Gravidhormoner eller bara befogade känslor?

Usch, jag fick ett smärre utbrott imorse efter att ha fått ytterligare en kommentar där vi ifrågasätts varför vi handlar till vår bebis - för vi kan ju faktiskt få missfall! Jag brukar bemöta dessa på två olika sätt, ignorera eller ge vårt konkreta svar om varför vi handlar. Men jag har gått och funderat på detta under dagen på jobbet och kände att jag ville ta upp det här i bloggen också. Skriva av mig, dela tankar o.s.v. liksom.
 
"Det blir vanligare och vanligare med sena missfall,
varför köper du så mycket grejjer? det är ju ett halvår kvar??"
 
Först och främst har vi lite mer än 4 månader kvar tills vår lilla kommer. 4 månader där vi skall göra om hemma, rensa, köpa nytt, organisera o.s.v. och även 4 månader där vi skall inhandla både små och stora saker som faktiskt behövs för att underlätta det nya livet som mamma och pappa. 4 månader där jag både jobbar och sköter ett eget företag. 4 månader där jag bara kommer bli större och större, kanske tröttare och mer orkeslös. Kanske får krämpor eller liknande. Men också 4 månader där jag fortfarande KAN känna mig lätt som en fjäder och full av energi. Det vet vi inte såhär på förhand, men vi vill helt enkelt handla nu, inte bara för att det är praktiskt att dela upp kostnader o.s.v. utan för att det är roligt, mysigt och helt fantastiskt att förbereda för det största vi någonsin varit med om!
 
När det kommer till hurvida sena missfall blir vanligare och vanligare skall jag inte uttala mig, det har jag ingen kunskap gällande, även om jag tycker att det låter otroligt märkligt. Men som gravid oroar man sig redan för vissa saker och jag vägrar låta den lyckan och glädjen jag känner inom mig, trängas bort av hemska tankar om att något faktiskt kan gå fel. För det är jag redan så medveten om, det kan alltid gå fel, både under graviditet, förlossning eller när bebisen är ute. Men vi väntar barn och hoppas givetvis att vi kommer få träffa henne, fullt frisk och kry, i april.
 
För mig är det så obegripligt hur människor kan känna att dom har något med andras val och planering att göra. Jag har märkt detta väldigt tydligt sedan jag blev gravid. Att bli ifrågasatt hit och dit, intalad att vårt sätt är fel och andras sätt är rätt. Varför ta reda på kön? Varför köpa klänningar? Varför köpa rosa? Varför skruva ihop sängen? Varför köpa nu och inte sedan? Varför, varför, varför? Det är ju mycket bättre att göra si eller så. Jag skulle själv aldrig göra det, för jag tycker att det är helt upp till var och en varesig man skruvar ihop sängen när det är 1 vecka kvar eller direkt efter plusset.
 
Jag kan egentligen fortsätta i evigheter, skriva hur mycket som helst.. Det kan vara gravidhormonerna som gör mig extra känslig, men jag tycker att jag har befogenhet att faktiskt känna att den här resan är upp till oss. Det är vi som skall vi föräldrar till vårt barn, det är vårt hem, våra pengar, våra förberedelser. Hur svårt kan det vara att bara respektera och acceptera att vi alla är olika och gör på olika sätt, utan att ifrågasätta?
 
Ha en bra fredag!
Typ..
161
Fanny

Helt rätt - allt kan gå fel, när som helst, men vad som är vanligare är ju faktiskt att det går bra! Njut, njut, njut till hundra, shoppa vad ni vill och i vilken mängd ni vill. Det är ju NI som väntar barn! Och när man väntar på nåt gott.. :) och angående köp av rosa och flick kläder - ja om det mot förmodan skulle vara så att det ändå är en liten pojk som döljer sig där inne.. Då är det väl bara att ge ödet ett gott skratt och köpa nytt, och vara precis lika glad för det :)

Ta hand om er!

Tilde

Så sjukt respektlöst och elakt att skriva så som hon/han gjorde.
Alla får väll göra precis som man själv vill, eller?
Kram och ha en mysig fredag♥

martina

Fy så elakt! Allt kan ju hända i alla åldrar, ett liv går fort att mista och tkr inte att man ska gå runt och tänka "tänk om" !
Stå på dig, skit i sånt :)
Jag själv hade nog börjat redan innan jag var gravid (dvs när jag tänkte att "nu ska det bli barn").
Skönt att vi alla är olika

Jenny

Håller helt med dig! Det är upp till var och en hur man vill göra :)

Fotograf Linda-Pauline Pehrsdotter Weglin

HAHA! Ja sådana frågor får man verkligen i allt, onödiga frågor som man irriterar sig på och ibland inte ens orkar svara, för man vet att det leder till irriterande diskussioner! Vi kommer också handla, för man har inte råd att handla ALLT på en gång. Vem har det liksom! Och jag vill ju köpa allting nytt, och det är verkligen inte billigt, dessutom bygger vi ett barnrum osv under tiden. Man vill ju ha allting färdigt. Hellre handla för mycket än ingenting alls! För går det fel, ja men man kan väl försöka igen? Man kan ju inte gå och tänka negativt men man måste ju vara beredd på det förstås. Men man kan bli TOKIG på sådana som ska lägga sig i. <3

rebecca

Du har helt rätt. När det gäller barn har folk ingen skam i kroppen!

Karin

Skulle göra som du... Det är ju en enda lång väntan. Såklart man vill förbereda för det mest fantastiska som väntar. Stå på dig och handla på!! :)

Anonym

Jag tror att denna person som skrivit detta bara är avundsjuk. Sen tror jag på karma. Att den personen skriver sådär till dig, tror jag inte är bra för hennes egen skull.

Malin S

Åh, så tröttsamt. Är väl mer sunt att planera, förbereda och göra sig redo för att den lilla SNART är här, än att intala sig att inget kommer gå bra så det är ingen idé att göra nåt? Hm... Jaja... Bry dig inte, Linda. Tror att det bara är avundsjuka eller något som gör att folk måste ifrågasätta hur andra gör. KRAM

Mie

Jag blir så trött på att folk ska lägga sig i alla andras liv. Sjukt löjligt men då kan man ställa sig frågan, till de som har åsikter, också ... varför köper du nya kläder till dig själv? Det är väl inte garanterat att du lever imorgon eller om en vecka och kan använda dem? Varför köper du ett hus? Du vet väl inte vad som händer imorgon? Det kanske blir jordbävning? Du dör? Löjligt ja, men va fan. Låt folk få sköta sitt eget!

Stå på dig och gör som du/ni känner för! Ert liv & ert barn, ni bestämmer, punktslut! Gravidhormoner eller inte, skitsamma, det förändrar inte saken. Kram!

Anonym

Handla du hur mycket du vill och precis vad du vill! Det gjorde jag och jag fick också höra åsikter om att jag handlade för tidigt. Men varför ska man hela tiden gå och tänka på att något dåligt kan hända? Man får ju förutsätta att allt ska gå bra. Måste vara jobbigt för dem som alltid går runt och tror det värsta ska hända.

Annie

Glömde skriva dit namn.. Det är jag som tycker du ska handla precis vad du vill ;)

Mia

Tråkigt när det finns folk som inte kan vara glad för en annans lycka, förväntan och GLÄDJE! Och du/ni gör ju precis som ni vill!! Jag som väntar min lilla groda i mars började i typ samma månad som du att handla saker, av precis samma anledning, dela upp kostnaderna, och för att man fortfarande har ork, man blir ju inte direkt smidigare. Nä usch blir irriterad bara av tanken på hur vissa kommenterar, ska man vara negativ när någon annan är lycklig kan man lika gärna vara tyst! Stå på dig Linda försök att inte bry dig om dom dumma kommentarerna.

Förresten hon är säkert avundsjuk på er lycka ;) kram och klapp på söta magen...

Sandra

Kanske du skulle vända på frågan och undra om någon av dessa personer som har barn själva hur de gjorde i din situation, eller hur de funderar på att göra när det väl är dags för dom. Få dom att tänka efter en gång extra innan något mer dumt kommer ut från deras mun.

Själv skulle jag göra precis som ni. Hellre ett par månader före förlossningen så saker och ting är på plats, kläder och liknande finns i skåp och lådor. Det känns mer förnuftigt att planera i förväg än att göra tvärtom. Varför stressa och eventuellt bråka över nånting som lätt går att undvika?

Ingalill

Bra skrivet, håller med dig till fullo och förstår inte varför en del människor måste vara så negativa och ifrågasätta varför andra väljer att göra andra val än dom själva! Väntar själv en liten och har gjort 15 veckor idag. Har inte köpt så mycket än men tänker börja direkt efter ultraljudet jag ska göra om en månad!

Jennie

Och tänkt om du föder två månader för tidigt, då gäller det att du är förberedd :)

Jessika

Men shit! Får du såna kommentarer?!
Det är sinnessjukt vad folk och för dig säkert främmande människor kan gå på en.

Tycker i alla fall att det är jättemysigt att läsa din blogg, inte nog med att din design är så välkomnande, så är dina inlägg så fina!

Mia

Förlåt, men jag blir smått förbannad! Varför måste alla hela tiden lägga sig i folks lycka? Och framför allt andras graviditet? Sköt ert eget och låt alla hantera sitt liv som de själva vill och göra de val som de anser vara bäst för dem.

Tror att man som förstagångsföderska oroar sig tillräckligt mycket utan att främlingar ska påminna en om vad som KANSKE kan hända. Jag som läsare älskar ju att klicka in mig på din blogg och din instagram för att följa din resa mot den största gåvan i livet. Jag förstår att man inte alls blir lika sugen på att dela med sig när man möts av sådan respons.

Dina inlägg får mig att längta så enormt efter att bilda familj och jag hoppas verkligen att vi får fortsätta följa dig enda tills det är dags. All lycka under de få månader som är kvar Linda!

Rebecca

Jag håller med dig, och väldigt bra skrivet! Det är helt upp till er om hur ni gör med era förberedelser, och jag förstår inte heller varför folk ifrågasätter det. När jag ser att ni köpt/fixat något blir jag bara glad och tycker att det är "mysigt". Jag tror att jag själv kommer att köpa och fixa grejor relativt tidigt, jag tror inte att jag hade klarat av att vänta. Jag går redan nu ibland och tittar på små bebiskläder, kläder som jag längtar efter att få köpa!

Lycka till med allt, och försök att inte bry dig om såna här dumma kommentarer! :)

Emmmelie johansson - mamma till lilla L

Helt rätt sagt. Jag tycker det är oförskämt av andra att sprida negativa åsikter över andras val. Hade man mötts på stan hade dessa åsikter säkert inte uttalats och det är så hemskt att du bara för att du väljer att vara offentlig ska behöva ta emot detta. Men stå på dig. Majoriteten av oss som läser tror jag tänker som du - klart man vill förbereda sig! Kram

Emma

Jag fick barn för 4,5 månad sedan, så fort vi fick veta så gick man där och spanade på kläder och allt var det nu var. Redan i vecka 12 köpte vi vagnen, allting var färdig när man hade halva graviditeten kvar. Jag tycker det är upp till var och en om hur man vill göra. Finns inget rätt eller fel. Det är roligt, mysigt att förbereda allting och väldigt skönt när det är färdigt innan bebisen kommer., :) då har man så mycket tid att njuta av första tiden med bebisen för det går fort, alldeles för fort.

