SVT's julkalender 2010


Så fort jag fick se själva julkalendern (den man öppnar luckor på) i butik för flera veckor sedan, så fick jag känslan av att det skulle kunna bli en bra TV-kalender i år. Jag ställde inte klockan, men när jag låg och drog mig i förmiddags passade jag på att kolla på första avsnittet på SVTplay (här).

Jag tror faktiskt gott om den här kalendern! Den kommet inte på långa vägar slå Sunes jul, Mysteriet på Greveholm(den verkar dock inspirerad därifrån) eller Trolltider. Men ja, jag kommer faktiskt - trots mina snart 23 år - titta på den här serien fler gånger, MEN inte följa slaviskt kanske, för så bra var den inte. Jag har helt ärligt inte följt en julkalender sedan 9 års ålder, år 1997 och då var det Pelle Svanslös.

Har du sett årets kalender?
Vad tyckte du och tror du den kommer vara bra längre fram?
30
maria

vet inte vad den handlar om!

Vad är det i år?

Kram Maria

Anonym

när får man veta vinanren på första luckan? glömt hur du gjorde förra året =P

Anna

Nja, inte direkt min stil men ungarna gillade den. Får väl ge den en chans. Har ju sett bättre julkalendrar. Som Klasses Julkalender, Julpussar och stjärnsmällar är några.

Malin, mamma till Jamie!

Den verkar bra faktiskt :)

Mycket bättre än de dem visat på senare år i alla fall!

Josefine

måste säga att jag också gillade den! känns som om inspirationen kommer från mysteriet på greveholm, eller vad tycker du? :)

Emma [Hockey-Foto-Twilight]

Hahaha, lite roligt att du nämnde just mina favoriter när du räknade upp gamla julkalendrar ;P



Jo, tror att den kan vara ganska bra iår, bättre än de senaste två-tre åren! :)

Anna

Den var bra ju ;) bättre än förra tycker jag. Man växer aldrig ifrån julkalendern!

Nathalie

Jag tittade på den nu på kvällen - och den verkade ganska bra! Den verkar bättre än dom som gått dom senaste åren.. Jag blev påmind av Mysteriet på Greveholm när jag såg den..

Tigerhonan

Såg den i förmiddags och det verkade helt okej. Lyssnade också på radion. Den verkar vara bra den med. Köpte du Julkalendern med luckor? Gjorde jag i år iaf, har inte haft en sån sen jag var 10 kanske.

angelica

allt bra? :)

Hjjonsson

Jag tycker att det har blivit bättre på grund av teckenspråk är med i julkalender, bra för oss döva människor. ;)

Josefin

Vi får inte glömma diesel råttor och sjömans möss :D

Sanna

Såg den nu på kvällen, tror den kan vara helt okej. Verkar bättre än tidigare år, inte tittat ordentligt på nån på sisådär 10-12 år, men denna kommer jag nog kika på lite. Håller med dig om att den känns lite mysteriet på greveholm.

Linnea

Jag har inte följt julkalendern sedan några år tillbaka. Jag kommer faktiskt inte ihåg vilken den senaste jag följde var. Dessutom tycker jag att de inte är lika roliga nu för tiden.

felicia

Den verkar mycket bättre än va har varit på flera år så jag ska ge den en chans alla fall :). Fast inget kan slå sunes jul!

Malin

Jag är 26 år o e fortfarande lojligt förtjust i julkalendrar! årets verkar lovande måste jag säga, men om de når upp i samma klass som Sunes jul eller greveholm, de får jag nog vänta med att avgöra :)

Jennifer [fotoblogg]

Jag tycker den är skitbra, lätt bästa på många år! :)

Annster

Julkalendern var grym när man var mindre. Sedan spårade allt ur, förstår inte hur man kan roas av det som varit senaste åren. Men jag hoppas på ett bättre år, kanske har det tagit igen sig. Ska se om det finns en repris på första avsnittet :)

Jeanette

Jag har inte sett julkalender på flera flera år..

Kommer nog följa se denna heller..

Kramisar

E M E L I E R E S E R ! ! !

jag tror att det kan bli mysig!! :)

. Pjumas . ♥

Jag kollade första avsnittet eftersom jag visste att Maria Sid skulle spela en finne där, och jag som själv kommer från Finland tyckte det skulle vara kul att se det :) Men när jag såg första så ville man ju genast se andra avsnittet, så jag kommer nog kolla på den ända till jul :)

Daniela * Neliz

Pelle svanslös var även för mig den senaste julkalender som jag följde. Har nog inte kollat på ett enda avsnitt sedan dess, och kommer inte kolla på denna heller. Men blev allt sugen på att se på "mysteriet på greveholm" igen :)

Bantarbritta

Jag som snart fyller trettio (heheh) tyckte att den verkade lovande! :D Jag kommer nog kolla tillsammans med dottern tills jag tröttnar, OM jag nu tröttnar. Jag hoppas den blir lite julig framöver också.

Natalie ss Rantanen

Ja som du ser men kanske också lägger märke till är ju faktiskt att jag heter Rantanen i efternamn så du kan ju tänka dig vilka kommentarer man har fått från släkt och vänner, men i övrigt så verkar lovlig :D

Ellen och vendela

visst är den bra!:)

Hur är det med dig då?

Hedvig

den verkade bra=)

Maja

Jag tror den kommer bli bra:)

louize

Visst är årets bra :)?

Sanna

Jag har sett den och jag tyckte att den var ganska bra, blir nog bättre senare ;-)

emma och therese

tycker du att julkalendern är bra?? =)