Tävla om ett gäng produkter från Mutti

I samarbete med MUTTI kan ni nu tävla om precis samma paket med produkter som jag fått hem. Dom har släppt en ny burk med krossade tomater och det kan ju minst sagt varieras i oändlighet. I och med dopförberedelser har vi inte riktigt tagit oss tiden att pröva dessa, men på söndag är det vi som lagar något riktigt gott och gör lös på dessa ljuvliga italienska produkter med tomat i olika former. Spännande!
 
För att tävla svara på följande fråga bland mina kommentarer till detta inlägg.
- Vad är det godaste du lagar med krossade tomater?
 
Lycka till! : )
228
yaiza

Jag brukar göra hel kyckling i ugn med lök paprika buljong krossade tomater strax innan det är klart lägger jag in brytbönor, jag serverar allt med ris och det smakar smaskens..

Sandra

Det godaste jag brukar laga med krossade tomater är afghanska köttbullar i tomatsås som serveras med ris, sallad och tzatziki. Jag jobbar på ett boende för ensamkommande ungdomar och det har varit väldigt populärt när jag lagat detta. Även hemma har det blivit en ny favorit :)

Hanna

Alltid kul med tävlingar! Hmm.. det godaste med krossade tomater? Det måste nog vara en riktigt god lasagne med krossade tomater, basilka och mycket ost!! Mm :-)

Andrea Karlsson

Det godaste jag lagat med krossade tomater är min mormors fisksoppa. Hon fick receptet från sin mamma och la till en egen ingrediens, när min mamma fick receptet puttade hon in en till ingrediens och nu har jag fått detta recept. Helt underbart!

My

Helt klart pizza :)

Christine

Finns hur mycket gott son helst! Förutom mer klassiska grejer så bidrar jag med min bästa kycklinggryta; stek lök, MASSOR av paprika i bitar, hackad vitlök och strimlade kycklingfiléer i olivolja. Bryn lite tomatpure i grytan innan du tillsätter några burkar krossade tomater, koka ihop med kryddor och toppa med färsk basilika. Det låter ju väldigt vardagligt men är så himla enkelt och så himla gott, till pasta, ris, potatis, quinoa :-).

Jasmine

Det absolut godaste är nog en öppen vegetarisk spenat och fetaost lasagne, där man har de krossade tomaterna till såsen.

Jennifer

Älskar köttfärssås och spagetti!♡ De funkar alltid! Snabbt enkelt och så gott..även dagen efter!

Elvira

Kolla in min blogg och vinn vs produkter! Håll utkik!

Cajsa Lindahl

god morgon! hoppas du får en bra och härlig dag! :D

Emma

Det godaste jag lagar med krossade tomater är en kycklingrätt!
I den har jag, förutom de krossade tomaterna, brynt kycklingfilé i små bitar, vitlök, koriander, ingefära, salt och peppar, chilisauce, en nypa socker och en klick creme fraiche. Mmmmm :)

sandra

FINN ETT FEL! VINNAREN VINNER EN LÄNK PÅ MIN BLOGG!
du behöver endast hitta felet och kommentera :D!

http://sandracederbom.se/?p=353

claes-göran olofsson

jag skulle gärna vilja prata med dig, jag har lagt upp en video på youtube gällande detta, här är en länk som går till videon, som spelas upp på youtube
http://www.youtube.com/watch?v=8rZj7irrXSw

Anonym

Jag steker kyckling kuber i vitlök, har i krossade tomater, basilika, chili och en liten skvätt grädde. Serverar med god försök pasta och toppar med mozzarella. Super gott och mega lätt :)

matilda

Det godaste jag lagar med krossade tomater är en urgod krämig lasagne!
Nu hoppas jag på vinst :)

Sarah

Det godaste jag lagar med krossade tomater är min kick-ass kryddstarka korvgryta. Jag fräser massor av vitlök, gul lök och en röd chili i lite rapsolja, i med skivad korv (chorizo med 90 % kött väljer jag) och steker tills det fått färg. Sedan har jag i krossade tomater, tomatpuré och lite vatten. Sänker värmen så att det får puttra så smått. Har även i lite vitt vin för smakens skull. Saltar och pepprar efter smak.
Serveras med pasta eller ris :)

Elin

Hemlagad pizza! Snabbt, superenkelt och supergott! Alltid på pizzerior får man be om extra tomatsås, så därför är hemlagad pizza bäst där man kan bestämma själv och med en goda tomater blir maträtten perfekt!

Cissi

Finns så mycket man kan laga med krossade tomater, men det godaste (och lättaste) är nog olika pastasåser. Går att variera i det oändliga ned olika tillbehör och kryddor. Sen är ju egen lasange väldigt gott också

Camilla S

Det finns massor gott man kan göra med krossade tomater. Men favoriten är nog min köttfärspaj. Med köttfärs, färska champinjoner, basilika, lök, ost och krossade tomater (förståss) samt en äggstanning blir den gudomligt god -trots att den är så enkel :)

Emelie G

Det godaste jag lagar med krossade tomater är spagetti och köttfärsås och jag använder faktiskt alltid mutti just för att det är stor skillnad på deras smak och andra märken. Så det skulle vara jätte roligt att vinna :)

Emmelie - Mamma till Ebba och Hugo

Lasange håller alltid, de få gånger jag lagar det så är det ett måste med krossade tomater i :)

Beatrice, mamma till Robin och Jennifer

Chili con carne!
Om jag vinner skulle dessutom prova på något nytt smarrigt recept :)

Hoppas!

isabella

Det godaste jag lagat med krossade tomater var faktiskt en sån där släng-ihop-vad-man-har grej som blev så underbart god att det nu är en stående favorit i familjen och det kommer definitivt stå på menyn ofta nu när jag ska flytta för att plugga.
stek falukorvstärningar, grovhackad lök och morotsslantar med vitlök. Häll över krossade tomater och krydda med färsk basilika och andra valfria favviskryddor, jag brukar höfta i lite chilisås och paprikapulver för extra smak. Detta är basic-ingredienserna och sen brukar jag lägga till lite vad jag känner för, paprika och oliver funkar också fint. Hur enkelt som helst och egentligen bara ingredienser man har hemma, men såå gott! Serveras med pasta

Nadia

Min pojkvän kunde ett recept som är helt himmelskt, frikadeller! Hade aldrig ätit det förut och själva såsen är ju tomatsås, gjord på krossade tomater. Jag var lite tveksam först eftersom jag inte gillar så mycket tomat men detta var helt fantastiskt! Så en rätt som innehåller krossade tomater är det frikadellin som vinner den, alla gånger!

Sigurbjörg Berg

Chili con carne!

carin

Absoluta godaste favoritet är Lasagne!! Med en köttfärssås som har kokat länge på spisen!

Vendela

Korvstroganoff, det är så gott!

Elaine

Det godaste måste ju vara het tomatsoppa. Speciellt på hösten med grillade mackor till. Brukar sätta lite soppbas i mackorna istället för ketchup ibland. Mums!