Therese

Blev nästan lite tårögd när jag läste detta, är ju själv gravid och väntar barn i April, jag skulle bli helt knäckt om jag hade fått en sådan fråga. Jag gör precis som du, köper hem saker till den lilla, man vill ha allt klart innan bebisen kommer och det tar faktiskt sin tid att fixa allt man ska ha till den lilla. Förstår inte varför man ska vänta in till det sista. Handla på och njut så mycket du kan :). Tycker det är sjukt bra av dig att orka med att både jobba, ha eget företag och fixa om hemma, jag själv orkar ju knappt gå utanför dörren :)
Så njut av denna tiden och fortsätt precis så som du gör :)

Jennifer

Jag är så genuint lycklig för er skull, trots att vi aldrig träffats. Fortsätt handla de är ju super roligt att dona för att de ska komma en bebis.

Ingen hade kommenterat om du hade köpt julklappar i mars så varför ska någon lägga sig i de här?
Nej vet du, fortsätt njut!

Trevlig Helg Linda!

A

Det är nog inte bara hormoner... jag är inte själv gravid men försökte sätta mig in i situationen som gravid och bli ifrågasatt hela tiden.. Jag har nog så svårt med det i andra fall och ifall det händer mig senare så.... alltså nej, då ska en och annan få veta att det INTE är okej. De gjorde på sitt sätt, jag gör på mitt sätt - inga sätt är dåliga, så länge de inte skadar någon! Kanske du kan börja svara alla på samma sätt? "Tack för omtanken, men nej tack. I'll do it my way".

Lycka till med lilla tjejen och hoppas allt blir som ni önskar er! Kramar! :)

Sanna

Blir så jävla arg. Hur kan folk vara så hemska!!!!???

Angelica

Oh jag blir helt berörd av ditt inlägg, du har precis ändrat min syn på att vänta barn. Det är klart att man ska njuta fullt ut på väntandet och göra det som känns bra just nu! Tack för ett otroligt fint inlägg och fantastisk blogg!!!!

Evelina

Förstår att du blir arg! Sedan jag blev gravid med mitt första barn ( är i v 13 nu), så har hemmet och allt därtill blivit betydligt mycket viktigare för mig. Har blivit mycket husligare och väldigt mån om att saker ska planeras och förberedas. Än har vi inte vågat köpa något än då jag haft småblödningar och liknande i början av graviditeten, dock såg vi ett hjärta som slog på vul i samband med undersökningar för detta. Tanken är att vi börjar köpa lite när rul har gjorts, i början av januari. Men alltså, det jag vill säga är att det är (för mig) viktigt i själva förberedelsen att få planera och snart även inhandla till liten. Hur glad man än är för att bli förälder för första ggn så är det skrämmande och nytt, och hela "boandet" blir en process för att vänja sig för det som komma skall, och göra allt lite verkligare. Du gör helt rätt, köp vad du vill, när du vill, - det är det som är rätt för Er. Kram

Elin

Gud jag blir så arg!!! Hur kan man ens tänka tanken att skriva något som han/hon skrev till dig! Känns verkligen som en omogen 14-åring som inte har en aning vad det innebär att vara gravid! Ni har absolut all rätt att handla grejer till er lilla, särskilt eftersom det BARA är 4 månader kvar. Vet du vad Linda, YOU GO GIRL!!

Anna aka Schlierie

Nu kommer mina gravidhormoner, SOM INTE ÄR GLADA SÅDANNA!! Skriver i punkt för blev för långt annars xd

- Vrf vänta med att köpa, det blir dyrare att köpa allt då. Plus att det blir jobbigare för mamman att få runt med sammandragningar + foglossningar.

- Föräldrarna börjar när dom vill och ingen borde inte säga emot.

- Vrf ska man gå runt och vänta och se om barnet klarar sig? Man mår ju för f*n psykiskt dåligt av sånt.. när man är gravid SKA MAN VARA GLAD!

- JAG BÖRJADE I TID. JAG VILLE BEKRÄFTA FÖR MIG SJÄLV, HA HOPPET UPPE OCH INTE GÅ RUNT OCH VARA OROLIG FÖR ALLTING.
UL gav mig mer hopp = mer lycka = mer grejer att köpa/fixa. Sparkarna man kände bekräftade ännu mer; " jag finns, jag mår bra".

Är så otroligt trött på folk som säger emot någons beslut om sitt egna liv och framtida barn. Både du och jag Linda har män i våra liv. Vi tar besluten med våra respektive. OCH INGEN BORDE SÄGA EMOT DET. VÅRT BARN, VÅRA BESLUT, VI KOMMER HA VÅRDNAD FÖR DETTA BARN.

Seriöst jag blev as förbannad när jag läste detta. Just nu gråter jag! Vet hur du kände just när du fick denna kommentar... Linda, tänk på det positiva istället. Det finns folk som tycker att ni gör rätt med att börja tidigt, det finns folk som stöttar er och era val.

Även fast det finns risker under graviditeten, under förlossningen och efter den tiden, så bör man inte ligga och tänka på sådant! Man mår så himla dåligt då. Man ska njuta av varje stund och hålla hoppet uppe. Se målet framför sig, att se barnet och få mysa med den nya familjen!

Hoppas du kände dig lite bättre för att skriva detta.. ibland hjälper det att skriva av sig. Önskar er all lycka med de återstående månaderna! Detta kommer ni klara galant! ♥

p.s fortsätt som ni gör! försök ignonera allt negativt, fast kan vara svårt. Skriv av dig om du tycker att det är bra, annars prata med din sambo eller din mamma (eller ngn helt annan!).

yes, lyckades skriva inte svära mig igenom hela kommentaren! men blev så förbannad.. detta är så hemskt!

Katja

Ert liv, era val! Tycker ni gör helt rätt, ni följer era hjärtan om vad ni anser vara rätt! Ha en mysig helg :)

Marie

Bra skrivet! Man ska göra som man själv vill och så är det med det :D du är jättestark Linda! Lycka till med allt å handla på, det är ju bara så roligt och mysigt :)

Lina

Herre Gud ska lill skrutten inte ha några kläder när hon kommer till Världen?? Eller vad är det frågan om?? Jag kan säga att hade jag haft en liten på väg hade jag gjort precis likadant som er!! :)

Anna

Waaa, vilka människor! Klart nio ska köpa grejer till den lilla. Inte fan kan man köpa allt så fort hon kommer. Shit alltså! Ni gör helt rätt i att göra så som ni känner och jag hoppas verkligen inte du låter de negativa kommentarerna når dig! Du är värd så mycket mer! :)

Evelina

Jag tycker att det är mysigt att handla innan bebisen kommer. Är det bättre att ta med den nyfödda på stan då och shoppa sen?! Nä då vill man ju ta det lugnt. Jag tycker att vill man köpa innan så gör man det, de som väljer att sitta på NK och fika direkt efter förlossningen med bebisen högt & lågt gör det.

Maria

Helt klart befogade känslor!

Zandra

Herregud! Att folk orkar! Klart saker kan gå fel, Gud förbjud men man ska såklart njuta allt va man kan! Gör vad ni vill och tycker är rätt och försök att ignorera människor som bara är negativa!
Jag tycker att det är roligt att följa dig och er väg till er lilla flicka! :)

Miss M

Bra rutet! Det var precis likadant när jag väntade min Elsa, alla ifrågasatte allt =( Men man kan inte tänka katastroftankar & hur normalt är det att inte handla för man kanske får missfall! Nej glädjs åt det fantastiska som väntar er, handla på er rosa i mängder och bara njut, det är precis så det ska vara! Detta är en underbar resa <3

Cissi

Jag tror på två saker här, 1, att personer som ifrågasätter förväntansfullhet, extatisk glädje och (den biologiska) instinkten att "boa" och förbereda INTE har egna barn.
Och 2. att du hade - och har - fått elaka kommentarer oavsett vad och hur du gör, gravid eller inte. För att nästan alla större bloggar får det, och för att alla inte gillar alla och internet är så tacksamt att anonymt spy galla.
Jag gillar dig! För tusan, skit i idioterna.

Sandra

Att folk orkar! Som gravid är man väl medveten om detta men fan inte vill tänka på det?!

Jag var ständigt orolig men "tröstade" mig med att chansen att allt går vägen är faktist större när man kommit en bra bit in i graviditeten!

Vi fixade mkt tidigt och i efterhand är jag glad då jag var mer lr mindre sjukskriven och sängliggandes efter v 24.

Men tyvärr bara att vänja dug vänta tills bebis kommer ojoj... Jag kunde inte amma. Har man fått försvara ett antal ggr!

Stå på dig och ha en toppenhelg! Kramar

Tina och Jolie

Jätte bra skrivet Linda! Tycker ni gör helt rätt :) Känns de bra för er så fortsätt så! Ni väntar barn och inte missfall så klart ni ska inhandla de som behövs :)
Fick själv min lilla tjej för 4 månader sen och vi började också handla i mitten av graviditeten. Otroligt skönt att ha allt klart i god tid :) kan ju trots allt sätta igång några veckor i förväg.

Lycka till med allt! En underbar tid väntar er <3

Kramar!

Rebecka Vigren - Fotoblogg

Tycker du har helt rätt i det du skriver och håller med dig! Det är såklart en själv som ska få ta besluten i ens liv - vare sig det är om när man ska skruva ihop barnsängen eller vilket gymnasium man vill välja. Tycker det är en styrka att inte bry sig om vad alla andra tycker och tänker, om man skulle göra det skulle man ju bli tokig till slut. Hoppas ni får en fin helg ni tre, kram!

Daniella

Ta inte åt dig Linda!
Jag tycker om att följa din blogg och Instagram nu när du är gravid, man känner verkligen av din glädje genom texten och det är bara en mysig stämning att läsa dina inlägg.

Ignorera sånt i fortsättningen, allt kommer gå så bra! Kram.

Sofie

Skit i vad andra tycker och tänker. Gör de som känns bäst för er. När vi skulle få vår dotter köpte vi barnvagn i v13, och det mesta tidigt, men nu väntar vi lillebror i slutet av mars och jag har inte köpt nått än. Så man gör precis som man vill.

Madeleine

Hej allt bra med dig? :)

Sandi

På nåt vis tror jag det hela handlar om avundsjuka. Fick också dessa kommentarer att man handlade saker "på tok för tidigt" - än sen då? Man ska väl för fan få vara glad, njuta och se fram emot vad som komma skall? Och man ska gå in för att man kommer att gå hela vägen, att man kommer få föda fram sitt barn!

Hur skulle det se ut om man gick och oroade sig för missfall eller att nåt skulle vara fel genom hela graviditeten liksom? jag tror inte folk förstår det.

Jag köpte kläder så fort jag och mannen började försöka få barn, det tog 6 månader, vilket kan vara ganska lång tid och frustrerande när man vill att det ska hända på en gång. Genom att köpa småsaker, som små mössor, tossor m.m höll det hoppet uppe om att "en dag kommer en befruktning ske, jag kommer bli gravid och då ska dessa saker bäras utav detta barn".

DU gör rätt i att strunta i dom som alltid ska ifrågasätta - och tro mig det kommer inte ta slut där, när er dotter är född kommer det fortsätta med "varför ammar du på det viset, varför har nå dom sov-tiderna" blaha, blaha. Det är bara att stänga av öronen/ögonen. Det är ni själva som vet bäst vad ert barn föredrar/behöver och ingen annan!

