Vinteroverall

Det här med vinteroverall till en bebis under 1 år är lite lurigt tycker jag. Speciellt när det handlar om en bebis som är ganska liten storleksmässigt. Selma är snart 6 månader och har nätt och jämt växt i 62 på bodys. En jacka vi köpte på Kappahl i 68 drunknar hon bokstavligt talat i och enligt kurvan (även om hon följer sin egen) så är hon liten och pluttig. Overallen ovan från Petit Bateau känns toppen, i 62 eller 68 (då det även är med fötter i dessa två storlekar) men jag finner den inte i de storlekarna någonstans. Jag har googlat sönder mig själv snart.. Dessutom är det smidigt med dragkedjorna på varje sida.
 
Just dragkedjorna gillar jag och därför har vi spanat på overallar från mini a ture också, men då saknas fötterna i den modellen. Och dessutom är minsta storleken på just den modellen 68.. Men.. Det får nog eventuellt bli den ändå. Den finns ju för närvarande tillgänglig ialla fall : )
 
Hur kommer ni klä era småttingar i vinter? : )
Och hur gamla är dom?
 
53
Lisa-mamma til Felicia

Finn.no (norsk side for blocket.se)selger en i str 68.
http://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=43753996&ov=m

jennie

Fin! Vi har köpt en skaloverall från Polarn & Pyret till vår son, 9 månader. Den har ett fleecefoder som man kan ta bort, så den går att använda från hösten över vintern och ända till våren. Han sitter stadigt själv och kommer att börja gå snart, så därför ville vi ha en rejäl overall som står emot både sitthäng och ramla-omkull-situationer och då kändes vår overall som ett bra alternativ då den är slitstark och tålig. Vi åker en del bil och det är ju lite krångligt med overall så vi har köpt en skaljacka också som han kan ha om man ska ut en kort stund och sen in igen. Klädmässigt känns det ganska bra inför hösten och vintern, men det här med skor känns så svååårt!

Svar: Precis det där med bil hade jag i tanken när jag köpte den varma och goa jackan till Selma. Och så kör vi varm filt över benen tills vi sätter oss i bilen (som alltid står i värmegarage). Selma kommer ju vara i ålder 7-10/11. SVÅRT! Till fötterna har vi riktiga UGG's till henne i två färger samt flera andra varmare skor. Storleksmässigt är det värre, hihi.
Linda Blom

Malin S

Wilma är född i juni och hennes första vinter hade vi en overall från PoP. Var två dragkedjor på den också, och det är toppenbra, ifall de somnat ute så slipper man krångla av den, utan man kan bara dra upp :) Är jättesvårt med storlekar, men bättre att ta en som är liiiite stor, än en som passar perfekt eftersom hon ska kunna ha den hela låååånga vintern. (Varför kan inte vintern vara lite kortare? Haha) Ja, det är svårt med vinterkläder och det blir inte lättare med tiden, hahah.

Svar: Det var det jag tänkte också. Selma är ju fortfarande liten och somnar hon är det trist att behöva väcka eller tvinga henne sittandes i en varm och svettig overall : )
Linda Blom

Johanna

Åh vilken söt overall, ser riktigt mysig ut :)

Sofi

oj, jag har tänkt att selma är ganska stor för sin ålder, kanske för att hon sitter så bra. och det är ju svårt att se på bilder :) min lilla som fyller 1 år nästa vecka har också 62/68 storleksmässigt och det är jättesvårt nu när hon börjat gå och sådär, då vill man ju ha lekvänliga utomhuskläder, men när de är så små ska de ju tydligen bara ligga i vagnen och inte alls vara ute och härja :/

Svar: Hehe, nää : ) Hon ligger en bit under kurvan. Men som du säger, kanske för att hon sitter så bra och det är svårt att avgöra utifrån fotografier. Men din lilla var veeeerkligen en lillplutt! Förstår att det kan vara bökigt!
Linda Blom

