Ett möte hos barnmorskan v.29+3

Var hos barnmorskan idag och pratade med henne om senaste 1,5-2 veckorna med foglossning, ont i magen o.s.v. Det var otroligt skönt att få komma dit och prata med henne och hon såg på mig hur ont jag har när jag rör mig. "Vilken vacker blivande mamma, så fin i håret och klänningen är underbar - skenet bedrar" sade hon. Hon kände på magen, tog blodtryck (110/75) och lyssnade på hjärtat (143-144 slag/min). Allt verkade stå bra till med lillskruttan, det är desto värre med mig.
 
Hurvida jag kommer att kunna fortsätta jobba såhär är väldigt osäkert just nu. Men jag fick en del tips för att underlätta lite i vardagen samt tips om ett informationsmöte till en sjukgymnast om foglossning m.m. som jag skall iväg på nästa vecka. Känner jag att hjälpmedlen därifrån inte räcker blir det förmodligen bl.a. stödbälte, akupunktur, tens och liknande som skall provas. Ev. sjukskrivning kom på tal, men det får bli "i värsta fall", då jag både vill och behöver jobba i butiken ett tag till. Hon sade ialla fall till mig att börja bromsa upp, lugna ned tillvaron lite. Men fasiken vad svårt det är!! Det är ju så mycket som skall hinnas med..Speciellt med två jobb - 7 dagar i veckan, varav det ena inte riktigt tillåter det som barnmorskan anser vara bäst för mig, göra hemmet beboligt med en liten och inte nog med det. Hinna vila kroppen och vara en bra nära för mina kära. Men det skall nog lösa sig allt eftersom. Steg 1 blir alltså veckans informationsmöte.
 
Bild: Magen i 29+3 (v.30)
Foto: Jag
39
Monica-Gravid med nr 1

Det skulle nog inte skada att du tog det lite lugnare. Det är säkert jättesvårt för en tjej som dig som verkar gilla att ha många bollar i luften. Och det tar säkert emot att behöva vila men du kommer säkert tycka det är skönt, tror du inte det? Hoppas iallafall att allt löser sig till det bästa för dig. Och snart så har du din lilla hos dig istället ♡

Svar: Egentligen vet jag ju, mitt sunda förnuft VET, att jag borde ta det lugnt. Men det är ju inte "bara att tagga ned" när man jobbar heller, inte med eget företag och i en annan liten butik med få anställda. Det ligger väldigt mycket på mina axlar då liksom.. Kan inte gå in så mycket på det här i bloggen egentligen, då jag gärna håller arbetslivet utanför. Men men..: )
Linda Blom

s p i n d e l t j e j e n (och livet som nybliven mamma)

Hoppas att det ger med sig. Jag fick mitt i vecka 31. Pang Boom och blev heltidssjukskriven. Fick foglossningsbälte och gick på vattengymnastik med gamlingarna. Kunde knappt röra mig. Fick börja gå med kryckor och en månad innan jag födde hade jag ordinerat sängläge. Födde i vecka 42 :)
Det värsta av allt är att man inte får sova något - sista månaden så skrek jag så fort jag bara rörde mig några cm i sängen =(

Svar: Ja, jag som har sovit som en stock och SÅÅÅ bra genom i princip hela graviditeten (inte ens kisspauser) är så ovan det här med att vakna på nätterna. Men uh så härligt det är att sova med en kudde mellan benen ialla fall : ) Underbart! Hoppas jag slipper den grova foglossningen du åkte på!! : )
Linda Blom

Petra

Det är nog inte helt fel att börja ta det lugnt och varva ner lite ju närmare förlossningen ni kommer. Men det är lätt för mig att sitta och skriva, det är svårare för dig som är van vid att vara igång och hela tiden göra något.

Hoppas att det löser sig för dig och att du får den hjällp du behöver för att slippa ha ont.