Lina

Krossade tomater är ju bland de bästa som finns i köket, finns så mycket gott att göra med :)

Men jag hade gjort min morfars räkgryta.
Fräsa lite vitlök tillsammans med massa paprika i olika färger i lite olivolja. I med goda kryddor så som curry, cayennpeppar och paprikapulver. Sen häller man i dom krossade tomaterna tillsammans med chilisås och låter stå och puttra lite så dom goda smakerna blandas. Innan servering har man i lite vetemjöl och grädde så det ska tjocka till tig lite och en massa handskalade räkor bara så att dom hinner bli precis varma. Klart att servera med en ljuvlig sallad och nybakat bröd. Perfekt fredag/lördags kvälls mat. Tar inte allt lång tid att göra och är så fantastiskt gott :)

Maria

Jag tycker Lasagne är så gott och då köper jag alltid muttis produkter!! Mums!

Elin

Det godaste som jag lagar med krossade tomater är ju lätt italienska köttbullar i tomatsås. Sååå gott med parmesanost och massa basilika :)

Bea - mamma till Neo

Det godaste jag brukar laga med krossade tomater är pasta och tomatsås med zucchini, vitlök och basilika. En stor favorit här hemma!

Maria

Det godaste jag lagar med krossade tomater är lasagne :)

Martina

Gammal hederlig köttfärssås med nötfärs, köttbuljong, gul lök, vitlök, tomatpuré, massa kryddor och gärna creme fraiche. Och så ett gäng krossade tomater, förstås!

Felicia

Lasange, vegetarisk eller med köttfärs och himla massa krossade tomater i som gör hela lasangen.

Ida

Det godaste jag vet är en välgjord lasange med krossade tomater i köttfärssåsen.

Sara

Klassikern köttfärssås och spagetti! Vad skulle man göra utan krossade tomater i det!? Vi gör av med så sjukt mycket matlådor här hemma så det är svårt att slå köttfärssås som det blir så mycket av :)

Josefin

Korvstråganoff! Mumms!

Linda

Pizzasås! :)
Med tomatsås, färsk persilja, ättika, kryddor och vitlök får man till världens goaste pizzasås att ringla över pizzabrödet. Jag brukar även göra den som tillbehör till frikadeller occh liknande. Så gott!!

Julia

Det godaste jag lagar med krossade tomater är canneloni med färska lasagneplattor, färskost, kronärtskocka och mozarella. Det vore så roligt att få testa dessa nya produkter till denna goda maträtt!

Linda L

Pasta arabbiata! ;)

regina

En riktigt höstig och mustig fisksoppa med lax och torsk :) supersmarrigt!

Emilia

Minestronesoppa. Det är så otroligt gott! :)

Elsa Rapp

Jag brukar köpa färskpasta och sedan steka bacon, lök och sedan peppra och salta och därefter ha på krossade tomater. Sedan toppar jag det hela med riven parmesanost. Perfekta lunchen!:) Kolla: elsaarapp.blogg.se så skrev jag nyligen ett inlägg om denna maträtt och la även upp en bild.
Kram!

Stella

Det absolut godaste jag lagar med krossade tomater är italienska köttbullar i tomatsås! Sedan jag för ca ett halvår sedan fick veta att jag är glutenintolerant har såsen blivit ännu viktigare då den glutenfria pastan inte kan mäta sig med "vanlig" pasta - men som tur är väger en riktigt god sås på bra råvaror upp det (:

ellenojag

Gud vad gott, det där tävlar vi mer än gärna om!!
Favoriten är "Spaghetti gamberetti e zucchine" då kör vi alltid lite krossade tomater i såsen <3

Anna Lundkvist

Här kommer ett recept på en suverän gryta jag gör:

500 g fläskgrytbitar
2 gula lökar
3 klyftor vitlök
2 paprikor i olika färger
2 morötter
4 potatisar
500 g krossade tomater
500 g plommontomater i burk
1 msk olja
Salt
Svartpeppar
Paprikapulver
1 dl vatten
Vegeta
1 dl vatten

Lägg lergrytan i kallt vatten i 15 minuter. Hacka gul och vitlök. Lägg kött, olja, kryddor och löken i grytan. Häll över vattnet. Ställ in i kall ugn.
Sätt ugnen på 200 grader. Låt stå i 2 timmar.

Skala morötter och potatis och skär i bitar. Skär paprikan i bitar.
Ta ut grytan ur ugnen och lägg i potatis, grönsaker, plommontomater och krossade tomater.
Ställ in i ugnen igen till kött och grönsaker är färdiga, ca 1 timme


Tar sin lilla tid men blir gudomligt gott

Sanna

Lasange är en favorit här hemma.

Kram Sanna

Louise

Min ratatouille är det godaste jag lagar med krossade tomater! :)

alexandra

Lasagne och köttfärssås, alltid tillsammans men min älskade sambo!

Jenny

Kasslergratäng med pasta och grönsaker!

Sandra

Lasagne! Jag älskar verkligen lasagne!:-)

Sandra

Måste nog säga att det finns en massa gott jag använder krossade tomater till men ger nog lasagne som en slående vinnare med användning av krossade tomater =)

Lisa

Det godaste jag lagar är köttfärssås. Det är inte mycket som slår denna rätt den fått stå och dra sig ett par timmar!

Jeanette

Flygande Jacob är min absoluta favoriträtt - och den kan man inte göra utan krossade tomater!

Carro.

Det godaste jag brukar laga är en italiensk kyckling i tomatsås.
Kycklingfiléer i tomatsås med en massa basilika och mozzarella på toppen. Mums!

Sandra

En klassisk chili con carne är det godaste att använda krossade tomater till :)

Catrin

Måste ju helt klart vara min Lasagne . Mmm Multo Bene!

Helene Lj

Tomatsoppa är just nu det godaste jag vet :))

Malin

Jag tycker att krossade tomater passar bra i fiskgrytor :)

Michelle - med en bebis i magen

Jag lagar helst min sambos goooda köttbullar i tomatsås, på italiensk vis såklart eller en smarrig chili con carne :)

Spacegirl

Köttfärssås med massor av vitlök och basilika.

Frida

Jag brukar ha krossade tomater i min underbara fiskgryta! Fräs grönsaker (kylskåpsrensning eller det du är sugen på) men lite vitlök och tomatpuré. Tillsätt krossade tomater, vatten och lite vitt vin och låt småkoka. I med fisk, jag brukar ta lax, och när fisken känns klar avsluta med att stoppa i lite räkor/kräftstjärtar. Toppa med lite dill!
Serveras med gott vitlöksbröd och aioli!

care69

Jag är gärna med!
Jag lagar falukorv i ugn, den ligger på en bädd av krossade tomater och gul lök. Blir saftigt och smakrikt.
Tipsat.
http://care69.blogspot.se/2013/08/vinn-ett-gang-produkter-fran-mutti.html

Susanne

Jag äter aldrig två portioner, förutom när jag gör Korv Stroganoff med en massa grädde och krossade tomater. Det är en stor favorit!!

Fick till och med svärmor att gilla det, hon som aldrig åt falukorv innan. :)

Fanny

Det godaste jag gör med krossade tomater är helt klart tacogratäng! Då har man köttfärs, tacokrydda, gul lök, paprika, krossade tomater, crème fraîche & philadelphiaost, sååå himla gott!