Lycka till! /Nybliven mamma till Douglas, snart 2 månader.

Malin

Jag ska ha barn 10/4-13 (tjej) och har (självklart) börjat handla. Framför allt är det en kostnadsfråga. Klart man inte vill köpa allt på samma lön. Vagn måste dessutom bokas i god tid. Detta är barn nummer sex och man blir inte lugnare för varje graviditet, snarare tvärt om. Oron finns där 24/7, vare sig någon mupp påpekar det eller inte. Varför har folk (läs tjejer) så svårt att låta andra vara nöjda och glada. Förtar det ens egen glädje i livet om någon annan är lycklig?? Hur tänker man? Finns det bara en viss mängd lycka i universum och f-n den som tar och norpar åt sig av den utan att tänka på andra?!

Frida

Självklart har var och en rätt att bestämma själva när man vill handla, vad man vill handla, om man vill ta reda på vilket kön det är osv. Som du skriver, det är ni som ska bli föräldrar, som väntar barn och att bli ifrågasatt i sina handlingar av lycka är inget men vill. Som gravid är man oftast medveten om att det kan gå illa, men det är inget man kan förutsätta, man vill ju såklart planera för att allt ska gå bra och att man ska få möta sin välmående bebis kring beräknat datum. Man måste få vara glad! Jag personligen känner att om man tragiskt nog skulle få missfall tror jag att man blir lika ledsen oavsett om man börjat handla saker eller inte. Jag håller med dig, jag vill också förbereda för bebisens ankomst i lugn och ro, lite i taget medan man mår bra och orkar :) En häftig känsla att få planera och förbereda inför att ens lilla bebis ska komma till världen!! Lycka till med alla förberedelser och din fortsatta graviditet! Kram

fröken träd

Man gör som man vill, såklart! Jag är själv i vecka 20 och väntar min dotter i april. Jag har däremot inte köpt en endaste liten grej. Jag gör det inte eftersom jag är så skrockfull.

Man gör helt enkelt det som är bekvämast för en själv!

Saradelahara

Bra skrivet!
Ni gör helt rätt i att njuta av tiden som gravid och att få mysa rundor och köpa fina saker till den kommande bebisen.
Att folk ska ifrågasätta varför man tar reda på eller inte tar reda på kön osv ska du bara skita i.
Vi tog inte reda på könet på vår bebis när jag var gravid för att vi tyckte det kunde bli en spännande överraskning och mycket köpte vi inte förrän de senaste månaderna i graviditeten. Detta var dock inte för att vi var rädda för "om" det skulle hända något utan mest för att vi bor i en mindre lägenhet där vi inte hade ett barnrum att förbereda.

Sen är det faktiskt så att många företag som säljer barnvagnar m.m har försäkringar som gäller om något skulle hända innan födsel eller under födseln.

Bara slå bort de negativa kommentarerna och gör precis som ni vill. Det finns så många åsikter när det gäller hur man förbereder sig, vilket namn man väljer, hur man uppfostrar, vad bebisar kan göra och inte göra i vissa åldrar... Jag har en liten knodd här hemma på 5 månader och har redan fått höra en del kommentarer om både hans namn (mest andranamnet), hur tidigt man börjar med babysitter och liknande, samt att jag inte har ammat. Men både jag, min sambo och vår som har det hur bra som helst och myser som bara den av vår lille!

Lycka till i fortsättningen!

Gabriella amundsen

Oj, till mitt första barn köpte jag barnvagn i vecka 8.. Haha.. Undra om jag räknas som idiot då?
Haha.. Nej.. Bry dig inte om negativa frågor o kommentarer, det är klart du ska förbereda dig! Och nej det är som du säger, man orkar faktiskt inte fixa allt i slutet på graviditeten!
Tycker dock synd om dom som e avundsjuka på att folk unnar sig att njuta av sin graviditet och framförallt att kunna köpa sig massa bebis saker, du gör som du vill helt klart! :)

Trevlig helg i alla fall! :)

Sussi

Men vad ARG jag blir när jag läser detta! Är själv gravid i vecka 17 och kan säga dig att det är HELT befogat av dig att reagera.

Vad ÄR det för hemska människor som sitter och skriver sådana kommentarer?! Det är upp till ER hur ni gör! Jag och min sambo har köpt barnvagn, lite bebiskläder (vi har även fått bebiskläder från svärmor) och ska snart börja titta på säng.

En graviditet ska man kunna njuta av och inte hela tiden gå omkring och tänka på missfall (även om alla som är gravida självklart oroar sig i någon grad över det). Och att ANDRA personer ska komma med sådana anmärkningar övergår mitt förstånd.

Jag älskar din blogg och hur öppen du är med din graviditet och allt fin ni fixar och köper. Fortsätt med det och njut av det lilla miraklet i magen.

Kramar.

Jasmine

Låter som väldigt vettiga anledningar till att handla. Bry dig inte om kommentarerna, om halvgången i en graviditet ska man väll ändå räkna med att man kommer bli förälder i slutändan? Och dessutom så har ingen med er ekonomi att göra, ni handlar vad ni vill när ni vill. Det känns som att dessa kommentarer är till för att trycka ner eran glädje och det är FEL. Ser fram emot att läsa om er lilla flicka sen! :D

Trevlig helg!!

Mikaela

Ni gör som NI vill. Med dottern hann jag aldrig handla eftersom hon är född i.v23+6. Eller jo. Vi hade beställt barnvagnen. Sen fick vi alla utgifter på en gång. Ingen rolig start alls med en sjuk bebis och tomt konto. Med sonen handlade jag lite hela tiden. Det var mysigt och jag lugnade mina oroliga nerver med shopping till honom. Det värsta som kunde hänt hade varit att jag gått och myst med glada känslor när jag "boade" inför hans ankomst. Det värsta som kan hända av att man tar ut något i förskott är att man varit lycklig/glad/skrattat/drömt/varit glad i onödan. Jag har även upplevt den allra tråkigaste sidan och det spelar ingen roll om man handlat eller inte då. Man blir lika förkrossad ändå. Var lycklig och shoppa på. Å grattis till din underbart söta lilla bebismage. Skit i alla dumma kommentarer.

MissJeni

Som jag tidigare nämnt, folk har så jävla mycket att tycka till om, framför allt när det kommer till barn och graviditet. Bry dig inte om dom. Ta bort kommentarerna. Dom har inget i din blogg att göra. Ni bestämmer själva över er resa.

Strunta i vad andra tycker. Radera dom bara. Ta bort. Det är er resa och ni förtjänar att glädjas över den, göra vad fan ni vill och köpa hur mycket ni vill, när ni vill. INGEN annan har något med det att göra. Jag blir så förbannad på folk som inte kan låta en få leva sitt eget liv. Men troligen har dom inget bättre för sig och måste bara få påpeka till någon annan som mår bättre och har det bättre, att man gör fel. Nej skit i dom!

Emelie

HERREGUD!!!!!
Man gör inte annat än oroar sej för missfall under sin graviditet, sen oroar man sej för att nått hemskt ska hända under förlossningen, efter det är det pku testet, efter det är det plötslig spädbarnsdöd..... Jag kan hålla på i en evighet, man oroar sig hela tiden UTAN ATT ANDRA SKA SÄTTA ORO I ENS HUVUD!!!!!
Att vissa bara orkar, det är väl upp till var och en när man vill köpa saker å förbereda?!?!
Jag har heller inte hört talas om att sena missfall ökar, mer att det är väldigt ovanligt!
Strunta i alla negativa kommentarer och njut av detta underbara tillstånd <3
Både du och din sambo är unga och friska så ni har inget att oroa er för!!!
Kramar till er

Jessica

Jag tycker det är helt sunt att ni handlar nu. Jag gjorde ju tvärtom med Olivia, handlade inte nåt, tänkte göra det precis innan hon kom. Sen kom hon 4 veckor för tidigt och där stod vi utan nåt, så min sambo fick springa å shoppa allt när jag låg på BB, det var inte heller så kul. Så handla nu och njut!! Kram <3

Anne

Jag förstår inte? När ska man börja handla då, om man inte får göra det när det är fyra ynka månader kvar? Efter födseln??

Att handla innan vecka 12 kan jag tycka är lite märkligt, men sen är det väl fritt fram. I alla fall saker som vagn och säng kan jag tycka man köper efter v 12. Personligen.

linnea,

Ja, och även om man oturligtvis skulle få missfall har man förhoppningsvis användning av sakerna någon annan gång. När man har bestämt sig för att försöka igen. Mer än halva tiden har faktiskt gått och det är dags att börja köpa saker :)

Sanna- tvåbarnsmamma och gravid.

Det är bara att vänja dig. Så fort man blir gravid eller får barn så börjar folks munnar att snacka skit. Det är bara att skaka av sig det för du kommer få höra det i så många år framöver, varför har du den vagnen? Varför har hon en klänning? Varför har du satt henne på förskola? Varför varför varför. Å så ska allas åsikter fram. Man är proffs på sig själv och sina egna barn och kan aldrg använda sina egna erfarenheter på någon annans barn. Sen är alla tips välkomna. Men det är bara att börja vänja dig, folk tror att en graviditet är allas. Man får inte ta åt sig helt enkelt. Men jag håller med, varför lägga näsan i blöt?

Alisa - Amor Vincit Omnia ♥ Gravid

Åh vännen, jag kokar av ilska. Jag har fått höra liknande hela graviditeten. Oj vad ni är tidiga med att köpa saker. Hur vågar ni? Vi vågar inte & bla bla bla. Jag är ledsen men VI väljer inte att leva i tankarna OM att något ska gå fel till, vi lever inte i den rädslan och oron. För i 9 månader tänker jag banne mig inte sitta och inte våga. För det andra så kommer man knappast att bli mindre ledsen om man inte köpt ngt, det är inte prylarna i sig som tillför en glädjen, det är lilla livet. För det tredje så ska man ha barn förr eller senare oavsett om något nu mot alla odds skulle gå dåligt till. För det fjärde vem FAN är de att lägga sig i andra människors val & planering? Vem fan ger de rätten att uttala sig på ett sådant idiotiskt sätt. Åh vad jag är arg nu. För det femte så vill man inte inhandla allt sista veckan för att man vet inte när och om lilla livet kommer för tidigt och så sitter man där med INGET. För det sjätte så vill man oftast fördela kostnaderna under den tiden man väntar, för att skffa barn är inte billigt, speciellt inte första barnet.

Strunt i alla dessa idiot kommentarer, det är ERT barn och det är ERT val i ALLT ni gör! Njut gumman & strunta i de!

Carolina

Ja du, ibland blir man bara så irriterad över vissa människor och deras jäkla åsikter.
Vet du vad? Vi har för ett tag sen börjat försöka skaffa barn, utan resultat än. Tyvärr!
Men jag längtar så mycket att jag redan sitter och tittar på barnsaker, utan att ens veta om det någon gång kommer bli något.
Jag förstår verkligen ditt tänk och önskar er all lycka.
Ni kommer bli så fina föräldrar.
Kram kram

Svar: Vill ge dig en stor kram och hoppas att du får uppleva samma känsla som jag. För oss hände det när vi minst anade det, såå efterlängtat! Och skulle det inte ta sig för er, så finns det så många fler vägar att gå och det är det som är så fantastiskt i dagens samhälle! Stort lycka till! : )
Linda Blom

Linn

Jag vet!! Folk har så sjukt mkt åsikter! Och det blir värre sen ju äldre barnet blir. Vi gjorde som ni, och antar det berodde på mitt stora kontrollbehov och jag kunde stressa ner och va lugn när allt var klart. Och när jag vill framföra mina tankar/åsikter så försöker jag vars noga med att säga; jag tycker si och så. Då prackar man ju inte på nån annan utan det är just bara vad jag tycker. Det hade varit annorlunda om jag ist sa varje gång; varför gör ni inte såhär.

