De omtalade revbenen..


Jag förstår inte att jag publicerar den här bilden men..

Jag har ju tidigare berättat att jag har ont i revbenen på ena sidan, att dom ser "intryckta ut". Jag berättade ju även att jag blev idiotförklarad av vårdcentral och akutmottagning när jag hörde av mig till dom. Nu hoppas jag ha kunniga läsare som kan berätta för mig vad fasen det är som pågår, för såhär olika har inte mina revben varit innan. Vad skall jag göra? Vad kan det vara?

Jag har haft så att det "hoppar till" och känns som att revbenen "gnider sig" mot varandra under typ 2 års tid.
För ett par veckor sedan blev det värre och jag har ont hela tiden + att det nu ser ut såhär. Det är alltså den "intryckta" sidan som jag har ont i (vänster på bilden, höger IRL). Jag vet ju att det inte skall se ut och vara såhär!! Har någon av er haft samma problem, eller vet vad det kan vara?
122
Erica

Är inte kunnig men ser ju direkt att det inte ska se ut så. Försök gång på gång att få tid på en vårdcentral. Det kan ju vara något farligt. Ge inte upp! Kram!

Lydia

Jag vet inte vad det kan vara men en sak vet jag. Tjata och tjata på vårdcentralen! Det lönar sig att inte ge upp, så har det varit för flera personer som jag känner.



Hoppas det löser sig, ge bara inte upp!



Anonym

Ring sjukvårdsupplysningen :) finns lite olika nummer, eller sök tid hos husläkaren (de brukar ha jour på helger och så, men dom ska ändå ta emot besök) :) lycka till!

och btw, du har rätt till vård om du kräver den

Sarah

Pröva söka dig till en annan vårdcentral, det där ser inte bra ut! eftersom du måste ha en remiss, så är det viktigt att du får hjälp av någon på en vårdcentral. men du kan alltid välja alternativet att gå till en privatläkare,



Hoppas allt löser sig!

Anonym

aajjdu, de där ser inte bra ut!

Sandra

Stå på dig när det gäller vårdcentralen ! Var lite diffus när du beskriver dina smärtor, och ÖVERDRIV ! Annars får man aldrig nån tid där..

Donkey

Håller med de andra :O

J o z e f i n e

Usch, ser inte roligt ut! Hoppas du får reda på vad det kan vara snart! Ha en bra dag! :)

jennifer - pphoto

Jag håller med Sandra, ÖVERDRIV!

Man måste överdriva sina problem för att överhuvudtaget få en tid och ett svar.

Stå på dig, visa att du inte tänker ge dig!

För det där ser inte ut att var skönt :(

Pernilla

Jag ar ocksa okunnig om sadant men kan se att nagot ar fel om de ar olika. Som de skriver ovan, tjata pa vardcentralen... Gu jag kan inte forsta att de dumforklarade dig! Vad haller pa att handa med den Svenska sjukvarden. Tycker att den blir bara samre och samre + att man maste betala aven fast att de inte hjalper an. Na tummen ner maste jag saga. Har i London ar sjukvarden helt gratis och man far alltid hjalp och de tar allt pa allvar. Vi betalar endas £7.5 (ca 85 kr) for alla recept mediciner ( vissa ar tom gratis). Anda betalar vi sa mycker mindre skatt an i Sverige. Na, tjata pa den Linda du har ratt till att fa hjalp!

Hälsogudinnan

Men oj.. vad konstigt att de inte vill kolla närmare på vad det där är.. ge dig inte förren du får en läkare som tittar noga på det där och kan säga vad det beror på!

Denise

Jag har haft liknande problem. En dag så hittade jag bara en grop/inbuktning i mina revben på ena sidan men för mig har det aldrig gjort speciellt ont.

Jag har aldrig orkat bry mig speciellt mycket om det i och med att jag inte har haft ont eller så men jag tycker definitivt att du ska fortsätta tjata på vårdcentralen alternativt åka till någon annan läkare. I Stockholm finns en privat klinik som heter cityakuten och som är jättebra när man inte får tid hos sin vanliga läkare eller det bemötande man vill ha från vårdcentralen. Det kanske finns något liknande i närheten av dig? Det är ju verkligen inte okej att du ska gå omkring och ha ont!

Malin

Ring ring ring! Överdriv så dem fattar att det inte är något skitsak. Har hört andra som haft problem men att när man ringer så bryr dem sig inte..



Hoppas du får tag i dem och får kolla upp det!

M i c k a

Det såg inte alls bra ut :/ hoppas det löser sig.

Men jag tycker nog att du ska tjata ännu mer på vårdcentralen eller söka privatläkare.

Victoria

Håller med om att du ska försöka ringa sjukvårdsupplysningen! Försök också få tid hos vårdcentralen igen och förklara att du inte kan gå runt såhär längre. Är de fortfarande likadana så vänd dig till en annan vårdcentral!

