S ö n d a g

Hej finaste ni!
Det har råkat bli lite dålig uppdatering i helgen, eftersom jag jobbar och inte har något spännande att bjuda på. Igår tillbringade jag och fästmannen ialla fall vår kväll på Tempel's uteservering med ett gäng härliga människor. Sedan blev det även utgång och "efterfest" och vi stupade i säng efter 3. Jag vaknade relativt pigg idag och begav mit till jobbet strax innan 12.
 
Det var skönt att slappna av ordentligt igår faktiskt. Sista utgången innan "mitt nya liv" börjar.. Jag går och tänker "sista" väldigt mycket nu, haha. Sista alkoholkvällen, sista coca colan, sista kakan, sista pizzan, sista potatisen. Ja ni vet, haha. Men det känns skönt! Jag hoppas att både kropp och knopp kommer må bättre så. Givetvis kommer jag att äta pizza o.s.v. så småningom. Men jag skall verkligen försöka att göra det här ordentligt nu. För mig känns inte kosten så skrämmande ännu, det är träningen jag är rädd för att jag skall misslyckas med. Att min saknad av självdiciplin gör att jag inte puschar mig själv tillräckligt. TIPS TACK!
22
Angelique {kinkykitten}

Haha jaa det blir alltid så många sista den och den :D

Svar: Ja men verkligen!! Haha :D
Linda Blom

Kajsa

Mitt bästa tips är cola zero/pepsi max, då får man i sig något sött iaf! Och i princip inga kalorier så man kan dricka hur mycket man vill :)

Svar: Är det verkligen så? : ) Cola Zero är väl egentligen inte speciellt bra att dricka om man vill gå ned i vikt? :)
Linda Blom

Emelie

Jag har länge försökt bli av med min mamma kilon och börjat med LCHF men trillat dit på cola eller lite godis när suget blivit för stort efter 3 dagar. Nu kom jag hem från Cypern för 1 vecka sen och och började stenhårt i tisdags och har inte fuskat alls. Jobbar på bk så dricka och kolhydrater finns runt om hela tiden. Men jag känner inte ens suget över att dricka de eller äta pasta eller något annat. Vågen visar dessutom 2kg minus denna vecka och nu är det bara 10 kvar :) Har massa goda recept om du skulle vilja ha :)

Svar: Grattis till dina tappade kilon! : ) Jag kommer inte riktigt äta LCHF heller.. Jag har fått ett kostschema där jag mäter mängd och kcal liksom. Utesluter allt godis och dricka, får dricka bubbelvatten om jag vill, men det är jag inte så förtjust i ändå. Det är drickan som är min svaghet.. Dricker ALDRIG vatten (mer än i saft) och nu skall jag dricka 2 LITER vatten / dag. Spännande detta : )
Linda Blom

emelie

Jag ändrade mig angående Mona för att jag insåg att jag behöver någon som träffar mig och lär mig grunderna rätt och som SER vad jag behöver, inte att någon sammanställer något utefter det jag berättar. Och så blir träningen helt fel ändå, för att jag inte gör rätt.

Så jag har tecknat ett 12 veckors lyxpaket hos Anroma.se (jag träffar Marika en gång i veckan och sedan får jag kost- och träningsschema och liknande över mail + sms) och ser sjukt mycket framemot att komma igång om två veckor. Jag är så himla redo för det här, att lära mig rätt och göra rätt!!

Men mitt första och bästa tips är att bara göra. Även fast det känns så jävla jobbigt just där och då. Du kommer ångra dig så himla mycket senare under dagen att du inte genomförde det som var tänkt.

Bättre att göra det direkt och ha det avklarat! :)

Svar: Okej : ) Men grattis till ett sunt val!! : ) Jag skall verkligen försöka piska mig själv och skjuta undan de där vidriga "jag orkar inte" tankarna : )
Linda Blom

Rebecka

Träna kan vara det bästa eller det värsta i världen :) själv älskar jag träningspassen som finns på mitt gym men då jag inte bor i samma stad över sommaren spenderar jag en massa tid på cykeln, en runda på 2 mil varje dag plus lite hemmaträning och i sällsynta fall tar jag cykelrundan en gång till samma dag. Men detta är inte alls lika roligt som träningspassen på gymmet.. bra musik i öronen är mitt bästa tips plus att planera in en passande tidpunkt varje dag för när du ska bege dig ut på träning. Lyssnar ofta på P3 tracklistan :).

Svar: Jag skall försöka få till en bra playlist till mina kommande turer i skogen. Ser fram emot det faktiskt!! Riktigt mycket : )
Linda Blom

Elena

De säger ju att det behovs 21 dagar för att skapa en rutin. Så bestäm dig att inte fuska detta dagar och göra allt ordentligt. Det är alltså inte "för evigt" du ska träna och äta ordentligt utan bara 3 veckor)) När du ser ett mål det blir lättare att hålla motivationen uppe) Efter dessa veckor blir det lättare att försätta.