Svar: Jo, och det handlar ju inte bara om vanan heller.. Det är mer därtill : ) Det är ju inte bara att sluta på ett jobb liksom. Här är det inte "bara att sjukanmäla" sig när man behöver o.s.v. Men så småningom skall det nog lösa sig. Jag VILL ju ta det lugt sista tiden också liksom. Svårt läge bara och jag kan omöjligt gå in på allting här.
Linda Blom

Emma Johansson

Håll ut! Inte långt kvar nu <3

Svar: Absolut! Trots att jag har väldigt ont, så älskar jag att vara gravid och bära vårt barn. Jag njuter och är tacksam för VARJE dag!! : ) Jag skulle inte byta ut det för någonting i världen : )
Linda Blom

Emma Johansson

Förstår det! Måste vara "bästa" smärtan;)!

Evelina - Gravid fotograf/barnskötare på förskola.

Jag har också fått galet ont nu det sista. Min barnmorska skickade för en månad sedan en remiss till en sjukgymnast som jag träffade. Hon konstaterade att det var foglossning och gav lite tips på vad jag kan tänka på samt övningar. Och om det inte skulle bli bättre efter tre veckor skulle jag återkomma och få vara med på Gravid-vattengympa. Jag har bara blivit värre, jag med, så idag bestämde vi att jag ska gå på vattengympa en gång i veckan. 100 kr gången men LÄTT värt det hoppas jag :)
Förra veckan kunde jag inte gå till jobbet en dag pga så ont. Kissnödig också. Och domnande händer på nätterna. Turligt nog funkar handskenor, testa det om du får samma problem ;)
Men att ta det lite lugnare är nog inte dumt alls. Jättesvårt. Ställde själv in ett möte idag för att orka med.. Kram på dig och "kyra" på dig!

Cherie | Börja Spring

Ush låter inte alls kul! Du har inte MSM Gel och Heat lotion kvar från dina Aloe Vera saker? Har kunder som tyckt detta hjälpt mot foglossning + att heat lotion var mycket skönt under förlossningen ;)

Madeleines.se - FotogladGravidMamma

Så otroligt skönt att få prata av sig med någon som kan sin sak, viktigt att lyssna på kroppen men jag vet hur svårt det är, som du säger, och hur det kan tära på en psykiskt - hoppas att du kommer på fötter lite mer igen efter tips och råd nästa vecka och eventuellt lite hjälpmedel <3

KRAM

Joanna-Livet med Asperger+reumatism

Hej!
tänkte bara tipsa om att jag just nu kör en tävling där man kan vinna ett valfritt paket namnnappar från namnnappen.se så ta en titt vet ja:)
http://www.domkallarmighannes.com/2013/01/tavling-i-samarbete-med-namnnappense.html#.UQFgZWcypioOm
Om du inte gillar sådana här kommentarer så ber jag om ursäkt och hoppas du får en bra helg:)
kram

Hanna // My Residence, om hus och hem

Hoppas att du hittar något som hjälper! Kan inte vara skoj att ha så mycket att göra samtidigt som du har ont. :(

michaela- med syskon i magen <3

håller verkligen tummarna för att du ska få lite hjälp som faktiskt hjälper! vilken gullig barnmorska du verkar ha förresten :)

Erina - Wilmer & Wilmas mamma.

Ah fy tusan foglossning är INTE att leka med. Inte om man har en kraftig sådan. Jag kunde inte ens vända på mig i sängen. Kunde inte lyfta rumpan eller ligga på rygg. Kunde inte ens ta på mig byxor och skor själv dom två sista månaderna. Med första barnet var det lika illa fast då började det inte lika tidigt. Denna gången fick jag det redan v.8. Och bara för att förlossningen är klar betyder inte det att foglossningen försvinner. Jag är fortfarande lika öm än fast lill tösen tittat ut. Förra gången blev jag bra ca 6v efter förlossningen så hoppas på samma nu eller ännu tidigare. Men man har ju hört skräckexempel där folk aldrig blir bra igen.