Hoppas det blir bättre snart!

donna

Vem tror du vinner eurovision ikväll ?:)

Pernilla S

Fyfan :S Att dom inte ens kan kolla vad det är, så dåligt! Även om det kanske inte är farligt så vill man ju veta vad det är för något...

Rebecca

Oj! De kan vara en spricka i revbenen & därav att de kan vara svullet. Jag har oxå ett knäckande ljud på ena sidan av revbenen, men jag har aldrig haft ont. Du måste ta dig till vård-c eller akuten asså. För de ser inte bra ut & imed smärtan!



Hoppas de löser sig :)



Ha en forts bra dag...

Ps. Vilken söt video du la upp igår på dina tjejer :)

Dixi

Seriöst du borde åka in akut det där är fan allvarligt :S kan inte fatta att du inte åkt in med det där, ser ju ut som att något ligger under och trycker ut dina revben och snart ska hoppa ur ><

Jenny

Ring till sjukhuset och inte vårdcentralen och säg att du behöver en tid. Förklara också att du inte tolererar dumförklaringar. men dom kan ju lika gärna dumförklara dig där med. Det är dom bäst på inom sjukvård.

Anonym

Men gud, det ser riktigt illa ut! Du borde nog kolla upp det där, röntga eller nåt!

elle

Mitt ena revben står också ut så!! fast de har gjort de jätte lång tid, en tjej slog mig jätte hårt tror jag fick en spricka eller bröt de.. Det gör ont o så om jag andas in, men jag gillar inte doktrar o ingen bryr sig, har inte dött av smärtan än men fult som fan e de, vill operera de eller ngt ser helt ** ut alltså! Svara =)

Dixi

Svar: Omg brukar dina revben sticka ut så? :S Jaa åk in iaf, det ser ju inte ut att vara bra iaf ;__;

Hanna

Gå till vårdcentralen igen! Herregud, man vet ju att det gäller att komma till rätt person för att få hjälp, så fortsätt tjata och berätta att du verkligen har ONT!

Anonym

Min pojkvän fick exakt likadant efter en fotbollsmatch, men vårdcentralen gör ingenting åt det.. de bara "registrerar" skadan i sina register och sen får man åka hem, det finns inget man kan göra åt brutna revben...de måste ha skadan registrerad ifall det skule bli fler biverkningar.. det har med försäkringar att göra antar jag.../Hanna

victoria

Usch de där ser inte helt okej ut, fattar inte hur dom kan idiotförklara dig

Anonym

det är väl ändå höger på bilden? eller?

Alexandra

Jag har haft samma problem. Jag hade fel på magmunnen, som sitter mellan revbenen, precis där de går ihop. Jag frågade en läkare vad man kan göra år det. Men han sa att det inte finns några mediciner eller något som "fixar till det". Mitt problem är medfött, jag har ärvt det av mamma och mormor som lider av samma problem. Jag vet hur ont det gör. Ibland konstant under flera dagar, ibland får man en körare och det gör så ont att man knappt kan gå. Kommer tyvärr inte ihåg namnet på detta syndrom. Prata med en läkare och fråga om det kanske har med magmunnen att göra. Min revben ä också ojämna..

Erica

Usch det såg otäckt ut :/ hoppas du får svar på vad det kan vara för fel.



Nu är inte det här riktat emot dig. Men någon utav dina läsare kanske känner igen sig.



Är du också en utav dom som har ett BMI över det normala? Eller du kanske skäms över att behöva ta ifrån de större storlekarna när du handlar kläder.

Du är verkligen inte ensam. Läs min blogg och följ mig på min väg ner. Hos mig kan du läsa precis om vad som händer hos mig. Vad jag stoppar i mig och mina tankar och funderingar om diverse dieter och produkter. Du kan använda mig som bollplank och jag tar gärna emot tips och ideér som rör viktnedgång. Du kanske har något bra recept att dela med dig av.



Så titta gärna in hos mig. Jag lovar att jag inte är en ung tjej som är 170 lång, väger 65 kg och påstår att jag är fet. Jag har planer på att gå ner 15-20 kg. Så det kommer bli en ordentlig resa. =)

// Erica - http://ericagrimberg.blogg.se/viktbloggen

Lily [ L i n d a . B l o m ]





















Anonym: Nej, vänster. Precis som jag skriver så är det det "intryckta" revbenet som är det jag har problem med.



















sandra

oj det låter inte alls bra :/

Gurkiss

OJ aj det där ser inge skoj ut. Tyvärr har jag ingen aning om vad det kan vara. Jag tycker du ska kontakta VC eller akuten igen och säga åt dem på skarpen.



Kram gurkiss

Lia

Men du, gå till en kiropraktor och fråga vad det kan vara, under tiden du tjafsar med vårdcentralen.



