Till BB-väskan?


Två outfits i storlek 50 respektive 56 som jag klurar på att ta med i BB-väskan.
Mjuka och goa som attan. Från Newbie (Kappahl), Name it samt H&M.
 
Sedan blir det lite annat smått och gott också såklart, vanliga bomullsbyxor, kanske med fot, pyjamas, mössa, någon omlottbody m.m. I veckan är det nämligen dags för mig att börja tvätta alla hennes kläder och fylla våra BB-väskor. Det känns som det börjar bli dags nu när vi idag klev in i vecka 38.
48
Sanna

Glöm inte små mössor till det lilka huvudet :) Mitt tips är att ta omlottbodys till bb, de va ingen hit att försöka dra över huvudet mm på nyfödd skrutt. Man va ju sååå ovan att pilla med den lille då :) sedan drunknade elias i strl 50 men han va iofs 48 lång bara. Men vi hade 44 med oss o dem passade mkt bättre.

Svar: Jag kommer inte gå ned i att köpa 44, förän om det eventuellt skulle behövas NÄR hon väl är här. Då får vi ordna det då : ) Mössa och omlottbody lade jag till i texten innan du kommenterade, eftersom att jag VISSTE att det skulle dyka upp ( om än otroligt välmenande ) tips, hihi. Jag har ju inte skrivit listan på vad vi skall packa ned här utan bara nämt lite lite : )
Linda Blom

Annie

Ja skynda och packa! Min lille kom vecka 37+2 och jag hade inte packat väskan, va inte så kul att behöva packa innan vi skulle köra in. Sambon packade som en tok och när vi kom in till förlossningen va jag fullt öppen. Så skjut inte upp det hihi

Cissi

Jag håller med om omlottbodys, det var verkligen mycket lättare att krångla på en nyfödis sådana. Huvudet kändes så bräckligt den första tiden! Sen tänkte jag bara tipsa att personligen så funkar inte byxor med fötter för alla, min Elias har växt ur fotdelen mycket snabbare än han vuxit ur byxorna. Visserligen är han en stor kille (71cm, 10kg och 16 veckor. 4,5kg och 54cm vid födseln!) så kan ha med det att göra men är trist att inte kunna använda sånt man köpt. :)

Kaffehörnan

Vad gulliga dom är

Bea - ung mamma till Neo, 121207

Jättefina kläder! Jag tycker då inte att man behöver köpa storlek 44 innan. 50 och 56 räcker gott och väl, och skulle bebisen vara lite för liten för 50 så är det inte hela världen att ha lite lite för stora kläder. Vår kille hade 50 när han föddes så vi köpte mer av det då vi innan trodde att han skulle behöva 56, en vecka senare så hade han växt ur 50 och de kläderna var då helt onödiga. :)

Elin

Jag glömde ta med mig blöjor. Jag hade med 8 st och det räckte knappt första dagen :) det kanske är självklart men jag glömde det ändå. Ett litet tips bara! Lycka till Linda!

michaela- nybliven tvåbarnsmamma ♥

jättefina plagg! har dom beiga byxorna till min gosse. visste inte att dom fanns i vitt också !? vill ha!
har förresten aldrig varit med om en bloggare som får så hiiimla mycket tips som du får haha. säkert i all välmening men jag hade blivit smått galen ;)

kram på dig!

Svar: Jag förstod att det skulle komma mycket tips med tanke på att jag har såpass mycket läsare. Men ibland blir det lite jobbigt att inte kunna skriva ett enda inlägg utan att människor skall tipsa eller många gånger "veta bättre av egen erfarenhet". Det är ju skillnad på tips och "tips" också liksom.. Jag tycker att det är viktigt att vi får göra på vårt sätt och det kommer vi att göra också : ) När jag BER om tips är det ju en annan sak, men genom denna graviditet så har jag inte kunnat lägga upp bilder på instagram där vi har kvällsmys ens, utan att folk skall lägga sig i vad man får och inte får äta som gravid.. Och då har det varit saker som jag ändå inte ens äter, utan de jag kvällsmyser med som äter det.. PJUH!! Ja, du förstår nog. Man känner sig många gånger så idiotförklarad, jag är verkligen inte helt lost i det här med barn, bara för att jag ännu inte har egna : )
Ang. byxorna så är dom nya för vårkollektionen. Spring och köp! HELT underbara. Köpte i två storlekar till och med ; ) Hihi.
Linda Blom