Emelie

Jag hade stödbälte mot min foglossning, lindrade min foglossning. Värt att testa.

Louisefoto

Det är nog inte fel att du tar de lite lugnt men jag förstår om de är jobbigt har fått den känslan att du vill ha många bollar i luften samtigt. Ha en fin fredag Linda :)

Nea- 2barnsmamma till en 08:a & 09:a. Gravid med bebis nr 3

Lider med dig. Jag fick foglossning i vecka 10 denna graviditeten. Har varit sjukskriven sen dess, går på kryckor, använder stödbälte, tens och får akupunktur 1 gång i veckan. Det är ett rent helvete. Min sjukgymnast har t om skrivit ut en rullstol till mig men där går gränsen hihi. Hoppas du får bra hjälp som underlättar din vardag ett tag till. Kämpa på! Kram

Emma

Lider med dig! Köp ett bälte! All lycka till! :-)

Melinda - mamma till Julia & gravid

Vad skönt att allt såg bra ut med lillan! Trist att du ska behöva ha så ont!:( Vilken tur nu ändå att ni har fixat så mycket redan, säng, vagn osv! :) Skönt att "slippa" det när man är stor & tung och inte riktigt kan röra sig! Hoppas det ger med sig snart, så att du kan njuta fullt ut även de här sista veckorna!!:) kram!

Linnea

Linda, våga lägga över vissa av de saker som "måste hinnas med" på andra. Att vara gravid med foglossning och andra krämpor är anledning nog. Förstår att du är världens snällaste som säkert alltid ställer upp, och säkert också får dåligt samvete när du inte kan. Men du förtjänar att må bra, njuta av graviditeten och ladda upp inför förlossning och det nya som väntar. Lyssna på din barnmorska och kroppen och ta hand om dig! :)

Alexandra

Vet precis hur du känner. När jag var gravid hade jag iofs bara lite känningar av foglossningen och jobbade ända tills 12 dagar innan förlossning! Har oxå ett arbete där de var svårt att hitta ersättare (butik). Däremot tvingade jag mig själv att ta de lugnt den sista månaden..ta hand om dig och den lilla i magen! :)

Emilia

Ta hand om dig! Det är viktigt! <3 :) Fina du!

Min kamp som Bipolär tonåring och min resa mot ett nyktert liv.

Vad tycker du om att barn ska vara barn? Har det gått för långt när utseendefixeringen gått så lågt i ålder eller är det så det ska vara?
Kika gärna in min videoblogg där jag berättar vad jag anser om det.
Här har du inlägget! :)

http://bipolarsynvinkel.blogg.se/2013/january/barn-var-barn-videoblogg.html#comment

Frida

Usch, hoppas det går över!

Har ni lillans namn klart redan? Du behöver inte säga vad det är än, men det vore kul att veta om ni bestämt er redan! :) Sen vet jag ju att du gillar namnet Lily. Skulle du kunna döpa henne till det trots Janni's Lilly? :) bara undrar!

Svar: Jodå, vi har namn som vi är överens om och som vi ofta kallar henne. Men hurvida det BLIR det namnet när hon väl är ute vet vi inte : ) Namnet Lily kommer vi inte välja, trots att jag gillat det i många många år. Men när Janni valde Lilly till sin dotter så har det liksom varit HON som är Lilly : )
Linda Blom

Sara E, gravid vecka 40!

Hej Linda! Jag fick foglossning i v. 23. Det gick från lite till jätteont på bara någon vecka. Jag provade bälte från Gula Rehab och det hjälpte lite grann, men efter bara ett par veckor gick det inte längre utan jag blev sjukskriven. Och det räddade mig! Efter ett par veckor var smärtan nästan helt borta och jag kunde börja jobba halvtid. Jag fick även akupunktur men jag tror att det var VILA som hjälpte. :) Har ett väldigt aktivt jobb som sjuksköterska.

