Välkommen vecka 15

Välkommen vecka 15 ♥ Bilder från slutet av v. 14
 
Kroppen: Det börjar synas mer att det är något på gång och många måste köpa större kläder. Vissa som har fött barn tidigare tycker sig känna redan nu att barnet rör sig, men det är fortfarande ganska ovanligt.
 
Bebisen: Fostret växer snabbt och väger knappt 100 gram. Den här veckan blir det ungefär 14 centimeter långt, mätt från topp till tå. Nu kan fostret få in tummen i munnen, men fortfarande inte styra sina rörelser eftersom nervsystemet ännu är så pass outvecklat. Läpparna börjar få en fylligare form eftersom fett håller på att lagras in. Fostrets hud är tunt och täcks av ett tunt skikt hår som kallas lanugo-hår.

Egna tankar från föregående vecka: Veckan har kantants av en hel del huvudvärk och jag har känt större tendenser till kväljningar igen. Kräktes utomhus för första gången. Trycker i mig mängder av clementiner, satsumas och dricker en hel del apelsinjuice. Annars är avsmaken för mat ungefär densamma som tidigare. Väntar och längtar efter rörelser från den lilla och räknar ned veckorna till rutinultraljudet. Vi har kavlat upp ärmarna och med spänning gett oss ur i barnvagnsdjungeln. Jag drömmer väldigt intensiva drömmar om nätterna, inte alltid otäcka, men jag minns dom ganska tydligt. Jag känner inte av några rejäla humörssvängningar ännu riktigt, lite kortare stubin, men inte alls sådär arg eller gråtig som många beskriver sig vara, jag känner mig så gott som vanligt. Annars allmänt njuter vi av att magen växer och det därmed blir snäppet verkligare. Älskar att lägga handen på magen och blivande pappan likaså. Det är häftigt hur mycket närmare varandra man kommer under den här resan.
Foto: Emma Bertilsson
34
Fotograf Linda-Pauline Pehrsdotter Weglin

Själv har jag fruktansvärda mardrömmar nästan varje natt, vaknar och är rädd och alldeles snurrig. Ganska jobbigt!

Svar: Men fyyyy vad hemskt : ( Nattens sömn blir ju så störd av intensiva drömmar och då speciellt mardrömmar. Hoppas dom lugnar sig snart :(
Linda Blom

emma, mamma till julia (foto och inredning)

gud vad vackra bilder <3

Svar: Tack :)
Linda Blom

Denise - Gravid med nr 1 i v 25

fin mage :) Ja visst kommer man varandra närmare. de är mäktigt!:)

Svar: Ja, det är helt fantastiskt : )
Linda Blom

Ninni - Vimsiga mamman

tiden flyger iväg :D du har en fantastisk resa framför dig :)

Svar: Det känns inte som att den flyger iväg, hihi. Man är så ivrig i sin väntan på saker och ting, men jag försöker njuta av varje dag : )
Linda Blom

ellie

va mysigt, minns när jag själv väntade min son. Dock tog det jätte lång tid innan min mage började växa.

Svar: Det är så olika det där : ) Tycker inte att jag ser gravid ut, utan har mer ett vad jag kallar pizza-put! Men riktiga kulan kommer säkerligen tids nog den också : )
Linda Blom

Frida

Härliga bilder! Hur känns din mage? Jag är bara 2 dagar efter dig i graviditeten men jag tycker inte min känns så hård utan mer bara degig och svullen! Kram

Svar: Den känns ganska hård : ) Ialla fall när jag står upp! När jag sitter blir den mjukare, hihi!! : )
Linda Blom

Johana Duggin

vilken mysig blogg :))

Svar: TACK!! : )
Linda Blom

Anonym

Vilken vacker gravid mage du har fina :) kram

Svar: Tack snälla!
Linda Blom

Annika

Mådde mycke illa under min.graviditet. Passa dig för sura saker som juice. Tufft för magen :) Okryddat mos kan fungera :)

Svar: Jag mår inte illa : ) Det är "bara" kväljningar kom kommer från ingenstans. Juice är ju så gott och funkar fint för mig :D hihi
Linda Blom

marycaroline.blogg.se

Angående parrelationen i en graviditet tycker jag absolut att man kommer närmare varandra. Jag tycker att relationen förändras på ett väldigt positivt sätt (även fast det varit positivt innan också menar jag såklart) :)

