Selmas lilla vrå

Det har skett lite förändringar i Selmas rum det senaste, så igår passade jag på att gå loss med kameran. Det är inte enkelt att varken fotografera eller framförallt inreda en såpass liten yta som Selmas rum faktiskt har. Jag tror det ligger på 4-5kvm, vilken innebär att jag blir en aning begränsad. Det viktigaste i hennes barnrum är funktion och förvaring, så hela vår lägenhet är liten. Det skall även vara lättåtkomligt för en tvååring, finnas ytor för henne att leka, men även lite lite för mig att få fylla det med saker som jag tycker är mysiga, hihi.
 
Jag tänkte ialla fall proppa detta inlägg fullt med bilder, information och länkar till inköpsställen på det som finns i Selmas lilla vrå. Hoppas ni uppskattar det.
 
Selmas säng är en Troll royal, egentligen är det en spjälsäng men vi köpte oss en juniorsida för över ett år sedan så att vi hade en när det skulle bli dags att byta. Det tog lite längre tid än vi trott, då Selma trivts så bra i sängen, men häromdagen tyckte Jimmy att det var dags. Lådorna under Selmas säng har jag köpt på Ica Maxi och det kan vara en av de lösningarna jag är mest nöjd med, dom sväljer SÅ mycket leksaker och det får precis plats 4 stycken. Selmas urfina docksäng är en minivariant av Juno/sebra-sängen och kommer från EllisCorner.
 
Den urfina hushyllan kommer från det nya märket Alice & Fox, alldeles perfekt storlek i hennes lilla rum. Den har jag fyllt med lite smått och gott, men det kommer troligtvis ändras allt eftersom, både om jag känner mig själv och Selma rätt. Minidockvagn, potta, stol, prinsessan på ärten och de andra fina Maileg-grejerna kommer från EllisCorner. Den prickiga, runda boxen samt de små prickiga väskorna är av märket Balder och finns hos bland annat Köp Barnvagn.
 
Sötaste dockvagnen fick Selma i doppresent och den är av märket Kalikå, likaså är det urfina garaget med bilarna, men det är införskaffat hos Värmlands Hemslöjd här i Karlstad, för er som inte kan besöka dom finns garaget här
 
Finaste tallrikshyllan från IB Laursen är också en doppresent, tyvärr verkar den väldigt svår att få tag i just nu. Årstidsböckerna "Gissa hur mycket jag tycker om dig" av Sam McBratney fyndade jag på en bokrean på Coop när jag var gravid för ungefär 10:-/st, dom verkar tyvärr också svåra att få tag i men har andra fina böcker i samma serie hos Bokus. Klänningen är en av dom finaste Selma någonsin haft och kommer från en äldre kollektion av Kappahls "vintage stories". Maileg-sötnosarna kommer även dessa från EllisCorner.
 
Kuddarna med prinsesskronor på är av märket Frank & Poppy och är beställda på BestKids. Lapptäcket är från Newbie, Kappahl. Tallrikshyllan har jag fyllt med en hel del personliga prylar, just nu mycket från Selmas tvåårskalas i april som gick i temat guld och rosa. Och dom allra förska skorna såklart, ett par minimala rosa/vita Adidas som jag köpte på Junkyard innan jag blev gravid. Det blev en liten tröst i all längtan.
 
Docksängen igen kommer från EllisCorner, fler underbara förvaringsboxar (doppresent) från Balders (Köp Barnvagn) som jag fyllt med småplock i den översta, tågbana i mitten och megablocks i lådan längst ned. Suverän förvaring och sååå fin. Den beråande elefanten är faktiskt en prydnadskudde och den kommer från Tinyroom - en nyöppnad butik med världens goaste ägare bakom, den får ni inte missa.
 
 
Sådär! Nu tror jag att jag har fått med det mesta! Är det någonting ni klurar på så är det bara att kommentera nedan. Och orkar ni inte skriva en liten kommentar (blir sååå glad om ni gör det dock) så kan ni klicka "gilla" om ni uppskattade inlägget. Kram på er : )
47
Jennifer

Super fint och praktiskt! Du är så kreativ!!! Kom och inred vår lägenhet som just nu står stilla då jag inte vet HUR jag vill ha det... Gah!

Svar: Men gärna!! :D Hihi! Tack snälla : )
Linda Blom

Emma

Selma har fått ett så fint rum:) du är superduktig på att inreda!

Svar: Tack : )
Linda Blom

Malin

Tycker det är en supermysig och välplanerat liten vrå Selma har! Jättefint!

