Mössa

 
Idag har jag sytt min allra första mössa till Selma. Hon har en namnmössa från Mireo sedan tidigare som jag fullkomligt äääälskar. Nu är den både för liten och för varm och eftersom att tjejen bakom Mireo är mammaledig så gav jag mig på att prova en egen variant : ) Nåja.. Den blev inte i närheten, men det kan man ju inte vänta sig på första försöket heller så.. Dessutom gjorde jag mönster på både bokstäver och mössa själv på papper hemma. Jag skall prova lite fler modeller på mössor, för mersmak - det fick jag minsann!
 
47
Ida B

Haha ååh vad förvånad jag blev när jag googlade "hur gör man en inbakad fläta på sig själv", tryckte på första youtubelänken som kom upp och fram fick jag en superblond Linda från 2008! ;) "men gud det är ju Linda!" var min första tanke haha. Men videon hjälpte, så tack! https://www.youtube.com/watch?v=8E5gIMG-PcY

Malin - Tvillingmorsan

Såååå söt! :)

Julia

Den ser ju jättefin ut! Vad har du använt för tyg till själva mössan (det vita)? Och var har du köpt det? :)

Cute little things - Ung mamma-blogg

Du är så himla duktig, riktigt kreativt och snyggt <3

LinneaHilje

Vilken gosig mössa! Och vad händigt av dig! Kram!

Emmelie - Mamma till Ebba och Hugo

Jag tycker du gjorde ett jättebra jobb, snygg =)

Svar: Tack snälla!!
Linda Blom

Sandra

Tycker du det är okej att kopiera hennes design på mössa för att du länkar till henne?
Det är ju inte okej för andra att kopiera din design på tavlor så trodde inte du tyckte de va rätt att kopiera andra heller..

Svar: Ja! Jag tycker att det är okej! Jag var väldigt noga med att poängtera att det är Mireo som gjort Selmas andra namnmössa. Och dessutom är detta för PRIVAT bruk, jag gör inte mössor som hennes och säljer. Det är stor skillnad. Finns mängder av människor som gör "kopior" av mina tavlor för provat bruk och det säger jag inte ett knyst om, det är när kopiorna säljs som det blir ett lagbrott.
Linda Blom

Michelle

Åhh va fina kläder hon har jämt :)

Svar: Tack snälla! Det är ju SÅ kul med barnkläder :)
Linda Blom

Caroline

Blev riktigt fint ju! Så roligt att ha unika kläder :)

Mella - stolt medlem i PK-maffian

Det blev jättefint! Och vad stor Selma ser ut att ha blivit. Ser mer ut som ett litet barn än som en bebis plötsligt!

Svar: Men jag veeet!! Det är helt sjuk! Hon är verkligen ingen bebis längre :)
Linda Blom

Anonym

Det blev hur fint som helst ju!

Anonym

Är de kul att härma janni i varje inlägg?

Svar: Men herregud! Hur vore det att fokusera på något vettigt? :)
Linda Blom

Lars-Göran

Ännu ett bra inlägg från dig!

Stina

Jättefin mössa! :)

sofia

jag bara älskar hur ni klär henne, så himla söt

Svar: Tack!! :)
Linda Blom

Anonym

Hur vore de att erkänna:)?!

Svar: Jag bloggar om min vardag med min familj, sådant som intresserar mig. Om du nu vill sitta och analyserar huruvida det liknar en av mina gamla vänners bloggar, så varsågod. Själv har jag fullt upp med att leva :)
Linda Blom

Anonym

Hur vore de att erkänna:)?!

Anonym

Men då måste jag fråga, av nyfikenhet nu. "Dina" tavlor, det finns hundraelva till säljare / webshops som gör såna tavlor och säljer. Långt innan du börja. Hur tänker du då? :)