SSOFIAS

Åh vad fint!! Trots att jag just nu känner att jag aldrig vill bli gravid så blir man ju lite mer fundersam när man läser dina texter som ändå lyser om hur lycklig du verkar vara! :) Kanske får fundera igenom det där, alternativt adoptera. Är ioförsig ett par år kvar hoppas jag! ;)

Svar: Jag är lycklig! : ) Tacksam för att jag får möjligheten att uppleva det här, för det är verkligen inte självklart. Du har många år på dig : ) Kanske ändrar du dig, kanske inte, men du kommer känna vad som är rätt för DIG så småningom : )
Linda Blom

Eva Guillén e BlatteBella.Se

HEJ gulliga gumman, jag är så glad att åter kika in i di blogg (efter flera år) & se att du blivit snart mamma! Känns spännande och intressant. Kolla på min webbshop (kan erkänna den behöver mer design) du kan få en rabattkod, till dom naturligt parfymerade oljorna för gravida, mot stress, för sund ekologisk hudvård, & mot illamående och andra besvär :)

Vad skulle du tänka om jag gjorde en förfrågan att göra min design för min webbshop? Om du kan tänka att det skulle vara roligt, säg vad du vill ta i betalning?

http://www.novaconcept.se/mamma-barn.html

Jag säljer nu Zao´s makeup & mammaprodukterna på visningar, men du kan beställa direkt genom rabattkoden: SE000021

Skulle tycka de vore en ära att få sammarbeta med dig, om du gillar grafiska jobb och kan hjälpa mig sälja mera på min webbshop på www.novaconcept.se, & minns faktiskt att jag är skyldig dig 200 sek av en old design du gjorde till mig 2007! ;P

Du verkar ha utvecklats till en fantastisk & bra människa! Din blogg är som vanligt alltid snyggt & stilrent :) Verkligen harmoniskt litet "krypin" du ordnat till alla oss som älskar blogga & bloggar!

Kram! ♥ /den dära knasiga eva ♥ :)


Svar: Låter intressant : ) Får återkomma till dig! Kraam
Linda Blom

Eva Guillén e BlatteBella.Se

Som sagt, härligt att se dig glad. Du kan maila mig på: eva.cecilia.guillen@gmail.com hoppas matlusten kommer tillbaka :) ♥ ♥ ♥

Svar: Och tio tusen tack för dina underbara kommentarer!!
Linda Blom

Mandy & River - I väntan på liten nr2.

Gud vad dina veckor springer iväg =) Känns som du byter vecka hela tiden hihi..

Svar: Haha! Oj!! Tycker du det? :D Här går det såå sakta, hihi!
Linda Blom

Liza

Minns dom första magbilderna man tog. Man riktigt spänner ut magen, men ju längre tiden går behöver man inte spänna det minsta. Underbart <3

Svar: Haha, nädå : ) Här är det tvärtom! Jag drar nästan omedvetet in magen och måste andas flera gånger för att slappna av, för att få en så rättvis bild som möjligt : ) Jag får ju hjälp av min vän Emma att knäppa bilderna, så det är superkul : )
Linda Blom

Hanna

Åhh! Finmage :)

Sussi


Så fina bilder! Ska väl snart själv börja ta bilder men eftersom jag "bara" går in i vecka 10 så ser magen inte så där fin ut, utan jag ser mest småfet ut.

Längtar till dagen då jag själv kan lägga handen på en synlig gravidmage =)

Lina

Vackra bilder! Din tunika är så fin vart har du köpt den?? :)

Svar: Tack snälla : ) Nelly it is :D
Linda Blom

Malin

Ser ut som exakt samma bilder som förra veckan??

Svar: Den här veckan har det inte hänt så mycket med magen, lite mindre spetsig bara. Men varför skulle jag lägga upp samma bilder? Det ser du om du jämför att det inte är.
Linda Blom

Sandra Kantojärvi [ fotograf ]

Jag är ganska dålig på att läsa bloggar men ibland så tar jag mig tiden.. Och oj, här har det hänt mycket sen jag var inne sist. GRATTIS till det lille/a miraklet i magen! Hoppas du inte får allt för mycket "besvär" med graviditeten utan kan njuta av den.
Själv fick jag en son för 4 månader sedan, så mysigt! Du har en massa spännande stunder att se fram emot. :)

Nyfiken som jag är... Kommer ni ta reda på könet? :)

Svar: Ja, ger lilla bebisen oss möjligheten vill vi absolut veta könet : )
Linda Blom