Sandra

Det godaste min sambo lagar med krossade tomater (jag kan ej laga mat, haha) är en slags korvstroganoff. Basen är då krossade tomater från Mutti (vilket är mycket viktigt enligt honom, det måste vara ett bra märke)och jag som inte ens tycker om korvstroganoff älskar detta! Skulle vara jätteroligt att få ge detta paket till honom :)

Linda

Köttfärsås och spagetti. Älskar min egna

Linnea

Krossade tomater kan man använda till det mesta, men det godaste som jag lagar med det, är så kallat bjudbröd som är perfekt att bjuda på!

sofi andersson

En riktigt god soppa! Den är alldeles underbar och matig och det finns inte någon som jag har bjudit den på som inte har älskat den :-) Den innehåller: Köttfärs, 2(!) burkar krossade tomater, ca 1 L köttbuljong alt. grönsaksbuljong, strimlad vitkål och hackade morötter, grovhackad lök, massa goda kryddor såsom vitlök, salt, vitpeppar, spiskummin, oregano och chili.. En soppa som man kan göra ett riktigt storkok på som håller sig flera dagar och nästan bara blir godare för var dag i kylen :)

Denice Eriksson

Pappas smarriga köttfärssås :)

My Pettersson

Ugnsstekt falukorv tror jag!
Falukorv som man skär i skivor, men inte rakt igenom så korven fortfarande sitter ihop, i med lökskivor i springorna och senap på korven, på med lite riven ost och sen lite hackad lök och krossade tomater runtom i formen, in i ugnen och sen är det färdigt! Serveras med potatismos! :)

Sofia- Mamman mitt i kaoset

Älskar verkligen Muttis krossade tomater och det vore riktigt kul att få testa fler av deras produkter, där jag handlar finns endast de krossade tomaterna. :)

Vad blir inte gott med krossade tomater (av god kvalité, bör tilläggas)?? Jag gör iallafall en väldigt god fisk. Ugnen på 225grader. Lägg valfri fisk i ugnsform, salta och peppra. Gör sedan en röra med krossade tomater, creme fraiche, pressad vitlök, basilika, oregano, salt och peppar. skjuts in i ugnen ca 40minuter. Doftar och smakar himmelskt gott, serveras med antingen ris eller potatis och gärna en grönsallad.

Håller tummarna nu! :)

Frida

En enkel tomatsås som ska serveras till pasta! väldigt enkelt och få ingreienser, men bra råvaror är det viktigaste till att tomatsåsen ska bli bra :)

Annika

En tomatsås till pasta. Eller en tomatsoppa som är nästan likadan som min tomatsås haha.

Nicole

Jag brukar laga en tomatsoppa med soltorkade tomater och chili och självklart lök i också 😊 den blir gudomligt god och receptet kommer från min pappa !

Beatrice

Åh.. Det går att göra så otroligt mycket gott med just krossade tomater!! En korvstroganoff som passar för hela familjen, en god lasagne, köttfärssås (såklart!) med krossade tomater och lite vitlök, persilja och tacokrydda bland annat, en pastarätt med tomatsås kryddad med olika kryddor (persilja, citronpeppar osv..), en smarrig fiskgratäng - Det finns massor av gott att göra med krossade tomater! Det som jag helst av allt skulle laga med krossade tomater skulle vara en lasagne eller en saftig tomatsås till en god pasta!

Helen

Fisksoppa!

Riktigt mumsigt speciellt till hösten

GossipGuy.se

Khloe Kardashian bjuder på en camel toe, Megan Fox naken, Selena Gomez i Playboy, Miley Cyrus flashar sitt underliv, Cara Delevingne topless! Allt detta och otroligt mycket mer finner ni endast på GossipGuy.se

radiokaka - jennifer

Jag brukar göra en vegetarisk lasagne som består av lasagneplattor, bechamelsås, keso, spenat, krossade tomater smaksatta med basilika och så lite ost! Himla gott. Ibland är det kul att variera med något veg!

Michaela

Spagetti och köttfärssås :)

monika johansson

Min sambo som är från iran har lärt mig en underbar kycklingrätt som får puttra i många timmar. Den innehåller, krossade tomater, paprika, potatis, lök, saffran, tomatpuré, salt, peppar. Till det serveras ett underbart ris som är lent av smöret och doftande från saffranet.

mvh
Monika

Nathalie

Jag fullkomligt älskar MUTTI´s krossade tomater! Av dom gör jag en gudomligt god tomatsås som serveras med spagetti. Så enkelt men så sjukt gott om man använder krossade tomater av bra kvalitét :)

Marie Lyander

Min favorit just nu är:

Kikärtssallad med krossade tommater..

500 g Kikärtor burk/tetra
4 msk olivolja
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
0,5 tsk chili
1 burk krossade tomater
2 msk honung
2 msk vinäger
Salt och peppar

Och så här gör jag:
Värm upp oljan i en kastrull och fräs lök, vitlök, ingefära och chili.
2. Rör ner tomaterna och låt sjuda ca 10-15 min, rör om då och då.
3. Smaka av med honung och vinäger, salt och peppar. Avsluta med att blanda ner de kokta kikärterna.

Jättegott, och dessutom både nyttigt och billigt!

Challen

Jag har läst din blogg länge, och jag lagar titt som tätt ett recept som du lagt upp nämligen Florens Dumas Dip. Det är bland det godaste jag lagar med krossade tomater.

Jessica Olsson

Jag älskar ratatouille! Det funkar som tillbehör till kött eller till pasta bara! Sen är det inte så svårt att laga!

Sanna

Köttfärs enchiladas!!! :D

Amanda S

Köttfärssås helt enkelt :)

Malin

Jag skulle göra en god vegetarisk lasagne med krossade tomater,tomatpuré,basilika,salt,peppar, stekta vitlöksmarinerade champinjoner,lök,
rivna morötter,paprika,ostsås och toppa
med mozzarella. Så gott! :)

sanna

Jag brukar göra kryddiga järpar av nötfärs som innehåller: Turkisk yoghurt, Salt,peppar, curry,spiskummin, vitlök, sambal-oelek & lök. De lindar jag in i bacon och lägger i en ugnsform tillsammans med krossade tomater, lök och massa kryddor efter smak och kör sedan i ugnen! Till det serverar jag ris & sallad. Super gott och enkelt!

Beatrice

Pasta bolognese, med massa krossade tomater, underbart gott och enkelt! :)

Mirjam

Åh, vilken rolig tävling! Matlagning är ett av mina största intressen och tomatkross är något jag ofta använder. Just nu är min favorit en linssoppa som innehåller just krossade tomater.

Ha det bra!

Elisabet

En riktigt god spagetti bolognese med bra råvaror är ju fantastiskt gott! Tricket är att låta såsen koka ihop länge, då blir det mustigt och smakrikt.

Emma Lindgren

Korvgryta :)

Innehållande:
Chorizo
Haricovertes
Krossade tomater
Basilika
Vitlök
Lite ketchup

Tillbehör:
Råris
Tzatsiki
Sallad
Gurka

carro

Det godaste med krossade tomater är en vansinnigt god fisksoppa. Älskar fisk speciellt på hösten som ju faktiskt väntar runt hörnet :) Då gör jag denna soppan ofta. Snabb o lätt!