En kiropraktor vet mer än vad man tror om kroppsuppbyggnaden.



Kanske får du svar på dina frågor hos en sån?



Kram Lia

Marika

har du inget att blogga om så skriv ett schampoo/balsam inlägg :) ska beställa ett schampoo för slitet/blonderat hår och slits imellan Lóreal och Redken! Men även dumbhead. Vad är bäst?

Mia

Ser inge vidare ut, håller med föregående talare att du får fortsätta tjata på vårdcentral och liknande.



Söka jobb? Behöver du få hjälp med att skriva CV eller med ditt personliga varumärke? Besök då http://duettvarumarke.blogg.se

Jah har haft det där !!

Jah har haft exakt likadan skada och ingen på vårdcentralen ville hjälpa mej ! :/ men jah hade bara ont i några månader men det är ändå helt inplattat och knasigt , jah fick det efter att jah ramlade i en trappa när jah skulle springa upp för den ! ;D

Anonym

Om vårdcentralen vägrar lyssna så kan du antingen säga att du kommer att anmäla dom just för att dom inte tar sig tiden till att titta. DET MÅSTE DOM GÖRA, oavsett vad det gäller.



Annars får du åka in akut till akuten och låtsas att du har jätte ont just då så dom tar sig tiden.



//Lisa

Caroline

Oj, som det ser ut... Vet inte vad det kan vara men det där måste du verkligen få hjälp med.. Det är bara att ligga på dom på vårdcentarlen. Dom måste ju själva se att det inte ser ut som det borde. Hoppas verkligen det löser sig! Ingen ska behöva må dåligt!=)

Anonym

Hej!

Har du kollat upp din rygg någon gång? Jag har nämligen skolios (vet ej hur det stavas) vilket gör att man har sned/krogig (vad man nu ska kalla det) ryggrad. Ryggraden är alltså S formad istället för rak dock inte "framåt" utan om man ser mig bakifrån så ser ryggraden ut som ett S rätt bakifrån. Det innebär att mina revben är mer "uttryckta" på ena sidan fram på magen och på andra sidan är de mer uttryckta bak på ryggen. Jag har aldrig haft problem med det men nu när jag slutat träna så har ryggraden blivit mer krokig och därför revbenen mer annorlunda. Så om du förlorat mycket muskler i ryggen kan det ju bero på något sådant.

Vårdcentralen är alltid en pain in the butt, men som alla sagt, tjata tjata tjata, till slut blir dom väll så trötta på dig att dom ger dig en remiss till en "riktig" läkare. Annars tycker ja du ska åka till akuten om det är det enda för att du ska få någon hjälp.



Hoppas det löser sig! det är antagligen inget farligt alls!

Anonym

muskelinflammation låter det som..

malin - lost in Uppsala

Jag har precis samma problem... röntgade mig till och med en gång men det var tydligen normalt... Jag skulle vilja operera mitt revben så det inte sticker ut för det är obekvämt och ser förjävligt ut!! Benet sticker ut mellan brösten också så man kan knappt ha BH på sig suck

Jenny

jenny

Hej Linda!

Har följt din blogg länge och tycker du skriver riktigt bra!

Angående ditt mående, jag vet hur det känns, för ett par år sedan fick jag ringa ringa ringa och ringa till vårdcentraler för att få en tid (hade varit så trött och hängig under en tid) till slut fick jag en tid, och fick reda på att det var blodbrist och järnbrist bla. Så bara ring och ge inte upp! Ngn gång kommer en vänlig själ svara och du kommer få tid! Lycka till! /J

Sara

Usch va hemskt. Jag känner igen det där med att revbenen "gnider" sig motvarnadra eller hur man ska beskriva det. Jag kan få så när jag ligger på sidan och så kan de helt plötsligt hoppa till i revbenen. Jag har dessutom snea revben på något sätt, de på min vänstra sida står ut mycket mer än på den högra men jag känner ingen smärta i vardagen som tur är. Får hoppas på att det inte kommer heller för det verkar vara ett rent helvete. Jag tycker du ska fixa en tid så en läkare kan titta på det åtminstone!



Hoppas det blir bättre, kram!

Sanna

Såg verkligen konstigt ut, kan tyvärr inte komma med något bra svar. Sök lite på internet.

De har en rådgivning på nätet också..

Bitte

Usch, det ser riktigt läskigt ut ju! Vad är det för en dum vårdcentral som inte fattar att det där inte ser normalt ut? Har du vänt dig till en specialist?