Elin Johansson

Man gör precis som man vill och ingen ska lägga sig i det. Man kan inte gå runt hela 9 månader och tänka på vad som kan hända, då blir man nog tokig innan bebis är ute. Nej njuta ska man göra för det är det största man någonsin kommer vara med om. Stort Lycka till och så roligt att följa er underbara resa!!

Anonym

Fy vad tröttsamt!! Och vart finns källa från anonym att det skulle vara vanligare med sent missfall, har aldrig hört talas om det!? Nej försök strunta i de där och fokusera på din bebis <3

Ebba Molin

Men gud, så kan man ju inte skriva... Det går inte att ifrågasätta sig sådana saker i förväg, så kan man ju inte leva. Det bästa man kan göra är inte att oroa sig, utan det bästa man kan göra är att leva medvetet och ansvarsfullt! Det blir säkert kanonbra ska du se! :-)

Elin

Fina Linda! Du har så rätt så rätt. Att folk bara inte kan låta alla göra som de själva vill och dom passar dem? Förstår att det kan va svårt att inte ta åt sig, men försök. Bara ni kan känna ad som är rätt för just er.

KRAM!

Sandra

Helt rätt Linda! Det är er resa och ni bestämmer själva hur ni vill göra den. Det har ingen annan med att göra! Att du sedan väljer att skriva mycket om det här i bloggen tycker jag personligen är väldigt, väldigt roligt! Och de som inte tycker det behöver kanske inte klicka sig in här och klaga.
Jag unnar er det att ni faktiskt har möjlighet att köpa massor med saker, för det är någonting som ni har rpd att spendera pengar på. Skitkul att kolla vad nytt och roligt ni köper! Och när jag blir gravid någon gång i framtiden så vet jag att jag kommer vara ute i god tid och köpa på mig massor med nytt för det måste ju vara såå spännande! :)
Hoppas din fredag blir bra även om vissa vill klaga. Kör ditt race, jag gillar det iaf! :D

Emma - mamma till två

Det är helt och hållet befogat att bli förbannad på sådana kommentarer! Njut av det här och gör det som du och Jimmy mår bra av!! <3

Gisela

Linda! Sånna människor som säger så har nog inte egna barn. Jätte praktiskt att börja handla tidigt istället för att handla allt på slutet. Det är dyrt med bäbis och mycket saker ska handlas.. så varför inte sprida ut det :) Hejja dig och köp allt du vill.. för det är DIN bebis och DITT liv! Visst kan man få missfall, men man ska ju inte gå runt och tro att man ska få missfall hela tiden. Gud så deppad man skulle bli då!! Kram

Helena

Helt rätt Linda! Shoppa på och NJUT av att vara gravid med allt det innebär, dvs även alla härliga förberedelser!
Ni väntar faktiskt på ett barn, inte på ett missfall!

Noomi Lis mamma

Herregud det finns folk till allt. Visst du bloggar för tusentals i veckan och någon kan säkert inte hålla fingrarna i styr när de sitter och stör sig på onödiga saker. Jag väntar mitt andra barn(4 april) och jag köper saker till denna lika tidigt som sist också. Hade inte en tanke på missfall då eller nu och händer det så är det ändå inget man kan råda över och vi kan lika gärna njuta på vägen:-) jag känner igen din resa från min första graviditet så väl och unnar dig denna upplevelse så mycket! Njut njut njut och shoppa loss!!:-)

Emma , design och annat kolijox

Du har så rätt, vem bryr sig om hur tidigt något annan handlar ? Avundsjuka kanske.
Såklart saker och ting kan hända, det kan det när man är fullgången med, när barnet kommit osv.
I detta sammanhang kan jag berätta om en tjej min syster känner, hon var långt gången, v 36 ca, barnet dog i magen, såklart var allt klart för den lille. Det finns inget rätt eller fel i detta, utan alla gör som dom känner.
Och är det första barnet så tror jag man behöver mer tid för att förbereda båda praktiskt och psykologiskt.

Så Linda , till dig vill jag säga.
Keep going !

Kram på rä.

Sabina

Säger bara en sak, avundsjuka! Idioter som mår dåligt och bara vill skriva saker som får andra att må dåligt. Shoppa loss och njut av den underbara tiden innan den lilla kommer. Kram Sabina

Andrea

Ja njut! Jag levde efter tesen "Om något skulle hända med bebisen i magen så vill jag kunna minnas tillbaka på tiden som gravid med glädje och lycka, inte som en tid full av oro och återhållsamhet" när jag var gravid.

Sen att min bebis var tvungen att möta världen 4 månader för tidigt är en annan femma... Men han mår bra, och jag minns mina 5 gravida månader med glädje! <3

Nathalie, mamma till Alissa <3

Som du säger, man vet redan att något kan gå fel men inte fasiken kan man tänka på det negativa! Klart ni ska handla och planera nu! Jag började redan i v 12 och fick också höra.. du bör vänta till vecka 25 för då kan barnet överleva om det föds bla bla bla... Jag tycker du/ni gör helt rätt, det är ju så himla mysigt att handla och pyssla med litens saker! :D
Många kramar till er :)

Hanna Karlsson

När man blir gravid och förälder tror folk att de har rätt att tycka och tänka allt möjligt och säga det också. Jag tycker det känns hemskt att förvänta sig det värsta, då blir det en väldigt jobbig resa. Man väntar barn inte missfall. Nej, jag tycker ni ska förbereda er så mycket ni vill och inte bry er om alla dessa människor som tror sig ha rätt att skriva precis vad de vill. Huvudsaken är ju vad ni tycker och känner. Jag är för övrigt jätteglad åt att jag får följa er på den här resan. Det är så otroligt häftigt. Kramar

Anonym

bry dig inte om dessa elaka kommentarer, ni gör precis som ni vill :)

Louise

Måste kommentera angående inlägget, vilket jag inte gör ofta. Jag har följt din blogg i flera år och när jag läste att du skulle bli mamma blev jag glad för din skull. Du kommer bli en perfekt mamma, den sida du visar upp på bloggen är en driven, positiv och glad tjej som jag tror kommer bli en fantastisk mamma. Bry dig inte om de kommentarerna du får som ifrågasätter allt du gör. De kommer från människor som tror att de vet bäst. Det är din och din killes ensak hur ni vill göra, inte någon annans. Under en graviditet kan tänka mig att man känner en glädje och längtan och man vill naturligtvis köpa saker inför det som kommas skall. Jag vet att missfall kan hända, men skulle jag bli gravid så vet jag att jag skulle börja köpa bebissaker direkt och inte tänka på att vänta med det för att jag kan få missfall.

Hoppas att du inte tar åt dig det de skriver och fortsätt blogga på! :)

Sara - om att vara mamma och ha en bipolär sjukdom.

Alla är vi olika och har olika sätt att se saker och ting, och bara för att vissa människor tycker att det är för tidigt att börja förbereda sig för sitt livs stora händelse - så behöver det inte betyda att alla måste tänka så.

Jag började också tidigt att köpa saker, men jag respekterar fortfarande de personer som väljer att vänta till sista veckan med att inhandla grejor. Det är upp till var och en, så länge man själv är nöjd och trygg i sig själv!

Kram!

Helene Skagerstrand

"Man väntar en bebis, inte ett missfall"!

Josephine

Låter lite som avundsjuka från dessa personers håll. Vi som själva är gravida vet ju hur stor del av den mentala förberedelsen det är att köpa, fixa och dona. Så varför vänta till sista månaden lixom? Bara att ignorera dessa personer tycker jag!

Zandrea -Mamma till Joline

Hej Linda. Kanske du minns vem jag är, följer osm sagt din blogg slavsikt och ahr gjort det i ett par år nu!

Min tanke är nu att försöka få dig på andra tankar :P Jag blev själv gravid förra året i april. Våran lilla tös kom dagen innan julafton, vilken julklapp. Men nu hör ju inte det hit, ville bara påpeka att jag varit gravid och vet hur det är. Speciellt när det kommer till folk som lägger sig i.

För det första är det bara ni som väljer om ni vill köpa eller inte, montera upp eller inte. Och VEM kan hålla sig att INTE montera upp spjälsängen? tro mig, hade jag kommit på plats i nya lyan tidigare än va vi gjorde hade jag montera upp lillans spjälsäng tidigare än 2 månader innan födseln. Just det där att montera upp, bädda och bona och göra mysigt åt sitt kommande barn. Det är för sitt kommande barn och känslan att göra något för sitt kommande barn är obeskrlvlig och underbar. Och jag ger råd till att köpa så mycet man kan, för det kan faktiskt bli så (som det blev för oss) bli förtidigt fött. Folk lägger sig i allt och vill alltid påpeka att man gör fel och inte rätt. Sånt är bara att skita i. Bara ni som vet vad som är rätt för er. Jag blev så förvånad och många gånger chockad hur folk beter sig så fort man blev gravid och sen förälder. Jag vill varna för vad som komma skall, folk är som galen och besatt. Beter sig så fruktansvärt illa..Jag har blivit fruktansvärt påhoppad av att bara be om ett simpelt råd eller liknande. Det är så fruktansvärt känsligt.

och sist men inte minst, varför förvänta sig missfall? Varför inte bara kunna fokusera på lyckan, glädjen och väntan? Man vet själv den ständiga oron för sitt barn och det räcker nog. Folk behöve rinte påpeka varenda jävla sekund att det kan bli missfall, som gravid är man mycket väl medveten om det och oron över det är stor nog. Att försöka släppa den och kunna må bra är rätt svårt det var det för mig iaf. Nu blev det en lååång kommentar. Otrolgit glad för er skull <3 ALL LYCKA!

KRAM

Emelie

Helt rätt Linda! Ni väntar barn, inte missfall!!!!

Sandra

Tänk att människor kan känna att dem har rätten att säga vad som är rätt och fel till någon annan, att fixa och dona inför sin skatt hör graviditeten till tycker jag, så man känner att det är på riktigt och njuta lite i förtid innan skatten kommer, det kan lika gärna hända hemsk saker på bb när man är till att föda, man kan inte gå runt att tänka så hela tiden för då blir väntandet något hemskt jobbigt. Hallå! Man väntar barn, inte missfall

Lena

Hej! Jag skrev kommentaren om klänningköp. Den skrevs i all välmening då jag själv shoppade massor med klänningar som tyvärr inte kom till användning och ville dela med mig av min erfarenhet. Inte alls meningen att ifrågasätta de val du/ni gör för ert barn. Sen är ju kommentarer om missfallsrisk helt onödiga och dumma. Är glad för din skull att du njuter av din graviditet. Det gjorde tex inte jag utan oroade mig för och hade ångest över allt som kunde gå snett. Köpte givetvis saker under graviditeten, men alltid med ett sting av oro att de aldrig skulle få komma till användning. Här sitter jag dock med en fullt frisk liten tös och oron var helt obefogad. Jag sörjer i efterhand att jag inte njöt och gladdes åt min graviditet som du verkar göra. För jag tror att skulle något mot förmodan gå snett så mår man lika dåligt oavsätt om man oroade sig eller njöt av sin graviditet.

