Klurar på ny kompis..

Jaha.. Så har vel-fian Blom börjat fundera på en ny kamera igen. I tre år har vi följts åt jag och min 7D, men någonting i mig ropar "ny, ny, ny, ny". Kanske för att den trots allt börjar bli lite sliten. Varje dag, vid varje tur, hänger min 7D på min axel och som småbarnsmamma har den fått några törnar. Sedan kanske jag inte skall påstå att jag är så noga och försiktig med den alla gånger heller, tyvärr. Den liksom ligger lite överallt. Jag kommer absolut inte sälja, för det känns tryggt med en kamera till - om det exempelvis blir så att jag vågar ta på mig fler bröllop kan det vara bra med en extra. 
 
De jag funderar på är 7D mark ii (som släpps i november?) och 5d mark iii. 7D:n för att jag är såååå enormt nöjd med min kamera som jag har nu och för att det är en "uppdaterad version av min" och 5D:n för att det känns som att skall jag ändå uppdatera mig lite - varför inte gå på en fullformatare då? Bläh.. Ni som följer mig vet ju vilken beslutsångest jag har många gånger.. 
 
Hörrni andra fototokar! Hit me!
Hur skulle ni ha gjort / Hur har ni tänkt med ert val av dessa? Och varför?
 
 
 
10
Josefine

Jag tänkte faktiskt fråga dig vad du tycker att jag borde skaffa för kamera då du verkar kunna massor om sånt :) jag vill köpa en systemkamera men har absolut ingen koll och kan inget alls.. Tar kort med min iphone för tillfället och det blir ju inte alls så roliga bilder med den.. Är dessutom gravid så det är verkligen dags att skaffa en kamera som ger fina, skarpa bilder men som inte är för komplicerad för en total nybörjare :) har kikat lite på internet men det är ju rena djungeln när man inte vet vad man är ute efter så det vore jätte snällt om du ville tipsa om någon bra kamera :)

s p i n d e l t j e j e n

Vi har också var sin 7D och är grymt nöjda!! Känner egentligen inte att vi "behöver" byta men kommer att uppgradera till 7D Mark II nu i vinter! :) Ska bli jättekul att se vad den har att ge när man är så nöjd med föregångaren! :D Väljer inte 5D:n just för att vi vill kunna använda alla objektiv som vi redan har och inte behöva byta ut dem :)

Kajsa

Med tanke på att du försörjer dig på fotograferandet tycker jag definitivt att du ska investera i en fullformatare.

Sanna - 22 år & mamma

Jag har ingen erfarenhet av 7an men jag lovar att du inte ångar dig om du väljer 5an, jag själv har 5D mark II och är så himla nöjd. Den är snabb(vilket är en fördel med småbarn hihi) och ger en väldigt fin kvalité på bilderna. Innan fotade jag med 450D och bytte upp mig till 5an och fullformat och det är ganska stor skillnad, speciellt när man är lite insatt och kan fotografera, vilket du är så himla duktig på. :-D

Ulrika

Vi står också i valet och kvalet (fast med nikon) och vet inte hur vi ska göra. Hjärtat säger fullformat, huvudet och ekonomin en uppdaterad version av vår gamla. Blir ju en del ny optik om vi väljer fullformataren och det är ju inte gratis. :( Lycka till med beslutet!

Anonym

Sen jag köpte min 5D har jag aldrig velat fota med nåt annat än fullformat. Skärpedjupet i den är helt otroligt. Dock får man lägga ut lite mer pengar på bra objektiv till den sen (även om de gamla funkar nästan lika bra)

Rebecca

Hej Linda
Förstår hur du tänker. Men har du pengarna tycker jag att du ska sattsa på en 5D mark III.
De är min dröm kamera iaf ;) ska man byta så ska man göra det ordentligt. Kram

Julia

Ja du, den var riktigt svår faktiskt! Måste nog ända säga att jag skulle köra på 5D Mk II faktiskt. Det är ju riktigt proffsig och vore en dröm att få äga med alla sina funktioner och fullformatssensorn. Jag är en sån som vill byta upp mig när jag köper något nytt, annars känns det lätt som att man bara står och stampar på samma ställe och inte kommer vidare. Men det är min åsikt ;) Det enda negativa jag kan komma på med 5D är ju att pga sensorn så blir ju utbudet av objektiv som passar mycket mindre (och dyrare). Men utöver det så ser jag inga problem, så jag lägger min röst på 5D :)

Anonym

Absolut en fullformatare skulle jag säga, speciellt om du funderar på att ta på dig fotojobb.

Anonym

Fullformataren 5D mark III!!! Eftersom du gör fotojobb är det väl ett självklart val? Då blir kvaliten på bilderna men framför allt om dina kunde vill göra förstoringar och liknande SÅ mycket bättre!! Sen blir inte utbudet så mycket mindre av objektiv som de ovan skriver, lite överdrivet. Kolla bara in på Cyberphoto, där ser du enkelt!