Förresten så har jag lyckats fånga en älva på bild i veckan!!!! I ett träd! För vad kan det vara om det inte är en älva? Vad tror du?

sannaa

Jag har också så! & läkaren sa att det kom från ryggen, det trodde inte sjukgymnasten som jag sen fick gå till (som bad mig göra övningar som inte funkade, var där flera gånger. han såg att ena revbenen stack ut mer eller att den andra sidan var mer "intryckt") slutade med att jag gick till en kotknäckare som konstaterade att det var hela min kropp som var sne, haha :P man såg det på revbenen, ryggraden och även foten som går lite mer inåt än den andra.. Jag får som "hugg" och det gör ju jätteont :(

Elin - Design&Makeup

sv: Du bör nästan dumförklara dem. Visade du revbenen då du var där? Det där ser ju inte alls bra ut. Tjata tjata tjata på dem!

Layla

Aj, förstår du har ont för det där ser inte bra ut =/



För ett par år sedan så gjorde jag illa min magmuskel riktigt rejält (min revbensbåge skadades även då) och jag ringde & ringde men dom var idioter rent ut sagt.



Så till slut åkte jag faktiskt till akuten. Dit dom hade skickat mig ändå om jag hade kommit till vårdcentral osv (sa dom)



Vet inte om det behövs men om du inte vill åka in till akuten för det så är det tyvärr bara att ringa och tjata på dom, hur omöjliga dom än verkar vara.

Lona

men åk och kolla upp det! :S

alvi

inte för att skrämma dig, men det där ser inte normalt ut :S gå till doktorn och överdriv när du bokar tid!:OO

Linéa

Hej, jag är en daglig blogläsare och redan när du började skriva om att du haft ont i revbenen så har jag känt att vi nog upplever samma sak, ibland kan det kännas som att något kläms mellan revbenen och man vet inte hur man ska göra, inte minst när man sitter eller halvligger, det är riktigt obehagligt. Det känns som att de hoppar ur led på något sätt,

//hoppas du får hjälp!;) och ha en mysig kväll!

Tess Silver

Jag skulle gissa på skulios. Detta är helt ofarligt och växer så småningen bort.

Anonym

Skulios (nu fick ja ju rätt stavning i alla fall) "växer" INTE bort. Det har man hela livet och är inte alls helt ofarligt. Jag skrev om det i ett tidigare inlägg här. Dock är det nog ingen fara för dig eftersom man bara växer i tonåren och det är då ryggen blir sned. Sen fortsätter den inte bli ännu sneare (förutom då om man tappar massa muskler fast det går träna upp igen) men den blir heller inte rakare. Har man skulios kommer man alltså alltid ha det.

Jennifer

Oj, det ser inte bra ut! Jag har samma grej att jag har ont i de, och att det hoppar till i revbenen. Men det är inte synligt. Och det är det på dig. Hört nåt från läkaren? För det där måste nog undersökas. Kanske bara är ett skönhetsfel som är ofarligt, eller också kan det påverka dina inre organ - att de trycks på nåt vis. Hoppas det löser sig! Kram.

Michelle [My life, my story, my words]

Mitt ena revben ser precis ut sådär med! Och jag har också haft ont i mina revben då och då. Men har aldrig brytt mig om att gå till läkaren och vet inte vad det är för fel heller.

Anonym

Men gud hur kan dom idiotförklara dej.... :S shitt gå dit så fort som möjligt och säger dom att du är larvig så bli förbannad.... sådär ska det INTE se ut!

nina

shit va läskigt ! Åkt till akuten då brukar dom fatta att man inte bara hittar på.

Sara

Hallå daär!!! nu är det jag som drar med dig till vc/akuten på måndag efter du slutar (alt. innan du börjar på tis) DU HAR INGET VAL!! Sådär ska det absolut inte se ut! jag är jäklitt bra på o tjata så nu ska ja se till att det händer ngt, du ä för snäll för o tjata! Såhär kan du inte gå runt o det tror ja du förstår innerst inne! så bestämm dig mån el tis!!!!

isabel Dango

skulios, är inte alls farligt. Nog för att det ser läskigt ut men det är inget man kan hjälpa. har man tur växer det bort men annars så får man vänja sig vi det..

till den som inte kunde stava till skulios..

något ljushuvud skrev att skulios INTE växer bort! men det är falskt jag hade det både i ryggen och i magen som du och mitt är bort växt, sug på den du..

Robert E Nehmé

vem tror du vinner kvällens evc?

V E R O N I C A ♥

Aj det där lite inte alls mysigt :( och jobbigt att de inte lyssnar på dig när du försöker gå till en läkare om det osv :S

Johanna

ja säger som de andra, ring igen, överdriv, gör vad som helst för vårdcentralen är så jäkla seg!!

hoppas verkligen det löser sig, för det ser inte bra ut!!



<3

Anki

Men gud! dem är ju helt olika! Du borde gå till någon privatläkare och kolla...