Monica-Gravid med nr 1

Det är ju så mysigt att packa ner alla små kläder i bb-väskan. Helt overklig känsla egentligen ♡ Snart är det (förhoppningsvis) dags för er! :)

Svar: Det skall bli ur mysigt :D
Linda Blom

Mia - personliga namnsmycken

Såååå söta.

Ha det gott.
//Mia

My

blöjor o sånt finns på de flesta bb

jennie

Vi hade med oss en del kläder till lillen, men vi använde dem inte förrän vi skulle åka hem. Vi hade ganska varmt på rummet på BB så han hade mest bara blöja på sig, dessutom var de väldigt mycket för att ligga hud mot hud på vårt BB så det funkade jättebra att ha lillen i en filt bara och jag behöll sjukhusskjortan på i två dagar innan jag hoppade i mina egna kläder. Vi hade ganska mycket med oss till BB, en väska, handväska och en matkasse och när jag tänker tillbaka kan jag konstatera att det mesta i klädväskan använde vi inte ens... :-) Reseförpackningar i necessären är ett bra tips! Lycka till!

Anonym

56 brukar vara väldigt stort!
Men vem vet? Kanske är en stor prinsessa i din mage!

Fotograf Linda-Pauline Pehrsdotter Weglin

Tycker det är så svårt att packa en sån där väska haha! Svårt att veta i förväg liksom, så det blir nog inte så mycket i vår utan man får ta det som det kommer sen :)

Josefine

Så fiina kläder. Newbie har mycket fint! Tyckte också omlottbody var att föredra när vi va på bb. Sen är det mycket hud mot hud så ta inte med för mycket kläder. Däremot en mysig filt eller 2.

Vad gäller blöjor så var det bara att ta på bb hos oss. Fanns ett lager inne på varje rum. Så vi hade bara för hemfärden. Så det kan du ju kolla upp innan du ska dit.

Lycka till med allt. Snart är det dags :)

Elln

Skulle va så hysteriskt kul om det kom ut en liten prins istället för en prinsessa!

Svar: Skulle vara precis lika roligt och underbart om det kom ut en son som det skulle/kommer vara med en dotter.
Linda Blom

Madde

Sockersöta ♥

Moi

Omlottbodys!! Ngt annat vill du inte dra över huvud och fontanell. Inte bebisen heller. Så mkt kläder går de inte åt. Vi hade ngn hel sparkdräckt typ och mössa, annars är de mkt hud mot hud.

Annars blöjor; både till dig och liten. Och kanske Dulcofiber tror jag de heter, ser till att första tabesöken går smärtfritt ;)

Joanna

Ett tips (hihi), skriv ett enda inlägg där du ber om alla tips i världen, får folk skriva av sig, och du framstår som att du faktiskt bryr dig! :)

Då kanske tipsen avtar sedan. Som det är nu blir det ju bara jobbigt för er! :) lycka till med allt!

Svar: Haha! DET kanske vore något ; ) Skämt åsido : ) Det blir ju, som du säger, ganska jobbigt att man inte kan skriva någonting alls, utan att bli överöst med diverse tips. T.o.m tips om saker som redan står i texten : ) Är ju en annan sak när jag ber om det liksom. Tack och kram!
Linda Blom

Mamma till fyra pojkat

Ååååh, vilka fina! Nästan att man får bebisfeber! =)

Jag väntade en flicka (ja, vi var helt säkra på att det var det, hade kollat det med två ultraljud, sista v.34 och då sa läkaren också att ja, ni ser ju det är ju en flicka! )
Men ut kom en liten ljuvlig pojke istället. Så dom där vita byxorna passar alldeles perfekt till bb-väskan. =)

Lycka till! Såååå spännande !