Sandra

Vår son är född i maj och hans första vinter hade vi en flecceoverall plus åkpåse eftersom det blir väldigt varmt i den. Sen hade vi även en lite tjockare från lindex som han fick ha när han satt upp och var "med". Men detta med storlekar är verkligen svårt, men eftersom hon fortfarande är såpass liten och inte går så gör det inte så mycket om den är liite stor. Dubbla dragkjedor är iallafall underbart att ha när de är så små :)

Jessica

Tycker det där med vinterkläder är riktigt svårt . Min lilla har 62 nu och kan nog snart ha 68 och växer ganska mycket och snabbt .. Sen hur man ska hålla värmen på dem när vi är ute så mycket , har hund så blir ett par promenader om dagen .. Svårt de där och svårt med storlekar också ..

Therese

Jag har köpt en jättebra overall från p o p, den går att ha som åkpåse vid benen men även som en "vanlig" overall med ben. Jättebra tycker jag då min dotter är precis som din 6 månader och har 62 i kläder, den här overallen är från 6-12 månader eftersom den är anpassningsbar. Sen kanske våra små skjuter iväg på kurvan när dom börjar äta mer lagad mat :-) den har också två dragkedjor, en på varje sida. Ett litet tips bara! Du kan ju alltid kika på den.

Linnea

Åh jag förstår dig. Min son är 9månader och har 68/74. Är så svårt att veta storlekarna. Men jag har overaller i storlek 74,80 och 86(ifall att det behövs till slutet av vintern men min gissning är att den inte behövs då han är en lillfis :)).

Sandra

Min dotter föddes i april 2010 och vi använde en ganska tjock fleeceoverall från Lindex till henne, satte yllesockar på fötterna. Overallen var dock hemsk med dålig passform och en enda lång öppning med tryckknappar. Men en varm overall och tjocksockar funkade perfekt hela vintern. Det var ändå inte en jättevarm overall (inget skal alltså) att använda i snö så hon kunde ha den i åkpåsen i vagnen. Hon hade även fingerlösa vantar.
När det gäller storlekar så tycker jag inte man ska ta för stor strl till så små barn, som ändå växer förhållandevis fort. Min dotter hade ca 68 på hösten och jag köpte overallen i 74, som hon drunknade i! Det gick bara inte. Så hon fick en ny i 68 och fick börja med den större när hon vuxit i den. Sedan är ju alla tillverkare olika stora i strl.

Josefine

Intersport har såna med fötter!:)

Helena - mamma till storA och lillA

Min lilla föddes i maj -12 och var/är också väldigt liten till växten. Hennes första vinter hade vi en fleeceoverall från Åhléns med dubbla dragkedjor. Den räckte gott och väl! I vagnen blir det så varmt om man har åkpåse (vilket bli hade) så då kan de nästan inte ha på sig tjockare kläder. Vår bil står inne i garaget så den var varm när vi åkte. Om den var kall när vi åkte hem tog vi bara en extra filt.
Hon fick också en kaxs-overall från Kappahl i present att ha när vi åkte pulka ute men den var i stl 74 och den drunknade hon i. Användes vid några tillfällen men hon syntes knappt däri. Nu när hon är 16 månader kan hon ha den så den får användas denna vintern istället :-)

Fotograf LindaPauline

Här blir det från Ver De Terre, från bonti :)

Amanda

Hej! Jag har en dotter som en lika gammal som din (född i början av april) och också liten för åldern (väger typ 6,5 kg). Vi har en sådan overall från petit bateau i storlek "6m/67 cm" som hon hade i helgen. Den är jättemjuk och mysig och storleken ger fortfarande utrymme att växa ett bra tag till. Petit Bateau är ju små i storlekarna men passar ju små barn som våra. Så om du letar en overall som Selma kan ha nu och några månader framöver så skulle jag rekommendera den storleken. Den har stängda fötter men inte ärmar.

