En lös hund?


Jag och min vän Elin stod ute på min balkong för ett par timmar sedan, då vi plötsligt får se en underbart fin hund komma skuttandes. Jag reagerade inte speciellt mycket först, men när det inte kom någon ägare efter så började jag undra.. Vi visslade på voven och den kom springandes mot vår balkong, superglad och social. Verkade inte alls stressad eller fundersam på vart matte och hussa tagit vägen.

Vi beslöt oss ialla fall för att gå ut till hunden och kika lite efter ägarna, men ingen var ute och letade. Den vackra voven visade sig vara en tik och gick runt och strosade bra länge ute på gården. Jag och Elin funderade på om vi skulle gå runt och leta lite efter människor som kände igen hunden. Jag har aldrig sett den här på området innan och Elin visste inte heller vems hund det kunde vara. Eftersom att vi inte kände tiken, så vågade vi inte riktigt bli för på henne, och det slutade därför med att hon sprang iväg igen.. Upp mot husen hon kom ifrån, så jag antar att hon fick nog av sin lilla utflykt och sprang hem igen, för jag har inte sett henne något mer efter det.

Jösses om mina hundar skulle smita, jag skulle bli hur rädd som helst. Det skulle inte ta lång tid innan jag märkte av det heller, för jag har stenkoll på vart dom är, även här i lägenheten.

______________EDIT______________

Jag fick en kommentar om att Fadde bloggat om en bortsprungen hund. Han bor ju här på samma gata som mig och J och visst var det voven som jag och Elin var ned och höll sällskap tidigare ikväll. Hon var bortsprungen, precis som vi trodde och jag fattade det som att hon befinner hos Fadde och hans flickvän just nu.. Shit, ägarna måste ju vara hur oroliga som helst. Bilderna lånade jag från Fadde.

4
Jennie

Svar: Tusen tack för dina fina ord! det värmer ända in i själen :)



Förresten så tänkte jag länka till din blogg på min sida, om du vill? :) Tyckte den var intressant och vill gärna fortsätta följa den =)

Emelie

Usch , skulle bli livrädd om min hund smet !

Anonym

är de samma hund som Fadde har lagt efterlysning på i sin blogg ? ;P

Sandra, Thyra & Lhine

Ett tips till "nästa gång" om det blir en sån. Ta med lite godis ut och locka på hunden, och försök titta om den är tatuerad i vänstra örat. Då kan du lätt gå in på SKK och söka upp hunden, och förhoppningsvis har ägaren valt att visa både adress och telefonnummer där :)



Det ser f.ö ut som en Stabyhoun :)