Svar: De tavlorna jag gör har jag själv designat, sedan finns det givetvis andra som gör egna tavlor också. Är det BUSIG-modellen du syftar på så finns bakgrunden bakom den här i bloggen och JA, just den tavlan finns det mängder av identiska exemplar av. Jag har varit registrerad för F-Skatt och moms och därmed egen företagare sedan många år tillbaka nu. Det är det långt ifrån alla som säljer tavlor som är. Jag syftar inte på människor som gör tavlor, för SJÄLVKLART är jag varken ensam eller först. Jag syftar på rena kopior av mina egna alster. Jag har funnit flertalet webshopen som kopierat både min design - som jag gör själv, till sortiment - som jag gör själv :)
Linda Blom

mariekarolina

Men! Vad tråkigt att möta alla dessa negativa kommentarer när man klickar in för att kommentera. Nåja, till inlägget! Jag tycker du är jätteduktig för att vara första mössan du sytt! Är sugen att börja testa sy lite mössor och dregglisar jag också, men sist jag sydde något var på syslöjden i 9an för sisdär 10 år sedan ;p

Svar: Ja :) det är härlig stämning i min blogg just nu, underbart ;) hihi. Prova!! Jag har knappt sytt jag heller :)
Linda Blom

Ida

Strunta i vad alla tråkiga knäppa Svenssons tycker! Du är super härlig och delar med dig av din underbara vardag, sen att vissa tycker att det e likt någon annan småbarnsmammas blogg, Ehm ja kanske för att de flesta bebisar/mammors liv är rätt lika ? Men du och din blogg är inte lik någon annans! Du är verkligen helt perfekt som du är Linda!
Kramkram Ida

Svar: KRAM och tack för din kommentar!!
Linda Blom

Annster

Så fint :)

Linda

Hej Linda (snyggt namn! ;)

Jag har följt din blogg sedan graviditeten (instagram senare) och är helt fast, jag fullkomligt älskar att få ta del av din härliga vardag och din fina familj (du och Jimmy är jättefina tillsammans, och med er fina dotter & två hundar - ni är den där "perfekta" familjen man så gärna vill ha själv!)

Du verkar vara en sån fin och kärleksfull mamma till Selma som njuter av varje stund tillsammans med henne, man SER hur mycket hon betyder för dig/er och man KÄNNER din/er kärlek till henne, vilket jag tycker är så oerhört fint.

Du är även en helt fantastisk, passionerad och vacker fotograf & bloggerska, och väldigt engagerad i ditt företag. Det märks att du brinner för det du gör, och du utstrålar sån otrolig glädje alltid. Du verkar helt enkelt vara en jordnära och målmedveten livsnjutare!

Tack för att du är du, och för att du delar med dig av din vardag med alla dessa underbara bilder, videos, tips, tutourials o.s.v! Jag tror att du är en inspiration och stor förebild för många där ute, i alla fall för mig..på flera olika sätt.

Behöver jag säga att Selma är världens charmtroll? Så kul att se henne utvecklas hela tiden, och vad stor hon har blivit! :)

Sköt om er och fortsätt med det du gör, för det uppskattas!

Kram Linda

Svar: Alltså Linda.. Jag vet inte vad jag skall säga. Jag blev helt tårögd av din kommentar! TACK för att du tog dig tiden! Det betyder SÅÅ mycket för mig <3
Linda Blom

Linda Cathrine Liljemalm

Den blev ju superfin! Tycker helt klart du kan vara jättenöjd med resultatet! Vilken underbar jacka hon har dessutom :)

Svar: Tack snälla! :) Jaa! Älskar den tröjan :)
Linda Blom

Veronica

Så söt!

Elin

Jättefin mössa, blev själv lite sugen på att sy nya till barnen.

Ha en fin dag!

Svar: Det för du rätt i!! :D
Linda Blom

Jenny Nilsson

Har folk verkligen inget bättre för sig än att hacka på folk? Jösses..
Superfin mössa och jag önskar jag vore så händig med en symaskin! :)
Och dina tavlor älskar jag! Fick ett namntavla till sonen som pryder hans vägg väldigt fint! :)

Svar: Det glädjer mig SÅ!! Kram!
Linda Blom

Denice

Tråkigt med detta bemötande från dina läsare Linda! Tänk på att det troligen är samma person som skriver allt. Denna person har uppenbarligen inget eget liv att leva utan måste lägga sig i andras. Jag tycker du driver ett fantastiskt företag med fina produkter som du ska vara mer än stolt över! Fortsätt pyssla på med mössor till din egna dotter för det ska andra skita i!
Kram

Svar: KRAAAAAAM! Och tack för din kommentar :)
Linda Blom

Jennifer

Jag tycker att det är roligt när man kan hämta inspiration från andra. Oavsett om man tar delar eller ibland kopierar rakt av. Så länge man inte säljer någonannans design spelar det väl ingen roll?
Man "härmar" ju för att man gillar de man ser, härmar någon mig tar jag det som en komplimang.