Svar: Låter som en tjej i Selmas storlek : ) Hon vägde också 6,5 senast.. Skall kika lite till : )
Linda Blom

Linnea

Jag fick tipset om att istället för att köpa en tjock varm overall som de bara får vårt att röra sig i så är det bättre med en fleeceoverall och sedan åkpåse när de är så små. Min dotter är född i maj och jag har köpt en fleeceoverall plus att vi har en 7 am åkpåse. Den går dessutom att ta av hela överdelen på och använda som "täcke" i bilbarnstol och pulka. Kändes smidigt. Jag tycker min dotter blir så himla varm i det lilla babyskyddet när hon har jacka på sig!

Svar: Jaa, fast saken är den att jag vill ändå kunna ha henne "utanför" åkpåsen också : ) Och då vill jag hellre att hon är lite väl varm, än alldeles för kall liksom : )
Linda Blom

Jennifer

Ja visst är det svårt! Min pojke är 6 månader och har 68 på kläder. Vi fick satsa på en ganska mycket för stor overall i storlek 74 från Gneis. Vi måste ha en "riktigt", vattentålig och varm overall eftersom vi bor i norra Norrland = lång, kall vinter, är ute väldigt mycket under vintern och har en redan mycket aktiv liten kille som vi vill att han ska kunna leka lika mycket i snön som sin storebror. Svårt bara när alla overaller som finns i mindre storlekar är gjorda för barn som ska sitta i vagn.

amanda

Vi köpte denna: http://www.ahlens.se/barn/baby-50-86-cl/ytterplagg/a-overall-id-ebd28c4bd6cb4847b6c934d0f9a2f696.html

Vår työs är och nosar på stl 56 nu och vi köpte overallen i 62 och då är den lite att växa i, tyckte den va bra på när vi testade :) gillar inte fötter på overaller då jag tycker det blir knas när hon drar ihop sig och drar upp benen

Frida

har du kollat på hemsidan next Linda ? :D kram

Svar: Jajjamen ; ) Där är jag stammis! :D
Linda Blom

Anna

Vår dotter är också liten för sin ålder. Snart 6 månader och vöger drygt 6,5. Vi fick en sån overall utan fötter idag men det gick inte använda den med bilbarnstol . Och den var alldeles för varm tyckte jag så vi får köpa en ny.

Hanna

Hej! Ja visst är det svårt.... Min Selma som är 5 månader men lång kommer ha en flecceoverall från Next som jag klickade hem nu ikväll :) Tog 74/80 eftersom hon nu har 68 röd med vita stjärnor! Hoppas du hittar det du söker :)

Frida

Kolla in den här gulliga http://www.ellos.se/cocoon/overall/373579?N=1z141mxZ1z141ll&rcnt=100&Ns=RankValue5|1&Nao=22
Riktigt smidigt med både vantar och tossor som man även kan ta bort om man vill :)

Longevity - en blogg om hälsa

Ber om ursäkt för detta
Jag gör lite reklam hos dig som har så många läsare om en manifestation för barn med behov av särskilt stöd som vi skall göra i Göteborg. Vi vill att så många som möjligt stöttar upp!!

http://madelein.se/2013/september/med-att-planera-for-en-manifestation.html

Madde-mamma till Liam

Min pojk är född i april förra året, jag köpte en fleeceoverall och sen en tjock åkpåse. Funkade super för oss. Vi köptestorlek 74. Men det räckte tyvärr inte vintern ut..jag förstår vad du menar med att du vill ha en tillräckligt varm overall så hon inte fryser utanför åkpåsen. När vi skulle vara ute i snön med Liam så hade vi en vinterjacka, sen lånade vi ett par termobyxor av en vän, men det var lite bökigt att ta på och av:)

Frida

Jag kan tänka mig det skulle jag med vara om jag hade barn :D shoppa järnet då :D

ellenojag

Den är helt underbar den där overallen, ska kolla med en kompis imorrn.. de kanske kan ha kvar i sin butik!! och såg din kommentar hos mig, jag säger bara JAAA tack, mer än gärna ;) puss på er

Svar: Åååh! Jajaja! Gör det snälla <3 Och ang. det andra! Maila mig på info@formeli.se så ordnar vi det :D
Linda Blom

Linda

Upplysningsvis är Petit Bateau väldigt små i storlekarna! Deras 62 motsvarar tex Newbies 56...

