Välkommen vecka 24

Välkommen vecka 24 ♥ Bilder från 22+5 (v.23)
 
Kroppen: Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Bebisen
: Fostret väger cirka 650 gram och är ungefär 30 centimeter långt och skall de resterande veckorna femdubbla sin vikt.. Huden, som tidigare har varit helt genomskinlig, börjar bli tjockare och täcks av fosterfett. Nu kan fostret suga på tummen, det är en träning inför att suga på bröstet. Ibland börjar fostret att hicka, då känns det som om det klickar till i magen. De små blodkärlen i lungorna, kapillärerna, växer som mest mellan vecka 16 och 24. Först när fostret är runt 24 veckor kan det börja andas luft, om det skulle födas så tidigt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.
 
Egna tankar om föregående vecka: Jag mår fortfarande otroligt bra, men får ont i svank och ljumskar när jag står mycket eller går mycket. Lite foglossningskänningar och jag börjar halta smått när jag gått längre bitar (som exempelvis mot slutet av vår Örebro-trip där vi gick runt hela dagen, eller ett besök på IKEA tidigare i veckan). Annars mår jag som sagt toppen och jag njuter av varje dag, även om längtan blir större och större. Var på ultraljud i Örebro och fick bekräftat ännu en gång att allting ser bra ut och att det är en liten tjej där inne. Hon var sjövild! Läkaren fick inte ens chansen att ge en helt rättvis mätning, men han såg inga konstigheter alls och det känns tryggt att ha fått den bekräftelsen igen, av någon oberoende av de andra undersökningarna o.s.v. Lillan är som sagt otroligt aktiv och jag känner henne mest hela tiden, speciellt kvällstid fortfarande. Sista natten på vecka 23 låg jag och kollade på magen hur länge som helst, medan J och hundarna låg och sov bredvid mig. Hon vände sig, sparkade, slog och hela magen rörde sig på sätt jag inte sett eller känt tidigare, jag blev så rörd och fnissig. Där inne ligger verkligen vår dotter ♥
18
Malin

Jättemysigt måste det ha varit! :)
Var skriver du ut vinnarna i julkalendern? Du skrev att du skulle skriva i inläggen, men det har ju knappt valts ut några vinnare? Eller står det bland kommentarerna? :)
Supermysig blogg verkligen

michaela- med syskon i magen ♥

du går verkligen in i ny vecka varannan dag du ;) underbart att hon är så aktiv..det har ingen av mina barn varit. visst känner jag rörelser men inte sådär supermycket..

Svar: Hihi, jaaa ; ) Alla säger sådär - utom jag själv ;D
Linda Blom

Madde Bf 2 April

Härligt att läsa om hur hon rör sig och att du blir fnissig. Jag blir precis likadan och det är så häftigt. Min lilla tös rör sig också mest på kvällarna, men är nog att man känner de mest då för att man är still.
Är det idag du går in i v.24 isåfall är det precis en vecka skillnad mellan dig och mig. Jag går nämligen in i v.25 idag! :)

Svar: Stämmer bra det : ) Jag har BF 9 april, så då skiljer det exakt en vecka! : ) KUL!
Linda Blom

Fotograf Linda-Pauline Pehrsdotter Weglin

Ååå! Underbart! Så kul att följa dig och se vad man har att vänta sig nu framöver :D

Svar: Finaste du!! : ) Så kul att följa dig också :D
Linda Blom

Maria - mamma till Liam ☆

åh vad fort jag tycker att din graviditet går! känns som att det nyss var vecka 13 för dig. när jag minns tillbaka på min egen graviditet så kändes det som en evighet från vecka 13 till 24. det är verkligen skillnad när man följer andras :)

Svar: Ja : ) Det är verkligen skillnad när man förljer andras, även när man faktiskt är gravid själv samtidigt som man följer andra : ) Min går sakta, andras går fort : )
Linda Blom

marycaroline.blogg.se

Åh, vad underbart! :) Minns att jag brukade gråta en skvätt ibland när jag tittade på min gravidmage och kände rörelser där inne och undrade vem som var där inne :)

Svar: Det är verkligen helt magiskt när rörelserna blir såå uppenbara :')
Linda Blom

Tilde♥

Har ni tänkt på några namn ännu, du och din fästman?
Kram!

Svar: Jajjamen : ) Det har vi! Och vi har namn vi är överens om också. Men kommer inte skriva några namn alls, förän hon är ute : )
Linda Blom

Monica-Gravid med nr 1

Så härligt :)
Jag kan ligga långa stunder och bara kolla på magen och njuta av bebis där inne. Så himla härlig känsla!

Svar: Helt magisk känsla verkligen <3
Linda Blom

anna

dedär bilderna är jättefina när de är sådär ljusa :)

Svar: Tack snälla : )
Linda Blom

Sara Björk

Åh dem där rörelserna är så härliga, hoppas ni filmar dem någon gång, kul att titta på sen =)

Jouline♡

Åh vilken go mage du börjar få nu Linda :) Kan tänka mig att du bara njuter nu när magen börjar ta mer och mer form :) kram fina du <3

Lillgarden

Vilken underbar mage!

Nathalie

Jag förstår inte riktigt, är inte bilderna från v.24?? :) kram

Svar: Dom är från 1-2 dagar innan vecko-bytet. Så i slutet på v.23 : )
Linda Blom

Caroline

vart har du köpt din fina klänning?!

Anonym

Vad hette kliniken du va på i Örebro?! Känner att jag oxå vill göra en extrakoll på vår lilla bebis... Kram

Emelie

Åh vilken underbar mage och fin klänning! Önskar er all lycka :)

Katja

Gud så fin mage!:)

mikaela

Fina du!