Jag

Jag fick hemsk foglossning i mitten av grav ungefär. Jag minns att jag var rätt ledsen över det, och de gör ju väldigt ont med. Men! Här kommer mitt tips och min tröst! Jag började på vattengravidgympa och de var toppen, och sen gav sig de hela och försvann lika fort som de kom så de finns hopp! Men var rädd om dig och lyssna på kroppen!

Jess - Bröllop 2013 ♥

Hälsan går före ALLT :) Själv är jag en person med väldigt höga krav på mig själv så jag förstår att det inte bara är att "ta det lite lugnare". Men är det någon gång i livet du ska sätta Dig själv i första rummet så är det nu :) Jag är övertygad om att dina arbetskollegor, vänner, familj med mera, förstår.
Ta hand om dig och lyssna bara på Dig själv och Din kropp :) Vad Du mår bra av.

Kram och ha en fortsatt trevlig helg

Ida Nilsson

Förstår hur du känner med stressen, men du får tänka att det viktigaste nu är du och bebis. Allt annat får vänta ett tag. I alla fall tills bebis är ute och du mår bra igen :)

Ponnydressyr

Fin blogg :)

Ebba Molin

Hoppas det känns bättre snart! Så fin mage har du!

Hanna

Jättefin blogg du har! Allt bra med dig idag?

Elina

Det är lättare sagt än gjort, jag vet men du får försöka ta det lite lugnare. Hoppas det ger med sig och jag håller med barnmorskan, du är jätte vacker som gravid (som alla gravida kvinnor) :-)

Hanna Karlsson

Hoppas verkligen att det går över!

Anni

Är också gravid (vecka 15) och har haft problem med graviditeten sen dag 1.. Först var det störtblödningar, och då trodde jag att det var kört men det var det som tur var inte :) sen har det bara blivit "värre" med konstant magvärk, kräkningar och illamående :/ som "tur" är hade jag möjligheten att vara sjukskriven och det är inte aktuellt alls för min del att återgå i jobb innan födseln :( känns sådär, men samtidigt är jag glad att jag kan vara hemma och vila, ta det lugnt och bara vara, även om jag blir rastlös och är uttråkad :) barnet går före allt just nu :)!

Anonym

Så fin linnearand du fått :)

Jag

Kan tipsa om gravidvattengympa, de använde jag mig av när jag fick f.lossning. Mitt försvann sen, hoppas ditt också ger med sig för det är Inge kul!

Alexandra

Hej! Vilken fin mage du har :)
Jag har under ett bra tag funderat på om jag ska skaffa mig en pomeranian. I dagsläget passar det jättebra då jag läser på distans och kan styra mycket över mina studie-tider osv. Däremot är det ju svårt att veta hur det kommer se ut i framtiden. Har du några tips eller är det något du (som har små hundar)känner att jag behöver veta innan jag skaffar en liten hund? :)

Mia ☆

Jag vet att det är svårt att lugna ned tempot, men det är helt klart värt det! Man måste ta hand om sig (och magen) =) Hoppas foglossningen lättar.

Ha en mysig söndag!

sigrid

fy vad jobbigt :( själv är jag gravid i vecka 33 och känner mig precis som jag gjorde innan graviditeten. tur för mig. hoppas att du blir bättre snart.

jasmine

vilken fin blogg, jätte mysiga bilder!:)

Caroline Elisabeth

Åh jag hoppas det ska bli lättare för dig med alla hjälpmedel. Jag blev sjukskriven för samma problem redan i vecka 15. Jag hade sååå ont så jag inte kom upp ur soffan. Jag fastnade i olika lägen och det gjorde jätte ont att röra sig. Så jag förstår hur du har det. Men det lyckliga är att det försvann efter några veckor och det var helt plötsligt hanterbart igen. Så jag hoppas verkligen det lättar för dig!

Kraaaam! <3