Svar: Satsar på en 68 i den då : ) Men fortfarande slut : (
Linda Blom

linda

Jag har köpt en overall med fleece invändigt å fötter till. På marknaden i Torsby för 80 kr . Måste ha riktigt tjock till vintern då uppe i Härnösand där vi bor blir de riktigt kallt. Ester är nu 5,5mån (6mån 18okt) å har nu stl 68 på sin fleece overall.å den är trång .. Så köpte 74/80 hoppas verkligen hon stannar lite i växten haha annars måste jag köpa större i dec jan.

Sandra

Vår son är född samma månad som Selma. Dock ett år tidigare. Men han var också runt 6-9 månader under vintertid och också rätt liten. Har för mig att han drog strl 62/68 runt oktober. Men vi hittade massor. Överallt. Med fötter och till bebisar. Nu är han ju 1,5 år och leker ju, då tycker jag det är ännu svårare. Hittar ingenting. Men till bebisar har jag hittat på HM, Kappahl, Lindex och Polarn & Pyret. Alla med fötter och söta och fina. Kappahl har en rosa variant. Till bebis. I skrivande stund kan jag inte minnas om det är fötter på eller inte. Men den är rätt lik den du lagt upp. Kolla där!

Sandra

Vår son är född samma månad som Selma. Dock ett år tidigare. Men han var också runt 6-9 månader under vintertid och också rätt liten. Har för mig att han drog strl 62/68 runt oktober. Men vi hittade massor. Överallt. Med fötter och till bebisar. Nu är han ju 1,5 år och leker ju, då tycker jag det är ännu svårare. Hittar ingenting. Men till bebisar har jag hittat på HM, Kappahl, Lindex och Polarn & Pyret. Alla med fötter och söta och fina. Kappahl har en rosa variant. Till bebis. I skrivande stund kan jag inte minnas om det är fötter på eller inte. Men den är rätt lik den du lagt upp. Kolla där!

Svar: Den har jag sett men den är meeeeegaaaa stooooor tyvärr :(
Linda Blom

Sara

Vi har också en liten tjej, född i mitten av april, som nu precis börjat växa i stl 62 ordentligt. Vi kommer köra på overall. Även om hon kommer sitta/ligga i åkpåsen i vagnen så vill hon gärna komma upp och vara med och då känns overall smidigast.

jenni

Min lilla (stora?) Är 5 månader och har 74/80, haha så jämfört med selma är hon en bjässe ;) kommer klä henne i fleeceoverall och åkpåse och en riktig overall när hon vill vara på marken och krypa :)

jenni

Min lilla (stora?) Är 5 månader och har 74/80, haha så jämfört med selma är hon en bjässe ;) kommer klä henne i fleeceoverall och åkpåse och en riktig overall när hon vill vara på marken och krypa :)

Helena

Liten tösabit! :) min son är 5 veckor, är 62 cm lång och väger 6 kg ;) Kan knappt ha strl 62 längre. Haha! Så olika det kan vara :)

mariekarolina

Minns hur svårt det var att klä sin bebis vintertid. Felicia var 4 månader gammal när vintern drog igång och vi hade ingen aning om hur och vad vi skulle satsa på :D Men det blev bra i slutändan iaf, vi fick en liknande overall som på bilden med två dragkedjor + fötter som funkade utmärkt även om den var lite stor i början.