Svar: Sedär : ) Vi har också gjort 2 ultraljud som påvisat flicka. Men vi får väl se här framöver : ) 100% säker kan man som sagt aldrig vara och visar det sig vara en liten son så är han mer än välkommen till oss och kommer bli precis lika älskad och omtyckt som en liten dotter.
Linda Blom

Anna

Åh vad mysigt med bebis, tiden går så fort! Längtar efter en till! Lycka till!

Erika

Så söta outfits lilltjejen kommer ha! :)

Madeleines.se - FotogladGravidMamma

Hahah åh jisses, alla dessa tips, man bara måste ju älska det ;D Dessutom är det olika för alla mammor, bebisar och på alla sjukhus, förstår inte folk det? Vissa sjukhus behövs blöjor på, andra inte. På vissa sjukhus går man runt i skjorta, andra inte. Ibland behöver bebisen ligga hud mot hud, ibland inte. Vad gör det om man packar lite mycket trots att allt kanske inte blir använt? Det är väl bara ta med hem igen :P

Kram vännen!

Svar: Precis! Det ÄR ju verkligen SÅ olika på alla ställen i olika län m.m. Och för att inte tala om hur olika och olika behov vi mammor, pappor och våra bebisar är och har. Känner mig svin elak ibland, men fasiken.. Det är jobbigt med alla konstanta tips också : ) När jag inte ber om det liksom.. Köper jag något skall det tyckas och tänkas, den är inte bra eller dom var inte nöjda o.s.v. BAH :D haha!!
KRAAAM!
Linda Blom

Carro

Ääh som du säger. Köp inte 44 innan utan ta de om de kommer! Vad gör det om det är lite stora kläder? Hilma hade 56 när hon föddes! Äger inte ett enda plagg i 50 heller:) så de blir nog finfint ändå! Är såå kär i de där brallorna! Så mjuka o goa..:)o du, släng med ett gäng kläder, så mykt som du vill! :) ofta mår de ju lite illa i början om de svalt fostervatten o sådär. Dessutom så kanske man får ligga kvar längre oxå! Ja fick ligga kvar mykt längre än jag trott pga infektion vilket resulterade i väldigt dåligt urval av kläder bla till hemgången..:) Hoppas hon fixerar sig snart! Hilma fixerade sig inte alls o ja va supernervös för att vattnet skulle gå. Men vi har lite längre in till sjukhuset också:)

Svar: Precis! Det är lite sådär jag tänker också! Det KAN ju ske olyckor som mega-bajs eller kräkningar i mängder, vad gör det då om man packat lite extra istället för för mycket? Nä.. Vi kommer göra på VÅRT sätt : ) Det är ju vi som skall bli föräldrar, hihi. Vi har 3-4 minuter i bil till sjukhuset, så det är nära och bra : ) Kram
Linda Blom

Erika- gravid i v25

Jag är redan trött på alla tips man får, haha. Som du säger, en sak om man ber om dem :) Men det är säkert i all välmening. Men när det kommer "tips" som: "Ska du gå hem en månad innan bf?! Du kommer dö av tristess för ALLA går över tiden!" (från chefen) så blir man jäkligt less!! Vi känner ju förhoppningsvis våra kroppar och små bebisar bäst själva. Jag tycker du både tänker och gör vettiga saker Linda och när det är dags för mig att packa bb-väskan m.m så kommer jag gladeligen klicka in här för att få DINA tips. Från en nybörjare till en annan, hihi. STOR KRAM!

MissJeni - mamma till Lucas ♥

Åh så fina kläderna är!!