FISKSOPPA:

400 g tinat torskblock
1 gul lök
1.5 dl vatten
500 g krossade tomater
2.5 dl creme fraiche
1.5 fiskbuljongtärningar
1/2 - 1 pkt frusen dill
2 klyftor vitlök
(Kräftsjärtar)

Koka upp lök, vitlök, krossade tomater och vatten tillsammans med fiskbuljongtärningarna i ca 5 min.
Lägg i resten av ingredienserna och koka 15 min. Lägg ev på Kräftsjärtar innan servering

Emely Tuväng Korabik

Nu har jag inte använt krossade tomater på länge faktiskt men det godaste jag gör med det som ingrediens så är det nog min falukorvsgryta, då blandar jag i allt som finns hemma, både frysta och färska grönsaker och så krossade tomater och massor av kryddor. Blir alltid lika gott och kan varieras i oändlighet! :)

Emily

Hej , jag ville bara säga att jag har bytt blogg plats till nattstad har nämligen lämnat kommentarer innan på din blogg. Men jag skulle bli jätte glad om du titta in och lämna en kommentar eller något liknade :) kram älskar bloggen

Eva

Det allra bästa jag vet att laga med krossade tomater är en klassisk spagetti med köttfärssås. Visst låter det trist, men den här köttfärssåsen är något av det godaste som finns!
Bryn köttfärs och en finhackad lök i en gjutjärnsgryta. När färsen är brynt och löken är mjuk tillsätt tomatpuré, salt, svartpeppar, krossad tomat (går superbra med färska skalade tomater oxå:-). Tillsätt rödvin och pressa i i rikligt med vitlök. Kött eller kalvbuljong (eller fond) i lämplig mängd tillsätts, dra i tjock och smarrig vispgrädde och låt koka så köttet blir mört eller så länge du orkar vänta. Innan du kokar pastan så släng i en rejäl dos av frysta örter "Franska örter" från Findus. Smaka av med mer salt, peppar och eventuellt socker eller honung. Det här är en underbar rätt som med fördel avnjutts med ett glas rött, Parmesanost och Tagliatelle! Åh sååå gott!
/Eva

LORISSA LOVEBOMB

Röd linssoppa med bland annat gul paprika, crème fraîche chili och paprika, rödlök, rivet citronskal och förstås massor av röda linser. Suuuupersmarrigt, gör alltid storkok och har i frysen :)

Louise

Gnocchi med salsa di pomodoro! Italienskt ska det vara ;)

Charlotte

Vegetarisk lasagne!
Jag gör en grönsaksröra med bland annat krossade tomater, morötter, zucchini (man kan blanda i lite vad man vill) och varvar detta lasagneplattorna samt spenat och fetaost. Serveras med en god sallad.
Så himla gott och inte så kompicerat heller :)

AktivaDagar

Vegetarisk lasagne eller pastagratäng!

Amanda

Den absolut godaste italienska tomatsoppan lagar jag på krossade tomater, solmogna tomater, egenodlad chili, färska kryddor och en skvätt grädde. En fröjd för både ögat och tungan!

Fedha

Det absolut godaste är min egna köttfärssås, som får koka i flera timmar med massor av kryddor samt vitlök.

Josefine

Det godaste jag lagar med krossade tomater är min egenkomponerade köttfärsås! Den har riktig restaurangkänsla i sin smak! Krossade tomater, tomatpuré, basilika, vitlök, vin, grädde, buljong mm.... och så får den koka lääääänge!

Robert

Får jag tag på en burk med riktigt bra krossade tomater så vill jag helst göra en klassisk italiensk, pasta pomodoro. God pasta, vitlök, honung, vinäger, mozzarella och en massa färsk basilika och middagen är klar!

Emelie

Det godaste du kan använda en burk krossade tomater till är en klassisk tomatsoppa:) För lite extra kryddighet kan man ha i lite basilika och cayennepeppar. Serveras med vitlöksbröd.

Matilda

Det är en len och gräddig tomatsoppa med knapriga krutonger på toppen. Himmelskt gott!!

Anonym

när avslutas tävlingen?:)

madde

Inget slår en riktigt god lasagne - allra helst med alla tillbehör så som en enkel sallad, vitlöksbröd och marinerade vitlöksklyftor.

Antonia

Jag gör en gazpacho som är så utomjordiskt god!! I denna har jag även hallon och balsamico som en extra twist.

maandelina.blogg.se

ser gott ut

Federica

Stek lök i olja tills den är guldaktig, tillsätt tomatsåsen, ha i lite salt, några basilikablad och lite parmesan tills oljan är helt flytande inuti tomatsåsen. Smaklig måltid!

Källa: Jag är från Italien och jag älskar att laga mat. Om du letar efter mer inspiration från Italien så kolla in min helt nya blogg på fedi.blogg.se. Den här veckan lägger jag upp ett inlägg om hur man gör en riktig italiensk pizza hemma med en elektrisk ugn!

Federica

Stek lök i olja tills den är guldaktig, tillsätt tomatsåsen, ha i lite salt, några basilikablad och lite parmesan tills oljan är helt flytande inuti tomatsåsen. Smaklig måltid!

Källa: Jag är från Italien och jag älskar att laga mat. Om du letar efter mer inspiration från Italien så kolla in min helt nya blogg på fedi.blogg.se. Den här veckan lägger jag upp ett inlägg om hur man gör en riktig italiensk pizza hemma med en elektrisk ugn!

Hannah

Å det var en svår fråga men det måste nog vara köttfärsåsen som finns i daddys lasagne.

Mari

Jag gör vegetarisk lasagne med röda linser och tomater i olika former; krossade, pureade och hela. Gudagott.

Evelina Bergkvist Blohm

Det godaste jag gör av en burk krossade tomater är frallor! Istället för att använda vatten eller mjölk som degvätska tar jag en burk krossade tomater! Frallorna blir naturligt söta och saftiga och tillsammans med torkad oregano och en god ost som pålägg blir det nästan lite pizzakänsla!

Wiilow [Foto Tankar Känslor]

Det är absolut köttfärssås med mycket vitlök, lök, buljong, dill, citron, honung, kryddor såsom timjan och grädde. Supergott!

Natalie

Det finns så klart mycket gott att göra med krossade tomater, men min favoriträtt är helt klart min egen köttfärssås med spagetti. Mmm... Dessutom lika gott i matlådan imorgon!

Maria Nilsen

Hej Linda! Är väldigt förtjust i bruchette med krossade tomater, riven vitlök och hackad basilika, rör ihop och värm på spisen och lägg på grillat lantbröd!!

Isabelle Carlsson

Min vana under mina 17 år att stå i kök och laga mat är väl sådär så när jag väl har krossade tomater i handen blir det som alltid köttfärssås. Men faktum är att när mamma sent på kvällen kommer hem från jobbet så spelar det inte så stor roll vad som serveras - utan bara själva grejen att något serveras till henne, från någon annan är något hon uppskattar så himla mycket. Att själv få komma hem till ett dukat bord utan att behöva stressa och tänka "vad ska jag laga idag?".

Jag hoppas jag vinner så jag får chansen att göra fler middagar åt min mamma. För hon förtjänar verkligen det..

Mari

Lasagne. i köttfärsen är det tomatsås, keso och morötter. och olika kryddor så klart. så gott.

Michaela Louise Johansson

Jag brukar laga fetaost och jalpenobiffar som jag sedan lägger i kokande tomatsås där jag brukar använda mig av basilatomatkross och vitlökstomatatkross häller även i en skvätt italiensk kalvfond.

Jag älskar alla maträtter som har med tomat att göra, dock gjorde inte min kille det tills jag fick honom att smaka denna rätten! ;) testa jag lovar att ni kommer älska den! <3

/ Michaela Louise Johansson

Sandra M

Det godaste jag lagar är en gryta gjord på lammköt med ben, krossade tomater, vitlök, chilli med mera:) brukar ha ett gott bröd till att doppa i såsen som blir och köttet bara faller av benet när det är klart!