/Anki

Jozie

Oj, Du, stå på Dig! Har du fått röntgen? Annars skall du kräva det! Det där ser tyvärr inte ut som att det är som det ska.. har inte läst på nu, men har Du gjort illa dig tidigare? Du kan ju ha någon felläkt fraktur.. men men, jag vet inte, men stå på Dig, kräv en röntgen. Överdriv smärtan och åk till akuten om och om igen om så krävs, även om det är jobbigt. Krya på dej :)

♥ Isabella ♥

mina revben går utåt isället, men dem sa bara att allas revben går olika..:s men jag får ont bakom dem och i hjärtat, men dem säger fortfarande att det är normalt! JAG TROR DET INTE ;s så jag har samma problem :)



men be dom röntga dig, för det KAN ju vara nått alvarligt :S

HANNAH

Jävla idioter på vårdcentralen! Fortsätt ring olika läkare tills någon ser att det inte ser okej ut! Jag blir fan orolig!

amanda

Hoppas du hittade en bättre vårdcentral och läkare som tar dig på allvar !

Sara

Det ser ju verkligen inte bra ut, särskilt inte om det inte sett ut så innan. Tjata och tjata på vårdcentralen, ge inte upp. Den svenska sjukvården är hopplös och för att få riktig hjälp måste man verkligen ligga i. Hoppas du får reda på vad som hänt!

Linda

SKOLIOS!!! kolla upp det snabbt som attan! Överdriv som satan hos vårdcentralen, tvinga dem att skicka en remiss till ett sjukhus, bums!

Lycka till!

L

My

Ush! De ser inte bra ut :/

Linda

Men snälla människa, hur gammal är du egentligen? 5? Måste du fråga ett gäng läsare vad du ska göra åt dina revben, som du även skriver att du lite problem i ca 2 år. Det är väl för fan bara att ta sig till en läkare/vårdcental och visa upp hur de ser ut, de kan inte neka dig vård. Visst du blev idiotförklarad, men man ska inte ge sig. de flesta vårdcentral har så att man kan gå dit och sätta sig och vänta för att få en ankut tid. Ja det är trist att sitta och vänta i flera timmar, men för i helvete rör det sig om några problem med kroppen och häslan ska man inte vara lat!!! Jag får verkligen känslan av att du söker till dig medlidande av folk, man ska tycka synd om dig för åhh livet är inte så lätt. Well wake the fuck up, livet är inte en dans på rosor, utan man har både mot och framgångar. Sitt inte där på din rumpa och tyck synd om dig själv och få läsare att tycka synd om dig, utan se till att besöka en läkare och få hjälp med dina revben om du nu är så orolig och har ont. Människa du är över 20 år men beter dig som fan under 10.

daniel

Om jag vore du så skulle jag ta mig till ett sjukhus, vårdcentraler kan bara ta blodprover inget mer.

Anonym

kan inte vårdcentralen hjälpa dig så gå till en duktig massör eller kiropraktor!

Lily [ L i n d a . B l o m ]

















Linda: Haha, omogen för att jag ber om råd, när jag blivit fullkomligt bortförklarad av både akut och VC? Nu får du väl ge dig ialla fall..





















EmmaConstance

Jag har också sådär, fast inte lika synligt. Men på min intryckta sida känns det som revbenen låser sig och typ hoppar på varandra. Rätt obehagligt såklart men det händer inte alltför ofta och därför inget jag brytt mig om särskilt mycket.

Om du kommer fram till vad det beror på så kan du väl skriva det i ett inlägg eller nått så man får veta? :)

Hoppas det löser sig!

evelina

Oj va läskigt,låter inte bra alltså, men hoppas det löser sig!

tove söderström

oj folk verkar inte förstå att det är på vänster sidan av bilden som du har problem med.

jag tycker du ska ringa enda fram tills den dagen du får hjälp. Det är klart något är fel om du jämt har ont, då är det ju inget som står rätt till!

Anonym

Det kan vara så här att du har ryggproblem(skolios).



Då brukar ofta revbenen sticka ut. jag har samma problem!

Emely

ÄNTLIGEN, någon som har samma som mig!! Jag blev också istortsett idiotförklarad då dem sa att det kan bero på att revbenen är olika stora, men det tror jag inte ett skiiit på!! Det känns nästan som om dem hoppar ur led på något vis, sen för att dem ska hoppa tillbaka så måste man typ räta ut kroppen, så jävla äcklig och obehaglig kännsla!!



Jag får ofta så när jag böjer mig ned eller liknande, sedan när jag sträcker på mig igen gör det asont för dem "hoppar tillbaka".. undrar vad det kan beró på men jag tror inte på det vården sa till mig att det var iaf :S



Kram



Nathalie

Jag tror verkligen inte att det är något att oroa sig för. Mina revben har sett ut så sen jag var ganska liten. Min kompis har alltid tyckt det vart lustigt, men det senaste året har hennes ena med börjat stå ut.

Du tror inte det kan ha med att göra att man är lite sne i ryggen? Om du kanske envänder samma axelremsväska mycket?

Tråkigt att du blivit så dåligt bemött. Händer alltför ofta..