Jeanette

Åh så bra skrivet!!!
Kan verkligen inte mer än att hålla med.
Det är upp till var och en!!!

Mathilda

Du ska självklart glädja dig och passa på att njuta av graviditeten! Blir så ledsen av att läsa sånt här, folk borde lära sig när det är dags att hålla tyst. Kram

Anna

Mycket bra skrivet, det är upp till var och en vad man vill göra, jag har med köpt massor till mitt barn som ska komma i januari, redan i vecka 12 började jag småhandla lite efterhand, för det är ju rätt dyrt att handla allt man ska och det är bra att dela upp det lite + att som du skrev så har man ingen orka kvar i slutet... jag har 1 ½ månad kvar och jag är glad att det mesta är köpt för det tar på krafterna att "rulla fram" Bara stäng av allt det där som andra människor har att säga om dig, Du vet bäst och alla andra har ingen aning!
Tack för en underbart fin blogg, jag får bara inte nog av dina finna bilder och är helt fast =)
KRAM

Malin

Du har så rätt, det är helt upp till var och en! Förmodligen har denna person inga barn själv, avundsjuk och fruktansvärt omogen. Ta inte åt dig, vad du än gör! Ni väntar faktiskt barn, och inte missfall!

Du är fantastisk, Linda!

KRAM

Ella

De är bara avundsjuka på dig! Jag älskar att läsa din blogg och jag tycker det är så gulligt att se hur din mage växer :) Jag skulle också köpt en massa kläder och möbler och jag förstår att du längtar över allt som finns! Lycka till med allting, det ska bli så kul att följa din blogg <3 Trevlig helg :)

Hanna

Usch, så elakt att skriva så om sena aborter! Som gravid hade jag många oroliga tankar och jag nojade för allt! Kan bara tänka mig att det blir värre när andra påpekar och säger det (man kanske själv går och oroar sig för) rakt ut....
När jag väntade min som kunde jag inte hålla mig, köpte barnvagn, kläder och skruvade barnsäng! Min sambo var lika galen han! Jag tycker ni ska göra som ni vill och det som känns rätt för er, en del kommer alltid ha åsikter. Hoppas ni kan blunda för alla elaka åsikter och njuta för det är verkligen det största man nånsin kommer uppleva!
Önskar er all lycka till!!!

Malin

Helt rätt att glädjas över er kommande familjemedlem. Det enda som kan hända är att ni har varit glada i onödan....passa på att njuta.

Det finns alltid ormar i paradiset....
Lycka till!

Svar: Och jag känner inte att det är i onödan. Skulle det, gud förbjude, gå fel. Så har vi fortfarande tills dess upplevt de mest underbara och glädjefyllda sakerna i våra liv. Jag skulle inte bli mer ledsen om vi fick missfall för att vi köpt saker, istället för att vänta, för skulle det hemska hända - så är de materiella saker som inte är värda ett skit i förhållande till den sorg vi kommer känna.
Linda Blom

Junitjej

Så bra skrivet!! Jag förstår mycket väl ifall ni vill förbereeda era inköp och dela upp inköpen till babyn.

Nillan

Hej.
Jag är själv gravid och ska ha i slutet av april :-)
Tycker det är upp till var och en om man vill köpa saker innan eller efter. Inget man behöver lägga sig i. Alla gör olika av olika anledningar :-)
All lycka till er :-)
Ha de bra // Nillan

Hanna

bra linda!

Jouline

Usch vilka människor det finns alltså! att den personen ens vågar uttala sig på det viset. Hon har (ursäkta språket) inte ett jävla skit med detta och göra! Och du Linda.. du köper precis hur mycket som du vill till er lilla skatt. Jag kan tala om för dig att jag och min sambo planerar inte barn just nu men jag har faktiskt redan köpt ett par sjukt gulliga skor som då är tanken att mitt framtida barn ska ha *skratt* Men vadå, jag köper ju vad jag vill :) Tänk.. jag har redan köpt en sak till någon/något som inte ens finns än hihi. Stor kram till dig fina du!

Anonym

Håller med många föregående talare här. Fullkomligt upp till er själva hur, var och NÄR ni vill förbereda för ert nya liv. Och var jag inte övertygad om det innan jag läste ditt inlägg så är jag det definitivt nu. Du är fantastiskt duktig på att uttrycka dig och dina åsikter. Stoort lycka till med allt!

Jeanette

Men så trött jag blir!! Klart ni ska shoppa till er lilla skatt! Tiden går jättefort och det är skönt att vara förberedd samt att dela upp utgifterna lite. Vi väntade med att shoppa till efter RUL för att få en bekräftelse på att det såg bra ut men såklart gör alla precis som man vill! Dryga, anonyma kommentarer ska man bara strunta i - känns som det ofta är avundsjuka bakom! Stor kram!!

Johanna

Det är bara avundsjuka personer som lämnar såndana kommentarer! Klart som bara den att ni ska handla, boa och göra allt precis som ni vill. Det är ERAT barn, ERAT liv och ni gör väl som ni vill? Njut av lyckan och ert lilla liv, ignorera bara alla dessa urlöjliga kommentarer.
Det där dravvlet om missfall, PFFT! snälla Linda håll dig hemma resten av din graviditet, du kan faktiskt bli på kör av en cyklist, ramla och slå i huvet och få skallskador om du går utan för dörren (Skämtåsido!!). Kan tänka mig att den risken är mycket större ;) Snart har ni er lilla på utsidan, 4 månader går fort tro mig, min minsta är redan 5 månader och han kom ju för tusan igår. Kontigt det där ;) All lycka till er och som sagt, ignorera de där olyckliga människorna bara!

Anonym

Ja Linda alltid finns det nån okänslig glädjedödare! Den värsta kommentaren jag fick som gravid va: önskar du inte ibland att du får missfall ? JA det är sant. Och tro mig jag har fortfarande lust att nita den idioten. Tyvärr är det så att när man är gravid blir man allmän egendom. Allt du gör , är , ser ut blir kommenterat.. Vänta tills din prinsessa kommer ut.. Då Ska också alla lägga sig i.. Du ska få se;) hur som haver så är de sååå värt de hur man än vänder och vrider på det!! Stäng öronen och njuuuuuut!!!

Dennise

Jag tror mycket handlar om avundsjuka.

Lisa Norberg

Detta barn kommer bli så älskad och är så efterlängtat! Är inte det hela meningen med att bli gravid och få barn! Tänk så många barn som inte får vara så här älskade! Och du tror du älskar barnet nu när
Den ligger i magen haha säger jag för det är inget emot när den kommer ut! Det är en fantastik känsla och du kommer bli arg på dom som har barn som du känner som inte har berättat att det Känndes så fantastiskt !! Njut!!

Fanny P

Som gravid i ungefär samma vecka som du har liknande saker hänt mig med. Dock inga så trista anspelningar på missfall och annan problematik som barnet kan (gud bevare mig) drabbas av. Tänker precis som du att jag kommer ju knappast bli varken smidigare eller effektivare ju längre gången jag är utan snarare tvärtom. Redan slagit till på vagn då den vi ville ha kom vår väg via en bekant,skötbord och säng haffade vi på möbelvaruhusets kundkväll med extra god rabatt. Genom att ligga lite i framkant med inköpen tror jag att man snarare kan spara både lite pengar och minska stress och "sista minuten inköp" Sånt ska man bara slå ifrån sig, kommentarer som den du fick kommer säkerligen från en individ utan barnlängtan eller erfarenhet av att genomgå en graviditet!

Frida

Jag tycker att man börjar handla när man själv känner sig redo, sen om det är tidigt eller sent spelar för sjutton ingen roll! Hade jag varit du hade jag nog handlat ännu mera bara för att vissa säger att man inte ska handla alls :)

Sandra

Bra skrivit! <3 Jag förstår inte heller varför andra människor ska lägga sig i hela tiden. Man gör som man själv tycker känns bäst. Visst, det kan gå fel i v 8, eller v 12. Eller v 38 för den delen, eller när bebisen är 3 dagar, eller 3 år, eller 13. Det vet man ju aldrig, men det blir man ju tokig av om man skulle tänka på det hela tiden. Vi köpte en hel del saker, både tidigt och sent. Monterade sängen, det var ljuvligt att stå och titta på den, fundera på vem Pyret i magen var. Men jag vet att mina föräldrar (speciellt pappa) tyckte vi var galna som handlade innan bebisen var född. Men jag struntade i det, det var praktiskt att dela upp det som du sa + att det var omöjligt att stå emot små söta kläder som bara ropade på en :) Tänkte egentligen inte skriva en lång kommentar, ville bara skicka en kram!

Kajsa

Jag är själv i vecka 12 och vill personligen inte köpa så mkt innan barnet kommer, men det är mitt val och självklart ska alla få göra vad man själv vill. Jag önskat att folk kunde fokusera på sina egna val och strunta i andras. Ta ingen skit!

Sandra

Herregud ja, kan folk bara sköta sitt nån gång och sluta lägga sig i.. Tro att dom vet så mycket bättre är bara bullshit.. Även om man själv haft barn osv så finns det inte ETT rätt sätt, man ska göra som man själv tycker och vara sann mot sig själv..

Klart man ska fokusera på det positiva och fantastiska och försöka att inte oroa sig så mkt :)Fan vad tråkigt livet skulle bli om man bara gick och förberedde sig på värsta möjliga..

jenny - mammaliv i nashville

Kära du! Jag förstår precis hur du känner! Vi gick ut med graviditeten i vecka 9 & folk fullkomligt rasade & tyckte vi var dumma i huvudet. Men vi tänkte som så att om det blir missfall, så vill vi ändå att folk ska veta, så vi slipper lida i tysnad för det är ju inget att skämmas över!! Vi började köpa småsaker & efter vecka 17 köpte vi barnvagn, beställde alla möbler till bebisrummet osv osv. Herregud vad folk ifrågasatte oss, men oj vad skönt det var att ha allting när det var bebisdags. Eftersom August kom lite tidigt helt oplanerat var jag extra tacksam över att jag inte nojjade in i det sista & vägrade njuta av det underbara som hände, utan köpte det som man faktiskt MÅSTE köpa i god tid. Och i slutet var jag även så trött, så jag skulle aldrig orkat ränna runt, utan jag kunde gotta mig på soffan med popcorn alla dagar i veckan om jag så ville. TA INTE SKIT från folk som dömer utan stå på dig & var STOLT att du vågar njuta hela graviditeten!! <3

Sara

Åh jösses vad alla kommer tycka jag är konstig då. Igår köpte min man en mössa till vår "bebis"...o jag är inte ens gravid än haha. :) så gör precis som ni vill :)

m a j a n

Handla på du, precis när ni känner för det!
Med första barnet väntade vi med inköpen. Han föddes redan i vecka 34 och då hade vi endast två uppsättningar kläder och en vagn. Vi fick skicka iväg släkt och vänner att handla det nödvändigaste så att det fanns tillhands när vi äntligen kom hem från sjukhuset. Alltså inte så mycket mysiga förberedelser för vår del.
Men nummer två handlade vi i god tid och det kände mycket skönare och väldigt mysigt att gå runt, handla och planera inför det nya lilla livet som skulle komma.