Emelie

Det finns en massa gott man kan göra med krossade tomater. Men på topp 1, ligger helt klart klassikern köttfärssås.

FridaK

Det godaste jag lagar med krossade tomater är en jättegod tomatsoppa.

anna

Det bästa är min goda lasange med krossadetomster och balsamvinäger

yohanna

Det godaste jag gjort (gör) med krossade tomater är min skink- och tomat sås.

Jag tar Philadelphia & matgrädde, kokar ihop och tillsätter sedan krossade tomater, purjolök, strimlad skinka samt salt & peppar! Super gott! En godare version av skolans skink- och tomatsås som serverades med pasta som även vi äter är hemma :D

Essy

Det måste nog vara min improvisation som jag faktiskt lagade idag:D! en Gryta med nötkött som bryns tillsammans med lök lite lätt. sedan två burkar tomatsås, vitlöksklyftor,färska basilika blad, morötter, några tsk socker. chili explosions krydda, salt, svartpeppar,vit peppar, kryddpeppar. lät puttra ihop i ca 2h och gjorde sedan ris till. Mycket mycket gott blev det och köttet blev så mört och fint. finns en bild på min blogg på maten:) Kram

jessica

Det godaste jag lagar med krossade tomater är en härlig lasagne med mycket köttfärs och parmesan på toppen.. mums.

Fotograf Linda-Pauline Pehrsdotter Weglin

Jag som älskar matlagning får väl tävla jag med, och det godaste är förstås min köttfärssås ;) Som Henrik kallar "gräddstuvad köttfärssås"
Steker köttfärs rejält, tillsätter ett glas vatten och två köttbuljongtärningar, vitlökspeppar, ev lite salt och allround. Koka ihop och i med 1 burk creme fraiche samt matlagningsgrädde. Sist i med krossade tomater, massor av ketchup och lite soya! Lovar att den slår ALLAS köttfärssåsar :D <3

Yohanna Svensson

är det nya produkter eller? :D

jennie

Ser trevligt ut:D

Thea

Fisksoppa!

Cecilia

Det godaste jag brukar laga med krossade tomater är mig egna "köttfärssås med en tvist"!. I den brukar jag ha köttfärs, krossade tomater, majskorn, rivna morötter, färsk babyspenat, färska kryddor och ett par matskedar turkisk yoghurt. Snabblagat och nyttigt, perfekt för mig som är studerande och inte har varken råd eller tid att spendera på matlagning!

jasmin

Jag brukar laga vegetarisk lasagn med zuchini, obergine, lök, krossade tomater och ost! :)

Julia

spagetti och köttfärsås är alltid classic

Linda

Pizzasås eller tomatsås med köttbullar till pasta

Sofia (Tvålköket)

Älskar Mutti. Världens godaste tomater. En av mina största favoriter är hemlagad rökig tomatsås.

F E L L E M U N K

fin blogg°

Sarah Persson

Det godaste jag lagat med krossade tomater måste vara en lasagne som jag gjorde för något år sedan. Det är nog inte bara det godaste med krossade tomater, utan det godaste av allt! :)

Malin

gosch! det var svårt, men det första som ploppa upp det var taccopiroger! mumsmumsgott och superenkelt! :)

Lisa Radojewska

Tex köttfärspiroger är en av mina absoluta favoriter! Kan ge ditt mitt specialrecept i utbyte mot produkterna! ;) haha närå. Men det är verkligen super gott! Mycket godare än en pizza en fredag eller godis :)
Kram

tomaskruger.se

Ställ fram en burk krossade tomater från Mutti och en trea grädde. Något fattas redan, men vad? En till burk tomater så klart, och några röda chilifrukter. Hur många är då några undrar du? Och det frågar du mig? Vem är jag? Den allvetande skräphögen kanske? Att köpa chili är inte direkt som att handla bananer. Man kan inte bara gå på färgen. Chilifrukter är små lögnaktigt lynniga jäklar utan minsta spår av heder och samvete. Du måste smaka, och det borde du ha gjort redan i affären. Får man inte smaka i din affär? Då ska jag lära dig ett knep. Ta chilifrukten i skaftet och håll den så nära din hornhinna som möjligt. Tåras ögat och svider som bara den? Bra! Det är ett tecken på att du är jäkligt lättlurad och dessutom alldeles för feg för att provsmaka fastän du verkligen borde. Men att stå och lipa där bland frukt och grönt med en chili inkörd i ögat, det går tydligen bra? Jag undrar om jag någonsin kommer begripa mig på din sort?

Bryt nu istället av en liten bit och smaka på den. Om du köper chilin oavsett hur den smakar så kommer ingen att gnälla på dig, det lovar jag. Hur smakar det? Milt, sött och förföriskt? I så fall är det bara att beklaga. Det där är en paprika, ingen chili. Be någon om hjälp istället, för det här går verkligen inget vidare. När det bränner och hettar, fast med en fyllig arom som ackompanjemang, ta då tre, fyra stycken beroende på storlek, och lägg dem i en påse. Nej inte i samma påse som paprikan. Ta en ny.

Så, nu står vi där vid köksbänken igen. Vi hade sparat en jädra massa tid om du klarat av det där med chilin på egen hand, men jag är inte sur för det, inte än. Ta nu fram en lagom stor gul lök. Nej, jag tänker inte förklara storleken närmare än så. Ta en lök bara, skala och hacka den sisådär på ett ungefär. Skiva en eller två vitlöksklyftor när du ändå håller på. Häll ganska frikostigt med solrosolja i en kastrull, pytsa i lök och vitlök och peta dem åt kastrullens ena sida. Hacka chilin, och låt den fräsa på den andra sidan. Blanda inte de två i onödan. Varför inte? Därför inte! Lugna dig människa, jisses. Låt nu alltihop fräsa sig gyllenbrunt, på gränsen till bränt. Dra då bort kastrullen från värmen, skopa ur en två tredjedelar av chilin och lägg den i en liten skål. Nej det är inte färdigt att servera. Kom vi inte överens om att du skulle lugna dig? Häll i grädden. Halva paketet eller hela paketet. Det beror på hur pass blint som du litar på det här med LCHF. Nu behöver du 1 till 1 ½ tärning hönsbuljong, så därför nöjer du dig med 1 till att börja med, okej? Jaså det kunde du räkna ut själv? Ser man på, det artar sig!

Äntligen har det blivit dags för Mutti men, och det här är viktigt, när du har hällt i tomaterna, så släng inte burkarna. Se till att ingen kan skära sig på locken och ställ dem sedan på bänken. Varför? Är inte det helt uppenbart? Låt mig dra en liknelse. Du korkar upp en fin flaska rött, fördelar den mellan gästernas glas och slänger sedan flaskan i glasåtervinningen. Nej det gör du inte. Du ställer flaskan mitt på bordet till allmän beskådan, eftersom det inte bara förhöjer smakupplevelsen, utan för att gästerna även vill veta vad det är som de dricker. Alltså hör Muttiburkarna hemma på köksbänken, om de så är tomma eller inte.