Maria

Å så fina kläder till en liten prinsessa <3

Frida W

Jag fick en liten flicka i v 37+2, vi hade bara med oss 50 till BB, bara skönt om det är lite stort! Lillan hade inte några kläder på sig förrän vi skulle åka hem i stort sätt :) Hade iaf världens bästa onepice som gick att öppna ända ner på båda benen så det var bara att lägga henne på den o knäppa, himla bra tyckte vi eftersom det kändes som hon skulle gå sönder om man drog i henne för mycket :)
Ni har en fantastisk tid framför er! Stort varmt lycka till och njut av varje sekund!
Kram på er

Stina

Gulligt! Men jag skulle rekommendera att en art använda omlott-tröjor. Inte kul att behöva tråckla kläder över barnets huvud första tiden o va jag hört är de inte särskillt förtjusta i det. Omlottröjor är sjukt mkt smidigare, tycker jag :) 56 kommer va på tok för stort, vi fick en "stor" pojke men till o med 50 satt slappt o var stort. Di små fyller ju inte ut nåt hihi

Svar: Som det står i texten så kommer vi att ta med omlottbodys också.. : )
Linda Blom

Frida

Ja, omlottbodys är guld värt att ha, som sagt ingen hit att försöka dra över en body över bebis huvud.

Emilia Westerström

gillar newbie, himla synd att lillebror snart är förbi 86, då blir det stora-barn-kläder, vilka på framför allt kappahl och lindex oftast betyder plasttryck och dödskallar. blä.

Anonym

Stanna du på 50 ;)) 44 behövs nog inte! 56 däremot är stort !:)
Ett tips ! Lipsyl! Under och efter förlossning :) samt mer kläder än di tror samt mjukt toa papper ! Dem bajsar ner sej och spyr i ett :)
Spännande !! Lycka till :))

Madde - Mamma till Liam

Nu är det verkligen inte långt kvar för er!
Kommer ihåg när man packade bb-väskan, så mysigt att dona med alla små kläder och ting:)

Jenny

Absolut omlott body! Dra plagg över huvudet är i gen hit verken för bebben eller för er som kommer vara tafatta ändå :) hade med mig en massa söta outfits själv men desstu lättare desstu bättre. Pyjamasen mm som e mysigt och lätt att ta på och av

Fanny-Mamma till Theodor!

Åh vilka underbara kläder! ❤
Newbie här alltid så fina kläder till dom små!

Camilla ♥ Gravid

Supersöta kläder ^^,

Li$A❤ -

Vilka fina kläder! Nu längtar jag tills våran andra lill* skrutt kommer, fast det blir inte förrän i September så det är ett tag kvar.
Jag kommer ihåg när min son föddes, jag packade BB väskan så noga och tänkte att "nu räcker det med kläder!"... Slutade med att vi tre ändå fick kila ner till sjukhuskiosken och köpa mer kläder när Kevin väl var född : P

Jag bara längtar tills det blir helt tyst på din blogg, då kan man börja misstänka att det kanske är bebis på gång ; )

Msz

Verkligen jätte fina och söta kläder!♥:)Jag upplevde att det behövdes många ombyten då de kräks och bajsar om vart annat som nyfödda :) Nu är det inte länge kvar. Min dotter föddes i vecka 38 :)

Ann (preggofit)

Men så sött! Älskar att de billigare kedjorna satsar lite på eko och rena fina kläder - inte massa skrikfärger och tylltyll.
Så mysigt att packa bb-väskan...overkligt va?