Svar: Tack snälla! Har tänkt så det knakat, hihi.
Linda Blom

Helena R

Tänk att på så liten yta har ni verkligen fått till ett jätte mysigt rum till Selma ❤

Svar: Tack : ) Håller faktiskt med! Det ääär mysigt :D
Linda Blom

Louise

Jättesnällt och roligt att du gjort det här inlägget! Bilder från den lilla vrån är alltid så roligt och inspirerande, hur fint som helst och mycket roliga saker att leka med för Selma! :)

Svar: Tack snälla : ) Vad roligt att det uppskattas!
Linda Blom

Gisela

Detta inlägget var toppen! Vi bor själv i ett litet hus och vår dotter kommer få ha ett genomgångsrum som sitt (just nu som en stor extra hall/kontor/skötrum) när det blir dags och vi måste också tänka över planering osv. Kul att se dessa tipsen! Backar under sängen är verkligen så praktiskt, det tar jag efter :)

Gisela

Detta inlägget var toppen! Vi bor själv i ett litet hus och vår dotter kommer få ha ett genomgångsrum som sitt (just nu som en stor extra hall/kontor/skötrum) när det blir dags och vi måste också tänka över planering osv. Kul att se dessa tipsen! Backar under sängen är verkligen så praktiskt, det tar jag efter :)

Svar: Ja det är grymt! Både fint och sväljer mycket! : )
Linda Blom

Anonym

Både superfint och praktiskt, vilket av egen erfarenhet inte är det lättadte att få till!

Svar: Det är ju inte det : ) Man blir ju väldigt begränsad liksom : )
Linda Blom

Linda

Därinne bor Selma som en liten prinsessa! Såå fint! Ska snart inreda dotterns (fyller 2 i höst) nya rum så jag tackar för all inspiration!!

Svar: Åh vad underbart att inreda barnrum! Det är det roligaste!! : )
Linda Blom

Linda Cathrine Liljemalm

Hennes rum är verkligen underbart och jag tycker du har lyckats hur bra som helst!

Svar: Tusen tack : ) Blir jätte glad!
Linda Blom

Anonym

Superfint och genomtänkt. Vet du måtten på lådorna från Ica maxi och vad de kostar? Även smart med sängen.

Svar: Jag har länkat dom, så klicka där så kan du se själv : )
Linda Blom

Madeleine Boquist

Åh tack Linda för all insperation och länkar!!! Ska fixa min lilla unges rum i höst, så det var toppen att bli lite tipsad. :)
Jag har inte läst din blogg så länge, men intrycket jag fått är att du bjuder på välskrivna och bra inlägg! Kram

Svar: Vad spännande att fixa iordning ett rum! Längtar tills vis flyttar och jag får vara kreativ från start igen. Visserligen kommer vi sakna detta rummet, det är så mysigt trots de begränsade möjlighetena : )
Linda Blom

Diana

Åh vad fint det är, du har verkligen utnyttjat ytan till max :)

Svar: Tack snälla : )
Linda Blom

Diana (La Madre)

Oj vad fint det ser ut!!

Svar: Tack : )
Linda Blom

Emma

Åhhh vad fint! Om det ligger en liten flicka i min mage kommer jag inspireras massor av Selmas rum :)

Svar: Vad roligt att höra : )
Linda Blom

Madde

så fint och mysigt! Önskar jag hade din fantasi..

Svar: Tack snälla!! : ) Lek loss bara så får du säkert till det! : )
Linda Blom

Junitjej

Så fint rum hon har!

Karin O

Åh vad sött hon har det!

Svar: Tack : ) Älskar den mysiga känslan i hennes rum : )
Linda Blom

Denise

Brukar inte kommentera (ja Jag vet, fy på mig!) men när du bad så snällt så ;) Selmas rum är jättefint, och jag blir helt förundrad över hur "stort" det känns trots att det är så litet och vad duktig du är som lyckats inreda det så bra! Jag hade gärna sett mer bilder från er lägenhet, har sett lite smått då och då och tycker att du har en väldigt bra inredningsstil (heter det så?). Hursomhelst, jättefint!