Anonym

Hört talas om ordet revbensfraktur?

Lady Humpalot - fun & fearless

men guuuuuuuuuud ser ju sjukt läskigt ut! :-S hur fan kan de INTE ta dig på allvar?! Ring & skäll ut dem i telefonen o säg att du FAN ska ha en tid... hos en annan läkare som inte dumförklarar dig. Eller gå till en privatläkare! där blir man iaf bra mottagen till skillnad från vanliga skitsjukhus...

Camilla

Det ser ju iaf inte normalt ut. Och om det inte sett ut så tidigare fattar väl vilken idiot som helst att det är något fel! Fortsätt att stå på dig tills du får en tid. Det behöver ju inte vara något farligt, men det känns ju tryggare att veta. Lycka till.

Anonym

MEN ÄR NI TRÖÖÖÖGA ELLER, DET ÄR JU VÄNSTER SIDA HON HAR PROBLEM MED, INTE DOM SOM STICKER UT, UTAN DOM SOM INTE SYNS, SOM GÅR INÅT. DOOOOH.

Anonym

överdriv alltid på en vårdcentral, då får man alltid hjälp

elma.

mitt revben ser ut så också, bara en sida. Men det va för jag trillade en gång och knäckte 3 revben på vänstra sidan, det gjorde ont som fasen när dom höll på att växa igen. gick också till akuten men de kunde inget göra =(

Hanna

har en kompis som har liknande revbensproblem, men inget som syns utanpå dock. hon berättar att det kan hugga till plötsligt på högra sidan. hon kollade upp det hos en läkare som sa att det inte hade ngt med revbenen att göra utan att det troligen var mjälten

(det är den man får ont i när man har håll)men tydligen var det inte det heller så de började ta massa blodprover sen har de inte hunnit längre men kolla upp vad det är för det behöver tydligen inte vara revbenen, vet inte om det var till ngn hjälp men lycka till :)

Veronica

hej. ibland kan revbenen fastna i "inandningsläge" det är inte alls ovanligt.

Lindsey

Min lillasyster hade liknande symptom och då var det ngn form av muskelsträckning hon hade fått i revbenen. Hur som helst sa doktorn att under en tid skulle det göra ondare och ondare, men sen skulle det gå över efter ett par veckor. Dock låter det konstigt att du har haft det så länge :S Jobbigt att de inte tar dig på allvar på sjukvården..

Linn

Mitt ena revben står också ut mer än det andra, fast jag har inte ont i det som inte sticker ut (som du har) utan jag har ont i det som sticker ut, och då gick jag typ till en massös på clinique och han sa att det ena stod ut mer för att min rygg var lite sned eller stel och så på den sidan. Men det var antagligen inte farligt ? men man ska typ tänka på att inte kura ihop sig så mycket när man sitter och så utan sträcka på sig ordentligt. Men jag tycker ändå du borde kolla upp det så gå till någon massös och fråga om det ? :) (jag är 14år) lycka till förresten (:

Sanna

Har samma problem jag och har röntgat det och så men de säger att de bara är en missbildning.. konstigt för det kom helt plötsligt.. men har du riktigt ont måste de ju kolla upp dig!

Vicky

Hejsan!



Jag vet ju inte precis vad du har just nu, men tycker verkligen att du ska kolla upp revbenen hos en läkare. Jag har precis likadant (om inte värre..?) jag upptäckte det för två år sedan, bara mitt i allt. Gick till en läkare och bad om att få röntga allt, rygg+framsidan av revbenen. Det visade sig att min rygg var sned (skolios) och att det är därför revbenen ser ut som de gör, eftersom det också blivit sneda.. men som sagt, kolla upp det!

Jennie

Hej ! Titta in på min blogg och se dagens möbel :)

Det där spg verklinge inte skönt ut. Hoppas du får hjälp snart !

Kram !

Sanna M, 18 år och mamma

Hej!!



Jag läser inte din blogg så ofta, men det händer, och nu är jag ganska glad att jag gjorde det, när jag såg bilden på dina revben. jag har haft liknande problem med mina revben på min vänstersida. Precis som du skriver så känns det som de "gnider emot varandra". Jag kan flytta något genom att trycka på revbenen, så hoppar det till. Jag har röntgat, men de såg inget, och läkare och gymnaster säger bara att det är något jag får leva med. Det gör ganska ont ibland, men har blivit lite bättre med tiden, har haft det i flera år. Dock SYNS det inte, som det gör på din bild! Tror jag inte, ska kolla, haha.



Men om du får något svar, hör gärna av dig till mig! Jag har tyvärr ingen aning om vad det kan vara, men det verkar inte vara skelettet det ä fel på, men kanske brosket som fogarna är gjorda av.



Kram,

Sanna M

Jessica

Det gäller att stå på sig ordentligt.

