dessie och Paow? De räknas väl inte ens som storbloggare?



Du fick min mail här ovan också, fråga bara Stina så vet du att det är den rätta.



Kramar

Matilda and I

MMMMM shit, tror det e mycket vi läsare inte vet.



matildaandi.blogg.se - CONFESSIONS OF A WIGGA



matildaandi.blogg.se - CONFESSIONS OF A WIGGA

kristina

Intressant...



Har aldrig fattat hur de fuskar, men nu vet jag det med.

Fast det borde väl synas på bloggen om de gör så?



MVH

Kristina

Tonårsmorsa

Oj, jag blir förvånad när jag läser detta. Jag har länge hört om fusk med besökssiffror, men alltid funderat på hur det skulle gå till. Jag är nog inte så utstuderad att jag ens skulle ha kommit på det där. Å andra sidan skulle jag heller aldrig kunna gå med på det, i likhet med dig. Det är klart det är kul att ha hög statistik, å andra sidan så vill man ju att statistiken ska vara ens EGEN och ingen annans...!



Men jag har också ofta undrat hur de allra största bloggarna kan ha så enormt många läsare, med tanke på att när man pratar med folk IRL så vet de oftast inte om så många andra bloggare än Blondinbella, typ.



Men nu har jag i alla fall fått en förklaring, det finns säkert fler!

Biggie

Känns tråkigt oxå för oss knappt existerande bloggar som aldrig syns för att storbloggarna fuskar till sig topplisteplatserna så att inga nya får en ärlig chans att synas. Känns lite hopplöst. (nu menar jag inte min tråkiga blogg utan dom som verkligen har något vettigt att skriva hehe)

LOUISE

Oj, det hade jag ingen aning om. Tråkigt att de fuskar. Ska man vara på topplistan ska man ha förtjänat platsen.