När det hela blivit varmt och puttrat till, så har det blivit dags att plocka fram stavmixern och purea det hela. Smaka. Är det starkt nog? Säkert? Liiite chili till kan du väl ändå pytsa i? Mixa igen och smaka. Nu då? Äh va tusan. Ha i alltihopa vetja! Låt det bränna i bägge ändar!
Men chili har en egenhet, den börjar lite försiktigt, ökar i hetta till ett crescendo, för att sedan sakta klinga av. För att minska denna bergodalbana behövs en krydda som är lite mer tvärtom. Stark från början, men relativt kort i smaken. Vitpeppar är mitt val i det här fallet. Blanda i till dess att chilin inte längre känns som ett fartgupp i munnen. Jo jag vet att det blir starkt. Vad hade du väntat dig?

Beroende på en massa saker så kan det tänkas att soppan, (för det här är en soppa), behöver lite mer kropp. Lite sötma och syra kanske? Ta då inte fram sockerskålen, utan mixa hellre i lite äpple efter egen smak. Låt kastrullen puttra i några minuter. Häll upp i skålar. Strö ett par färska oreganoblad ovanpå, och servera med lite brytbröd, gärna med en svalkande dipp av yoghurt och röd paprika vid sidan om.

Jo just det. Dina gäster kommer vilja dricka något till detta, men det överlämnar jag till dig.

Tessie

Jag ville bara säga att du verkligen har en super fin blogg, spännade tävling med. Jag deltar dock inte, men önskar alla som gör det lycka till! :) Åter igen, shit vad VACKER du är! :)

Svim

Hemmagjord pizza med goda krossade tomater=)

Sanna

Nu med två små 1åringar som börjar äta mer och mer samma mat som vi är en stor favorit (både av stora och små) köttfärssås med spaghetti. Kan varieras i oändlighet (beroende på vad kyskåpet har att erbjuda, men basen är fortfarande alltid bra krossade tomater och köttfärs.

Sofia

Fin blogg! Kolla gärna min och lämna en kommentar!:)

♣ Ida - Hon som föddes med LKG

Köttfärssås av egen ren med lite chili i :)

krisse

Oj brukar göra mycket varierande saker och många är goda men ett exempel är en typ av fyllning som jag brukar göra till tex fyllda paprikor eller liknande. Den brukar jag variera lite men har alltid krossade tomater i och resten utav fyllningen som blir över sen brukar jag ha på sidan om :)

Felicia aveklew

LASANGE :D

Jenny

Spagetti & Köttfärssås. Helt klart.

Erika

Värmande gryta med älgkött, krossade tomater och rotsaker så här i hösttider.

Linn

Chilicorncarne! =)

Johana Duggin

YUMMIE ;)

Elin och Gisela

Välkommen in på vår fashionabla och stilrena blogg Sixteen.se! Vi är nästan säkra på att du kommer tycka om den!

Tokyo-Love

Finns ju så mycket gott! Men men riktigt goda tomater så gör jag en enkel men extremt populär pastasås med finhackad zucchini, gul paprika, lök, morot och sen massa persilja. Till det god fetaost som man smular över. (tagliatelle eller spagetti till, glutenfri!)
Älskar muttis krossade tomater och färdiga pizzasås, kan äta den direkt från burken!

Lillgarden

Krossade tomater gör sig bäst i en riktigt god köttfärs lasagne!
Åh det är SÅ gott!

frukallgren.blogg.se

Det är något så enkelt som köttfärssås. Men jäklar så god den blir!!

Elina

Pasta och tomatsås! Så enkelt och otroligt gott. Lyxig vardagsmat, helst ska man ha riven parmesanost på!

Mia Schlyter

Jag bjöd en kompis en gång på lamm. Hon sa att hon hatade lamm.

Brynta bitar lammgrytbitar läggs tätt i en ugnsform. Saltas, peppras och i mellanrummen stoppas klyftor av lök och vitlök. Sen läggs ett täcke av krossade tomater och persilja ovanpå och skickas i ugnen. Servera till exempel med grönsallad och ris.

Enkelt och gott och min lammhatande kompis älskade det!

Julia

tacos <3

elli

Jag brukar göra en pastasås med örter och vitlök och hackat med korv, billigt gott och min pojkväns favoirtmat!

Josefine Bjarnolf

Älskar älskar älskar (!!!) din blogg och din design!

Josefine Anerland

En köttfärsås!

Mathilda Hörberg

Härliga bilder du har! och fin blogg. Kolla gärna in min FOTOBLOGG med skönhetstips, recept på god mat, fruktdrinkar, hälsotips, vår takterass med pool. inredning och så mycket mer! :)

Charlotte

JAg brukar använda krossade tomater i en Filipinsk maträtt som heter Apritada. Det är en jätte god gryta som du kan göra på antigen nötkött eller kyckling och så har du i paprika, potatis och morot och serverar med ris.

Frida

Jag skulle göra min fantastiska paradrätt Delizie. Det är fyllda, färska lasagneplattor med cremé bonjour, skinka & krossade tomater. Sedan rullas dem ihop och på med lite grädde, sedan in i ugnen i ca 20 minuter i 200 grader. Serveras med en fräsh sallad till! Hur enkelt och GOTT som helst, både till vardags och fest! :-)

Agnieszka-2barnsmorsan

Enkelt och gott, tomatsås till hemmagjord pizza! Med egenodlad basilika i, mumma!

Evelina

Min Chili/vitlöks räkpasta med cream fraish & krossade tomater. MUMS!

Louise

Fetaostfyllda biffar med en riktigt god tomatsås är mumsfillibaba!

Fanny Walhed

Det godaste jag lagar med det är chili con carne, den blir så himla god! Med kokt ris till, lite majs och sen strör jag lite salt över. Och en god sallad bredvid det. Mh...

Jenny Johansson

Hej! Jag är med i den trevliga utlottningen. Jag har börjat blogga aktivt nu och bloggar bl.a. om "ätbart/drickbart", som fått en egen kategori. Jag har hittills bara publicerar maträtter som jag själv har komponerat och det är jättekul och inspirerar mig att skapa nya maträtter! Krossade tomater använder jag bl.a. i min matiga fisksoppa. Ska laga den inom de närmsta 10 dagarna då jag ska ha min nästa bjudning, och kommer då att lägga upp receptet på min blogg. Produkter med tomater (tomatpure, ketchup, krossade/hela tomater på burk)är en bas i flera av mina rätter - såväl till vardag som till festmåltider. Glada hälsningar från Jenny

Erik

Jag ska avslöja något. VIsserligen ett recept på internet, öppet för vem som helst att läsa. Men detta, Per Morbergs lasagne, är så satans gott att jag till och med lyckats sälja en ungsform lasange till en kollega en gång. Hon smakade en tugga och var fast i mitt våld:

http://m.recept.nu/per-morberg/gratanger/kottfars/lasagne-bolognese--per-morbergs-recept/

Och där minsann, om inte lite krossade tomater.

Nu har jag dock flyttat till Italien, så tänkte lära mig en massa härifrån..

Erik

Anna

Ja du det mycket gott man kan laga till :)
Men tror nog att lasagne är det godaste med hemmagjord pasta :)

Ellinor

Jätte fin blogg du har! ^^

Lias

Jag är en ursel kock och kan egentligen inte laga mycket mat. Men jag försöker och något enkelt och så sjukt gott jag fann för ett tag sedan är räk och persika soppa.

Jag fann receptet på internet och tänkte ifall någon skulle trilla förbi denna kommentaren så kan den ta receptet då den är så sjukt god och går väldigt fort att göra.