Svar: Tack snälla för dina fina ord!! : ) Det känns faktiskt ganska stort och rymligt trots stora möbler på liten yta : )
Linda Blom

Erica - Stugan på fjället

Fint litet rum som ändå verkar rymma mycket :)

Svar: Ja men man får allt in en del om man tänker efter : )
Linda Blom

Evakarlssonsbilder-instagram

alltså du är såå bra på de där Linda, kanske du borde jobba även som inredare ☺️ super fint med sängen o allt!!!mysigt!!:)

Svar: Taack snälla!! : ) Vad glad jag blir!! : )
Linda Blom

Viola

Väldigt bra jobbat att få det så fint på så liten yta. Underbara saker och det ser lekvänligt ut och mycket större än det är. De där lådorna var jättefina, måste se efter om de kan passa in i dotterns rum. =)

Svar: Tack snälla : ) Ja det finns faktiskt lekyta för både förälder och Selma där inne, även om den är aningens begränsad såklart :D
Linda Blom

Longevity - en blogg om hälsa

Superfint!

Svar: Tack : )
Linda Blom

Carina Tropp

Va fint ni har det! Va fint Selmas rum. Det spelar ingen roll att det är litet, det är fint och dessutom inte så mycket att städa ;)
Hoppas att jag blir klar med Justus rum snart så jag kan gå loss med kameran oxå ! :D

Svar: Haha! JAA! Det är ju faktiskt en fördel! Och fokus var lättstädat också och det är det verkligen! Spännande att se lillemans rum när det blir klart :D Kram!!
Linda Blom

Anonym

Följ min fotoblogg. Jag lägger upp väldigt vackra bilder.
Http://misselizabeth.blogg.se
📷 drömmer om att bli fotograf
📷 fotokurs
📷 vinn ett par snygga klädesplagg
📷 gratis fotograferingar inom kort!

Joy Gustavsson

Åh så fiiint! Ska bli så roligt att börja inreda Millies rum nu i höst/vinter 😊 🌸

Marie

Så fint rum hon har fått:)

Malin

Det ser mysigt ut och trots att det ar litet tycker jag att det ser storre ut! Ni maste ha inrett det bra, lite inredningstrolleri liksom.

Louise

Så otroligt fint! :)

Julia

Magiskt fint rum! Där trivs hon kan jag tro! :)

Elin

Är det hjul på dina lådor under sängen? Har nämligen samma säng och letar efter bra förvaringslådor. :)

Svar: Nä :) Har bara satt möbeltassar under så glider dom både lätt och tyst :)
Linda Blom

Anonym

Så fint rum! Du är fantastiskt duktig på inreda!!

Anonym

Oj jag blev visst anonym i kommentaren, kika gärna in i min blogg inredningsinsp.blogg.se

Anonym

Oj jag blev visst anonym i kommentaren, kika gärna in i min blogg inredningsinsp.blogg.se

Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!

så fint hon har de

Johanna

Så fint så det är inte klokt! Du har lyckats få det otroligt mysigt, vet inte om jag hade klarat det på en sådan liten yta.

Liza

Åh, vilken gudomlig vrå du gjort till lilltjejen :). Ser fram emot den dagen jag får börja med det. Vi har försökt två gånger, men bägge gångerna har resulterat i missfall. Det har varit tufft och tagit hårt på oss. Men skam den som ger sig.

Malin Wederberg

Det är så fint gjort!

Gabriella Joss, 19 år fru, toppbloggare och väntar första barnet

VILKEN DRÖM!! Hade jag fått en flicka så hade jag kopierat rakt av! ;) kram

Svar: Hihi! Vad gullig du är! Tycker verkligen om känslan i hennes rum faktiskt : )
Linda Blom

Louise - vitmossa

Helt underbart barnrum! :)

Mamma till Wille

å så mysigt litet rum hon har :)

Anonym

Hej
Vilken fin blogg du har!
Jag har en son som är 2,5 år och sover i en troll spjälsäng ! Funderar på att köpa en växasäng till sonen men läste att ni har köpt en juniorlångsida till Selmas troll spjälsäng!
Min fråga är hur gammal var hon när ni köpte juniorlångsida? Mvh
Konstantina

Svar: Hej :) Ja precis! Vi bytte strax efter 2 år :)
Linda Blom

Thoria

Vart har ni köpt tapeten? Jättesöt är den!:)

Thoria

Vart har ni köpt tapeten? Jättesöt är den!:)

Thoria

Vart har ni köpt tapeten? Jättesöt är den!:)

Svar: Den kommer från Boråstapeter :)
Linda Blom

KC

Så fint!! :D Ska bli spännande att få se Lillebrors rum om några månader! :)

Sara

Hej! Länken funkar inte men Ica maxi verkar ha kvar lådorna, men de vita lådorna syns ej på bild på deras hemsida. Vet du måtten på lådorna?