Du har gjort ett bra jobb med mössan, riktigt snygg!

Anonym

Vilken fin mössa! Ska också sy en egen efter hennes mönster , vad har det för betydelse igentligen? Hade hon inte varit ledig hade jag köpt men mina barn vill inte frysa om huvudet tills dess ;) var hittar du de underbara tygerna till texten? Har letat överallt käns det som men hittar inga :(

LindaViola - mamma till två!

Super fin! Är sugen på att försöka sy mössa till min lilla med, men väntar nog till hösten när hon är lite större :)

Malin

Jösses! Anonyma muntergök! Vad arg du verkar! Det är väl ingen som tvingar in dig på den hör bloggen?! Om du stör dig på Linda mår du nog bättre av att inte surfa in. Att få utlopp för sin ilska finns det ju andra sätt.

Söt mössa på söt Selma!

Linn

Lustigt att man som anonym kan anklaga för än det en och än det andra.
Jag läser även jannis blogg, som även den är väldigt bra precis som Lindas. Men vart är det härmat?? Vad jag kunnat se skriver dom inte samma. Janni om sitt liv o Linda om sitt.

Blås av dig all negativ respons som du inte gjort dig förtjänt av ens, Linda!

Svar: Kram till dig!! :)
Linda Blom

Anonym

Härlig mössa =) Blev jätte fin!! =)

JUNITJEJ

Vilken söt mössa på en söt tjej!

Michelle

Vad vissa ska hålla på. Blev nyfiken dock när jag läste en av dom fula kommentarerna. Då du svara på att Janni va en gammal vän? Är ni osams? Det inget jag läst om i bloggen nämligen, ha jag missat nåt? Om man får va nyfiken...

Hanna Karlsson

Vad fin den blev!

ellenojag

Mössan är underbar, vill också kunna sy!! och helt galet vad Selma blivit stor, verkligen ingen bebis längre <3

Svar: Men jag veeeeet!! Jag insåg när hon satt där på trappan att fasen.. Hon är ingen bebis längre!! :')
Linda Blom

Carina

Vilka typer det finns!

Jag försökte sy en sådan mössa, blev inte alls bra. Din blev jättefin! Får nog försöka igen 😄

Jossan

Gud va fin, både mössan och Selma såklart! Tycker mössan vart superfin, ser riktigt proffsig ut!

Anonym

Så fin :)

Linn

Tycker namnmössor är fina men vågar inte. Vill inte att okända (ev fula gubbar) ska se vad min dotter heter när vi är ute i parken mm o ropa på henne lr liknande. Nae, usch, din mössa var fin men jag tycker namnmössor inte är ok.

sarah

Jätte fin mössa! Och selma är ju bara sååå söt :)

Fru Högstadius

Men vilka kommentarer, stor kram till dig Linda! Du är en fantastisk människa och inte alls värd alla dessa påhopp.

Mössan blev verkligen superfin! Önskar jag hade haft den där syförmågan, tänk vad mycket roligt som hade kunnat hamna i Linnéas garderob.

Svar: Kraaaam!!
Linda Blom

Hanna

Underbar mössa! skit i alla surisar som bara klagar! Tycker om din blogg massor. Går alltid in här och läser lite extra i arkivet när jag har en dålig dag, det får mig på bättre humör ! Tack !

Svar: Tack till DIG för din fina kommentar : )
Linda Blom

Me

Ursöt jacka! Vart är den köpt?

Julia

Vilken fin mössa du har sytt till din fina tjej! Riktigt bra jobbat för att ha varit typ första mössan. Keep up the good work! Gillar verkligen din blogg.

Sofia

Super fin mössa tycker jag.
Jag själv älskar att sy och längtar till sommaren då min symaskin ska få gå varm. Blev faster i fredags och den lille fick ett par egengjorda byxor och dregglisar.
Dina haklappar blev super fina med och de inspirerar mig till att vilja sy mer. :)

Tack för en mysig och fin blogg!