Belöna dig med nånting i slutet av varje vecka. Inte mat! Kanske en kväll med avkoppling, eller att åka ut och fota) Något du ska se fram emot när det blir tungt att hålla igång)

Svar: Jag är SÅ fast besluten om att inte fuska. Fästmannen frågade mig när vi var och handlade idag om jag kommer att ha någon "fuskdag". Jag svarade blankt NEJ. För nu jävlar gäller det : )
Linda Blom

Malin

Jag förstår hur du tänker! Jag har själv börjat så smått att ändra allt till lite nyttigare i mitt liv. Till min förskräckelse hade jag tidigare i år gått upp 4 kilo på 2 månader när jag bodde hos en annan familj utomlands som äter onyttigare än vad jag är van vid. Så när jag tog mig därifrån så körde jag på i 3 veckor utan kolhydrater för att sedan så smått börja äta det igen och komma igång lite grann med träning. Mitt tips är att testa på olika träningsformer för att du inte ska tröttna så snabbt! Därför gick jag minst en timme varje dag (till och från skolan) och testade på att paddla kajak, åkte och simmade och sprang ute i skogen. På det sättet har jag inte tröttnat på något av det (åtminstone inte ännu) och jag märker hur mycket bättre jag mår när jag trivs med min kropp och tycker att kläderna sitter riktigt snyggt igen! Jag gick ner 6 kilo på 8 veckor, med enbart 4 träningspass samt promenad varje dag, och 3 veckor med strikt "diet" lyckades jag med detta! Ett till tips är att kombinera träningen med något annat, som att träna med en vän för sällskapets skull, uträtta något ärende under springturen, simma i en sjö/hav en solig dag och passa på att bli brun samtidigt. Det finns massa småknep och positiva saker med träning och hälsa även om motivationen ofta kan vara svår att hitta!

Svar: Ja det är ju den där föbaskade motivationen som satt käppar i hjulen på mig förut! Men nu är jag sååå peppad! Fan alltså! Klart jag skall klara det här!!! : ) Och grattis till dina framsteg!! : )
Linda Blom

Caroline

Sätt mål! Jag har själv försökt träna, leva sunt m.m. utan att ha ett konkret mål. nu har jag det, jag ska springa en mil i blodomloppet och få en mer "fit" kropp. har tagit före-foton & hoppas på en bra tid i blodomloppet och även en bättre "efter-bild".
när jag verkligen inte vill eller orkar springa; då gör jag det i alla fall, & det är de gångerna det känns ännu bättre! Sen använder jag Nike+ app för att följa framsteg; tycker det är mycket roligare när man ser hur mycket längre man orkar springa för varje dag :) en annan viktig sak är att belöna sig själv! när jag har klarat springa fyra km belönade jag mig med ett vattenbälte att ha när jag springer. när jag klarar springa 8 km ska jag belöna mig med massage och så klurar jag på vad jag ska göra när jag klarat springa en mil! sen såklart småbelöningar också! Kan vara sin favoritserie framför tvn med en god fruktsallad t.ex :) Att min sambo peppar mig fungerar också bra (även om han är totalt ointresserad av min kost/träning så är det kul när han berömmer och peppar! de ska vara hårda på ett uppmuntrande sätt!
det här har iaf fungerat för mig, även om alla är olika! Har sprungit sedan första maj och jag är inte på väg att ge upp ännu iaf :D
Lycka till!

Svar: Men åh vilken inspirerande kommentar!! : ) TACK för alla underbara tips! När det gäller löpningen för mig så kommer jag i princip att börja på noll. Jag har så taskig kondition!!! Jag tänkte börja jogga imorgon, 2,5km och eventuellt ett varv till också. Är så nervös för att jag skall bli arg på mig själv när det visar sig HUR otränad jag är. Men jag hoppas att jag kommer trivas och tycka att detta är roligt. För nu är jag SÅ taggad : )
Linda Blom

Anna-Ellies mamma

Jag visste inte att det var du som hade Formeli.se :)
Hittade din blogg idag, jag är SUPERNÖJD med min tavla, älskar den :)

Bloggade precis om den!!
http://livetmedkarleken.blogg.se/2012/july/formelise.html

Svar: Jomen visst är det jag som driver Formeli :D Tusen tack för det urgulliga inlägget! Värmer verkligen att du är nöjd!! : )
Linda Blom

Kikan

Jag kanske har nämnt det tidigare (virrig...) men om inte så kanske du vill hänga på och springa Göteborgsvarvet nästa år :) Har precis påbörjat min träning. Kram Kikan

Kikan

Jag kanske har nämnt det tidigare (virrig...) men om inte så kanske du vill hänga på och springa Göteborgsvarvet nästa år :) Har precis påbörjat min träning. Kram Kikan