Skit i vad andra säger och gör det som känns rätt för er!

Anonym

Ingen vet ju någonting om eran situation utom ni själva och ni vet precis vad som är rätt för just er. Jag skulle göra likadant, skulle inte kunna hålla mig från att "boa" till det och njuta av resan även innan bebis kikar ut, herregud det är väl helt normalt. Jag blir så arg för det verkar vara helt vedertaget att få uttrycka sina åsikter i precis vilken situation som helst idag. Var tog det sunda förnuftet vägen? Man måste inte säga precis allt man tänker!!!

Stor kram till dig & tack för en fin & inspirerande blogg

Anonym

Less man blir! Tycker inte ens du ska behöva förklara dig, alla gör som man vill, följ din/er magkänsla så kan det inte bli fel :) Kram

Marie

Helt befogat tycker jag! Är själv inte gravid men försöker att bli och jag går redan och spanar efter bebisgrejer... Kommer ha svårt att hålla mig när vi väl får det där plusset. Visst att mycket kan hända under en graviditet men man kan ju inte tänka på att det inte ska gå vägen! Vad är det för tankesätt???!! Handla på du och skit i dessa avundssjuka kommentarer!
Älskar att kika in på din blogg och tänka att en dag är jag också där. Denna månaden blev det tyvärr inget plus men jag fortsätter hoppas! :)

Elin

Men vad hemskt att folk vill ta bort er lycka sådär. För det är precis vad den är, eran, ingen annans. Det är väl det som sticker folk i ögonen. Jag tycker det är jättehärligt att följa er resa och minns min egen tid i samma sits, man delar så mycket känslor, tankar och funderingar :) Och här sitter jag nu med en tvååring bredvid mig i soffan. Tiden går så fort, njut precis så mycket du kan av alla små och stora steg på vägen. Stora kramar till er allihop!

Johanna

Personen som skrev de inlägget måste varit okunnig. Förstår inte hur hen kan få för sig att de är ett halvår kvar. Då skulle man precis ha passerat vecka 15?! Hur man nu vill räkna. Men i vilket fall som helst. Klart som f*n ni ska köpa kläder till barnet. De är ju nu man kan. När man är i månad 8 kan man ju va helt slut. Sen kanske bebis bestämmer sig för att komma tidigare. Hur skönt är de inte att ha allt klart då. Och man kan ju knappast köpa kläder när barnet har kommit. De är ju helt ologiskt. Nä jag har inte ens varit på ultraljud ännu och jag har redan köpt små söts tofflor till våran smula. Och har absolut funderat på att handla andra grejer. Men hejdade mig. Vill ju först se att de faktiskt är en liten i magen som mår ok. Sen kan allt hända. Så är de. Det finns inga garantier på livet.. Tyvärr. Men man måste ju utgå från att allt går bra. Och även om barnet inte är friskt så behöver de ju kläder med mera.. Så de så...:)) fortsätt handla. Älskar att se vad ni köpet och få inspiration. Vi ska dessutom också kolla upp könet. De blir vårat första barn. Och vi gör de för att kunna fundera på namn lättare och inte vara oeniga till alla namn. För att kunna lära känna den lilla personen som växer i magen bättre. För ja jag tror de är lättare att lära känna liten i magen när man vet könet. Och man märker vilka egenskaper den har. Men de är vad jag tänker och känner. Sen kan andra ha sina egna åsikter. Men de är inte längre tabu att ta reda på könet på sitt barn. De blir vanligare med åren... Stå på er. Gör som ni vill.

Monica-Gravid med nr 1

Men herregud, vilken människa! Klart att ni ska njuta och passa på att köpa allt ni vill till eran tjej! Det finns väl ingen som kan säga när "rätt" tidpunkt för att köpa alla saker är. Vi har också köpt en massa kläder och småprylar till bebis och jag går inte runt och tänker: "nej, det kan vi inte köpa ifall vi skulle få missfall" Hur kul graviditet är det att tänka tillbaka på? Att man har gått runt och tänkt så hela tiden. Tror den där människan som skrev kommentaren är en riktig bitter person som inte har bättre saker för sig. Shoppa på till den lilla och njut av det! Det är du värd!

Sari-Pari

Försök stöta bort såna kommentarer, alla gör väl precis som dom vill eller?
Visst saker kan hända, men det kan hända saker när man inte är gravid också ska man gå runt o tänka så då blir man ju knäpp och psykiskt sjuk.
Jag kan inte köra bil, jag kan ju köra av vägen och bli handikappad. Nej förresten jag kan inte köpa en ny klänning till jul, jag kan ju bli sjuk tills dess...
Nästan samma sak, man måste kunna blicka framåt och se fram emot saker och kunna förbereda för en liten utan att det blir världens rabalder. Även om jag nu tror det handlar om den svenska avundsjukan!

T.o.m jag som är bland de mest skrockfulla på denna jord (haha eller vad säger du;) har ju inhandlat lite saker till liten. Kan inte tänka nej jag kan inte köpa ngt till Linda för det betyder otur.

Blir så arg på att folk ska lägga sig i och kommentera huruvida NI väljer att va ute i god tid medans du faktiskt orkar röra dig och kunna greja. Och kläder till liten är inte billigt, mer man behöver än man tror.

Kramar på er<3
Mollie hälsar också att du ska lyssna på hur DU vill göra

Jess - Bröllop 2013 ♥

Så klokt sagt av Dig! Stå på dig och fortsätta köra Ert race <3 Det där puckot (rent ut sagt) kan ta sitt pick och pack och läsa någon annans blogg tycker jag... Ni får ju göra precis precis precis hur ni vill. Gah vad irriterande att folk ska lägga näsan i blöt så mkt! Om jag hade varit du hade jag nästan känt mig ännu mer provocerad till att... Ja, jag vetti fan. Handla ännu mer!? ;) Nej men bra att du sa ifrån!! Jag håller med till punkt och pricka.

Och ALLT kan gå fel här i livet. Så kan man inte gå runt och tänka.

ENJOY LIFE WHILE IT LASTS. IT'S A BEAUTIFUL THING...

anna

Vilka hemska kommentarer - fy! Jag skulle göra precis som er, njuta av allt och förbereda massa!<3 USCH för avundsjuka människor!

.sandra

Grattis igen till lilla flickan i magen! :) och det finns ingen som kan säga vad som är rätt och fel. Jag personligen hade/kommer göra som ni gjort den dagen det är dags för mig att gå igenom denna stora, fantastiska resa som ni upplever nu. Aldrig att jag kommer kunna hålla mig med att köpa grejer tills det bara är två veckor kvar eller bebisen är ute. Det låter sjukt opraktiskt också. Att dela upp kostnader låter smart, och man orkar kanske inte så mycket i slutet som du nämnde. Sen kan det ju vara så att bebisen tänkt titta ut fyra veckor tidigt, då kan det vara skönt att han vissa, speciellt stora, saker klara. Jag tycker ni gör helt rätt!! :) fortsätt köra ert race!

Kramar :)

Caroline

Sen vet man ju aldrig om bebben vill stanna nio månader eller kanske kommer tidigare? Då är det nog ruskigt skönt att iallafall vara lite förberedd.
Det som sker det sker, och skulle man få ett sent missfall tror jag knappast att man tänker "vilken tur att vi inte skruvade ihop spjälsängen iallafall". Det är ju helt absurt...
Fortsätt boa för allt i världen, det är supermysigt att läsa om!

Cecilia

Jag tycker det är bra att någon faktiskt vågar skriva ett sånt här inlägg. Det spelar ingen roll om det handlar om just en graviditet eller djurhållning/skötsel, renovering, ekonomi, klädstil, levnadsstil, relationer, ja listan kan göras lång, så ska alla alltid ha HEMSKT mycket åsikter om allting. Jag förstår verkligen inte varför man känner ett behov att ifrågasätta något som en vilt främmande person gör? För det är faktiskt det du är för oss, en vilt främmande person. Vi känner inte dig baserat på det du skriver, vi bara tror vi gör det, och det är då det går fel. Inte går jag heller fram till en främmande människa på gatan och kritiserar och ifrågasätter saker den gör, varför är det då okej att göra det på bloggar i kommentarsfältet?
Jag har många gånger alla möjliga åsikter angående inlägg på de bloggar jag läser, men jag håller dem för mig själv, det tycker jag fler borde göra.

Fortsätt med det du gör för du gör det jätte bra och skit i folks näsvishet.
Kram på dig!

Andrea

Du gör helt rätt i att strunta i de kommentarerna. Det är ju inte så att inköpen ökar risken för att något ska gå fel och självklart ska du njuta av graviditeten så mycket som möjligt. Det är lite som när folk säger att man inte ska gifta sig pga risken för skilsmässa, men jag tänker om att det skulle bli skilsmässa skulle det sorgliga vara att förhållandet tar slut och själva äktenskapet skulle vara ganska irrelevant i sammanhanget. På precis samma sätt skulle väl inte en spjälsäng och lite kläder ha betydelse alls i jämförelse med sorgen om något skulle gå fel. Jag önskar dig en fortsatt mysig graviditet och tackar för att du väljer att dela med dig av den. Kram!

Catrin

Usch vilka vidriga människor det finns! Ska jag gissa på något så tror jag att det är personer som kanske inte alls tycker så själva utan bara skriver så för att såra och just för att du ska ta illa upp och reagera. De har väl inget liv själva, är olyckliga och vill väl se alla andra på samma ställe... Hoppas du kan släppa detta och fortsätta njuta av magen tillsammans med din lilla familj!

Against all odds - äntligen gravid

Man blir så less på sånna kommentarer! Vi har handlat saker till vår lillkille ända från början och fått både en och två gliringar om att det KAN gå fel.
Självklart kan det gå fel, det fattar väl alla. Men det kan gå lika fel i vecka 8 som i vecka 38 om man har en jäkla otur. Eller som du skriver, även när barnet är fött så kan det gå fel och något kan hända. Ska man inte handla några saker o kläder alls då med rädsla för att det KAN hända nån gång?

Nä, jag tycker ni gör helt rätt, handla på ni :)
Kram

Charina

I slutet av båda mina graviditeter var jag så sjukt trött så jag orkade ingenting. Jag är glad att jag "boade" tidigt och handlade loss och ordnade då jag riktig njöt av det, då det var superroligt =) Hade jag väntat hade det kanske blivit mer ett "måste" då jag hellre velat ligga på soffan och sova ;)'
Sedan tror jag mer på att glädjas åt stunden och riktigt njuta av den, än att oroa sig en hel graviditet.. Ska vi hårddra det kan det ju faktiskt hända massor av saker när barnet väl är fött också, man ska inte sitta och förvänta sig tragedier i allt.

Mariana

Trevliga Linda!

Ta det från en som fått höra samma saker från min egna familj;

Det är inte hormonerna. Det är de personerna som är så bittra så de inte kan glädjas med andra.

Du har helt rätt i dina känslor och jag ger dig nu ett förslag till förhållningssätt till dessa människor (som du INTE behöver ta till dig- valet är ditt oavsett);
Direkt om du märker att det är en kommentar som är NEGATIVT inställd till ert barn- Läs det inte. Radera och ignorera! Ge dom inte glädjen i att provocera.