Anonym

Så spännande och såååå kul:) glöm inte att packa ner massa ätbart.. Man får ju Inge att äta och restaurangen är inte alltid öppen.. Stort lycka till med allt. Kram

Anonym

Tänk på att bäsen kan va öm på huvudet, så omlott är perfekt :) och myskläder ! 56 är stort på en nyfödd ! 50 brukar va förstort

Anonym

underhållande läsning med div. tips ;)

Jag säger som så att du är nog klok nog att veta vad du bör och inte bör ta med. Bara för att man är första gångsförälder innebär det per automatik inte att man är helt bakom flötet. Vissa kanske vill ha med flera ombyten för skojsskull, måste man alltid vara så politiskt korrekt i allt? Jag väntar vårt tredje barn och jag har två vänninor som ska ha barn samtidigt. Vi är HELT olika. Jag vill tex ha med mig allt NYTT till BB, inklusive till mig själv. Ska köpa ett helt nytt velourset från Twilfit som jag kommer dra på mig så fort jag får möjlighet (med andra barnet mindre än en timme efter förlossningen då jag duschat, för jo, vissa orkar duscha) Nya trosor med söta blommor att pryda den stora blöjan med. So what?! Min vännina bara skrattade åt mig, hon går i den där avskyvärda rocken hela vistelsen och det får hon självklart göra om hon vill. Vissa vill ha sjukhuskläderna till barnen, andra inte. Jag tillhör den andra kategorin. Nej Linda. Ta med hur många ombyten du vill, i de storlekar du vill.

Svar: Vilken befriande kommentar!! Tuuuuusen tack :) det behövdes!
Linda Blom

Mela

Vet inte varför jag blev Anonym, det var jag som skrev "underhållande läsning med div. tips ;)"

Ja, kom ihåg att alla är vi lika men ändå olika :)

Kram

Anonym

Håller helt med anonym, man ska göra det som känns bäst själv :) själv drog jag ut på packandet och tvättandet så mkt att min lilla hann födas innan (föddes v.39+1) :)

Becky

så sött! :)
glöm inte ombyte till dig och pappan också ;)
blöjor, våtservetter, amningskupor, bindor, shampo och hygienartiklar till dig.
kameran såklart! lite energi typ godis eller nåt gott att dricka... Du får mat på BB men Jimmy måste ha med sig. Sen kan ni käka båda två i matsalen brevid patienthotellet men om ni blir länge på BB kan det vara bra att ha med sig lite energi i BB- väskan. :)

Jag hade även en värmekudde med som jag tyckte var bra under värkarbetet!
Kram!!

Svar: Jaa :) vi var på ett jätte jätte bra infomöte i veckan där dom berättade att inte pappan får mat där osv. Så skall packa ned lite sånt också. Dricka, godis osv. Skriver en lista :D
Linda Blom

Victoria

Måste vara underbart att det är så nära nu :) Jag känner dig ju inte alls men att fått följa er genom dessa månader har varit spännande & lärorikt. Tiden har verkligen rusat iväg sen ni gick ut med det & jag önskar er all lycka :)

Anonym

Men guud så fina dom vita byxorna var! Jag har redan dom beiga, men jag måste bara ha de vita! Jag har märkt att Newbie-utbudet varierar i olika affärer och städer. Hoppas på att kunna få tag i de vita här i Göteborg!

Linda

Bara för att så ska jag gå imot strömmen och säga att de går alldeles utmärkt att ha vanliga bodys i början! Jag hade (har fof) bara använt mig av 2-3 omlott till min tös och de har gått bra! :) vist att huvudet är ömtåligt men inte så att de går av när du trär över en tröja! :) därimot bodde min tös i sparkdräkter och pyjamas första tiden då hon blev kall fort så de därimot skulle jag om man nu Pront måste tipsa om något tipsa om! :) lycka till med förlossningen och livet efter!

Linnea

orkade inte läsa igenom alla kommentarer så vet inte om någon redan tipsat om omlottbodys? ;) haha!! Kan säga att vi använde "vanliga" bodys som man drar över huvudet och det var inga problem.. lillan tyckte det var läskigt ett par gånger men sen sa hon ingenting! Jättefina outfits föresten, eran lilla prinsessa kommer bli så fin i dom! (Och är dom stora så får man väl vika upp, herregud).... Kram!