Rebecka Vigren - Fotoblogg

Att skaffa en träningsdagbok är verkligen ett tips! Det gjorde jag och det höll mig i gång några veckor innan skolan fick ta över ;)

Svar: Jag tänkte eventuellt starta en underblogg och ha som träningsdagbok : ) Lösenordsskyddad då eventuellt, så jag skriver bara för mig : )
Linda Blom

Kajsa

Du blir inte tjock av cola zero eftersom det inte är några kalorier i den. Gå ner i vikt handlar om att göra av med fler kalorier än du stoppar i dig. Och det är typ 1 kcal i en cola zero så det är helt okej att dricka när du ska gå ner i vikt. Googla det vetja :) Det är en bra räddning om man gillar att dricka läsk å så.

Jag själv har gått ner 12.5kg och dricker cola zero lite då och då med gott samtvete! :)

Svar: Okej! : ) Det är jätte bra att veta OM det är så att suget skulle bli alldeles för stort någon gång : ) Men jag går in med inställningen att utesluta all sorts läsk för att på så vis minska mitt beroende av den : )
Linda Blom

Ida

Vilken superfin design :)

Svar: Tack : )
Linda Blom

polkapolka.blogg.se

Lycka till ! :)

Svar: Tack : )
Linda Blom

A & L

Lycka till ! :)

Svar: Tack! : )
Linda Blom

Anna

Om du tycker att det är tråkigt att träna är det svårt att motivera sig själv! När jag var i tonåren ville jag gå ner i vikt men hatade allt vad träning hette! Började springa korta sträckor för att inte tappa motivationen (när man inte tränat alls sedan innan är ju all motion ett plus). Träningen blev efter några veckor en naturlig del i mitt liv. När kilona rasade och jag insåg hur bra jag mådde av träning flöt det bara på!
Idag är jag utbildad sjukgymnast och tränar 4-5 ggr/vecka. Så det jag vill komma fram till är att det inte är kört:) börja i små doser för att inte tröttna! Tänk på att du kommer göra en stor förändring både i kost och motion och ffa vid förändring av kost (om man är van vid mkt kolhydrater och socker) så kan tröttheten, huvudvärk och dåsighet komma! Men kämpa dig över de första dagarna så kommer det rulla på sen!
Du kommer klara dig galan-det gäller bara att bestämma sig och att lägga upp en långsiktig plan! Att gå ut för hårt brukar ofta leda till ett högt fall! Lycka till. Jag tror på dig! Kram

Svar: TUSEN tack! Suger åt mig som en svamp av dina ord!! : )
Linda Blom

Ulrika - Fotograf u.norman

Du får blogga om det så peppar vi ;) Jag brukar alltid försöka träna så tidigt som möjligt på dagen, allra helst innan frukost. Då är det gjort. Annars går man hela dagen och tänker på det och skjuter gärna på det tills klockan är för mycket.

Svar: Jaa, jag skall försöka blogga lite om det : ) Vill inte att det skall bli för viktfixérat här inne heller, vilket folk lätt tolkar det som när man pratar om kost och hälsa. Det sticker i ögnonen på folk liksom.
Linda Blom

Ulrika - Fotograf u.norman

Nej, det förstår jag. Synd att folk alltid måste tänka "vikt" så fort man nämner hälsa..

Svar: Ja det är ju så tyvärr : (
Linda Blom

Sandra - Foto & Vardag

Jag vet precis hur svårt det är att motivera sig ibland! Jag började träna regelbundet på gym för första gången i mitt liv i Januari. Tog hjälp av en PT för att få hjälp och komma igång på riktigt. I början var det faktiskt riktigt kul, men så klart får man dippar i motivationen ibland, och då är det väldigt svårt att ta sig iväg.

Jag har märkt nu att det är mycket lättare att ta sig iväg nu när jag har fått in det som en rutin i vardagen, än hur det var i början när motivationen briste. Det som har hjälpt för mig är att helt enkelt bara skita i vad man egentligen vill och bara ta sig i kragen och köra. Det är så himla skönt när träningspasset är klart, och man känner sig så stolt för att man faktiskt gjorde det och inte struntade i det, haha ;)

Svar: Jag försöker ha den där känslan av välbehag och stolthet att man faktiskt kom iväg, i bakhuvudet hela tiden : )
Linda Blom

JUNITJEJ

Vilka snygga dojjor!

Anna

oh get där med motive ring till träning, känner så igen mig. Min sambo tränar väldigt mycket och han säger att man helt enkelt måste införa det i sitt liv och se det som en rutin som ex jobb och allt annat. Det är sjukt svårt, lycka till

Svar: Ja, han har nog rätt, men som du skriver. Det är svåååårt!!
Linda Blom