Sen till alla kommentarer IRL ang ALLT som har med ert barn att göra-
Jag svarade alla råd med; "Ja vad bra att det fungerade för er, men nu är det min/vår tur att testa min/vår väg."
Eller det som är sååå svårt för mig att göra; "jaja okok" Sen gör du som du vill iaf!

Men jag VET att det är så j*kla irriterande med folk som tycker och tänker (och iofs gör ju även jag det i denna kommentar), men det ni väljer att göra är helt rätt, för det är ERT barn.

Kram och lycka till!
p.s Jag AVUNDAS dig som har en förlossning framför dig! Min var UNDERBART bra (jag har ett barn).

sandra

Så himla sjukt, fattar verkligen inte att någon människa orkar lägga energi på att lägga såna onödiga kommentarer. Njut på så mycket ni kan och strunt i alla idioter som bara är avundsjuka. Trevlig kväll :)

joanna

Och om det nu skulle vara en pojke - varför skulle inte han kunna ha rosa? Färgen blir inte mindre fin för det liksom.

Christina

Hur orkar folk? Jag varken väntar eller planerar barn,vet bara att jag vill ha det i framtiden. Men ändå har jag en byrå full med fina bebiskläder, sängkläder

Sanna, mamma till Ellen <3

Hej och grattis till tillökningen :)
Jag förstår att du reagerar starkt på det uttalandet.. har själv varit med om detta då många vänner tyckte att vi skulle hejda oss med inköp då man faktiskt kan få missfall när som helst.. men ska man alltid gå omkring och tro det värsta om sin graviditet och inte få längta och hoppas att allt ska gå vägen. Visst så måste man ju vara beredd på allt, men tycker det är onödigt att man måste tänka det värsta.. händer det så händer det!! Tror det är dumt att oroa sig för mkt!!
Allt gick hur bra som helst för oss och vår lilla tös blir redan 6mån den 1/12 <3
Önskar er all lycka till med bebisen och att du får en fortsatt bra graviditet :)

marycaroline.blogg.se

Men gud vad tröttsamt det är med folk som tror att de vet bättre. Att folk aldrig kan hålla tyst. Har man varit gravid själv (vilket sådana människor troligtvis aldrig har varit) vet man ju hur mycket planering det är, hur mycket som ska införskaffas och hur mycket det kan vara att förbereda. Det tar ju sin tid och det är inget man ska stressa sig igenom under senare tillfälle när man själv har annat att tänka på och då man ska vila. Dessutom finns ju alltid risken att bebisen tittar ut tidigare :) När man gått förbi tiden för största missfallsrisken finns det ingen anledning att vänta. Dessutom är man så upp över öronen lycklig över graviditeten och att bli föräldrar. Har man själv aldrig varit gravid och kommenterar sånt där vet man ju absolut ingenting :)

Sandra

Bra där Linda! Du har verkligen rätt. Jag valde att handla sent för att det kändes rätt för oss. Men det innebär ju inte att andra sett är fel. Jag hade en person i min närhet som sa att vi skulle gömma allt vi köpt till bebisen. Inte skruva ihop sängen eller hämta vagnen förrän vi var hemma med bebisen. För man vet ju inte om det går bra och man faktiskt får ta med en bebis hem. Hemska tanke. Jag tänkte som så, att den dagen, sen sorgen i så fall. Men jag tror inte jag hade blivit mindre ledsen av gömda grejer. Fine att dom ville ha det så, det sa inte jag något om. Men men. En del tycker bara att deras sätt är de enda rätta!

De enda som vet vad som är bäst för er, är ni. Så låt ingen förstöra allt det mysiga med att vänta en liten älskling. Och jag tycker nog att man på sätt och vis redan har barn redan i magen på något sätt. Så varför inte glädjas och förbereda om man vill!?

Lycka till med allt! Och herregud vad fin du är med din mage. Nog för att du är väldigt fin ändå, men det klär dig. Ligger kanske något i det där om att en graviditet gör att man strålar!? :)

Micaela C.W

Det är helt klart upp till var och en hur den vill göra med sin graviditet och tiden fram till förlossning. Jag tycker det är smart att dela upp allting och få det klart så att man sedan kan njuta utan stress när den lille väl kommer.

Sen har jag svårt att förstå mig på människor som hela tiden ska vara så negativa och elaka. Hur blev ni uppfostrade egentligen? Vad hände på vägen som gjorde er så bittra? Sluta upp med att lägga sig i andras liv och göranden. Koncentrera sig på sig själv istället så blir allting mycket lättare och roligare för ALLA.

Kör hårt på dina planer, jag tycker det är jättemysigt att läsa om dina förberedelser!

http://micaelacw.blogg.se

Linnéa

Ja herre gud! Ni väntar BARN inte missfall! Jag förstår dig precis! Jag kan tala om att när jag väntade mitt första barn så köpte jag också en massa kläder o saker innan. Man blir tröttare på slutet och vill ha allting färdigt. Det är som att vi blivande mammor "bygger bo" som fåglarna gör innan dom får sina fågelungar. Vi vill ofta ha saker o ting färdigt. Och det med rosa, hade jag fått en flicka hade jag också köpt rosa, jag är avundsjuk (på ett sundt sätt) på alla mammor som får köpa rosa. Själv fick jag två pojkar, men är överlycklig för dom, helt underbara och skulle aldrig för mitt liv vilja byta. Jag köpte mycket babyblått, hur gulligt som helst.
Tycker det är roligt att du visar i bloggen vad du köper och inreder, jätte mysigt.

Keep going!

Maria - Ett norrsken i Linköping

Wtf, vad håller människor på med? Det finns saker man faktiskt inte lägger sig i över huvud taget. Jag var på loppis med min mamma för nått år sen och hittade en jättesöt body till en baby som jag köpte för att ge till en kompis men valde att behålla själv till egna framtida barn - som inte ens är planerade än! Herre gud, man måste väl få handla om man vill och man kan ju inte ska gå och tänka att det värsta ska hända jämt? Det är ju som att beställa det på posten.

Tanna

Köp allt du vill ha nu, montera sängen, beställ vagnen, ja rubbet. För det kan bli så att bebis kommer tidigt ist och då är det skönt o ha allt fixat. Jax föddes ju i v 31. Vi hade bara köpt en säng, som dessutom låg i bagageluckan när vi åkte till förlossingen. Alla sa till mig att inte handla nåt, och såhär i efterhand önskar jag att jag hade gjort det. Få planera och shoppa i lugn o ro. Nu blev det stressigt och andra fick handla det mesta åt oss när vi låg på sjukhuset så länge.
Så njut, planera och shoppa !
Kram / Tanja

Nadja

Usch, vad trista människor det finns i denna värld. Hur ni väljer att göra är ju helt och hållet upp till er. All lycka i framtiden fina Linda! ^^

Mia

Befogat! Har vänner som fick göra akut kejsarsnitt när de var på Kreta - hon var då i vecka 26. Läkarna trodde inte att deras tvillingpojkar skulle överleva, men de köpte ändå lite grejer och mer och mer vartefter. Som förälder utgår jag ifrån att man lever som att allting ska gå bra. Nu är det över 3 månader sedan och de lever fortfarande.

Ullis

Men Linda, vad är det jag läser?!! Fy vilka elaka och respektlösa människor det finns där ute, för att inte tala om avundsjuka. Såklart att du ska handla till din/er lilla bebis. Är ju helt underbart att få handla fina och söta saker till sin kommande lilla skatt. Jag handlade också jätte mycket och började väldigt tidigt. Så fortsätt att handla och förbereda för fulla muggar och jag önskar er all lycka till med er lilla bebbe när hon/han kommer :) Många kramar Ullis

Josefin mamma till Oliver

Förstår dig! Helt fruktansvärt vad folk ska lägga sig i.. blir faktiskt väldigt lessen då jag läser att du blivit utsatt för alla dessa påhopp, för de tycker jag faktiskt de är!!!!

Är underbart glad för eran skull och minns själv då jag väntande min son hur mysigt det var o fixa, handla o drömma om den kommande bebisen :) Fortsätt med att göra det som känns rätt för er!

Önskar er all lycka <3

emma

man kan bli påkörd och få hjärtattack vilken sekund som hellst, men ingen planerar väll med de? Klart man ska handla och vara glad :)

Anonym

En arbetskamrat sa till mig "köp inget alls innan ni har bebisen i famnen, jag gick missfall i nionde månaden och var såå glad vi väntat att köpa" så tydligen skulle de ut och köpa allt när bebisen var helt nyfödd. Ja lycka till att få tag i vagn tex då. Sen är man nig inte sugen på springa i affärer samma dag man fått barn.

Mikaela

Hej!

Jag måste bara få dela med mig av mina tankar kring ämnet. Jag är gravid i 31+6. Jag har också funderat på när det är säkert att köpa saker till bebisen och jag har under hela graviditeten oroat mig för att något ska hända. Precis som ni så behövde jag och min partner röja och till och med renovera ett rum till bebisen. Jag började med det i stort sett efter ultraljudet i vecka 18. Inte långt efter köpte vi och hämtade barnvagnen. Sedan bestämde vi oss för att köpa lite saker då och då eftersom det är en hel del man behöver och det kan vara bra att sprida ut kostnaden på flera månader. Jag är väldigt glad att vi började i tid för när jag hade kommit till 27+0 fick jag prematura värkar och var tvungen att bli stoppad. Jag blev inlagd på sjukhuset. 27+1 drog värkarna igång igen så jag blev stoppad en andra gång. Vid 27+3 drog det verkligen igång igen och man beslutade sig för att stoppa en sista gång eftersom man hade så mycket att göra på förlossningen just då. Annars hade vår bebis fötts 27+3. Vi fick veta att personalen på neo låg i beredskap. Det var väldigt psykiskt påfrestande att inte veta om bebis skulle komma och hur bebis i så fall skulle må. Om bebis hade kommit skulle jag fått bo på neo i flera månader. Som tur är var det lugnt i flera dagar och jag fick lämna sjukhuset. Men jag har sedan dess haft bäddarrest och är sjukskriven till 1 jan 2013 på grund av hotande förtidsbörd. Man vet inte varför jag det blev så här. Min bäddarrest innebär att jag inte får göra någonting. En tröst under den här tiden är att vi faktiskt förberedde så mycket för bebisens ankomst. Jag kan känna mig lugn. Det hade varit jättejobbigt att ligga på sjukhus och veta att ingenting var ordnat för bebisen. Kändes väldigt bra att allt var klart. Nu har det gått en månad sedan värkarna kom, vilket känns jättebra för varje dag som går växer sig bebis starkare! Det jag vill få sagt är att man vet aldrig vad som ska hända och jag tycker ni ska köpa och ordna för er bebis precis så som ni känner är rätt. Jag är tacksam för att jag började i tid!

Ha de bra!
/Mikaela

Mikaela

Jag instämmer, man börjar i den tid och takt man själv föredrar! Måste även dela med mig till dig Mikaela (mycket fint namn du!) och linda. Jag började tidigt med allt och precis ALLA sa till mig att jag inte skulle detta p.g.a risk för missfall, att längtan blir för stor med mera. Idag med facit i hand är jag oerhört glad att jag gick efter min egen röst.