Jag har haft massor med dubbelslag på hjärtat och var till hälsocentralen och gjorde ett EKG och det visade att jag haft en hjärtinfarkt. SHIT tänkte jag och gick hem och väntade på att de skulle göra en utredning. Ingenting hände, och när jag tog tag i det själv och ringde och ville ha en ny tid så fick jag faktiskt en...... en hel månad senare. Så STÅ PÅ DIG och säg att du faktiskt har rätt till det. Ibland är det sjukt vad långsam sjukvården är i Sverige......

Sandra

Du kan inte bli nekad vård, det är ju helt galet. Kolla med en husläkare eller något.. dom brukar vara bättre än dom stora ställena. För kolla upp det där måste du göra, det kan ju vara något farligt.

mawe

min kompis har liknande skit, o de va tydligen hennes lever eller nåt som växte o tryckte på dem. du får ta och kolla upp det. hon är inlagd på sjukhus var 5e vecka nästan

Emeliie

Du har inte skolios? Det ser ut som att du är "sne" på något vis? Det ser du genom att be någon titta på din ryggrad och se om den är rak eller inte :) Bara ett litet tips. Annars vet jag inte vad det kan vara :/



Kram Emelie

Mir

Ojoj, gumman... Jag hoppas du har fått hjälpt och att du får veta vad som pågår,men som många andra skrivit; Vårdcentralen,kiropraktor,massörer,privatläkare, vad som hellst bara du komemr iväg till någon kunnig som INTE är nonchalant eller helt flängd i skallen. Du ska inte behöva ha ont så länge och gå omkring och oroa dig, det tär så hemskt på all din energi och ditt mående.

Ursäkta det långa och den lite vimsiga kommentaren,jag hoppas det går väl för dig.

//M

Lowa

Sådär jag hag oxå. du har säkert fått en liten spricka eller nått. Det hade jag,

Cecilia

Som min mamma sa: "Man måste vara fullt frisk för att orka kämpa för att få vård i det här landet." Som jag brukar säga: "Man skulle vara häst, de får hjälp direkt av ett team proffsiga vetrinärer på djursjukhuset, dessutom ger de sig inte förän de hittat felet..." När jag hade öroninflamation ringde jag sjukvårdsrådgivningen, de gav rådet att hålla mig varm, dricka mycket och vänta på att trumhinnan skulle spricka. Jag fick panik och åkte till akuten, fick pencilin och blev frisk. Läkaren på akuten kunde inte förstå hur de kunde säga så på rådgivningen... Hrm...



Hoppas du orkar kämpa vidare för att få hjälp, det där ser i mina ögon inte riktigt bra ut!!

frida

jag har ungefär samma problem, fast värken kommer & går & ibland gör det så ont att jag inte kan göra annat än att ligga hemma i några dagar.. man kan även trycka in revbenen hur mycket som helst & så ska det ju inte vara, men när jag vart hos läkare så hittar dem inga fel, även fast vi tagit blodprov & röntgat osv.. trodde jag var ensam om att ha det så & skulle väldigt gärna vilja veta vad det är för fel.. hoppas du blir bättre! kram

M-a-l-i-n

Gå dit och visa dom även fast du inte har en tid! Eller dra till och överdriv hur ont du har och vilka symtom bara för att få komma!

Anonym

Trattbröst kanske, fast det är mer att det är en in /eller utbucktning vid revbenen. sök på google :)

Anonym

det kan vara knotor som flyttar sig vid revbenen, vilket har hänt med min ryggrad och vårdcentralen osv kommer nt göra ett skit utan gå till en skjutgymnast eller kiropraktor!



lycka till!

Jen

Usch då! Det ser inte bra ut.

Mina är mer pressade utåt på vänster sida, men det hade inget att göra med det knäckta revbenet jag har nu.

Däremot så gnider något mot något annat,

vilket var förklaringen...ett revben som är brutet.

De sa även att man kan få den gnidande känslan om det är en irritation på lungan.

Men det borde inte vara förklaringen på varför dina buktar inåt.



Att jag fick svar att åka till akuten hade jag aldrig trott.

Jag ville ju inte ens in! :)

Annars är det väl som så många här över skriver:

Överdriv! Tjata! Gnäll!

Bli patetiskt gråtande om du så måste...

Det där är ändå något de borde kolla upp.

Lycka till! :)

Louise

Du kan ringa sjukvårdsupplyssningen, De ka kanske skicka dig till någon vettig läkare, om det är något alvarligare kan du till och med anmäla de som jobbade på den vårdcentralen.

Lycka till både med revbenen och med denna bloggen, den är riktigt intressant att läsa ditt tips till lockigt hår har verkligen gjort skillnad på mitt hår.

Karin

Jag har samma sak i mina revben. Jag upptäckte det när jag var ca 10 år och tittade ner på mig själv när jag låg ner. När jag drog in magen så såg jag att formen på min bröstkorg är underlig. Revbenen stack ut på något ställe och inåt på ett annat.