Nu är det dock betydligt lättare när hon är 2 år äldre denna vinter :)

Amanda -- mamma & gravid

Storis går på dagis och är 2,5 år. För honom blir det underställ i ull (även strumporna) och overall från Reima, han hade även den förra året. Blir det sådär hysteriskt kallt i år igen får han såklart ha fleece som mellanlager.

Liten som kommer i Februari, kommer få ha en fleeceoverall och sedan ligga nedbäddad i en varm och gosig åkpåse i vagnen. Därför tänker jag att overallen får han gott ha på sig i bilen när man åker.

Vanessa

Min son är lite drygt fyra månader nu. Till honom köpte jag en åkpåse/overall från polarn och pyret nu. Nu kan han ha den i storlek 62-68, men jag tror den blir för liten runt januari så köpte en storlek större. Den har även "lappar" som man kan fälla över händerna. Har en åkpåse med fårskinn i vagnen också. Nu har han bara den, vanliga kläder + en extra tröja.

Fru Högstadius

Så fin overall, färgen är ju underbar! Jag tror inte att jag är så mycket hjälp med klädval på bebis inför vintern, eftersom jag själv är som ett stort frågetecken. Vår lilla tjej förväntas att titta ut runt den 28/12. Vi har köpt en overall på Kappahl i fuskpäls. Inte jättetjock men vadderad så jag hoppas att det ska räcka. Vi bäddar sen med filtar och täcke i quadroliften för att få det mysigt. kram

Anette

Hej Linda!
Jag brukar aldrig påpeka för nån annan vad man ska köpa och inte. Varje förälder vet bäst själv ;)
Men jag skulle ändå råda dig att köpa strl 74 i vinteroverallen ;)
Min minsta är född i slutet av april och liten i växten precis som Selma. Men overallen ska räcka ända tills mars-april. Om du inte tänkt köpa en till sen iofs ;)

Jag köpte 74 till Wilma, lite stor nu, lagom i vinter och på gränsen i slutet av vintern.

Din blogg är en av favoriterna, härlig, glad och uppmuntrande :-)

Rebecca

Vår lilla prinsessa blir tre månader på fredag och har redan börjat använda sig av kläderna i storlek 68 så denna vintern blir det en overall från Kappahl i storlek 74. Ville ha en varm och gosig overall denna vintern och eftersom hon inte kommer springa omkring direkt behöver den ju inte vara slittålig såsom PoP eller Didriksson som det istället blir nästa vinter.

Sara & Ville

Ville är född 8e april. Har köpt en fleeceoverall nu och en fluffigare sak till senare, båda i 74, det jag gillar med dem är att man kan öppna dem hela vägen, typ om det blir varmt när man åker bil eller kollektivt. Kanske blir aktuellt med något skal eller så till våren, beroende på när han behagar att börja krypa/gå tänker jag.. Ska leta second hand isf. Sen har jag även en dunåkpåse om det nu skulle till att vara riktigt kallt i vinter.

Ebba

Jag har en stor bebis hon är 7 månader och har snart 74 hon var 69 cm senast vi mätte så hon fick storlek 80 i overall som hon drunknar i , men vill inte behöva köpa 2 stycken och så länge hon inte går känner jag att de inte spelar någon roll :P hellre lite för stor en lite liten :)

Semra

Jag köpte en likadan overall till min dotter i en annan färg och den hittade jag i Nk i Stockholm. Såg en precis likadan i Sturegallerian i en affär som heter babyshop dem har även en hemsida som du kan besöka. Själv köpte jag den i st 12 m. Min dotter är en vecka yngre än Selma fast hon väger lite mer :) jag har hunnit använda overallen ett par gånger och jag är super nöjd, väldigt enkelt att använda när det finns två dragkjedor.

Jonna

Vår lilla är 15 veckor och vi kommer att köra på en lite tjockare fleeceoverall + åkpåse i vagnen. Mössa på såklart. Den overallen vi har har även så att man kan välja att ha öppet eller stängt vid händer och fötter. Eftersom han inte ska ner i snön och leka tror jag att det räcker. Blir det riktigt kallt får man väl lägga på en extra filt :) eller ta bilen!

