Välkommen vecka 39

Välkommen vecka 39 ♥ Bilder från 38+0 (v.39)
 
Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Bebisen: Barnet väger omkring 3400 gram, och är ungefär 50 cm långt. Det fyller ut hela magen och är ganska tungt. Många blivande mammor längtar intensivt efter att graviditeten ska vara över. Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet är nu förberett för sin födelse. Det har fått mycket näring och även skydd mot vissa sjukdomar genom att det har fått moderns antikroppar. De kommer att skydda barnet den första tiden innan det har bildat egna.

Egna tankar om föregående vecka: Vecka 38 bokstavligt talat sprang iväg.. Jag tycker att jag har mått väldigt bra, inte riktigt lika ont, om än med vissa undantag såklart. Men jag har ändå känt smärtan ganska överkomlig. Halsbrännan däremot eskalerade lite i slutet på veckan, det är tur att jag har mina Omeprazol-tabletter som jag tar minst 1 gång om dagen. När ordentlig halsbränna dyker upp, kommer även trycket för bröstet som jag fick åka in akut för i vecka 33. Gick hem från Headspot och har tagit rejäla tag i förberedelserna på hemmaplan. Nu är det mesta ordnat, men mycket rensa och städa är fortfarande kvar. Bebiskläderna är tvättade och likaså de mesta av hennes tillbehör. Var hos vår barnmorska på sammanfattningsmöte och SF-måttet har stuckit iväg och ligger återigen mitt på kurvan. Bebisen var otroligt aktiv i magen och fixerat sig har hon inte velat göra. Vätska i ben, händer och fötter fortsätter komma och jag är stundvis riktigt riktigt svullen och märkena jag får av strumpor, tights m.m. är inte att leka med. Hon ligger fortfarande väldigt högt upp och det känns som att hon fyller upp hela min mage, jag tror ju att det är en stor bebis vi väntar. Men har nog ändå känt att magen sjunkit lite de senaste dagarna. Jag har nog inte riktigt greppat att vi kan få barn när som helst.. Det känns så overkligt och långt bort. Men vi är förväntansfulla och jag tycker att J, som varit väldigt orolig för förlossningen, landat lite i tanken och uppfattas mycket lugnare. Snart får vi träffa vår redan så älskade skatt ♡
22
marycaroline.blogg.se

Gud så spännande :) Det är inte långt kvar nu, kan ju komma när som helst, när ni minst anar det :) Så hon har inte fixerat sig ännu? Himla olika det där. Vissa verkar fixera sig tidigt, vissa sent och vissa knappt alls. Min dotter fixerade sig bara kort innan det var dags för förlossning. Min barnmorska sa att det kommer nog gå fort, och det hade hon rätt i :)

michaela- nybliven tvåbarnsmamma ♥

ja nu är det verkligen snart! längtar efter inlägget där du meddelar att en liten bebis är född :) ♥

MissJeni - mamma till Lucas ♥

så himla spännande! Tänk att ni snart får träffa er dotter!! Helt galet :D

Anna

Jag väntar med spänning!!! :)

Msz

Åh så spännande! :) Jag förstår att ni längtar efter er lilla tös :) Jätte fina bilder som vanligt och du har så vackert hår :)

Mamma till fyra pojkar

Lycka till! <3

Maria Berndtsson

Åh, så spännande! Blir alldeles förväntansfull för er skull känner jag. Min man tror jag aldrig riktigt fattade och landade förrän vi satte oss i bilen in till förlossningen. Väl där var han den bästa supporten man kan tänka sig

Tess

Underbaaaaaaaart!! Känslan är oslagbar hela livet!

Hanna

Snart kommer bebis. Så spännande det är! :-)

Sandra- BF 3/8

Redan v39? oj vad fort tiden går!! :)

Johanna

Nyslingat hår? :)

Svar: Jajamensan : ) Slingade mig ljusare under förra veckan och klippte av en rejäl bit.
Linda Blom

MansonDust - en mammablogg om barnmode

Hihi.. mitt första barn föddes i 38+2.. :)

Tilde♥

Gud va fin du är Linda!
Man ser tydligt att du har slingat och klippt dig, så snyggt!
Puss o kram♥
(Lycka till med allt)

Jacobish

Vilka fina bilder :) hoppas det går bra på "the due-date."

frida

var inte du i vecka 23 nyss?? oj vad tiden går! :D

Mandy - Mamma och änglamamma

Åh, så snabbt det gått för dig. vecka 39 redan.. underbart.. snart är hon här =) Kram!

Vanilla - mamma till Lilla hjärtat ♥

Ja, nu är det verkligen nära! Så spännande! :-)

Frida Hvfr

Oj, redan vecka 39! Åh, vad härligt :) Alltså din mage, den ser såå mysig ut. Man blir ju verkligen sugen på nr 2, haha!
Har du kollat Zara's bebis- och barnkläder? Det har du ju säkert, men om inte, så gör det! Eller gör det inte kanske, om du vill ha plånboken intakt ;) Åh, vilka barnkläder de har där. En hel del känns ibland lite fööör vuxet, men de har faktiskt en hel del gobitar också. Kram!

Tessan

Ät jordgubbar :) Det sägs vara vätskedrivande och hjälpa vid vätskeansamling under graviditet :)

petra

v 39+3 föddes våran lilla skatt! Saknar gravidmagen lite. hoppas att eran lilla prinsessa väljer att titta ut snart. Är så nyfiken, gillar verkligen din blogg! :)

Monica-Mamma till Alfred

Oj, vad fort det går. Snart är ni i mål :) Du har nåt helt fantastiskt framför dig!

Shara

Hej! Vilken fin hemsida, och vad roligt att ni snart ska ha första barnet!:) Jag fyller 25 år, precis som du (om jag förstått din presentation rätt?) och är fyra barns mamma ;) Mitt första barn fick jag när jag var 20 (En flicka) och två år senare kom tvilling flickor! Så min fästman och jag blev överlyckliga när vår första son föddes för tre veckor sedan! :) Hoppas allt går bra och passa på att sov nu innan och när eran bebbe sover!