Välkommen vecka 21

Välkommen vecka 21 ♥ Bilder från 20+0 (v.21)
 
Kroppen: Nu upplever många att en behaglig tid börjar. Gravidmagen syns ofta väl, men är inte alltför stor. Illamåendet och tröttheten har kanske gått över, men vissa fortsätter att må illa. Humöret brukar vara mer stabilt och de småkrämpor som kan komma i slutet av graviditeten kanske inte har börjat än. Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.
 
Bebisen: Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Det har blivit ungefär 26 centimeter långt och ökat i vikt till omkring 400 gram. Ytteröronen börjar få sin slutgiltiga form och sitter nu på rätt plats på fostrets huvud. Fostret kan höra och reagerar på både ljud och ljus. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten.
 
Egna tankar om föregående vecka: Jag mådde överlag väldigt bra graviditetsmässigt under vecka 20, men blev tyvärr sjuk och sängliggandes med halsont, orkeslöshet, hosta och fullkomligt frånvarande röst. Vid ett tillfälle hostade jag så att jag kräktes och även om jag var betydligt piggare än på länge kvällstid, så var jag tröttare än jag vanligtvis är som ogravid. Bebisen rörde sig massor under första delen av veckan och en morgon var han så vild att jag fick det på film. Han buffade till och med ned en TV-dosa som jag lagt på magen (för att förstärka rörelserna på film) 2-3 gånger. Sedan blev han väldigt lugn några dagar och jag kände honom bara ett få gånger vissa dagar för att sedan avsluta vecka 20 med en kväll med high life i magen igen, jag låg och såg en helt film i sängen, med Selma sovande bredvid mig och handen på den guppande magen. J kände rörelserna flera gånger och även min mamma fick känna en första buff. Magiskt!! Foglossningen var hur bra som helst så länge jag var sängliggande, men så snart jag var på fötterna igen kändes det som låsningar när jag gick, ont och hämmande. Ställde mig på vågen och såg att jag var tillbaka på startvikten, så vi får se när viktuppgången tar fart. Egentligen helt oviktigt såklart, med Selma gick jag upp 9kg, men jag tror att jag kommer gå upp mer denna gång. Jag känner mig annorlunda i kroppen mot vad jag gjorde då och det är svårare att klä sig på något vis, jag vet inte varför. Men oavsett så är jag så glad och lycklig att jag verkligen kan njuta av det som sker, lilla vän. Så nyfiken jag är på dig.
24
Linda Cathrine Liljemalm

Det är verkligen superroligt att få följa er resa :)

Svar: Vad roligt att höra : )
Linda Blom

ensekundtusentankar.blogg.se

Superfin liten mage! Blir nog allt sugen efter en till... Kanske... Behövs bara att hitta sig en redig karl!

Svar: Tack : )
Linda Blom

Elin Söderholm

Du är så fin Linda! Otroligt roligt att du väljer att "dela med dig" om er fantastiska resa ännu en gång!

Stina-Lee

Vackra du, vad tiden går! <3

Svar: Tack vännen <3
Linda Blom

Cecilia

Grattis till bebisen i magen! Så kul att få följa din resa. Har du haft något gravidillamående och när försvann det i så fall?

Svar: Tack :) Du kan gå tillbaka i mitt arkiv och läsa om mina symtom. Kräktes till vecka 17 :)
Linda Blom

LIVSGLITTER - INREDNING & FAMILJELIV

Oj så tiden går, ha en fin dag vackra du <3

Svar: Desamma till dig ❤️
Linda Blom

Anonym

Blir sååå sugen på bebis nu ju. Så fin mage!!
Jag funderar på en ny stol till min 2 åring och försöker hitta någon bild på besafe stolarna med huvudstödet och hur högt dom går att få upp. Har du någon info eller tips om det? Kram!

jennie

Du & jag är i samma vecka :D är beräknad den 30 mars =) Super roligt att få följa nån som är i samma vecka som en själv =) Ta hand om dej.. Kram

Frida - mamma & hälsa

Så fina bilder och så fin mage. Du klär verkligen att vara gravid :)

Linnéa

Hej, hittat in till din mysiga blogg när jag sökte om PCO. Själv bara 22 år men fick reda i veckan på att jag hade PCO när jag fick en remiss efter ett besök på vårdcentralen ang. mensrubbningar på allt från 8-5 månader och det gjorde ont i mig att höra att man kan ha svårt för att bli gravid på naturlig väg. Är inte i en relation nu men längtan efter att få bilda familj när jag hittat Mr Right gör mig orolig för att det kommer bli tufft. Roligt att läsa om att det trots allt gått bra för er och att det finns hopp för oss med PCO! :) Må gott och lycka till med nr 2

Tess

Känner igen det där med att vara tillbaka på startvikt efter initial viktnedgång :-) Jag kräktes tills man hittade en medicinkombo som funkade för mig i vecka 15. Gick ner 6 kg sedan upp igen och så upp 7 kg från startvikten.

Svar: Jaa.. Fast jag har inte gått ned i vikt så sett, utan hade börjat gå upp lite förra veckan, strax under ett kg, men hade gått ned det denna veckan :) Så min viktuppgång har nog inte riktigt tagit spjärn ännu helt enkelt. Men snart ;)
Linda Blom

Tess

Svar: På det viset :-) Ja, måste vara härligt att ha gått över halvtid nu. Nedräkning :-D

Svar: Svar?
Linda Blom

Tess

Svar: Jag brukar skriva på det viset när jag redan lämnat en kommentar och den som driver bloggen har svarat på den :-)

Svar: Blandade ihop det :) haha! Trodde du fått en kommentar av mig i din blogg, haha :)
Linda Blom

Hanna Karlsson

Så fin du är!

Anonym

Så fin du är!

Jenny Vennberg

Så vacker du är!

Det var så roligt att följa dig i din förra graviditet även om jag inte alls var i barntankarna själv.. Nu däremot har jag precis fått veta att vi väntar en son, vårt första barn ♡

Det ska därför bli extra roligt att följa dig ännu en gång, även om jag aldrig faktiskt aldrig slutat läsa din blogg/instagram emellanåt heller. ;)

Önskar dig en fin kväll!

ByJuliaP

Va vacker du är

Victoriaochlionel

Åh va underbart! Önskar att jag ska få uppleva en till graviditet snart ♥ super fin är du!!

EN MASJÄVEL

va fin du är! SJälv är jag i v.37 och känner jag mig som en badboll med två ben :)

Nylansering av bloggen EN MASJÄVEL som slog igenom på blogg.se 2010. Kika gärna in om du är intresserad av styling/inredning, mode/skönhet, mat/recept, väntabarnhysteri mm.!

Trevlig kväll :)

renatas.blogg.se

Vad fin du är! 😊

iza svenningsson

Sååå fin mage du har! 😍

yasmine mamma till dennis och angelina

så fin mage och stort grattis.
Ha en fin kväll
kram

Amanda

Fin mage :)

Gabriella Joss, 19 år, fru, toppbloggare och gravid

Så fin du är Linda! Kramar!