Ina den Fina

Att komma närmare varandra måste kännas underbart och tänk när det börjar sparka under handen :') Stor kram från Ystad

tina

Åh, jag tänkte på dig idag på jobbet. Jag jobbar på förskola och så höll vi på med läggningen ut i vagnarna och så kom crescent på tal. Hopplös vagn! Då berättade även en kollega att; Köp aldrig den! De hade den till ena barnet och fick lämna in på reparation heeela tiden och till slut fick de nog. Då frågade hon till och med de som reparerar vagnar vilka vagnar som oftast kommer in för reparation och det var just crescent vagnarna.
Jag kom då ihåg att du hade funderat på dessa vagnar och kände att jag ville meddela detta. Sen får du ju självklart välja det som ni tycker verkar bäst! :)
Älskar att följa dig på den här resan! Själv väntar jag på att mitt hjärta ska bli redo att börja försöka och jag håller på att längta ihjäl mig.

Therese

Nej men! Har inte kikat in på ett tag och så möts jag av detta - stort grattis till bebis i magen! Vad roligt :)

Är själv i vecka 40 så det är verkligen slutfasen nu för egen del... KRAM!

Liza

Just de ja, tror du tunikan du har på dig på bilden finns kvar på Nelly ? Skickas gärna länken isåfall <3

Svar: Oj, ingen aning faktiskt. Jag är tveksam, för det är säkert ett år sedan den inhandlades : )
Linda Blom

Sandra

Prova köpa åksjuketabletter, receptfria på Apoteket :) det kanske hjälper mot kväljningarna. Jag åt det när jag mådde illa, hjälpte ett tag men sen fick jag starkare utskrivet sv barnmorskan :)

Svar: Fast det är ju inte så att jag har illamående, kväljningarna bara kommer, fast jag mår bra. Så tror inte dom hjälper. Tror att dom snarare är mot det där ihållande illamåendet : )
Linda Blom

Josefina

Såg i ditt förra inlägg att ni skaffat säng, Troll dessutom :)
Vi köpte Troll's skötbord, Nicole LUX, Den var vi sjukt nöjd med! Vit, två hyllplan, en förvarings(utdragbar)låda, låsbara hjul och rejäl som tusan.

Vi beställde vårat från jollyroom, ett litet tips bara ;)

Måste även tillägga att jag läst din blogg något år och jag har i princip bara gått och väntat på att ni ska kläcka den underbara nyheten om att ni ska ha barn, jag trodde till och med att ni skulle få barn före oss, och min flicka fyller 1 år 29 okt. Tänka sig, att jag gemförde min graviditet med er trots att ni då inte ens var gravid :P konstigt det där.

Hursom, alla lycka i framtiden! kram

Svar: I know : ) Har spanat in Jollyroom också och tänkt beställa därfifrån. Dom har ganska nyligen fått in en leverans av just dessa sängar, efter att ha varit slut läääänge. Men vi passade på nu när det fanns en kvar här i stan, samma pris dessutom : ) Tror vi kommer bli jätte nöjda, för sängen är underbar och Troll har ju väldigt gott rykte på bra grejer liksom : )
Stort grattis till lilla dottern som snart fyller 1 : ) Har inte riktigt greppat det där om att vi faktiskt, förhoppningsvis om allt går bra, kommer att bli föräldrar.. Det känns så avlägset : ) Speciellt som graviditeten känns ganska långsam. Men jag försöker njuta för varje dag : )
Linda Blom

Lottiz - Fotograferande fyrabarnsmamma

Verkligen jätte fin mage.

elinn

åh bebis mage! :D all lycka!

Lina

Fin mage! Det blir en tjej tror jag ;)

DIANA ÖSTERBERG

åh, är det mysigt att vara gravid? :) ser så ut!!

Ninni - Vimsiga mamman

sv. hah ja det är iof sant, tiden går långsamt när man är där du är idag :) Sen när allt är klart dock, då har graviditeten försvunnit i ett nafs :) Ta vara på varje vecka, det är så mycket som händer med både dig och vardagen. Ena veckan har du varit uppe och kissat 3589392 ggr per natt, och den andra veckan har du halsbränna :P

EMMIQ - Frisör & Vardag

Oj herregud ! Har missat helt att du är gravid !! Vilken lycka för er ! All lycka till er och barnet ! Grattis grattis grattis ! <3

Svar: Stoooort tack : ) <3
Linda Blom

Nathalié - Äntligen gravid <3

vi är i samma vecka i stort sett, haha.. grattis :). för oss är det också vårt första barn. ska bli spännande :).

Svar: Då får jag säga grattis till er också!! :)
Linda Blom

Elin Sofia Larsson

Åhh va mysigt med bebismage :) Stort grattis!