När jag gick in i vecka 22 och fram till vecka 34 så började min kropp att ge upp. Jag svullnade rejält och fort, fick en ryggsmärta som gjorde att jag hade svårt att andas, fick gå på extrakontroller, ultraljud med mera. Smärtan i rygg och fram vid naveln var extrem vid vissa tillfällen. Jag började få svåra migräner och det "blixtrade" framför ögonen på mig.

I vecka 34 konstateras det att jag har preeklampsi, havandeskapsförgiftning, och blir inlagd på förlossningen och fick genomgå en massa olika prover, undersökningar och ultraljud. Jag blev smärtstillebehandlad (inklusive epidural) men inget bet mot smärtan. Knappt 24 timmar efter jag har blivit inskriven kommer beskedet - akut kejsarsnitt.

Så min lille drutt föddes i vecka 34+2 med en undervikt på över 1 kilo, 1650 g. och 43 cm. lång. Idag tre månader senare är min drutt stark och aktiv, väger nästan 5 kg och är 55 cm. lång.

Detta är absolut inte meningen att skrämma upp dig Linda utan mer en knäpp på näsan på de som skriver till dig på ett sådant respeklöst vis. ALLT kan hända när du är gravid, precis ALLT. Ska man då vänta tills barnet är ute innan man börjar handla till sin kommande bebis för att vara "säker"? Löjligt, elakt och barnsligt att skriva så! Lyssna inte Linda, njut av graviditeten, ta kort på dig och bara "va"! Men framförallt Linda - lyssna på din inre röst! Det är den enda som stämmer!

Lycka till!

Julia

Oj, vad jag känner igen mig. Är själv gravid i v 24 och tycker inte att jag får höra annat än att "vänta, ifall det skulle hända något", eller "oj, hur vågar du lägga upp en bild på FB så att alla kan se, ifall något skulle gå snett?" Hjälp, säger jag. Ska man inte få glädjas över sin graviditet längre?

Sanna L

De e bra, stå på dig. Vi började handla små saker redan innan vi hade fått ett posetivt svar. Nu jobbar vi på ett litet syskon och jag har redan börjat kolla runt, köpt några små saker och kollat i lådorna från när vår son va spädbarn. Det e aldrig dumt att vara förberedd

Caroline

Usch hemska människor som en tänker tanken att skriva något sådant.

Enligt mig är en graviditet något vackert och varför gå om kring och oroa sig för något som kan hända när det lika väl kan vara så att inget händer.

Va positiv, njut av graviditeten och det faktum att den faktiskt existerar och köp grejer om det får dig/er att må bra. Köp, köp, köp!

Önskar er all lycka nu och i framtiden :)

Linnea

Jag förlora min dotter i v.33. Förra året men vi försökte igen nu och jag är beräknad 22/12-12 som jag blir igångsatt med tanke på vad som hände mig förra året. Man älskar ju sitt barn redan i magen , så man kan ju inte tro att något sånt ofartbart kan hända. Men Som min barnmorska säger är att det är en liten risk att sånt händer , och hur kroppen fungerar det vet hon inte. Kanske låter lite elakt och och så men "händer det så händer de" det finns bra doktorer och bra barnmorskor som följer kurvan. Dom gör vad dem kan helt enkelt. SÅ jag tycker absolut inte ni ska vara oroliga , tråkigt bara för mig som har köpt allting i rosaoch väntat sista månaden.... dödsorsaken var att "moderkakan hade lossnat"

Bell-Eve

Så förbannat irriterande det måste vara! Har hört samma sak ifrån många blivande föräldrar, att massvis med folk har åsikter om det mesta. Särskilt det här med att ta reda på kön har jag fått höra mycket om, att många tycker att det är fel. Att över huvud taget tvinga på folk sin åsikt, vad det än gäller, är en hemsk tendens tycker jag, som tyvärr många har.

Med risk för att låta brutal; En människa över huvud taget kan råka illa ut precis när som helst. Att säga att det är fel att köpa saker till bebis nu är ungefär det samma som att säga att det är fel att spara pengar till sitt barn. Det kanske dör ändå liksom. Förstår inte hur vissa resonerar. Skulle man inte få njuta av det mysiga i att välja kläder, möbler, förbereda rum och hus och sig själva för vad som komma skall? Skulle man inte få SE FRAM EMOT att få ett barn, bara för att det KAN gå illa? Måste vara jobbigt för de som resonerar så, de måste ju tro att det värsta ska hända hela tiden. Stå på dig, när vi väntar barn tänker jag förbereda som bara den, och jag tänker ÄLSKA att göra det. Jävla människor...

Johanna

Hej.

Har hittat din blogg och läst lite. Blir verkligen upprörd när jag läser att folk kan säga såna saker och att det finns så bittra människor. Jag råkade ut för ett sent mf och det är inte sakerna man köpt som är det jobbigaste att hantera. Det är ju bara att packa ner och vänta tills man blir gravid igen. Strunta helt i vad folk säger och njut av att vara gravid och boa :))

Lisa

Min bäste vän (24år) är gravid och hon ligger bara någon vecka före dig, hon är i en annan situation och då arbetslös men har en man som jobbar. De har redan köpt hem barnvagn, säng, skötbord, bilbarnstol mm.
Jag själv tycker att det är bättre att köpa hem dessa grejer i god tid. Man har då tid att få klämma och känna på grejerna innan man köper det i stället för att behöva köpa allt i all hast när det börjar närma sig förlossning.
Jag tycker att ni är kloka i det ni gör. Jag (24år) har inga barn än, men jag kommer nog också att inhandla diverse grejer i god tid. Precis så som du skriver så är det lättare i början av en graviditet och dessutom skulle jag ha känt att det är bra att det mesta var färdigt för barnet. För mig som följer både dig och min väns graviditet så tycker att tiden går så väldigt fort. Det känns som att det var igår som min vän ringde till mig och berättade. Däremot så kanske det känns för er gravida att tiden går sååååå långsamt, men njut av tiden, vips så är det lilla barnet här:)

Sen är det nog viktigt att man inte tänker på det här med missfall. Att oroa sig för mycket blir en stressfaktor.

Stressa långsamt brukar jag säga och tänk positivt, vad eller hur det blir sen är nästa steg som man får ta och handskas med.

Måste säga att det är mysigt att läsa din blogg. Är så kul att se utveckligen på magen mm. Min vän bor inte i samma stad som mig, men jag får en snarlik bild på hur hennes magen ser ut vecka för vecka.

Fortsätt handla det som ni har på er lista, tänk positivt, njut av magen, njut av puffarna, njut av graviditeten och njut av varandra!

Må gott och var rädd om varandra <3

Klokare bestyr | Med liten i famnen ♥

Jag måste verkligen be om ursäkt för att jag tyckte ni var tidiga med att titta på vagn! Kan tala om för dig att jag ALDRIG mer ska yppa ett ord om att en gravid kvinna är tidig/sen med att köpa/göra något för jag fick allt på näsan för det... Min son kom 9 veckor för tidigt och jag önskade verkligen att jag hade gjort som du gör - förberett mig!

Herregud jag fattar inte ens varför jag skrev så... Tyckte själv att det va jobbigt att höra sånt! >.<

Hur som helst, i slutändan är det BARA NI själva som vet vad som känns bra, ingen annan!

Svar: Det är absolut ingen fara : ) Underbart att allt gått bra med din lille kille, trots så tidig födsel. Han är bedårande!!
Linda Blom

Rebecka

Ta inte åt dig av alla elaka kommentarer, det är ju er resa som du skriver och det är erat liv. Lycka till! =)

Sandra, Thyra, Lhine & Rhiva

Att folk orkar! Man gör väl som man vill under sin graviditet? Jag kommer säkert göra samma sak när jag står där med växande mage - börjar fixa, dona och handla. Det är väl en del av njutningen av att vara gravid?

Jag skulle inte vilja stå där helt oförberedd och så bestämmer sig bebisen för att komma x antal veckor för tidigt.

Hannele

Herregud..orka bry sig när andra sätter igång med att köpa babygrejer osv..det är upp till var och en när man börjar! ^^

Men jag förstår hur du känner dig..när vi köpte vårat första pryl i vecka 33 eller något så fick vi värsta frågorna varför vi köpte så tidigt saker och ting o.O
haha..herregud..

Lisa

Jag känner så väl igen allt du skrev. Min son föddes i April detta år, och jag kan lova dig att det är tyvärr inte sista gången du kommer få dessa kommentarer eller påhopp/frågor.

Jag var med om precis samma, och det är så frustrerande och med all säkerhet så tar du mer illa vid dig på grund av hormoner. Men det är helt okej att känna som som du gör.

För slutligen så är det du och din sambo som bestämmer hur ni vill göra med förberedelser inför er lilla bebis ankomst. och Det ÄR så roligt att förbereda. Så kör på, och försök att inte låta dig påverkas av dumma negativa och oigenomtänkta kommentarer!

Trevlig advent!
Kram

Emma - 20 år och nybliven mamma

Jag tror att din/er lycka sticker vissa i ögonen. Helt enkelt. Din/er glädje lyser igenom i varenda inlägg du skriver här på bloggen och tyvärr finns det många som inte tål att se andra människor som är nöjda med sin tillvaro.

Det är mysigt att förbereda och det tycker jag att ni ska fortsätta att göra! Efter att bebisen kommer kommer du för visso fortfarande tycka att det är lika kul att handla MEN den största delen av din/er tid kommer gå åt till att njuta av er lilla tös! Så shoppa på - det är ju ett sätt att känna sig "nära" bebisen redan nu :-)

TP

Det är upp till var och en att förbereda sig inför sin lilla bebis ankomst, mer än något annat är (blivande) föräldraskapet så sjukt individuellt! Alla sätt är rätt så länge det känns bra för den blivande mamman i och pappan! Lycka till Linda, det är galet underbart det som väntar er!!

rebeca

Vissa människor. Tycker till om allt. Kör på ni!
Det är svårt nog med alla val som ska göras. Man behöver inte få höras allas åsikter om allt. Jag förstår det precis. Redan i början av graviditeten tyckte jag att folk kunde ha åsikter. I början när man bara ville njuta och ta in att man skulle bli förälder. Jag tror man måste bli hård och sätta ner foten. För det lär inte sluta när man har fått barn.
=)
Men lycka till!
Ni vet ändå bästa för ert barn

Änglamamma

Hej!
Jag tycker absolut Ni ska göra som ni vill!! Ni verkar så underbara! Man gör precis vad man vill! Jag märkte det när jag var gravid att MÅNGA har MYCKET att säga/tycka till om...
Jag har inte läst inlägget den här personen gjort, men hen kanske har förlorat sitt barn och behövt att gå igenom vad det innebär att packa ner/lämna tillbaka saker... och det är inte kul! Och att hen vill på något konstigt sätt "hjälpa" er...kanske långsökt förklaring...annars förstår jag absolut inte varför man skriver något sådant!

Önskar er all lycka!!

/Änglamamma till vår ängel Emil!

Svar: Så kan det absolut vara och då lider jag fruktansvärt med personen som skrev det. Men jag tycker inte att man skall ifrågasätta andras val, skrämma upp en redan orolig blivande mamma o.s.v. Det kan ALLTID hända saker och visar det sig att vår dotter inte får vara med oss i livet, så kommer det sista jag tänker på, vara de materiella ting som vi köpt till henne : )
Ps: Otroligt hemskt det som hänt er, även om jag inte vet exakt vad så förstår jag att ni förlorat er son. Kram
Linda Blom