Välkommen vecka 17

Välkommen vecka 17 ♥ Bilder från slutet på vecka 16

Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Vissa börjar känna av att kroppens slemhinnor blir mer svullna.

Bebisen: Ditt barn är 11-12cm långt från huvud till stjärt och väger ca 150g. Huvudet är visserligen stort ännu, men det börjar se mer proportionerligt ut. Ögonen är fortfarande slutna, men de har blivit större och ögonfransar och ögonbryn har blivit längre. Underhudsfett börjar lagras, det hjälper till att hålla värmen samt ger energi. På huvudet växer mer och mer hår. Alla fingrar och tår har nu fått pyttesmå naglar. Det lilla hjärtat pumpar runt ungefär 24liter blod per dygn. Barnet blir medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem. Bröstkorgen hävs och sjunker när det tränar sin andning. Barnet befinner sig nu i den övre delen av livmodern och väger mer än moderkakan. Utifrån sett är barnet mitt emellan blygdbenet och naveln.

Egna tankar från föregående vecka: Jag har mått precis som föregående veckor. Vissa dagar väldigt ont i huvudet, kväljningar och kräkningar. Vissa dagar alldeles utmärkt. Är fortfarande känslig för dofter som kylskåp, soplukt, parfymer, hårspray o.s.v. Det tog mig en kvart att knyta ihop soppåsen, då jag fick springa och kräkas däremellan, hihi. Ibland ont i svanken och hugg i ischias. Jag har inte känt några fosterrörelser ännu, men går å andra sidan inte och känner efter heller. Var på ett samtal hos min underbara BM denna vecka. Njuter mer och mer av graviditeten och är väldigt nyfiken på vilken den lilla filuren där inne är. Känner mig så otroligt lycklig och tacksam för att få uppleva det här. Blir alldeles sentimental när jag tänker på att det är vår kärlek som skapat detta och att det faktiskt gror en liten människa i min mage, vårt barn ♥
23
Lina

Vilken fin liten mage! Visst är det kul när kulan börjar synas på riktigt?:)

Svar: Ja oooh ja : ) Underbart! Nu längtar man efter responsen från lilleplutt också bara :D hihi
Linda Blom

Lina

Jag minns att jag kände av min dotter första gången i vecka 17, några dagar innan vi skulle på Ultraljud :) Så det är förmodligen nära nu :P

Svar: Hihi åh <3 Jaa.. Vi får se när vårt lilla gryn ger sig till känna :D
Linda Blom

anna

Vilken söööt mage du har :)

Svar: Tuusen tack : )
Linda Blom

Anonym

Ett tips är att hålla andan och INTE lukta i lägen där du vet att du kommer kräkas/må illa! jag gjorde den tabben många gånger innan jag lärde mig! haha.

Svar: Haha, problemet är att jag mår illa och kväljs av att hålla andan också. Jag gör alltid det när jag skall öppna kylskåpet o.s.v. men min hjärna har redan ställt in sig på lukt :P
Linda Blom

Veronica

Nu börjar magen växta till sig rejält, fint! :)
Visst är det fantastiskt när man tänker efter hur mycket kärlek han både har inom sig och faktiskt bär på, så underbart!!!!!

Svar: Tuuusen tack! Ja det är verkligen overkligt <3
Linda Blom

Michaela-med syskon i magen <3

Det går så otroligt snabbt..veckorna bara försvinner! Men det är ju en bra sak när man väntar på sin bebis förstås.. <3

Svar: Haha, jag tycker ju inte det jag! Tycker det går låååångsaaaaamt, även om jag njuter till fullo :D
Linda Blom

Mamma Wild ❤

mysigt :} tiden går fort!

Svar: Njae ; ) Det kan jag inte påstå! Men jag njuter av varje dag :D
Linda Blom

Denise - Gravid med nr 1 i v 27

Så fin:) det går fort sedan ;P

Svar: Det tycker inte jag :D hihi. Lååångsaaaaamt! Men jag njuter :D
Linda Blom

ERINA - Wilmers mamma. Gravid med Nr:2 i V,28

Jösses, varför känns det som om att dina veckor bara flyger förbi medans jag själv står stilla...

Om några veckor kommer du ha en riktigt fin kula där på magen :)

Svar: Haha, jag tycker precis tvärtom : ) Mina veckor går sååå långsamt : )
Linda Blom

Elena

Har några dofter/parfymer du är neutral emot? Möjligen cutrus-aktiga. Ha dem med sig och lukta när du känner sig illa. Jag brukar också applicera lite under näsan, så det alltid luktar gott för mig :)

Svar: Jag försöker hålla kläder framför näran och liknande, men den jobbiga lukter tränger liksom igenom. Otroligt störande : )
Linda Blom

Sandra G

Haha, ja usch. Jag känner en lukt av kylskåp/sopor varje gång jag går in i köket. Men min sambo känner det inte.. Luktar för jävligt och är inte långt ifrån att kräkas, haha!