Då fick jag tid hos en läkare o blev undersökt.

Det verkar som att det inte var något farligt.

Jag åkte en gång i en pulka när jag var liten och så åkte jag in i en lyktstolpe mot sidan av min kropp.

Läkaren sa att bröstkorgen kan ha blivit så efter det eller att det kommer ifrån födseln. Jag har aldrig direkt lidit av det. Bara att det känns lite konstigt om man trycker där på bröstkorgen där det sticker ut.



Nu har mina bröst växt fram så då är det lite svårare att se min ojämna bröstkorg.. för brösten är ivägen.



Iaf doktorn sa då att min bröstkorg är sne.

Elaine

skolios, kanske?

T h e r e s e | Foto & design

jag har samma sak! :o

julia och hazal- Skoliosbloggen

har samma sak så det kommer nog av din skolios! för du hade lite skolios va?:)

Hanna

Hej

Är super glad för att du gjort denna inlägg.. jag "lider" av samma problem. Min ena sida är jätte stor jämfört med den andra & har haft det sen födseln. Haft problem med det då när jag tränat eller strechat för den tar alltid emot & "skrapar" som du beskrev samt att ibland (sällan) får jag lindrare smärta & har oftast svårt att få luft (dvs andningssvårigheter). Min mamma sa att det kan vara någon slags skolios fast tvärtom, skolios brukar man normalt ha i ryggen/ ryggraden. Har aldrig tänkt på det så mkt men efter jag va på BH provning i twilfit så sa damen i butiken (fd.sjukvårdare) att jag va helt sne, och att jag borde kolla upp det. Känner mig mer o mer rädd att om den kan vara något farligt..:S KRAM

Mathilda

Mitt ena revben sticker också ut mer än det andra, och så har jag ont i båda revbenen då och då. Har varit så i lite mer än ett år tror jag. Jag har varit till läkaren flera gånger och till och med röntgat revbenen, men de kunde inte se något fel.



Just nu (precis nu) när jag skriver denna kommentar har jag verkligen skitont! Ända bak från ryggraden fram till magen. Jag undrar också vad det kan vara för fel.



Nu ser ju jag att detta inlägg som du skrev är ganska gammalt. Har du fortfarande ont? Har du varit till läkarn och fått reda på vad det kan vara för problem? Tacksam för svar! :)

kölbröst/trattbröst?

Det många av er pratar om "kan" vara trattbröst eller kölbröst! Känner verkligen igen mig i vissa saker som att något som känns sitta mellan revbenen "hoppar ur led" sen hoppar till rätta osv. som bl a Emely skrev. Detta har jag faktiskt opererats för, för att rätta till då jag i samband med detta område hade en utbuktning där det som kan kännas som revben (men som hos mig var brosk)trycker mot varandra och då kan bilda assymetri i områdena mellan bröstkorgen. Vet kanske inte om mitt fall är relevant till ditt utåstickande revben med kolla i alla fall upp det, kan vara det inblandat. Är för övrigt väldigt assymetrisk i just revbensområdet och ryggen också, tror jag har lite skolios. Det kan vara så att allt detta hänger samman.. Men som sagt, jag råder er andra som berättat om att att det känns som att "revbenen ligger fel eller hoppar/knäpper mot varandra" att kolla upp det om ni lider av det! Jag skickades hit och dit mellan flera läkare innan de faktiskt kom fram till något. Lycka till!

nanna

Mina revben ser också ut sådär men det gör inte ont för mig :S

Rebecca

Du inser inte hur skönt det är att se att det inte bara är jag som lider av denna konstiga sak!

jag har alltid haft problem med att se ut på det här sättet! Man kan aldrig känna att man kan träna till sig en sån där platt mage som alla vill ha! utan det är alltid så att revbenen ska jäklas med att sticka ut!

jag har aldrig sökt upp en läkare pga det eftersom jag på ett sätt ändå har lärt mig att leva med det, och hoppas att det inte är något farligt med det.

ela

jag har det problemet med gnidandet och poppet, har även ett annat problem där det känns som att det bildare en luftbubbla under revbenen och "lyfter" dem sen popar det, men annars har jag inte ont

Indira

heej ! hitta detta när ja sökte på revben ! jag har ochså så här kan göra ont lite läkaren tittade på det men ska inte så mycket kan se ut så sa han ! va sa dem till dig hur har det gåt för dig ?

cissi

Hej.. jag har exakt samma problem och har blivit värre med åren men aldrig tänkt att det kan vara något farligt.
Kanske ska ta och söka upp läkare också.
Jag har dock på höger sida och det känns mest när man sitter lite som en sölsäck i soffan, då kan jag även trycka in på sidan så hoppar den tillbaks igen. scary som fan!

Anonym

Samma problem med mig !! Sa de ngt om revbenet ??