200 g räkor
1 liten burk konserverade persikor, i bitar, använd spadet också
3 dl grädde
1 burk krossade tomater
1 gul lök, hackad
2 köttbuljongtärningar
2 dl vatten
2 vitlöksklyftor
2 tsk curry
ev salt

Gör så här: Fräs gul lök, vitlök och curry i lite smör eller olja. Rör ner krossade tomater, grädde, vatten och köttbuljong. Låt allt småsjuda i ca 10 minuter. Blanda i räkor och persikor ( i bitar samt spadet) straxt före servering. Smaka ev av med lite salt och mer curry om du tycker det behövs.

Kajsa ♠

Jag lagar en s.k "kalasgryta"! Den blir aldrig sig lik eftersom det är en maträtt som man kan ha allt i! Grunden är dock färs, penne-pasta och såklart krossad tomat. :) Sen kan man slänga i lite vad som helst, och än fast man aldrig riktigt får de likadana varje gång, så blir den hur god som helst, än hur man gör! ;)

alice

Älskar din header!

Amanda

Jättefina bilder, vad duktig du är! :)

Malin Johansson

Hej!

Jag använder krossade tomater i dom flesta maträtter jag gör! Men det som är allra godast är min alldeles egna korvstroganoff! :D

Finns recept på det på min blogg, med andra recept! :) Under "Nyårslöfte - Mat"

Önskar mej själv lycka till! :)

Terése Bouvier

Gott, nyttigt, mättande och framförallt billigt (för oss med skral ekonomi) är linsgryta med krossade tomater som bas. Så fantastiskt gott och går att variera massor!

bbecka

Hmm, det godast det är nog krossade tomater med broccoli, linser och potatis. :)

Anonym

Pasta! Det går hand i hand med krossade tomater <3

Lina Dawood

Pasta går hand i hand med krossade tomater <3

daniella

Åh vad fin blogg! Allt bra med dig?:)

Louise Dahlström

Det måste nog vara spaghetti & köttfärsås tillsammans men kokta champinjoner i köttfärsen, finns inget bättre!! :)

Maria

Finns massvis av gott man kan tillaga av krossade tomater! :)
Ett recept jag kommit på helt själv har blivit en av favoriterna. Inte bara hos familjen, utan även av mina vänner, bekanta och släktingar :) INGEN har trott att en 16 lagat det helt själv från grunden, och de har alla blivit mäkta imponerade och velat ha receptet :)

Maria's Lentil & Tomato Ragout:
Finhacka vitlök och grovhacka gul lök. Fräs gullöken i olivolja och smör (ca 50/50). Tillsätt vitlöken efter en liten stund.
Skär morötter och zucchini i "lagom" stora bitar. Skölj och dela riktigt röda och fina färska körsbärstomater (alt. större om de är alltför dyra - men det är det så värt!).
När löken mjuknat har du i tomaterna och en burk Mutti Krossade Tomater. Rör om ordentligt och smaksätt med salt och peppar.
Låt allt puttra samman en liten stund innan du tillsätter bitarna av morot och zucchini. Rör även ned hackad färsk basilika.
Härefter häller du i röda linser och varmvatten som du rör ned dem så det blandas väl.
Låt detta puttra tills linserna är "lagom" mjuka. De ska bli mjuka men samtidigt ha kvar lite spänst i sig. Tänk på att tillsätta mer varmvatten då och då eftersom linserna suger åt sig vätska!
Smaka av mot slutet om du ev. behöver mer utav saltet/ pepparn/ basilikan.
Servera rykande het tillsammans med en fräsch sallad och valfritt tillbehör* :)


* Fullkornspasta är vår favorit hittills! Grovbulgur eller matvete passar annars också bra.
Vill du inte ha kolhydrater till så räcker det med salladen, eller kanske en bit kycklingfilé :)
Dock blir det inte så bra med vitt ris, vit pasta eller quinoa till!

(Morot och zucchini går att skippa. Du kan även ha i aubergine om du vill)

Strawberry Dreams

Här kommer mitt absoluta favoritrecept på lasagne :) Slår originalet 1000 gånger om - minst!
Detta receptet är också glutenfritt, vegetariskt och INGEN har klagat på det som fått smaka hittills ;)

Lilla Marias vegetarisk Lasagne

Maria

(Min kommentar blev fel ovan... Du får gärna ta bort den! :) Här kommer vad jag skulle skrivit)

Jag har ett recept på vegetarisk lasagne som slår originalet (originalen?) 1000 gånger om - MINST!!
Ingen har hittills nöjt sig med bara 1 portion när de väl fått smaka ;) Kan tillägga att det är för 2 portioner, men blir oftast över när man lagt upp lagom portion till sig (...men som sagt är den så god att folk gärna pressar ned det sista med!)

HEARTY LASAGNA FOR TWO
Ingredienser:
400g krossade tomater från Mutti
0,5 dl röda linser
250g Keso mini
1 morot, gärna ekologisk
0,75 tärning grönsaksbuljong
1 liten gul lök
0,5 - 1 tsk sambal oelek (0,5 räcker oftast)
1 vitlöksklyfta
0,5 - 1 squash (beror på storlek!)
5-7 lasagneplattor, fullkorn (alt. vit fiberpasta)
6-8 körsbärstomater
0,5 tsk oregano
0,5 tsk basilika
75g fetaost 10%
1 msk olivolja, kallpressad
grovmalen svartpeppar
salt

Börja med att sätta ugnen på 225 grader C.
Skölj linserna i kallvatten. Skala och riv sedan morötterna, samt hacka löken och vitlöken.
Beroende på hur stor form du har delar du zucchinin (om din form är som 1/2 av din zucchinis längd delar du den på 1/2 osv.) och hyvla sedan skivor av biten du ska använda dig utav med en osthyvel. Lägg dessa skivor på hushållspapper och salta lätt.
Hetta upp hälften av oljan i en teflonpanna och fräs samman lök och vitlök med de rivna morötterna. Stek tills löken blivit blank och aningen mjuk.
Tillsätt burken med krossade tomater, buljongtärning och dina linser. Låt sedan såsen sjuda tills linserna mjuknat (ca 10 min).
Häll i keson och smaka av med salt, peppar, basilika, oregano och din sambal oelek (0,5 tsk för "normala svenska smaklökar", men för mer hetta 1 tsk).
Smörj en form (ca 25×30 cm) med resterande olja. Täck botten av formen med lasagneplattor, häll över sås så det täcker och lägg sedan ett lager utav zucchinin. Fortsätt varva tills du tycker det räcker. Antingen kan du varva pasta-sås-zucchini-sås-pasta-sås-zucchini... Eller så varvar du pasta-sås-zucchini-pasta-sås-zucchini-pasta...
Avsluta med ett lager utav såsen på toppen.
Halvera dina körsbärstomater och smula sönder fetaosten. Lägg dessa på toppen och ställ sedan in lasagnen i ugnen tills plattorna mjuknat (ca 20 min). Servera tillsammans med en färsk sallad :)

Isabell Andersson

Kolla gärna in min blogg! :)

Elina

Jag försöker mig alltid på att göra pappas köttfärssås, men den blir aldrig lika god som hans så klart. :)

freja

Jag är inte bra alls på att laga mat, men det godaste har varit att byta ut tomatpuré mot krossade tomater i korvstroganoff :) Typ den ända rätten jag är bra på att göra haha :)

Hedda Delin

Det godaste jag lagar med krossade tomater är min alldeles egna tomatsås till pizzan. Blir alltid en höjdare!

