Jag testar LÓréal Paris Prodigy

I helgen var det alltså dags att prova färgerna jag fått hemskickat - LÓréal Paris Prodigy. Jag har sedan jag gick på frisörskolan aldrig själv köpt en färg i butik utan använt mig av frisörfärg på salongen både i mitt eget, men även såklart i andras hår när jag gjort färgbehandlingar. Därför var jag enormt nyfiken att få prova deras ammoniakfria färg, som inte bara är snällare för håret utan även utlovar ett väldigt naturligt resultat.
 
Två modeller hade jag, mer om deras färgbehandlingar kan ni läsa längre ned. Men jag tänkte dra lite kortfattat om färgen i sig först och hur jag tyckte att den var att arbeta med. Med i förpackningen följer väteperoxid, färgmassa, handskar, applikatorflaska och efterbehandling. Färgmassan och väteperoxiden blandar man i applikatorflaskan genom att skaka ihop den, själv föredrar jag pensel och skål och därför hällde jag över färgen. Massan doftar otroligt gott! Den är aningens lösare än jag är van vid, men är ändå väldigt lättapplicierad och skön att arbeta med. Inte alls stark på något vis doftmässigt och därför behaglig att jobba med och även få den i håret, mild och god doft.
 
Verkningstiden är 30 minuter och den är enkel att skölja ur. Håret blir otroligt glansigt och både Malin och Jimmy hade mjukt hår direkt, inte alls strävt eller märkbart påverkat av färgen - bara väldigt glansigt. Efterbehandlingen luktar ljuvligt och ger en utredande effekt. Skulle gärna vilja prova den röda nyansen jag har hemma på någon också.
 
Malins färgning med 10.0 NATUR
Utgångsläge: Malin hade varit hos en frisör två gånger som gjort hela två misslyckade slingningar i hätta. Hennes färg var väldigt ojämn i hela håret och hon hade en utväxt på ca. 3cm. Hennes bottenfärg/utväxt var ungefär en 6:a i ljushetsläge.
Behandling: Jag penslade färgen i botten i förhoppning om att den skulle kunna ljusa upp ganska många steg, lät den sitta ganska länge (ca 20-25 minuter av 30) innan jag applicerade färg i hela hennes hår för en uppfräschning av längderna. Jag använde 2 paket till Malins långa och tjocka hår, men hade egentligen behövt lite till. 
Resultat: Malins naturliga hårfärg är väldigt olika på olika ställen på huvudet. I hårfästena ljusade Loreal Prodigy 10.0 natur upp otroligt bra och det blev riktigt riktigt fint och naturligt, så jag kan tänka mig att denna passar till tjejer som är lite ljusare i sig själva. Däremot i benan m.m. klarade färgen inte av att ljusa upp tillräckligt många steg på Malin. Den blev väldigt varm i tonen och uppfattades tyvärr ännu mer varm i.o.m. att Malin redan var väldigt ljus, nästan vit på vissa ställen.
Uppföljning: Jag bestämde mig för att försöka jämna till Malins ojämna färger i håret och gjorde många många tunna folieslingor i hela håret med blekning. Det kommer krävas fler än en gång då håret som sagt har såpass många skiftningar, ljushetslägen, gamla utäxter m.m. samt att frisören som gjort hennes hår senaste gångerna envisats med att endast göra slingor i hätta (som även läckt och orsakat dragningar = fula kanter över hela håret).
Slutsats: Är du relativt ljus i dig själv kommer denna färg att funka betydligt bättre. Hårfästena och dom ljusaste partierna på Malin blev som sagt väldigt fina.
 
Jimmys färgning 4.15 (kall ckokladbrun)
Utgångsläge: Jimmy var helt nyklippt, ofärgad och i ljushetsläge 4, inga varma toner alls.
Behandling: Jag penslade i färgen i hela håret på en gång, masserade in massan ordentligt och lät den sitta verkningstiden ut. Till Jimmys hår gick det inte ens åt en halv förpackning.
Resultat: Färgen lovade en kall chokladbrun ton - men när vi sköljde Jimmys hår var det precis raka motsatsen. Inte nog med att den gick i kraftigt varma toner och koppar, så hade den även ljusat upp något steg. Det hela känns lite mystiskt för mig faktiskt, speciellt då färgen, liksom Jimmys naturliga utgångsläge var en 4:a. 
Uppföljning: Det blev att ta till en toning över färgen, då Jimmy varken ville ha, trivdes eller passade speciellt bra i en så kopprig färg. Det blev en 4A, alltså en mörk färg med ask i för att dämpa de varma nyanserna.
Slutsats: Färgen i sig blev fin, även om den inte alls blev vad kartongen utlovade.
 

Ni kan tävla om valfri färg HÄR och läsa mer om Prodigy på kampanjsidan. Detta inlägg är publicerat i samarbete med LÓréal Paris.
7
Anonym

Åh! ❤️❤️❤️ det var för den här typen av inlägg jag började följa dig för massa år sedan . Vet att du inte jobbar som frisör men du är så himla duktig på att förklara frisörgreejer. Tack! Precis vad jag ville läsa efter en jobbig dag på jobbet. Nu vill jag också färga hår! Tummen upp för mild doft trots varierande resultat. Kram!

Svar: Men vad roligt! Tack snälla :) Nu har jag börjat jobba på salongen igen, så kanske kommer det vissa behandlingar framöver. Samt produkttips.. Bara för att det är roligt :)
Linda Blom

Annster

Så fint :)

Sabrina

Jätte bra tips!

Anonym

Uppfriskande med ett sponsrat inlägg som var helt ärligt! Ger dig mycket cred! :)

Anonym

När kommer bilder tagna med sony a5000? :D

Sandra - barnmode.se

Ååh vad snopet men tyckte att båda färgerna var riktigt fina trots allt! <3

Elin

kan man hälla färgen från flaskan som man har köpt på en mataffär och lägga i en annan skål utan att den förstörs? :) Btw fina resultat! :)

Svar: Självklart! : )
Linda Blom