Vee Speers - En magisk fotograf


Jag har länge beundrat Vee Speers verk, det är något mystiskt över hennes bilder, talande men ändå väldigt.. Märkligt och hemlighetsfullt på något vis. Men det var inte förän förra veckan jag fick tummen ur att köpa hem 4 stycken, samtliga ovan ligger och väntar på mig på posten. Iiiiih! : )
 
De två övre bilderna tillhör hennes kollektion "Thirteen" och förestället hennes egen dotter, det finns fler helt otroliga fotografier från den serien (se nedan), men jag har inte funnit vart jag kan få tag på dom ännu. Det var när Vee Speers dotter var 13 år och visar utvecklingen mellan barn till ung kvinna, hon säger själv att hon upplevde att det gick så otroligt fort just under hennes trettonde år, en önskan om självständighet och nyfunnen frihet. Som att iaktta en blomma slå ut - i snabbspolning! Det berör verkligen mig, speciellt som mamma till en egen dotter. Skrämmande, känslomässigt och häftigt.
 
De andra två kommer från kollektionen "The birthday party" som ni kan läsa mer om HÄR. Sjukt intressant och otroligt mycket tanke bakom varje bild.
 
Jag beställde mina posters från Fotografiska.
 
5
Pernilla

Jag tror att de två undre bilderna är slutsålda sen länge! Tyvärr :(

Svar: Dom ligger och väntar på mig på posten, så det det är dom inte : )
Linda Blom

Kajsa

Jag har tavlan med flickan och fågeln på min vardagsrumsvägg. Har haft den ett år och den är så vacker! Duktig fotograf!!

Matilda - tonårsliv i rullstol

Helt Fantastiskt fotograf!

Mona Eriksson

Hej ....är intresserad av flickan med fågeln på ryggen...är intresserad 😀😀😀😀😀

Anonym

Hej ingen som har flickan med kråkan att sälja till mig. Letat överallt spä på länge.
Maila mig i så fall s_klingborg@hotmail.com