Projekt: från svart till blond steg 1

När min svarthåriga svägerska Ronja berättade för mig att hon ville bli blond höll jag på att sätta i halsen. Inte nog med att det är svart, det är färgat så i många år och därmed extremt mättat på färg också. En vän till henne hade gjort topparna ljusare, men R ville alltså bli blond och därmed få upp hela håret ljusare.
 
Idag bockade vi av steg ett. Det är helt omöjligt för mig som frisör (jag väljer slingor hellere än att avfärga hela håret) att veta hur håret kommer att blekas när det är så ojämna lager färg. Vissa partier som längder och toppar är oftast färgade betydligt fler gånger än botten. I detta fall så stämde det, med undantag för att topparna som sagt redan var blekta en gång. Mittenpartiet på håret är aningens mörkare, men därför tänkte jag vid nästa steg fokusera på att få upp just mittenpartiet till samma ton, även om det inte är någon enorm skillnad i verkligheten. Dessutom hade Ronja en blond utväxt som jag undvek för att inte den skulle bli kritvit. Nästa gång tänkte jag alltså fokusera på mittenpartiet och gången därefter göra slingor i hela håret samt även lägga på en neutralisering med kalla toner. Den hoppade jag över idag då håret är lite för mörkt för att, vad jag misstänker, ge önskad effekt.
 
Dessa mellanfärger må vara otroligt tråkiga och man vill bara gå över på nästa steg direkt, men måste ändå säga att vi fick till ett bra förstasteg från svart och på vissa ställen sotigt av all färg.
 
 
 
Glöm inte att klicka på det lilla hjärtat nedan om ni inte orkar skriva en liten hälsning men ändå uppskattar mina inlägg <3
18
nina

Åh så kul att följa resan till blond! :D Håller själv på att bli blond från brunt/svart hår! Inte lätt :(

Svar: Nää! Det är ju verkligen inte det.. Speciellt eftersom att håret tar ganska mycket stryk av det. Önska vi hade olaplex på jobbet, men det har vi tyvärr inte just nu :) Det kan du kolla upp!
Linda Blom

JUNITJEJ

Så fint håret blev ! Du är väldigt duktig!

Hanna Karlsson

Ska bli kul att se slutresultatet sen. :-D

Svar: Ja, man är ju liksom ivrig på att fortsätta :D haha!
Linda Blom

amanda

Om man är lite rödhårig. Hur gör man då?

Svar: För att bli blond? Färgad röd eller naturligt rödhårig? Du får utveckla din fråga :)
Linda Blom

Sarah

Jättefint resultat för att vara första steget, vad duktig du är! Själv ska jag nog överge mina superljusa längder för en riktigt mörkblond färg, nu inför hösten. :)

Svar: Tack : ) Glad jag blir! : ) Första och andra stegen är ju sällan speciellt roliga : )
Linda Blom

Alexandra

Hur många steg kommer denna tjej behöva genomgå innan det är klart?

Svar: Svårt att säga : ) Men jag räknar med iaf 3 slingningar till minst innan hon blir så ljus som hon önskar : )
Linda Blom

Amanda Jönsson

Har också svart hår och funderat länge nu på om man ska försöka ta och bli blond. Är dock rädd att det ska gå totalt fel.

cornyz.blogg.se

Bra jobbat! Har själv gått från djuprött till vitblont, det är ett HELVETE ^^

yllefilt.blogg.se

Bra gjort.

Ella Stork

wow, bra jobbat ändå!!

Josephine

Åå spännande! Ser riktigt fint ut också :) skulle vilja ha en blond ombrè och sen lite turkost i men har brunt/ljusbrunt med röda inslag i håret just nu. Funderar därför på att slinga först men får se hur jag gör. Verkar så krångligt :P

Tina

Du gör alltid så fint! Tänk att få riset fixat av dig :) Det är synd att man bor i gävle 👎☺

Svar: Tack snälla :)
Linda Blom

Hos Vispen

Gillar du snygga smycken till grymma priser? Kolla in Hos Vispen! Vi har handgjorda smycken för de flesta smaker :) Namnarmband, ringar, örhängen & halsband!

wildvuxen.blogg.se

Det blev ju fint redan, väntar med spänning på slutresultatet!

Sanna

Hej Linda! Tack för en mysig och läsvärd blogg. Jättesöt dotter har ni med:) Jag har råttfärgat hår naturligt så ingen färg i ljust nu, allt är min egen färg. Jag har liiite rödpigment naturligt. Förut när jag slingade hos frisör blev det lätt för guldigt i gulton eller lite åt det orangea hållet. Antar att det beror på att jag har rött pigment? Detta var 8 år sen :) Har det kommit bättre frislrfärger eller tekniker som ger en fin lite naturlig blond färg? Ser detta m kalla slingor vad det nu betyder:) Vill ha många ljusa folieslingor. Får inte se randigt ut. Tips? Kram på dig.

Svar: Hejsan! : )Åh, det är jättesvårt för mig att avgöra när jag inte ser ditt hår. Men jag skulle nog bleka slingorna lite lite längre för att få dom ganska ljusa, för att sedan lägga på en kall toning (neutralisering) i hela håret. Många många tunna folieslingor i hela håret. Gå till en frisör och berätta precis vad du önskar : )
Linda Blom

Gabriella Joss, 19 år fru, toppbloggare och väntar första barnet

Jag gick från svarthårig till ljusare brun och det tog oss ett helt år då vi tog det luuugnt! Men detta såg såå fint ut :) Du är GRYM! :) kram

Svar: Tack snälla : ) Vi skall fortsätta på söndag, skall bli spännande : )
Linda Blom

Tess

Att ändra till ljust när det varit färgat så mörkt är jättesvårt! Jag hade min naturliga färg när jag började bleka mitt, men jag har kopparton i det så gör jag fel kan det bli orange ändå. Är väldigt nöjd med den färg jag har nu, men funderar på att göra slingor för att få mer liv i det. Lite mörkare slingor då eftersom jag har väldigt ljust just nu :-) Men inte hittat rätt nyans än.

Anonym

Skulle absolut inte rekommendera någon att gå från brunt till ljust, usch jag förlorade all hår kvalite och håret blev så tunt och ljust och gick liksom inte att få det längre än till axlarna för det var så förstört.. :( bara på ett år. Sedan behövde jag slinga utväxten ofta eftersom den blev så svart och markant. Hoppas det inte blir samma för henne!

Svar: Beror ju helt på hur man som frisör arbetar fram det blonda :) Jag har själv gått från mörk till ljus flera gånger :) Huruvida utväxten syns är också olika, beroende på hur mörk man är i sig själv :)
Linda Blom