Lovisa

Hmm.. Det godaste jag lagar med krossade tomater är cannelloni, med spenat, basilika, ricotta och keso. Och mycket mozzarella och parmesan! :)

Rebecka

En klar favorit spagetti o köttfärssås,som blir mycket god med rätt sorts tomater (ej dem billigaste)
Har aldrig provat mutti men vet att det är kvalite på dem,vill gärna prova dem :)

kajsa

Jag lagar sällan mat, men min mamma gör en sådan frukstansvärt god köttfärsås med krossade tomater! Så ja, om jag vann skulle jag ge allt detta till henne :)

Embla Stenström

Det godaste jag vet, enda sen barnsben, är krossade tomater med bacon och champinjoner tillsammans med spaghetti. Så otroligt enkelt men så galet gott!

sara

Slätmixad currytomatsoppa = GODAST I VÄRLDEN!

Charlotte Pärneblom

Hej!
Det godaste jag lagar med krossade tomater har jag lärt mig utav min sambo. Man värmer på lite olja och häller i önskad mängd krossade tomater i en stekpanna.

När det bubblar och har sig så är det dags att knäcka i önskad mängd ägg, helst i mitten utav allt! Det ska inte röras om utan ägget ska helst ha hel äggula och ligga och götta sig med de krossade tomaterna.

För servering så kan man hälla upp på tallrikar/skålar eller göra som min sambo gör och äta direkt ur pannan (på golvet, som en äkta afghan). Inga bestick behövs för helst ska rätten ätas med orientbröd + salt och svartpeppar :)

Superenkelt,snabbt och gott! Rekommenderas starkt.

Charlotte Pärneblom

Hej!
Det godaste jag lagar med krossade tomater har jag lärt mig utav min sambo. Man värmer på lite olja och häller i önskad mängd krossade tomater i en stekpanna.

När det bubblar och har sig så är det dags att knäcka i önskad mängd ägg, helst i mitten utav allt! Det ska inte röras om utan ägget ska helst ha hel äggula och ligga och götta sig med de krossade tomaterna.

För servering så kan man hälla upp på tallrikar/skålar eller göra som min sambo gör och äta direkt ur pannan (på golvet, som en äkta afghan). Inga bestick behövs för helst ska rätten ätas med orientbröd + salt och svartpeppar :)

Superenkelt,snabbt och gott! Rekommenderas starkt.

Veronica Marie

Jag brukar göra en såå himla god korvstroganoff med krossade tomater, mycket grädde, kryddor, vitlök och en massa annat gott i. Det kanske inte är någon "speciell" maträtt eller speciellt lyxig, men den är såå god och den uppskattas verkligen av resten av familjen :)

Ida

Gulaschgryta!
De blir en fin syrlig smak utav de krossade tomaterna, även mycket saftigare och passa även väldigt bra i kombination med en hel chili nerlagd i grytan!
En gulaschgryta utan krossade tomater är som gurka utan vatten.

Marina Billhage

En god quornfärssås är lätt att fixa till med goda krossade tomater och något som uppskattas av hela familjen.

Cecilia

En enkel, supersnabb och mustig tomatsoppa med massor av örter och en skvätt rödvin - svårare behöver det inte bli, för med riktigt goda tomater så blir det ändå så otroligt gott!

Bea

Är en riktig missbrukare av krossade tomater och använder det till det mesta. Men en favorit är ugnsstekt falukorv som man fyller med ketchup och senap. Sedan brukar jag hälla över ett paket med krossade tomater och smula ost på det. Denna rätt serveras med ris. Riktigt saftigt och gott och framför allt enkelt.

Lovisa

Det allra godaste jag lagar med krossade tomater är kikärtsgryta. Det är en vegetarisk rätt fylld med alla möjliga smaker och fantastiska dofter. Krossade tomater gör grytan till sin helhet.

Mathias&Rebecca

Det godaste vi tillagar med krossade tomater är självklart köttfärsås! Riktigt med basilka, och färska kryddor! yams!

jenny

det måste nog vara fisksoppa!!!älskar den!

Nikaia

det måste nog vara min vegetariska pizza.. med spenat, mozzarella, ruccola, tomat, lök & ost på. mmmm!!!

Ellinor

Så fin blogg du har :))

Thea

En italiensk tomatsås! Det absolut bästa som finns till färsk pasta!

Pernilla

Det godaste man kan laga med krossade tomater, är en god bolegnese med mycket färska örtor och så serveras det med färsk pasta. Mums :)

Catharina

Fisksoppa! Lök, morot, krossade och passerade tomater, tabasco, fiskbuljong och tärnad fisk. Toppa med en klick créme fraiche och servera med ett gott bröd. Snabbt och jättegott.

IDA COOLIDZ

Har tyvärr inget att bidra med, men måste ba säga att hela tomater istället för krossade på burk är så jävla mycket bättre!!!=) Eller, ja, det är vad jag tycker iallafall. Ha ha.

annoest

Det är min egen korv stroganoff, med krossade tomater, ajvar, tacosås, sambal och diverse kryddor. Den är het och god!

G I N A ~

Här är man för dålig på att använda tomat-pure/soppa och sånt :/

Victoria

Det godaste jag eller rättare sagt min man har lagat med krossade tomater är hans FANTASTISKA heta köttbullar stora som äpplen. "Top notch" Vinner jag så lovar jag att lägga ut ett recept på dem till er ;)

Nina

Chili con carne och köttfärssås. I båda har jag vitlök, krossade tomater, chilisås, och lite salt och svartpeppar. :-)

Jenny Hermansson

Åh, en variant av lasagne! Ett gammalt recept jag hittade i mammas receptbok och hon berättade att hon brukade äta det "förr i tiden" i före detta sommarstugan. Den innehåller bland annat spenat, keso och lagrad ost. Och krossade tomater såklart!

Emma

Spagetti m. köttfärssås!

Johana Duggin

Intresserad av träning & motivation..kika gärna in hos mig då :)

Ellinor

Fin blogg! :)

Josefi

Det godaste jag brukar laga med krossade tomater är pizza gjord efter min systers egenkomponerade recept. På sconesaktig-botten, med krossade tomater, spenat och riven ost. Bland det godaste jag vet i matväg, helt klart! :)

Pillan

Hej!!
Jag lagar ett långkok med Bolognese a´la Famillia. Ett recept från min mans italienska farmor som jag satt vår familjs personliga touch på!!
Mmm....inte ett öga torrt på dem som avnjuter den såsen med pasta hemma hos oss!!
;)
Med vänlig hälsning
Pillan

Helen

Jag lagar faki, alltså grekisk linssoppa. Supergott och lättlagat.

Karolina

Jag brukar göra en enkel tomatsås som är färdig på 20 min. Perfekt när man inte orkar stå och laga mat för länge efter jobb/skola osv!

-Steker vitlök och persilja en stund
-Rör ner Muttis Polpa krossade tomater
-Blandar i allkrydda, pastakrydda och lite paprikakrydda
Serverar med favoritpastan! Enkelt och supergott!
Passar till alla möjliga kötträtter eller bara äta såsen med pastan såhär!

Andrea

Hej!
Jag brukar laga en gryta från min farmors hemland - Brasiliansk kycklinggryta. Det är supergott! :)
Hemligheten i grytan är kockosflingor