Josephine

Min lilla kille är född i april och blir 6 månader idag! Jag har köpt både en fleeceoverall och en vanlig tjock vinteroverall i strl 74/80 (han är ca 70 lång). Lite stort, men nåt att växa i. Vintern är ju som sagt lång :) Sen kör vi ju med åkpåse också, så förhoppningsvis kommer vi kunna trixa med de tre så att han håller sig varm, men inte svettig. Svår balansgång där tycker jag.

Frida

Har du sett den här fina? :)
http://www.ellos.se/cocoon/overall/373579?N=1z141mxZ1z141ll&rcnt=100&Ns=RankValue5|1&Nao=22

Svar: Jaaa!! : ) Så ljuvlig!!
Linda Blom

Ragni

Hej!
Jag har exakt den overallen från Petit Bateau i grå, str 6 mnd.
Det var det första plagget jag köpte till min bebis, i v. 12 redan, blev så kär, hehe.

Min son är född 11 april i år och planen var att han skulle ha den nu på höst/ vinter, men den är redan för liten! Han är rätt stor för sin ålder och den kanske blir perfekt på Selma? Om du är intresserad så maila mig gärna:)
Köpt på Petit Bateau i Paris och aldrig använd.

Svar: Åååh! : ) Kan du inte skicka lite bilder på den till mig? : ) Nu har vi beställt en från babyshop från mini a ture.. Men vad fasiken! Man kan väl ha flera!? :D hihi
Linda Blom

Karin

Har köpt en overall som är som en åkpåse från newbie! Vilgot är5 veckor nu och har strl 56. Overallen är strl 0-6 mån så jag hoppas han kan ha den hela vintern. Han är ju född i augusti så kommer vara 6 mån i februari... Hoppas den funkar tills våren kommer ändå. :P

Emma - mamma till Linnea

Min tös är en månad äldre än Selma och är 66 lång och väger 6,7. En väldigt liten tösabit. Hon har precis växt i 68 fastän det är fortsatt lite stort. Vi har köpt en overall i strl 68. Lite stor än men hon kommer inte vara i snön så mycket. En oanvänd begagnad för 80 kr (rätt nöjd hihi) och sen har vi fått ärva en nästintill oanvänd i strl 74 ifall hon skulle spurta i strl :)
Vi har också en stickad onepiece som vi tänkte ha när vi bara ska åka bil eller ska på stan och så :)

Annelie

Min tös är snart fyra månader, och jag köpte en overall/påse på H&M så att hon får hela kroppsvärmen samlad istället för delad som när den har ben :) men hade hon varit äldre hade jag valt en vanlig overall.

Annelie

Min tös är snart fyra månader, och jag köpte en overall/påse på H&M så att hon får hela kroppsvärmen samlad istället för delad som när den har ben :) men hade hon varit äldre hade jag valt en vanlig overall.

ragni

Försökte mejla bilder på overallen till kontakt@lindablom.se men fick mailen i retur med "delivery fail" aja. här finns en bild på den i alla fall http://champagnedays.devote.se/blogs/22484491/a-different-kind-of-shopping.htm
Kram

Zandra

Till vår lilla tjej köpte vi en fleeceoverall från Lindex under hennes första vinter, hon är född på hösten -11 så det var rätt smidigt. Sen behövde vi bara ha en fårfäll och en skön filt i vår liggdel när hon bara låg i vagnen! Förra vintern gick hon och då räckte det faktiskt med en overall från HM. I år blir det dock didrikson då det leks lite tuffare som 2-åring! Men gärna en storlek för stor så kan hon även ha den nästa år 😉

Sandra - Mamma till Novalie 130720

Novalie har ca 3-4 fleece overaller, sen har hon en tjockt fodrad Didriksson overall.
Hon är 11 veckor idag :)