Svar: Haha, känner igen det där :D
Linda Blom

Evelina

Vilken mysig blogg du har!!! Kikade in här och såg att vi verkar vara i samma vecka!! Skillnaden är att vi väntar andra bebisen :) grattis till er!!
:)
Undrar vad det är för tunika/klänning du har här på bilden. Den är jättefin!!!!
Kram!

Svar: Tuuusen tack! Grattis till din graviditet : ) Klänningen är av märket Kling och kommer från Junkyard : )
Linda Blom

sabina

Grattis till graviditeten. Vilken söt mage du har=)


KLADERSALE.BLOGG.SE (tjejkläder till salu). finns allt mellan himmel och jord. Kika in vet ja=)

KLADERSALE.BLOGG.SE

Evelina

Hej Linda!
Har läst din blogg i år utan att direkt kommentera. Har bara blivit av någon enstaka gång. Men nu är det roligare än vanligt att läsa måste jag säga, eftersom du är precis som jag, gravid. Dock är jag bara i början av v.9, men tiden går så fort! Tänkte höra med dig eftersom du skrivit att du mår en del illa.. Jag har extremt illamående, så får inte i mig någon näring, samt att jag bara ligger o sover hela dagarna. Kräker gör jag minst 10 ggr per dag. Har du något tips som har funkat för dig för att lindra illamåendet lite? Och sen har jag ett litet önskemål som iaf jag hade tyckt va kul att läsa om. Dina funderingar om barnvagnar, hur du jämför dom lite o sådär. Det är ju en djungel dethär med att vänta barn haha :) Kram!

Svar: Åh vad roligt att du ger dig till känna nu ialla fall : ) Det värmer verkligen! : ) Grattis till din lilla skatt i magen! När är du beräknad då? Juni? Juli? Jag har ju aldrig riktigt haft det där vidriga och molande illamåendet, utan får kväljningar av huvudvärk och liknande. För illa, det mår jag verkligen inte. Men det finns armband samt åksjuketabletter (postafen) har du provat dom? Annars finns det även receptbelagda starkare tabletter för gravidillamående : )
Linda Blom

Emelie

Gud så kul det är att följa dig/er :)
Tummen upp att du uppdaterar ofta nu, ser fram
emot alla nya inlägg med spännande läsning :)


Kram Emelie i Gävle

Svar: Roligt att du uppskattar det!! : ) Kram
Linda Blom

Jess

Hej Linda! Grattis till lilla grynet :)

Måste bara tipsa om en sak! (Om jag inte redan gjort det?) Minns inte, men kan ju hellre tipsa en gång för mkt än en gång för lite... Alla andra som också mår illa kan ju också ta åt sig :)

Provade i helgen ett par armband från Apoteket. Ser ut som svettarmband. Sitter hårt runt handlederna och har en liten kula som trycker på en viss punkt. Jag behöver bara kliva in i en bil/buss/tunnelbana så blir jag åksjuk.
Men inte när jag har armbanden på?! Var lite skeptisk i början, men hör och häpna: det fungerar. Iaf på mig.

Nu är jag inte gravid men jag vet att dessa armband även fungerar på graviditets-illamående. Så kanske värt ett försök!

Stor kram

Svar: Hejsan : ) Jodå! Jag äger redan ett par sådana : ) Men jag har ju inte problem med illamående i sig, det är plötsliga kväljningar/kräkningar p.g.a. dofter eller huvudvärk jag har : ) Men tack för tipdet och ditt fina grattis <3
Linda Blom

nathalie

vilken underbar mage!!


www.starnast.blogg.se

Svar: Tack snälla! : )
Linda Blom

Emilia

1. Grattis :)
2. Gud vilken söt mage!
Är så avis på dig, längtar verkligen tills jag blir några år äldre, hittar en mysig man och skaffa barn :) längtar själv så efter att vara gravid och få en liten knutte

Svar: Tuuusen tack : )
Linda Blom

S P R A L L I C E-fotografi och fint

Åh, vilken fin klänning du har på dig! :)

Svar: Tusen tack : )
Linda Blom

Mamma Maria

Åh va härligt att det fortfarande är bra allt, bortsett från kräkningarna, men de verkar du ta med ro också?

Svar: Ja oooh ja : ) Det gör jag verkligen! Känner att det måste få ge något utlopp för att man bär ett barn och jag känner ju att allting är värt det liksom : ) Reagerar inte speciellt starkt på kräkningarna, jag gör det som krävs och sedan går livet vidare liksom, hihi :D
Linda Blom

milla

Åååå fiiina bilder, undrar vart du köpt klänningen som du har på dej på fotot!!!??? :)



Svar: Junkyard och av märket Kling : )
Linda Blom

caroline - mamma till nellie och novalie

Mysigt, fin mage :)

Svar: Tusen tack : )
Linda Blom

Emma - 20 år och gravid

Vad mysigt det är med dina fina magbilder!
Beträffande fosterrörelser så är det så olika beroende på hur den lilla bebisen (och moderkakan) i magen ligger! "Riktiga" sparkar kände jag inte förrän strax efter RUL men jag vet att jag kände ett mer diffust bubbel tidigare än så. Det ska bli spännande att se när ni får känna er lilla bebis "på riktigt" - det är en sådan speciell känsla! ♥